П`ятниця, 19.04.2024, 15:49
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Новини » Актуально!
« 1 2 ... 35 36 37
Щодо оприлюднення інформації про використання благодійних та спонсорських внесківознайомитись
Категория: Актуально! | Просмотров: 1429 | Добавил: osvita | Дата: 18.04.2011 | Комментарии (0)

Освітній округ - шлях до якісної освіти У педагогічної та батьківської громадськості велику зацікавленість викликає діяльність освітніх округів. Тож, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту відповідає на запитання, що найчастіше зустрічаються у зверненнях. Яка мета створення освітніх округів? Головною метою створення освітніх округів є надання якісних та різноманітних освітніх послуг кожній дитині незалежно від місця її проживання. Це досягається завдяки формуванню ефективної мережі навчальних закладів. Особливої актуальності цей процес набуває у сільській місцевості, де більшість шкіл – з малою наповнюваністю. В освітньому окрузі забезпечується кооперація діяльності різноманітних навчальних закладів, оптимальне використання їх матеріально-технічних, фінансових та кадрових ресурсів. Якими нормативними документами регламентується діяльність освітніх округів? Функціонування освітніх округів з серпня 2010 року законодавчо унормовано статтею 9 Закону України «Про загальну середню освіту». Постановою Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2010 р.N 777 затверджено Положення про освітній округ. Як утворюється освітній округ? Утворення освітнього округу здійснюється на підставі установчої угоди про спільну освітню діяльність, яка укладається між навчальними закладами та установами, що входять до його складу. Такі об’єднання формуються на добровільних засадах, виходячи з освітніх запитів населення. До їх складу можуть входити дитячі садочки, загал ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 1729 | Добавил: osvita | Дата: 18.04.2011 | Комментарии (0)

1 квітня 2011 року на базі Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів відбувся науково-практичний семінар для директорів закладів освіти м. Білої Церкви та Білоцерківського району з теми: «Нормативно-правове забезпечення інноваційного розвитку освіти Білоцерківщини».

                

У роботі семінару взяли участь понад 60 директорів загальноосвітніх навчальних за­кладів міста Білої Церкви та Білоцерківського району, а також Подашевська Т.Л., заступник голови Київської обласної державної адміністрації; Бутник В.Г., начальник головного управління освіти і науки Київської ОДА; Клокар Н.І., ректор Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів; Петрик Ю.Ф., начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради; Литвин А.В., начальник відділу освіти Білоцерківської РДА. У ході семінару відбулося активне обговорення проблем освітян Білоцерківщини. Зокрема, Н.І. Клокар висвітлила питання стану та перспектив співпраці обласного інституту й ... Читати далі »

Категория: Актуально! | Просмотров: 1095 | Добавил: osvita | Дата: 13.04.2011 | Комментарии (0)

Про організацію інформаційно-профілактичної  роботи щодо  запобігання торгівлі, експлуатації та жорстокого  поводження з дітьми ознайомитись
Категория: Актуально! | Просмотров: 1714 | Добавил: osvita | Дата: 01.04.2011 | Комментарии (0)

30 березня в Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту під головуванням заступника Міністра Бориса Жебровського відбулася нарада за участі директорів 100 шкіл м. Києва та Київської області щодо запровадження освітньої програми «Альфанетшкола».

Головна мета програми полягає у створенні навчально-освітньої системи, яка впровадить у навчальний процес модель використання глобальної мережі Інтернет і проведення відео-уроків  найкращих учителів, у тому числі, в on-line режимі.

Програма «Альфанетшкола» допоможе:
- зробити провідних учителів доступними для усіх бажаючих;
- допомогти дітям-сиротам та дітям-інвалідам, які позбавлені можливості відвідувати школу, забезпечивши їх безпосереднім доступом до якісних знань;
- дати  можливість дітям,  які були відсутніми на тому або іншому уроці, подивитись урок в режимі он-лайн, не виходячи з дому або у запису;
- вирішити проблему підготовки до екзаменів і тестування, оскільки кожен учень завжди може звернутися до архіву уроків і подивитись попередній або незасвоєний урок. 

... Читати далі »

Категория: Актуально! | Просмотров: 1011 | Добавил: osvita | Дата: 01.04.2011 | Комментарии (0)

Педагогічні працівники дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів I-III рівнів акредитації, інших установ і закладів незалежно від відомчого підпорядкування отримають надбавку у розмірі 20% посадового окладу (ставки зарплати). Відповідну постанову Кабінет Міністрів України прийняв сьогодні на своєму засіданні. 

Надбавка встановлюється на весь обсяг навчального навантаження, що виконується працівником.

Прийнята постанова розширює перелік педагогічних працівників, які будуть отримувати надбавку, та дозволить ліквідувати соціальну нерівність в оплаті праці серед педагогічних працівників навчальних закладів.

Водночас Уряд визнав такою, що втратила чинність постанову від 5 жовтня 2009 року N1130 «Про встановлення надбавки вчителям, вихователям загальноосвітніх навчальних закладів, викладачам, майстрам виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів I-III рівнів акредитації державної та комунальної форми власності, керівникам та заступникам керівників зазначених закладів, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників».

Реалізація постанови сприятиме підвищенню якості освіти шляхом стимулювання педагогічних працівників усіх навчальних закладів та зніме соціальну напругу у колективах, яка виникла після введення в дію вище згаданої постанови від 5 жовтня 2009 року N1130.

Постанова набирає чинності з 1 вересня ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 987 | Добавил: osvita | Дата: 23.03.2011 | Комментарии (0)

Запрошуємо до обговорення проекту Концепції нового Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти, текст якого розміщено у рубриці «Громадське обговорення» на сайті МОН України: Проект "Концепція нової редакції Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти"
Зауваження та пропозиції до проекту документу просимо надсилати на електронні адреси:
o_yeresko@mon.gov.ua, n_beskova@mon.gov.ua

Категория: Актуально! | Просмотров: 1041 | Добавил: osvita | Дата: 23.03.2011 | Комментарии (0)

Запрошуємо до громадського обговорення проекту Положення про навчальний та навчально-науково-виробничий комплекси. Зауваження та пропозиції просимо надсилати на електронну адресу kea@mon.gov.ua. Ознайомитись з проектом Положення.
Категория: Актуально! | Просмотров: 1064 | Добавил: osvita | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (0)

В Міністерстві проведено круглий стіл з питань організованого проведення атестації педагогічних працівників у 2010-2011 навчальному році 17 березня під головуванням Заступника Міністра Бориса Михайловича Жебровського проведено круглий стіл за участю представників Міністерства освіти і науки Автономної Республіки Крим, управлінь освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій з питань організованого проведення атестації педагогічних працівників у 2010-2011 навчальному році. Порушувалися питання про порядок створення атестаційних комісій та їх повноваження, строки проведення атестації, умови збереження кваліфікаційних категорій та педагогічних звань при переході педагогічних працівників на роботу з одних навчальних закладів до інших, порядок оскарження рішень атестаційних комісій. Усі питання, що виникали в окремих навчальних закладах, знайшли розв’язання під час засідання. Учасники круглого столу відмітили, що завдяки новим нормам, уведеним до Типового положення, у педагогічних працівників з’являється мотивація до безперервного підвищення своєї кваліфікації, що сприятиме вдосконаленню якості освіти та підвищенню статусу педагога.
Категория: Актуально! | Просмотров: 1240 | Добавил: osvita | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (1)

Під час прес-конференції Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник зазначив, що наразі завершується процес реєстрації і перевірки тих, хто бажає взяти участь цього року в зовнішньому незалежному оцінюванні. «Ми виходимо на прогнозовані проектні показники. Уже майже 251,5 тисяч осіб виявили бажання брати участь у зовнішньому незалежному оцінюванні», – зазначив Дмитро Табачник.
За словами Міністра, серед зареєстрованих 194 тисячі – цьогорічні випускники і майже 60 тисяч – це випускники попередніх років. «У нас в цьому році є приємна новина, яка свідчить про зростання поваги до інженерних і технічних напрямів підготовки у навчальних закладах, адже зафіксовано абсолютно рекордну кількість бажаючих складати тести з математики – майже 162 тис.», - розповів Дмитро Табачник. Найважливішим з того, що вдалося зробити за минулий рік, як зазначав Міністр, стало відновлення «зруйнованих» за попередні роки, низки держаних програм. «Перше, це програма «Шкільний автобус», яка надає можливість забезпечити рівний доступ до якісної освіти учнів, що проживають і навчаються в сільській місцевості. Якщо, наприклад у 2008-2009 роках не було придбано жодного автобуса за кошти державного бюджету, то в 2010 році, попри фінансову скруту та економічні проблеми, Міністерство організувало поставку до сільських шкіл 170 автобусів. У цьому році Урядом передбачені кошти на придбання 250 шкільних автобусів, а також ще 16 автобусів для дітей з особливими потреба ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 967 | Добавил: osvita | Дата: 17.03.2011 | Комментарии (0)

З 15 березня по 15 травня 2011 року згідно розпорядження голови Білоцерківської райдержадміністрації оголошено двомісячник благоустрою.
Категория: Актуально! | Просмотров: 774 | Добавил: osvita | Дата: 17.03.2011 | Комментарии (0)

Завдяки інформаційно-комунікаційним технологіям технологічна освіта покликана вийти на якісно новий щабель свого розвитку Вже нікого не здивуєш використанням у навчальному процесі інформаційно-комунікаційних технологій. Для трудового навчання – це, в першу чергу, долучення учнів до новітніх технологій та розширення можливостей вирішення завдань, які постають перед ними в ході реалізації навчальних проектів. Як це здійснюється на практиці всі бажаючі можуть пересвідчитися під час проведення заключного етапу Всеукраїнської олімпіади з трудового навчання, який пройде у Білій Церкві з 21 до 26 березня. При виконанні комплексної роботи, учасники за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій з використанням мережі Інтернет спроектують свій виріб, здійснять відповідні розрахунки, а потім в навчальній майстерні його виготовлятимуть. Виконання комплексної роботи заплановано на 23 березня для одинадцятикласників та 24 березня для дев’ятикласників. Окрім того, учасники олімпіади розробляли проект «Сувенір до Євро-2012». Передбачається демонстрація оригінальних і цікавих сувенірів. Заключна виставка робіт учасників олімпіади відбудеться 25 березня.
Категория: Актуально! | Просмотров: 1096 | Добавил: osvita | Дата: 15.03.2011 | Комментарии (0)

1-20 21-40 ... 681-700 701-720 721-732

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024