Вівторок, 19.03.2024, 09:11
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Новини » 2016 » Квітень » 26

   

    26 квітня 1986 року… перша година 26 хвилин… Чорна, страхітлива дата в історії України… Чорнобиль… Це відірваний від України і замордований край Батьківщини. Це наша зона Національної трагедії. Цього забути не можна!
    Не забувають цієї страшної дати і в Острійківській ЗОШ І-ІІІ ступенів. 26 квітня пройшов реквієм Пам’яті та акція Скорботи «Запалимо свічку». Учні зустрілися з працівником школи Атаманенком С.І.- ліквідатором аварії на ЧАЕС.
     Напередодні учні молодших класів відвідали шкільний музей, де ознайомилися із нашими односельчанами – ліквідаторами аварії на ЧАЕС.
     Для учнів школи підготували інформаційний вісник «Чорнобиль…Мовою фактів…».
     Для любителів малювання організували галерею малюнків «30 років Пам’яті і смутку».
«Чорнобиль…Біль і пам’ять…» - під ... Читати далі »

Категория: Актуально! | Просмотров: 589 | Добавил: Леся6832 | Дата: 26.04.2016 | Комментарии (0)

  

    26 квітня тривожні дзвони Чорнобиля нагадали нам про ту біду, яка сталася 30 років тому. В Макіївському НВО до дня Чорнобильської трагедії відбулася лінійка «День скорботи», а класні керівники провели  урок – реквієм «Чорнобиль не має минулого часу». Старшокласники ознайомились з тематичною виставкою в бібліотеці «А думалось, що атом той слухняний» і переглянули відеофільм «Секунди до катастрофи». Учні початкової ланки показали пам'ять у малюнках «Трагедія Чорнобиля» та взяли участь у акції «Зробимо нашу Землю блакитною і зеленою». Для всіх загиблих ліквідаторів горіла  свічка пам'яті та хвилина мовчання.

      Доземно схиляємо голови в подяці перед ліквідаторами цієї  страшної аварії. Перед живими.

Категория: Шкільні новини | Просмотров: 509 | Добавил: osvita2 | Дата: 26.04.2016 | Комментарии (0)

  

     Чорнобильська трагедія… Це повість, що зіткана із правди, скорботи, мужності людей, зібраних у Зоні неприборканої стихії.

    Саме 30-річчю Чорнобильської трагедії був приурочений єдиний урок «Чорнобильські дзвони», що відбувся 26.04.2016 у Фастівському НВО. Його метою було донести до свідомості дітей масштаби Чорнобильської аварії, розвивати почуття гордості за свій народ, прищеплювати любов до рідного краю.

    На закінчення учні школи переглянули документальний кінофільм «Дзвони Чорнобиля» та вшанували хвилиною мовчання пам'ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

    В бібліотеці школи була організована тематична виставка «Під чорним крилом Чорнобиля» та відбулося читання уривків із творів Є.Гуцала «Зозуля», З.Гудченко «Невигадана історія», Л.Костенко «Кощій Безсмертний зону стереже&he ... Читати далі »

Категория: Шкільні новини | Просмотров: 508 | Добавил: osvita2 | Дата: 26.04.2016 | Комментарии (0)

    

   23 квітня в дендропарку «Олександрія» м. Біла Церква відбувся Чемпіонат Київської області з легкоатлетичного кросу приурочений пам’яті ХХХ річниці Чорнобильської трагедії, де взяли участь близько 20 команд Київської області.

   Під керівництвом тренера-викладача Ніни Оскерко виступала команда вихованців Білоцерківської районної дитячо-юнацької школи в складі: Іщук Ольга, Цапенко Олексій, Бабаєв Даніїл. Наша юна легкоатлетка Іщук Ольга, яка навчається в Терезинському НВО виборола 2 місце з бігу на 2000м та стала срібною призеркою обласного кросу.

Категория: Спорт | Просмотров: 513 | Добавил: osvita2 | Дата: 26.04.2016 | Комментарии (0)

  

      В рамках тижня профорієнтації в Макіївському НВО було проведено ряд цікавих заходів для школярів.

      Тиждень розпочався  хвилинкою спілкування на лінійці «Життя багатше, ніж ми його звичайно сприймаємо». Класні керівники провели години спілкування  «Поговоримо про професії…».

     Дуже цікавими для учнів 1- 4 класів були загадки про професії, дерево професій, складали корзинку професій, переглядали мультфільми.

     Учні 5 – 11 класів складали резюме, писали твори про професію, працювали з терміналом, складали малюнкову діагностику «Я через 10 років». Всі класи взяли активну участь у виставці  «Ми працю любимо, що в творчість  перейшла…» . Учні 9 класу працювали над помилками при виборі професії.

     Протягом тижн ... Читати далі »

Категория: Предметний тиждень | Просмотров: 649 | Добавил: osvita2 | Дата: 26.04.2016 | Комментарии (0)

  

    30 років минуло від того дня, з якого розпочалося нове літочислення для України і всього людства.

   26 квітня 1986 року – одна з тих дат в історії України  і всього світу, яку називають «чорною». У цей день небо над квітучим і спокійним  Поліссям покрилося зловісною хмарою радіаційного диму…

   Сталася одна з найстрашніших за своїми наслідками техногенно-екологічна катастрофа.

   З метою осмислення та усвідомлення масштабів трагічних подій, пробудження почуття відповідальності, перед наступним поколінням, виховання глибокої поваги до людей, які віддали своє життя в ім'я майбутнього життя людства в НВК «Узинська гімназія» проведено єдиний урок-реквієм «Чорнобиль – біль мій і смуток».

   Під час проведення заходу були використані спогади про героїв Чорнобиля, огляд документальної хроніки, вірші, уривки із літературних та музичних творів.

   Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих вогнебо ... Читати далі »

Категория: Шкільні новини | Просмотров: 530 | Добавил: osvita2 | Дата: 26.04.2016 | Комментарии (0)

       

      Птахи! Їх можна побачити і почути скрізь: у парках, скверах, садах, лісах, на полях, біля водойм, у містах і селах або просто на вулиці.

Тому птахів треба охороняти й берегти. Про них треба піклуватися і допомагати у скрутні хвилини. Саме тому в Піщанському НВО  проводяться такі заходи по охороні птахів.

      Участь учнів у заходах, присвячених охороні птахів, сприяє глибшому пізнанню різноманітного світу птахів, розширенню світогляду, набуттю практичних навичок та вмінь спостереження за птахами і їхньою поведінкою, виконанню практичних робіт з охорони і захисту птахів.

      Для швидкого виготовлення годівничок  найбільш практичними виявилися пластикові пляшки, картоні коробки, але також учні  Піщанського НВО та випускник нашої школи Синявський О.В. виготовили годівнички з дерева із дахом, що дозволило їм більш раціонально використовувати корм.

     Птахи — частина природи, без них її крас ... Читати далі »

Категория: Шкільні новини | Просмотров: 516 | Добавил: osvita2 | Дата: 26.04.2016 | Комментарии (0)

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024