Четвер, 18.04.2024, 07:20
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Новини » Архів матеріалів
« 1 2 ... 238 239 240 241 242 ... 301 302 »
У Міністерстві освіти обіцяють погоджувати ініціативи навчальних закладів щодо відміни оцінювання з фізичної культури в 2-4 класах уже в цьому навчальному році

Про це заявив заступник міністра освіти Борис Жебровський під час наради, на який обговорювались питання зміни оцінювання навчальних досягнень учнів з фізичної культури в початковій школі.

Жебровський нагадав, що цього навчального року зазначене нововведення не є актуальним, оскільки першокласників не оцінюють ні з яких предметів. Також чиновник повідомив, що за ініціативи батьківських комітетів та педагогічних рад навчальні заклади можуть звернутися до міністерства з проханням відмінити оцінювання з фізичної культури в 2-4 класах уже в цьому навчальному році.

"Міністерство без зволікань погодить такі ініціативи. За результатами проведених експериментів буде прийнято виважене рішення щодо заміни нині діючої системи оцінювання. Шкала оцінок має змінитися на шкалу мотивацій", - зазначив Жебровський.

Як повідомлялося раніше, Міністерство освіти спростувало інформацію про те, що оцінки на шкільних уроках фізкультури буде відмінено.

За матеріалам: Освіта.ua
Категория: Початок навчального року | Просмотров: 808 | Добавил: osvita | Дата: 06.09.2012 | Комментарии (0)

Сьогодні на засіданні Уряду прийнято постанову «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України (щодо затвердження зразка атестата про повну загальну середню освіту)».

Відповідно до Положення про державну підсумкову атестацію студентів з предметів загальноосвітньої підготовки у вищих навчальних закладах І-ІІ рівнів акредитації, які здійснюють підготовку кадрів на основі базової загальної середньої освіти, атестати про повну загальну середню освіту замовляються і одержуються навчальним закладом після закінчення студентом другого курсу (після повного опрацювання програми загальноосвітньої підготовки) і зберігаються в особовій справі студента до закінчення ним навчання.

Таким чином, з метою уніфікації атестатів про повну загальну середню освіту виникла необхідність внести зміни до чотирьох зразків документів про освіту та вчені звання, затверджених постановою КМУ від 12 листопада 1997 р. № 1260 «Про документи про освіту та вчені звання», а саме:

- Атестата про повну загальну середню освіту;

- Атестата з відзнакою про повну загальну середню освіту (для випускників, нагороджених срібною медаллю «За досягнення у навчанні»);

- Атестата з відзнакою про повну загальну середню освіту (для випускників, нагороджених золотою медаллю «За високі досягнення у навчанні»);

- Додатка до атестата про повну загальну середню освіту.

Після затвердження Урядом нових зр ... Читати далі »
Категория: Управлінська діяльність | Просмотров: 1113 | Добавил: osvita | Дата: 06.09.2012 | Комментарии (0)

Прем’єр вимагає від міністра освіти вивчити питання незаконних відпусток учителів, невиплати винагородження за перевірку зошитів, завідування кабінетами, 20-відсоткових надбавок тощо
Про це він заявив під час вступного слова на засіданні уряду. Азаров зазначив, що держава витратила значні кошти на ремонт і будівництво навчальних закладів, придбання навчального обладнання і підручників.

"Кілька разів поточного року ми підвищували посадові оклади вчителям. І будемо підвищувати й у наступному. Але, на превеликий жаль, в окремих містах не все так гарно, як ми бажаємо", - сказав прем’єр.

"Так, на мою сторінку у Facebook надходять повідомлення, що в окремих регіонах вчителям не виплачують винагородження за перевірку зошитів, завідування кабінетами, 20-відсоткову надбавку. Наприклад, такі сигнали надходять з Харківської області. Скаржаться педагоги також, що їх змушують кілька днів на місяць брати відпустку за власний рахунок – нібито задля економії коштів", - повідомив Азаров.

"Я вимагаю від Міністра освіти і науки, молоді та спорту – під особисту відповідальність – разом з Міністром фінансів і головами місцевих державних адміністрацій принципово вивчити ці сигнали. Підключити до перевірки Державну фінансову інспекцію. І покласти край таким фактам, якщо вони підтвердяться, це по-перше. А по-друге, за таке знущання з людей мають відповісти ті, хто примушув ... Читати далі »
Категория: Педагогічні кадри | Просмотров: 809 | Добавил: osvita | Дата: 05.09.2012 | Комментарии (0)

Про чинні програми та посібники для дошкільних навчальних закладів 

З метою упорядкування виданих програм і навчальної літератури та забезпечення програмно-методичного супроводу дошкільної освіти надсилаємо Перелік навчальних видань, рекомендованих Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України для використання в дошкільних навчальних закладах у 2012/2013 навчальному році, що додається. 

Зазначени ... Читати далі »

Просмотров: 704 | Добавил: osvita | Дата: 04.09.2012 | Комментарии (0)

Дорогі учні!

Шановні вчителі та батьки!

Від щирого серця вітаю Вас з Днем знань і початком нового навчального року!

... Читати далі »

Просмотров: 649 | Добавил: osvita | Дата: 31.08.2012 | Комментарии (0)

30 серпня відбулася конференція педагогічних кадрів Білоцерківського району

У ній взяли участь: голова Білоцерківської районної державної адміністрації А.Немна, заступник голови райдержадміністрації В.Бачинська, заступник голови районної ради П.Нужда, начальник відділу освіти райдержадміністрації А.Литвин, завідувач навчально-методичним кабінетом регіонального краєзнавства Київського обласного інституту післядип ... Читати далі »

Категория: Педагогічні кадри | Просмотров: 710 | Добавил: osvita | Дата: 30.08.2012 | Комментарии (0)

Цього року оцінок з фізичної культури не отримуватимуть лише першокласники, учні всіх інших класів будуть оцінюватися

У Міністерстві освіти надали інформацію щодо оцінювання з фізичної культури у загальноосвітніх навчальних закладах. Так за офіційною інформацією освітнього відомства відповідно до нової навчальної програми з фізичної культури для 1-4 класів відмінено оцінювання з цього предмета в початковій школі.

Оскільки з 2012/13 навчального року нова програма буде впроваджуватися з 1-го класу, цього року не отримуватимуть оцінок з фізичної культури лише першокласники. Учні всіх інших класів будуть оцінюватися.

Відповідно, наступного навчального року нова програма буде запроваджена вже в 1-му та 2-му класах, саме учні цих класів не отримуватимуть оцінок з фізичної культури.

Нагадаємо, за повідомленнями ЗМІ, у понеділок перебуваючи у Дніпропетровську Дмитро Табачник заявив, що урок фізкультури має відбуватися без оцінювання.

"Вперше виконана норма закону: за новим стандартом буде 3 години фізкультури на тиждень. Оцінка з фізкультури у порівнянні зі здоров'ям дитини -
це другорядне. Якщо дитина здорова, якщо вона годину-дві перебуває на свіжому повітрі, якщо вона рухається, - немає різниці, що їй ставити - 7, 8 чи 10. Зрозуміло, що ті, хто відвідує спортивні секції, автоматично отримуватимуть залік", - ... Читати далі »
Просмотров: 683 | Добавил: osvita | Дата: 29.08.2012 | Комментарии (0)

Про це заявив міністр освіти й науки, молоді та спорту Дмитро Табачник у понеділок у Дніпропетровську, де відбулася серпнева нарада педагогічних працівників області, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

"Вперше виконана норма закону: за новим стандартом буде 3 години фізкультури на тиждень. Оцінка з фізкультури у порівнянні зі здоров'ям дитини - це другорядне. Якщо дитина здорова, якщо вона годину-дві перебуває на свіжому повітрі, якщо вона рухається, - немає різниці, що їй ставити — 7, 8 чи 10. Зрозуміло, що ті, хто відвідує спортивні секції, автоматично отримуватимуть залік”, - зазначив Табачник.

На його думку, дійсно урок фізкультури має бути без оцінки. Оцінювати слід розвиток дитини, рухові здібності й допомагати в цьому розвитку. На колегії Міносвіти питанню урокам фізкультури буде присвячено окрему увагу. Буде прийнято нову методику й новий стандарт. Крім того, як урок фізкультури зараховуватиметься і постійне відвідування спортивних секцій, уроків на відкритому повітрі, занять ритмікою.

Міністр нагадав, що на Дніпропетровщині й Харківщині є дуже цікавий досвід — повна й глибока диспансеризація усіх учнів з метою отримання карти здоров'я школяра.

Людмила Блик, ДНІПРОПЕТРОВСЬК. 27 серпня 2012 року.

У разі використання цього матеріалу посилатися на сторінку джерела
Код посилання:
<a href="http://www.ukrin ... Читати далі »
Просмотров: 601 | Добавил: osvita | Дата: 28.08.2012 | Комментарии (0)

Деякі питання організації виховної роботи
Міністерство надсилає для практичного використання методичні рекомендації з питань організації виховної роботи у навчальних закладах у 2012/2013 навчальному році.

Просимо довести їх до відома керівників навчальних закладів та педагогічних працівників.

Рекомендації будуть розміщені на сайті МОНмолодьспорту www.mon.gov.ua та на сайті Інституту інноваційних технологій і змісту освіти www.iitzo.gov.ua

Додаток на 10 арк.

Заступник Міністра Б.М. Жебровський

Додаток
до листа Міністерства освіти,
молоді та спорту України
від 23.08.12 № 1/9-595

Деякі питання організації виховної роботи у 2012/2013 навчальному році
Процес становлення незалежної демократичної України з її прагненням стати повноправним членом європейської спільноти передбачає всебічне утвердження в суспільному та індивідуальному бутті цивілізованого життя на основі загальнолюдських цінностей та духовних, моральних і культурних засад життя українського народу. Тому мета сучасного освітнього процесу - не тільки сформувати необхідні компетенції, надати ґрунтовні знання з різних предметів, а й формувати громадянина, патріота, інтелектуально розвинену, духовно і морально зрілу особистість, готову протистояти асоціальним впливам, вправлятися з особистими проблемами, твор ... Читати далі »
Просмотров: 1150 | Добавил: osvita | Дата: 28.08.2012 | Комментарии (0)

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024