Субота, 20.04.2024, 02:15
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Новини » 2012 » Вересень » 20
Про затвердження примірних зразків документів, що додаються до заяв, для проведення ліцензування освітніх послуг у сфері дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної та вищої освіти

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 08 серпня 2007 року №1019 "Про ліцензування діяльності з надання освітніх послуг", з урахуванням специфіки надання освітніх послух у різних сферах освітньої діяльності та з метою удосконалення процедури ліцензування наказую:

1. Затвердити такі, що додаються:
примірні зразки документів, що додаються до заяви, для проведення ліцензування освітніх послуг у сфері дошкільної освіти для юридичної особи;
примірні зразки документів, що додаються до заяви, для проведення ліцензування освітніх послуг у сфері загальної середньої освіти;
примірні зразки документів, що додаються до заяви, для проведення ліцензування освітніх послуг у сфері позашкільної освіти;
примірні зразки документів, що додаються до заяви, для ... Читати далі »
Просмотров: 1804 | Добавил: osvita | Дата: 20.09.2012 | Комментарии (0)

Про зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України в 2013 році

Відповідно до Указу Президента України від 30 вересня 2010 року № 926 "Про заходи щодо забезпечення пріоритетного розвитку освіти в Україні", постанови Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2004 року № 1095 "Деякі питання запровадження зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти" наказую:

1. Провести в 2013 році зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України, з української мови і літератури, історії України, всесвітньої історії, математики, біології, географії, фізики, хімії, російської мови, світової літератури, однієї з іноземних мов (за вибором): англійської, німецької, французької, іспанської.

2. Надати право кожному зареєстрованому учаснику зовнішнього незалежного оцінювання на складання тестів не більше як із чотирьох навчальних предметів, зазначених у пункті 1 цього наказу.

3. Установити, що в 2013 році результати зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників навчальних закладів системи загальної середньої освіти зараховуються я ... Читати далі »
Категория: ЗНО | Просмотров: 827 | Добавил: osvita | Дата: 20.09.2012 | Комментарии (0)

Про схвалення методичних рекомендацій щодо складення регіональних планів створення освітніх округів та модернізації мережі професійно-технічних, загальноосвітніх навчальних закладів, у тому числі шкіл-інтернатів

1. Прийняти пропозицію Міністерства освіти і науки, молоді та спорту стосовно схвалення методичних рекомендацій щодо складення регіональних планів створення освітніх округів та модернізації мережі професійно-технічних, загальноосвітніх навчальних закладів, у тому числі шкіл-інтернатів, що додаються.

2. Рекомендувати місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування скласти регіональні плани створення освітніх округів та модернізації мережі професійно-технічних, загальноосвітніх навчальних закладів, у тому числі шкіл-інтернатів.

Прем’єр-міністр України М. АЗАРОВ

СХВАЛЕНО
розпорядженням Кабінету Міністрів України
від 5 вересня 2012 р. № 675-р
МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ
щодо складення регіональних планів створення освітніх округів та модернізації мережі професійно-технічних, загальноосвітніх навчальних закладів, у тому числі шкіл-інтернатів

Ці методичні рекомендації розроблені з метою забезпечення довгострокового планування розвитку регіону, формування системи навчальних закладів, необхідної для надання високоя ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 1581 | Добавил: osvita | Дата: 20.09.2012 | Комментарии (0)

Кабінет Міністрів надав місцевим органам влади рекомендації щодо створення, реорганізації та ліквідації навчальних закладів та утворення освітніх округів

Місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування рекомендовано скласти регіональні плани створення освітніх округів та модернізації мережі професійно-технічних та загальноосвітніх навчальних закладів.

Відповідні методичні рекомендації схвалені розпорядженням Кабміну за пропозицією Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

Метою рекомендацій є формування системи навчальних закладів, необхідної для надання високоякісних освітніх послуг, з урахуванням ефективного використання наявних ресурсів, а також складення регіональних планів модернізації мережі професійно-технічних та загальноосвітніх навчальних закладів.

У документі зазначається, що рішення щодо створення, реорганізації та ліквідації навчальних закладів, утворення освітніх округів повинні прийматися з урахуванням думки громади та спрямовуватися на покращення ситуації в освітній галузі регіону.

Складення регіональних планів модернізації мережі навчальних закладів мають здійснюватися виходячи з необхідності забезпечення доступності освіти для всіх дітей регіону, забезпечення можливості вибору навчальних закладів ді ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 682 | Добавил: osvita | Дата: 20.09.2012 | Комментарии (0)

   У 2013 році учасники зовнішнього незалежного оцінювання зможуть скласти від 1 до 4 тестів з 11 навчальних предметів на вибір. До переліку ЗНО-2013 додано світову літературу

У Міністерстві освіти підписано наказ про зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України в 2013 році.

Відповідно до наказу, ЗНО-2013 буде проведено з 11 навчальних предметів. У 2013 році до переліку предметів зовнішнього оцінювання додано світову літературу.

Отже ті абітурієнти, які виявлять бажання вступати до вищих навчальних закладів у 2013 році матимуть можливість обрати до складання наступні тестові предмети: українська мова і література, історія України, всесвітня історія, математика, біологія, географія, фізика, хімія, російська мова, світова література, а також одну з іноземних мов за вибором: англійської, німецької, французької, іспанської.

Кожен зареєстрований учасник зовнішнього незалежного оцінювання у 2013 році зможе скласти тести не більше як із чотирьох навчальних предметів.

Результати ЗНО, що будуть отримані абітурієнтами, будуть зараховуватися як вступні випробування до вищих навчальних закладів при проведенні вступної кампанії 2013 року, ... Читати далі »
Категория: ЗНО | Просмотров: 811 | Добавил: osvita | Дата: 20.09.2012 | Комментарии (0)

    19 вересня на базі районного методичного кабінету було проведено семінар вчителів іноземної мови, які працюють у початкових класах.

... Читати далі »

Категория: Методичні заходи | Просмотров: 916 | Добавил: osvita | Дата: 20.09.2012 | Комментарии (0)

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024