Четвер, 28.03.2024, 18:24
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Новини » Архів матеріалів
« 1 2 ... 181 182 183 184 185 ... 301 302 »

   

      З 7 по 11 жовтня 2013 року у загальноосвітніх навчальних закладах Білоцерківського району триває тиждень здоров'я і безпеки життєдіяльності, а в дошкільних навчальних закладах - тиждень безпеки дитини

Категория: Предметний тиждень | Просмотров: 674 | Добавил: osvita | Дата: 05.10.2013 | Комментарии (0)

     На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 14.08.2013 № 611-р "Про затвердження плану заходів з проведення у 2013 році Всеукраїнського тижня права", доручення департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації від 30.08.2013 № 12-01-05-2320 Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів рекомендує у навчальних закладах Київської області у період з 9 по 14 грудня 2013 року спланувати і провести:  
9 грудня – Всеукраїнський урок на тему "Права людини" – з нагоди проголошення 10 грудня 1948 року Загальної декларації прав людини;

бесіди у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах І ступеня: "Мої права", "Діти – малі громадяни України", "Я і моя родина", "Добро починається з казки" та інші; у загальноосвітніх навчальних закладах ІІ-ІІІ ступенів – "Підліток і право", "Я і закон", "Міжнародні організації, що захищають права дітей", "Сторінками Конвенції ООН про права дитини", "Що означає перебувати під захистом держави Україна?", "Права й обов’язки, визначені Конституцією України", "Сучасна демократія: що це таке" тощо;
конкурси малюнків, плакатів, рефератів, творів-есе про права людини, КВК, усні журнали, турніри юних правознавців, брейн-ринги з учнями основної та старшої школи;
зустрічі учнівської молоді з ... Читати далі »
Категория: Предметний тиждень | Просмотров: 800 | Добавил: osvita | Дата: 05.10.2013 | Комментарии (0)

   

                Кадетство – не лише виховання, а насамперед – духовність і моральність. Традиції кадетського руху активно підтримуються на Білоцерківщині. Бути кадетом престижно, почесно і відповідально. З кожним роком бажаючих навчатись у кадетських класах більшає. Кадетство формує відповідальне ставлення до життя, патріотизм, це майбутня еліта нації. Але прийти 1 Вересня до школи і одразу ж стати кадетом – не вдається. Для того, щоб поповнити ряди учнів в одностроях одного бажанн ... Читати далі »

Категория: Актуально! | Просмотров: 928 | Добавил: osvita | Дата: 04.10.2013 | Комментарии (0)

     Сучасні проблеми вимагають сучасних рішень. Проблемні діти і підлітки завжди викликали з боку освітньої системи підвищену увагу і особливі підходи. Не рідко ця увага виявлялась своєчасним явищем і дозволяла домагатися позитивних результатів. Зняти з дитини клеймо важкого підлітка, це надзвичайно важка праця, що вимагає від педагога глибокого розуміння, любові і нескінченної турботи про внутрішній світ свого підопічного. 
      За даними проекту DilovaMova.com, Міжнародний день соціального педагога став відзначатися зовсім недавно. На черговій XVII Міжнародної конференції соціальних педагогів, де серед учасників були представлені 44 країни і яка відбулася в Копенгагені в травні 2009-го року, було засновано це поважне професійне свято. Значення, яке несуть для суспільства соціальні педагоги, неможливо виміряти ніякими показниками. Багато успішних людей, які раніше вважалися важкими підлітками, що займають в суспільстві свої гідні місця, не рідко згадують своїх наставників теплими словами, відчуваючи до них почуття глибокої поваги. 
     Зараз професія соціального педагога затребувана і виділена в окрему категорію системи освіти. Соціальні педагоги входять в викладацькі склади більшості навчальних і виховних закладів. Їх робота часто нагадує р ... Читати далі »
Категория: День сьогодні | Просмотров: 1216 | Добавил: osvita | Дата: 04.10.2013 | Комментарии (0)

      1 жовтня 2013 року, напередодні професійного свята Дня вчителя, в Піщанському НВО зібралися члени літературного клубу «Мрія». Учасники зібрання відвідали урок розвитку мовлення в 5 класі за темою «Робота з текстом із використанням інтерактивних технологій», який підготувала та провела вчитель української мови та літератури цієї школи Кравчук Л.В., спеціаліст вищої категорії, учитель-методист. Під час навчального заняття діти пригадали різні стилі мовлення, дали їм визначення, працювали з текстом , вчилися будувати власне висловлення, критично мислити та висловлювати своє ставлення до проблем довкілля. На уроці були показані індивідуальні та групові форми роботи, використані інтерактивні технології. 
     Теоретичний блок відкрила Пех З.П., вчитель української мови та літератури Фурсівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, спеціаліст вищої категорії, учитель-методист, яка наголосила на необхідності розвитку критичного мислення школярів в умовах сучасної школи, що сприяє вирішенню завдання навчання та виховання учнів. 
      Семінар пройшов на високому науково-методичному рівні. Учасники семінару дякують адміністрації Піщанського НВО за д ... Читати далі »
Категория: Методичні заходи | Просмотров: 639 | Добавил: osvita | Дата: 04.10.2013 | Комментарии (0)


       Учні 5 класу Фурсівської ЗОШ І-ІІІ ступенів разом із своїм класним керівником Пешехоновою Оксаною Вікторівною відвідали вчительку-пенсіонерку Руденко Лідію Григорівну та привітали її з Днем Людей похилого віку. Лідія Григорівна радо зустріла своїх "шефів", які розповіли їй про шкільні новини та поділилися планами на майбутнє.


Просмотров: 713 | Добавил: osvita | Дата: 04.10.2013 | Комментарии (0)

     Протягом вересня в рамках профілактики суїциду в навчальних закладах району працівниками психологічної служби проводились просвітницькі заходи для батьків, учителів та загальношкільні акції "Обираю життя!", "День позитиву".  Так 26 вересня у НВК «Узинська гімназія» проводилася акція «Обираю життя»: учні 1-11 класів, адміністрація, педагогічні працівники та батьки гімназистів із задоволенням обмінювали свої коментарі «я люблю життя за те, що…» на солодощі. У цей день у гімназії була надзвичайно тепла і затишна атмосфера.

  ... Читати далі »

Категория: Актуально! | Просмотров: 1017 | Добавил: osvita | Дата: 04.10.2013 | Комментарии (0)

     1 жовтня 2013 року в Малоантонівському НВО відбувся семінар вчителів образотворчого мистецтва з проблеми "Сучасні педагогічні технології викладання образотворчого мистецтва". 
      Учасники семінару відвідали урок образотворчого мистецтва в 3 класі за темою" Листопад, листопад, золотиста віхола...", який підготувала і провела вчитель початкових класів Королюк Т.М., спеціаліст вищої категорії, старший вчитель. На уроці діти познайомились з новою технікою виконання роботи-акватипією, закріпили знання про вісь симетрії та проаналізували осінні пейзажі І.Левітана та прекрасну музику П.І.Чайковського. 
     Також вчителі образотворчого мистецтва відвідали урок в 6 класі з теми"Декоративна композиція.Сади багряніють навколо." Провела урок Пустовойт В.П.,вчитель вищої категорії, старший вчитель. Діти з задоволенням виконували практичну роботу-декоративний пейзаж в техніці- аплікація. 
     Вчителі образотворчого мистецтва району відзначили актуальність проблеми семінару та проблему наступності у виклваданні образотворчого мистецтва початкової школи та школи ІІ ступеня. 
  ... Читати далі »
Категория: Методичні заходи | Просмотров: 978 | Добавил: Shkola | Дата: 01.10.2013 | Комментарии (0)

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024