Субота, 20.04.2024, 04:40
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Новини » 2012 » Листопад » 30
     На Дніпропетровщині з 1 вересня 2012 року діє проект «Електронна школа для обдарованих учнів», що передбачає створення додаткового освітнього ресурсу для учнів, які бажають розширити свої знання у галузі різних предметів. «Електронна школа для обдарованих учнів» створена за підтримки губернатора Дніпропетровської області Олександра Вілкула у рамках масштабного регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти».

     До роботи у проекті «Електронна школа для обдарованих учнів» залучені фахівці вищих навчальних закладів та шкіл, що мають високий професійний педагогічний, методичний рівень та досвід дистанційного навчання учнів. У рамках проекту створені інформаційні бази навчальних матеріалів та надана можливість прослухати лекції провідних фахівців у режимі он-лайн.

      Електронна школа надає знання з 11 напрямів, а лекторами працюють 3 доктори наук, професори, 17 кандидатів наук, доцентів, а також молоді вчені з Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, Інституту сільського господарства степової зони Національної академії аграрних наук, Дніпропетровського державного аграрного університету, Дніпропетровського державного інституту фізичної культури та спорту, Дніпропетровського націонал ... Читати далі »
Категория: Обдарована дитина | Просмотров: 906 | Добавил: osvita | Дата: 30.11.2012 | Комментарии (0)

 Інститутом інноваційних технологій та змісту освіти спільно з департаментом професійно-технічної освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України 27-28 листопада 2012 р. проведено семінар-нараду «Сучасні технології в системі моніторингових досліджень освітньої галузі» за участю представників Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Національної академії педагогічних наук України, обласних координаторів, які відповідають за проведення моніторингового дослідження стану і розвитку професійно-технічної освіти.
  З вітальним словом до учасників семінару звернулась Вікторія Карбишева, заступник директора департаменту професійно-технічної освіти – начальник відділу взаємодії з соціальними партнерами та виробництвом, наголосивши на актуальності проведення даного моніторингового дослідження.
 Начальник відділення моніторингових досліджень освітньої галузі Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Олена Патрикеєва у вступному слові ознайомила присутніх з планом роботи семінару.

 Начальник відділення професійно-технічної освіти Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Віталій Паржницький підкреслив важливість моніторингу стану і розвитку професійно-технічної освіти.

Категория: Актуально! | Просмотров: 684 | Добавил: osvita | Дата: 30.11.2012 | Комментарии (0)

Кабінет Міністрів надав рекомендації щодо утворення освітніх округів. А який стан справ на місцях?

У зв’язку з чим виникла необхідність упровадження освітніх округів? Чи то проява нового підходу до управління та розвитку загальної середньої освіти на місцевому рівні? Чи то черговий експеримент щодо модернізації управлінської діяльності на місцях? А може це, узагалі, використання інноваційних технологій у освіті щодо створення нових форм кооперації? Чи може модель освітнього округу бути новітньою перспективою для суспільної громади? Багато запитань, а відповідь одна ‑ освітньому округу бути, бо це актуально, інноваційно, якісно.

Виходячи з основних нормативних документів про освіту, можна чітко визначити найактуальнішу проблему сьогодення – доступність якісної освіти для всіх.

Єдиний засіб вирішити її ‑ це відмовитись від думки створення біля кожного будинку своєї школи, хоча це і зручно та організувати роботу закладів, де мають бути зосереджені найсучасніші освітні ресурси, яких може й немає в окремо розташованих школах. Освітній округ ‑ один із можливих варі ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 1302 | Добавил: osvita | Дата: 30.11.2012 | Комментарии (0)

  Тиждень світової літератури пройде у закладах освіти району з 3 по 10 грудня 2012 року. Наказ про проведення тижня світової літератури читати  тут    

      Методичні рекомендації щодо проведення тижня світової літератури в навчальних закладах району 
      З метою підвищення інтересу учнів до уроків світової літератури, виховання поваги до літературних та культурних традицій народів світу,виховання естетичних смаків, вчителям світової літератури провести тиждень світової літератури з 3 по 10 грудня в закладах освіти 
В ході тижня рекомендовано провести наступні заходи: 
-загальношкільну лінійку "Нас кличе світ літератури" для учнів 5-11 класів, 3 грудня; 
-конкурс іллюстрацій до творів світової літератури для учнів 5-7 класів, протягом тижня; 
-конкурс стіннівок "Сторінками літературних творів" д ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 2670 | Добавил: K_V_S_N_N_A | Дата: 30.11.2012 | Комментарии (0)

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024