Субота, 20.04.2024, 15:46
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Новини » Архів матеріалів
« 1 2 ... 256 257 258 259 260 ... 301 302 »
      Щодо надання роз'яснення з питань атестації
     Департаментом загальної середньої та дошкільної освіти розглянуто <...> звернення про надання роз'яснення з питань атестації.
     У зв'язку із внесенням змін до Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 р. № 930 (далі - Типове положення), всі працівники, які мають педагогічні звання, повинні під час чергової атестації також атестуватися на відповідність раніше присвоєним педагогічним званням. Атестація на відповідність раніше присвоєному педагогічному званню здійснюється, як правило, не рідше одного разу на п'ять років.
     У поточному навчальному році всі включені до списку осіб для проходження чергової атестації працівники, які мають педагогічні звання, повинні також атестуватися на відповідність раніше присвоєним педагогічним званням. Складати окремі списки працівників, які атестуються на відповідність раніше присвоєному педагогічному званню, не потрібно.
     Слід зауважити, що Типове положення не передбачає подання педагогічним працівником до атестаційної комісії заяв про присвоєння педагогічного звання. ... Читати далі »
Категория: Атестація педпрацівників | Просмотров: 1374 | Добавил: osvita | Дата: 12.04.2012 | Комментарии (0)

     10 квітня 2012 року відбулось заключне засідання атестаційної комісії відділу освіти

     У 2011-2012 навчальному році районною атестаційною комісією проатестовано 80 педагогічних працівників із 36 закладів освіти, районного методичного кабінету та Білоцерківського районного центру соціально-психологічної реабілітації:

... Читати далі »
Категория: Педагогічні кадри | Просмотров: 1278 | Добавил: osvita | Дата: 11.04.2012 | Комментарии (0)

     5 квітня 2012 року у Києві відбулася Всеукраїнська нарада про стан виконання освітнім сектором Загальнодержавної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД у 2009-2011 роках та презентація нових проектів Європейського Союзу і Глобального Фонду. Організаторами заходу виступили Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, громадська організація «Дитячий фонд Здоров’я через освіту» за підтримки Європейського Союзу.
   Важливість і актуальність тематики привернула увагу представників Європейського Союзу, ЮНЕСКО, фахівців державних інституцій України, профільних експертів з питань превентивної освіти, представників наукової спільноти, міжнародних і вітчизняних громадських організацій, які працюють у сфері профілактики ВІЛ/СНІД. 
       Сьогодні Україна належить до регіону, де рік за роком продовжує набирати силу епідемія ВІЛ/СНІД. В інших регіонах світу, зокрема, у країнах Західної Європи, завдяки послідовній політиці щодо протидії епідемії ВІЛ/СНІД вдалося досягнути зворотної тенденції.
       Олег Єресько, директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України зазначив, що Мініс ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 735 | Добавил: osvita | Дата: 11.04.2012 | Комментарии (0)

Вітаємо 

з днем народження

ЛУК"ЯНЕНКО ТЕТЯНУ АНАТОЛІЇВНУ,

заступника директора з навчально-виховної роботи Матюшівської ЗОШ І-ІІ ступенів!

Категория: Вітаємо! | Просмотров: 620 | Добавил: osvita | Дата: 09.04.2012 | Комментарии (0)

     За тиждень до Великодня святкується вербна неділя. Відповідно до народних вірувань, у цей день у жодному разі не слід сіяти городину, оскільки в цьому разі все виросте гірке й тонке.
За легендою, коли Ісус Христос їхав верхи на віслюку, люди стелили на його шляху пальмові гілки. Це поклало початок звичаю святити гілки. А оскільки пальмових гілок не маємо, то святимо вербові, відповідно до вибору наших далеких предків.
     Перед вербною неділею до церкви люди везуть вербове гілля, щоб зранку під час святкового богослужіння посвятити його. У цей день усі богобоязні люди обов'язково повинні піти до церкви, щоб посвятити вербу. Того, хто проспить процедуру освячування верби, по поверненні з церкви легенько б'ють свяченими гілками:
Це не я б'ю, а верба б'є, За тиждень — Великдень!
      Коли верба вже посвячена священиком, діти один перед одним стараються встигнути проковтнути по кілька «котиків». За народними переконаннями, ці свячені «котики» вбережуть горло від хвороби. Народні знахарі широко використовували свячену вербу під час приготування цілющих
настоїв і напоїв як для людей, так і для тварин: і від ревматизму, і від лихоманки, і від головного болю, і від шлункових захворювань, і для загоювання ран.
      Свя ... Читати далі »
Просмотров: 931 | Добавил: osvita | Дата: 08.04.2012 | Комментарии (0)

      Всесвітній день здоров’я відзначається в день створення Всесвітньої организації охорони здоров’я, устав якої було прийнято 7 квітня 1948 року. 
      Робітники охорони здоров’я – люди, які надають медико-санітарну допомогу тим, хто її потребує, знаходяться в центрі системи охорони здоров’я. Однак в усьому світі кадри охорони здоров’я переживають кризу, від якої не застрахована жодна країна. Результаті є очевидними: це клініки без медичного персоналу, лікарні, що не можуть залучити або втримати основних працівників. У світі існує хронічна нестача медичних працівників як наслідок десятиліть недостатніх інвестицій в їх навчання, підготовку, заробітню платню, умови праці і управління. Це призвело до гострої нестачі ключових спеціалістів, росту показників зміни заняття і передчасного виходу на пенсію, а також до національної і міжнародної міграції. 
Країни Афріки к півдню від Сахари, де всі вищезгадані проблеми поглиблюються пандемією ВІЧ/СНІДу, нараховують, за оцінками, 750 000 медпрацівників при тому, що населення цього регіону складає 682 млн людей. Для порівняння можна сказати, що в розвинених країнах, де старіюче населення збільшує навантаження на вже і так перенавантаженних працівників, це співвідношення в 10-15 разів вище.
Просмотров: 1142 | Добавил: osvita | Дата: 07.04.2012 | Комментарии (0)

     Починаючи з ранньої християнської Церкви подія Благовіщення розглядалася як перший акт виконання Богом Своїх обітниць про Христа. 
     Христос - це грецьке слово, що означає помазаник, слово ж Месія є єврейським і означає те ж саме, що й грецьке. Тому юдеї або євреї називають Господа Месією. Сучасна назва свята Благовіщення (у перекладі з латинської - «сповіщення») стала вживатися в церковному лексиконі через 600-700 років після Різдва Ісуса Христа. 
     Історія свята Благовіщення на основі першоджерела Слова Божого звучить так: «А шостого місяця від Бога був посланий Ангол Гавриїл у галілейське місто, що йому ім’я Назарет, до діви, що заручена з мужем була, на ім’я Йосип, із дому Давидового, а ім’я діві Марія. І, ввійшовши до неї, промовив: Радій, Благодатна! Господь з Тобою, Ти благословенна між жонами. Вона ж, побачивши його, збентежилася від його слів і стала роздумувати, що б то значило це привітання. І Ангол промовив до неї: Не бійся, Маріє, бо ти знайшла благодать у Бога, і ось зачнеш в утробі, і народиш Сина, і даси Йому ім’я Ісус. Він буде великим і Сином Всевишнього званий, і Господь Бог дасть Йому престол Його батька Давида, і буде царювати над домом Якова, а Його царству не буде кінця. »(Євангеліє від Луки, глава ... Читати далі »
Категория: Вітаємо! | Просмотров: 864 | Добавил: osvita | Дата: 07.04.2012 | Комментарии (0)

Про це у своєму інтерв’ю тижневику «2000» заявив Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник, підкресливши не лише необхідність для дітей з особливими фізичними потребами забезпечення якісною освітою, але потребу у інтеграції їх до шкільних колективів.

Як зауважив Міністр, радянська педагогіка ставилася до цього консервативно - натомість, прогресивна позиція полягає у тому, що таких дітей необхідно максимально соціалізувати, дозволити їм навчатися та працювати у звичайних шкільних колективах, але з певними корекціями, під наглядом психологів. «У нас таких дітей – близько 120 тис., і вони повинні бути інтегровані у шкільні колективи», - заявив Дмитро Табачник.

З цією метою вперше у 2011 році законодавчо врегульоване питання про інклюзивну освіту, розроблена концепція та вимоги до навчального закладу. Під час інтерв’ю не оминули й болючого питання щодо суперечливого ставлення батьків усіх інших дітей та можливого спротиву з їхнього боку тому, щоб, скажімо, діти із синдромом Дауна навчалися разом з їх дітьми. «Так, це складна соціально-психологічна проблема, й іноді я під час відряджень, коли зустрічаюся з таким нерозумінням, намагаюсь пояснити, що школа повинна прищеплювати гуманність, співчуття до тих, хто є слабшими, кому важче дається навчання», - за ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 625 | Добавил: osvita | Дата: 07.04.2012 | Комментарии (0)

4 квітня 2012 року Голова Державної інспекції навчальних закладів України Михайло Гончаренко взяв участь в науково-практичній конференції «Регіональний розвиток – основа розбудови української держави», яка була присвячена 20-річчю Донецького державного університету управління, і відбулася в сесійній залі Донецької обласної ради.

У Конференції взяли участь голова Донецької обласної ради Андрій Федорук, Голова Національного агентства України з питань державної служби В”ячеслав Толкованов, заступник голови–керівник апарату Донецької обласної державної адміністрації Андрій Фомін, а також понад 250 науковців з тридцяти вітчизняних вищих навчальних закладів та представники 12 іноземних держав.

На початку свого виступу Михайло Гончаренко зачитав її учасникам вітальне слово Міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника, в якому він подякував присутнім за проведення цього поважного представницького форуму і наголосив, що «Конференція надасть змоги визначити та конкретизувати подальші шляхи удосконалення державної регіональної політики, обмінятися корисним досвідом щодо покращення системи державного управління через регіональний розвиток, приведення її у відповідність до сучасних критеріїв організації ефективної публічної влади – надважливої складової соціально-орієн ... Читати далі »
Категория: Управлінська діяльність | Просмотров: 1140 | Добавил: osvita | Дата: 07.04.2012 | Комментарии (0)

03 квітня на базі  Узинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 відбулося засідання літературного клубу «Мрія». У ході  якого учителі української мови та літератури  відвідали урок  літератури рідного краю ... Читати далі »

Категория: Методичні заходи | Просмотров: 750 | Добавил: osvita | Дата: 07.04.2012 | Комментарии (0)

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024