П`ятниця, 19.04.2024, 02:37
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Новини » Актуально!
« 1 2 3 4 5 ... 36 37 »

Олімпійською академією України спільно з Національним олімпійським комітетом України 8 грудня 2017 року в м. Києві на базі Національного музею історії України у Другій світовій війни було проведено науково-практичний семінар «Формування внутрішнього світу дитини засобами художньої культури у процесі олімпійської освіти».

Під час семінару відбулося нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу на кращу модель школи олімпійської освіти.

Дипломом за зайняте ІІІ місце та оргтехн ... Читати далі »

Категория: Актуально! | Просмотров: 423 | Добавил: marina_smulska | Дата: 11.12.2017 | Комментарии (0)

07.12.2017 у Чупирянському НВО « ЗОШ І-ІІ ст. – дитячий садок» відбувся семінар-практикум для вчителів  фізики «Проектні технології як одна з форм компетентнісного підходу до навчання».

З теоретичним питанням «Метод проектів на уроках фізики» виступив керівник майстер-класу Кумайгородський В.В.

Він також презентував цьогорічні роботи своїх вихованців. Дуже цікаво та  креативно пройшов «Фізичний  калейдоскоп» - захист колективних та індивідуальних проектів учнів 7 та 8 класів. Діти демонстрували проекти у формі презентацій, відеороликів, підводили підсумки роботи, розгадували кросворди.

Дуже ефективними та ціновими були проект «Як зекономити  використання  природного газу під час приготування їжі» і «Виготовлення металошукача «PiRat».
Школярі показали цікаві  факти вивчення та застосування фізики. Учасники експерименту отримали багато корисних вражень та виробили методичні рекомендації для використання проективних технологій на уроках фізики, а також подякув ... Читати далі »

Категория: Актуально! | Просмотров: 470 | Добавил: marina_smulska | Дата: 07.12.2017 | Комментарии (0)

5 грудня 2017 року на базі Розаліївського НВО відбувся районний семінар-практикум для вчителів української мови та літератури Узинської зони «Формування в учнів критичного мислення на основі використання інтерактивних завдань».

         Директор школи Голуб Петро Фролович та заступник директора Добрінова Любов Василівна презентували заклад, ознайомили з його матеріально-технічною базою.

         Семінар-практикум відкрила методист Г ... Читати далі »

Категория: Актуально! | Просмотров: 426 | Добавил: marina_smulska | Дата: 06.12.2017 | Комментарии (0)

На базі Шкарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено семінар –практикум для вчителів фізики «Реалізація компетентнісно орієнтованого підходу до навчання на уроках фізики». Теоретичне питання «Компетентнісний підхід на уроках фізики» підготувала Шелест К.А. – вчитель фізики Биковогребельської філії Шкарівської ЗОШ. Дуже цікаво та змістовно продемонстрував оригінальні досліди з оптики та фотоніки вчитель фізики Шкарівської школи Мазуренко В.В. Учасники засідання педагогічної студії відчули себе учнями та виконували поставлені завдання. Моделювання етапів компетентнісно орієнтованого уроку провела методист інформаційно-методичного центру Соболь Н.А. Після обміну досвідом та вироблення методичних рекомендацій щодо впровадження компетентнісного підходу до навчання фізики учасники семінару подякували адміністрації Шкарівської школи за гостинність та належну організацію заходу.

... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 441 | Добавил: marina_smulska | Дата: 01.12.2017 | Комментарии (0)

Саме під такою назвою 24 листопада відбулася районна конференція учнівської молоді, під час якої учні презентували власні реферативні роботи про земляків-героїв, учасників АТО, волонтерів, військових капеланів.Конференція проведена з нагоди Дня Гідності та Свободи, а її метою є виховання в учнівської молоді патріотизму, розвиток творчих інтересів до науково-дослідницької роботи. Організатори конференції - комісія з питань толерантності, волонтерства, духовного розвитку, захисту прав дітей та допомоги в проблемних ситуаціях районної ради дітей Білоцерківщинита районний будинок дитячої та юнацької творчості.Учасників та почесних гостей заходу гостинно приймала Шкарівська загальноосвітня школа.

Найбільшу кількість робіт  юні пошуковці представили у напрямку, де вони розповідали про сучасних героїв, своїх земляків, якісамовіддано захищають  рідну землю від неочікуваної біди. Кожна з розповідей буласповнена невимовноїтрагедії і щироїповагидо тих, хто ціною власного життя дарує нам мир та хто допомагає військовим на Сході.     Читаєм далі...

 

... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 546 | Добавил: marina_smulska | Дата: 27.11.2017 | Комментарии (0)

23 листопада 2017 року на базі навчально-виховного комплексу «Узинська гімназія» Білоцерківської районної ради відбулося перше заняття обласного майстер-класу вчителя-методиста Драбенко О.В. «Компетентнісний підхід до викладання математики».

Учасників заходу привітали завідувач інформаційно-методичного центру відділу освіти Гвоздкова Ірина Сергіївна, директор НВК «Узинська гімназія» Щербань Тетяна Віталіївна.

Ольга Вікторівна обрала форму тренінгу для ознайомлення учасників з теоретичними основами та практичним досвідом організації уроків на компетентнісній основі. Протягом заняття присутні опрацювали в групах і представили іншим учасникам сучасні підходи до організації кожного з етапів компетентнісно орієнтованого уроку. Ольга Вікторівна надала можливість колегам обмінятися досвідом, педагогічними ідеями, що сприяло створен ... Читати далі »

Категория: Актуально! | Просмотров: 522 | Добавил: marina_smulska | Дата: 24.11.2017 | Комментарии (0)

           Відповідно  до  Постанови Кабінету Міністрів України від 22 березня 2017 р. № 177 "Про припинення використання Бібліотечно-бібліографічної класифікації та впровадження Універсальної десяткової класифікації"              22 листопада 2017 року  на  базі  Узинського  закладу  загальної  середньої  освіти №1  відбувся  методичний  семінар  шкільних  бібліотекарів  «Упровадження  універсальної  десяткової  класифікації  у  практику  роботи  освітянських  бібліотек».

          Учасників  семінару  приві ... Читати далі »

Категория: Актуально! | Просмотров: 576 | Добавил: marina_smulska | Дата: 23.11.2017 | Комментарии (0)

18 листопада команда боксерів Білоцерківської районної дитячо-юнацької спортивної школи під керівництвом тренера-викладача Кириченка Руслана, взяла участь у відкритій першості Богуславського району з боксу серед юнаків та дівчат. Учениця Тарасівського НВК Ірмуратова Крістіна у ваговій категорії 40 кг виборола перше місце! Вишнівський Ілля у ваговій категорії 31 кг (Узинська ЗОШ І-ІІІ ст. №2) та Віноградов Матвій – 35,5 кг (Узинська ЗОШ І-ІІІ ст. №1) також отримали золоті нагороди. Учні Узинської ЗОШ №2 Вишнівський Андрій (30 кг), Присяжний Іван (34 кг), учні Тарасівського НВК Ірмуратов Денис (43кг), Мельник Артем (64 кг), Стороженко Олег (33 кг) та учень НВК &la ... Читати далі »

Категория: Актуально! | Просмотров: 441 | Добавил: marina_smulska | Дата: 20.11.2017 | Комментарии (0)

Якою б діяльністю не займалася людина, вона прагне до вдосконалення. Є професії, представники яких приховують свої професійні секрети з різних причин. Але для педагогів, що відповідають у певній мірі за майбутнє кожної дитини, яку навчають, така позиція неможлива. Тому секрети майстерності, ефективності роботи вчителі намагаються розкрити і передати колегам, аби їхня робота стала більш якісною і результативною на користь дітей. Цьому сприяє щорічний конкурс «Учитель року».

16 листопада 2017 року на базі Фурсівської ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено районний тур цього конкурсу у визначених Міністерством освіти і науки України номінаціях: «Українська мова і літератури», «Фізика», «Фізична культура». У конкурсі взяли участь 6 учителів. Вони розмістили в Інтернеті свої відеорезюме, де представили заклади освіти, в яких працюють, свої педагогічні ідеї та ефективність їх упровадження, результативність роботи. Конкурсанти провели відкриті уроки в незнайомих класах, а також майстер-класи «Родзинка досвіду». Усі вчителі показали цікаві інтерактивні форми роботи з учнями, зуміли с ... Читати далі »

Категория: Актуально! | Просмотров: 502 | Добавил: marina_smulska | Дата: 17.11.2017 | Комментарии (0)

15.11.2017 у Фурсівській ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено семінар-практикум для керівників закладів освіти району «Система роботи управлінців щодо впровадження положень Нової української школи». Усі директори заздалегідь подали «родзинки» свого досвіду для розміщення на платформі Веб-квесту, що дало їм можливість перед семінаром ознайомитися з роботою колег, порівняти свої ідеї, напрацювання, досягнення з діяльністю інших керівників закладів освіти району. Учасники семінару обговорили в групах і представили на загал різноманітні шкільні програми, проекти, розробки документів та інші свої напрацювання, що сприяють створенню сучасного освітнього середовища, упровадженню компетентнісного підходу до освіти, встановленню партнерських стосунків між учасниками освітнього процесу, демонструють прозорість та інформаційну відкритість закладу.

         Адміністрація та колектив Фурсівської ЗОШ забезпечили ефективну інформаційно-аналітичну роботу учасників семінару, виявили гостинність, за що отримали щиру вдячність колег. ... Читати далі »

Категория: Актуально! | Просмотров: 498 | Добавил: marina_smulska | Дата: 17.11.2017 | Комментарии (0)

16.11.2017 року в  Фастівському  НВО  відбулося засідання педагогічної студії вихователів НВО та НВК району на тему «Компетентнісний підхід до організації освітньої роботи у закладі з логіко-математичного розвитку  (дидактичні ігри)».

       У ході проведення  заняття  у різновіковій групі було застосовано  різні  форми освітньої роботи,  створено умови для логіко-математичного розвитку і використано різні прийоми взаємодії дорослого з дитиною.  Вихователь Марущак М.О. використала доцільний добір методів і прийомів навчання дітей під час навчально-ігрової діяльності «На лісовій галявині», застосувавши різноманітний дидактичний матеріал, що дало  можливість у процесі засвоєння дітьми навчального матеріалу активізувати всі види чуттєвого сприймання й тим самим організувати навчання без їх перевантаження, підтримувати активний пізнавальний інтерес.  

 Учасники педагогічної студії  оглянули виставку посібників та презентацію дидактичних ігор з мовленнєвого та логіч ... Читати далі »

Категория: Актуально! | Просмотров: 450 | Добавил: marina_smulska | Дата: 16.11.2017 | Комментарии (0)

З 6 по 10 листопада в закладах освіти району проводився тиждень української культури, складовою якого стали заходи, присвячені  українській мові та писемності.

Учні та вчителі взяли участь у написанні Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Важливою подією стало урочисте відкриття пам’ятної  дошки видатному українському письменнику-шістдесятнику, кінорежисеру, громадському діячу, лауреату Шевченківської премії Миколі Степановичу Вінграновському 7 листопада у Шкарівській ЗОШ I-IIIступенів.

У більшості шкіл педагоги проводили акції, інтелектуальні ігри, екскурсії. У Розаліївському НВО відбулася учнівська конференція «Джерела походження української мови ... Читати далі »

Категория: Актуально! | Просмотров: 470 | Добавил: marina_smulska | Дата: 13.11.2017 | Комментарии (0)

08.11.2017р. Острійківська ЗОШ І-ІІІ ступенів радо приймала у себе у гостях учителів початкових класів району на засіданні педагогічної студії з теми  «Реалізація компетентнісного підходу у навчанні учнів початкових класів», керівником якої є Щербина Н.В. Засідання розпочала методист інформаційно-методичного центру відділу освіти Білоцерківської РДА Роєнко С.М., яка ознайомила присутніх із введенням нового курсу з основ здоров’я «Вчимося жити разом».

З привітальним словом виступили директор школи Л.В.Бабій  та заступник директора з НВР А.І. Шпирка та налаштували гостей на роботу.

Усі із захопленням спостерігали за роботою учнів 3 класу, які показали вправи з використанням інтерактивних технологій, які можна застосовувати на різних етапах уроку.

... Читати далі »

Категория: Актуально! | Просмотров: 437 | Добавил: marina_smulska | Дата: 09.11.2017 | Комментарии (0)

09.11.2017 року на базі Скребишівської ЗОШ  І-ІІІ ступенів провела роботу педагогічна студія вчителів хімії та біології на тему: «Реалізація ідеї «перевернутого» навчання з використанням ресурсів мережі Інтернет на уроках біології ». Вчитель біології Скребишівської  ЗОШ  провела відкритий урок у 8 класі «Значення дихання. Система органів дихання».
На практичній частині педагогічної студії був проведений круглий стіл «Впровадження змішаного навчання в педагогічну діяльність вчителя ».
Вчителі об’єднавшись в групи обговорили переваги та недоліки перевернутого навчання, порівняти його з традиційним навчанням.

 
 
     

... Читати далі »

Категория: Актуально! | Просмотров: 430 | Добавил: marina_smulska | Дата: 09.11.2017 | Комментарии (0)

8 грудня 2017 року на базі опорного навчального закладу Шкарівської ЗОШ І – ІІІ ступенів, відбулося засідання методичного клубу заступників директорів з виховної роботи з  теми  «Реалізація демократичних принципів у навчальному закладі: сфери змін».  Заступник директора з виховної роботи Шкарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Лавренчук Галина Михайлівна інформувала про участь школи у Всеукраїнській програмі освіти для демократичного громадянства «Демократична школа» і, як майстер-тренер проекту, розробила та  провела тренінг, на якому  було визначено домінанти розвитку нової української школи і ролі сучасного педагога в зміні освітніх пріоритетів.  Засідання пройшло в дружній та н ... Читати далі »

Категория: Актуально! | Просмотров: 484 | Добавил: marina_smulska | Дата: 09.11.2017 | Комментарии (0)

     8 листопада на базі ДНЗ «Малятко» Озернянської сільської ради відбувся семінар-практикум для музичних керівників закладів дошкільної освіти  « Патріотичне виховання   дошкільників засобами музики . Особливості розвитку музично-ритмічних рухів у вихованців».

      У ході семінару-практикуму музичні керівники  з’ясували теоретичні, методичні та практичні засади патріотичного виховання дітей засобами музики, а також сучасні підходи до музичної діяльності дошкільнят.

     У практичній частині семінару  було показано музично-тематичне заняття з елементами інтегрованого навчання

... Читати далі »

Категория: Актуально! | Просмотров: 464 | Добавил: marina_smulska | Дата: 08.11.2017 | Комментарии (1)

Що таке безпечне освітнє середовище? Які переваги для навчального закладу надасть розробка та впровадження Кодексу безпечного освітнього середовища? Ці та інші питання обговорювали учасники заходу, організованого Українським фондом "Благополуччя дітей"2-3 листопадау Києві. Досвідом роботи з розробки та впровадження Кодексу безпечного освітнього середовища у закладах освіти Білоцерківщини ділилися Лілія Радченко, практичний психолог Поправського НВО «ЗОШ І-ІІІ ст. – дитячий садок», Людмила Багдасарова ... Читати далі »

Категория: Актуально! | Просмотров: 537 | Добавил: marina_smulska | Дата: 07.11.2017 | Комментарии (0)

30-31 жовтня 2017 року у приміщенні районного Будинку культури села Новосілки Києво-Святошинського району відбувся обласний фестиваль-конкурс дитячих хореографічних колективів «Терпсихора запрошує...».

Метою заходу є виявлення і підтримка юних талантів та обдаровань Київської області, сприяння розвитку дитячого та юнацького хореографічного мистецтва, підвищення його ролі у художньо-естетичному, духовному вихованні підростаючого покоління. Учасниками фестивалю-конкурсу стали близько 1800 вихованців кращих хореографічних колективів загальноосвітніх, професійно-технічних, позашкільних навчальних закладів та територіальних громад Київської області.

З приємністю повідомляємо, що дитячий танцювальний колектив «Сан Райс» Шкарівської ЗОШ І-ІІІ ст. Білоцерківського р-ну виборов два других місця в номінаціях «Народний танець» та «Бальний танець». Керівник Крят Андрій Анатолійович.

 

Бажаємо успіхів та нових перемог дітям та керівнику колективу!

... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 445 | Добавил: marina_smulska | Дата: 06.11.2017 | Комментарии (0)

2 листопада 2017 р. на базі Глушківського  НВО   «ЗОШ І-ІІ ст.- дитячий садок» пройшло чергове засідання педагогічної студії для вчителів математики «Компетентнісний підхід до навчання». Комп’ютерна підтримка курсу математики створює принципово нові можливості для організації засвоєння змісту курсу. Вона може збагатити зміст, забезпечити нові активні форми та способи опанування програми. Тому «Нові Інтернет-технології як можливість підвищення ефективності уроку математики на компетентнісній основі» – актуальна тема засідання, яку диктує сьогодення.

Складовими робочого зібрання стали напрацювання вчителів Возної І. В. (Фастівське НВО) “Комп’ютерні технології на сучасному уроці”, Новаківського В.К. (Яблунівський НВК) “Використання хмарних технологій під час навчально-виховного процесу на уроках математичного циклу”. Юхно Р. А.  (Глушківське  НВО) провела майстер-клас на тему «Веб-квест як засіб активної колективної творчості учнів».

Відкритий урок алгебри в 9 класі на тему «Функція. Область визначення та значень функції. Графік функції», проведений  Ка ... Читати далі »

Категория: Актуально! | Просмотров: 513 | Добавил: marina_smulska | Дата: 03.11.2017 | Комментарии (0)

Всеукраїнський фонд «Крок за кроком» оголосив результати конкурсу для загальноосвітніх навчальних закладів із Київської, Івано-Франківської, Полтавської та Тернопільської областей на участь у програмі «Школа як осередок розвитку громади», що фінансується Фондом Чарльза Стюарта Мотта.

         Відбіркова комісія розглянула 74 заявки, поданих на конкурс. У результаті конкурсного відбору затверджено 8 заявок на участь у Програмі. Відтак 8 закладів освіти отримають можливість стати агентами змін у своїх громадах, зміцнювати потенціал своїх навчальних закладів із метою забезпечення якісної освіти з активним залученням громад у рамках поточних процесів реформування, зокрема, оптимізації шкільної мережі та розвитку підприємництва. Серед цих 8 переможців - Піщанське навчально-виховне об’єднання «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дитячий садок» Білоцерківської районної ради Київської області.

                                                                                              Ми щиро ві ... Читати далі »

Категория: Актуально! | Просмотров: 554 | Добавил: marina_smulska | Дата: 01.11.2017 | Комментарии (0)

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024