Вівторок, 16.04.2024, 15:09
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Головна » 2015 » Грудень » 4 » Родинне свято в Піщанському НВО
14:03
Родинне свято в Піщанському НВО

  

     Протягом трьох місяців в 1 класі Піщанського НВО вчителем Шабельною  Ж.В.  впроваджується  новий факультативний курс «Культура добросусідства».  Він спрямований на відвернення міжнаціональних конфліктів, протидію розвиткові негативних етнічних стереотипів і зниження агресивності в суспільстві.

  

     Навчальний курс "Культура добросусідства" є інтегрованим, він систематизує знання, вже набуті учнями в процесі освоєння навчальних предметів інваріантної частини Базового навчального плану, і нові дані з краєзнавства, джерелознавства, етнічної історії регіону, етнографії, аксіології та конфліктології, набуті під час вивчення цього курсу. Його метою є виховання соціально компетентних, критично мислячих і толерантних осіб, свідомих громадян і патріотів своєї Батьківщини, добре обізнаних з рідним краєм, які прагнутимуть відповідально керувати його життєдіяльністю, зберігати і приумножувати його природний, економічний і культурний потенціал.

     Цей курс навчає не тільки дітей, а й їхніх батьків.

     Одним  із розділів програми в  1 класі є «Родина. Рідня» Родина для кожного з нас – найцінніший скарб. Саме в сім’ї відбувається виховання дитини. Багато втрачає той, хто замінює хвилинки щирого, теплого спілкування зі своїм малюком, спільний відпочинок, працю подарунками, грішми, одягом.

      Відчуття тепла, добра і сімейного затишку залишилось у серці кожного після родинного свята «Щаслива родина – щаслива дитина», яке було проведено в 1 класі Піщанського НВО вчителем Шабельною Жанною Вікторівною.

      Напередодні свята діти разом  з вчителем самостійно випікали коровай, щоб пригостити  своїх рідних.

     На свято зібралося багато гостей. Пісні, вірші та слова вдячності були звернені до батьків, матерів, бабусь, дідусів. І, мабуть, кожен в цю хвилину відчув і зрозумів , що для нього означають слова: сім’я, родина, Батьківщина, адже найбільшим дарунком Господа для людини – є  сім’я. Це той поріг і оберіг, куди повертаються з далекої дороги, те місце, де можна спочити, зігріти душу. І справді, «Без сім’ї немає щастя на землі» – говорить українська народна мудрість. Кожне слово, яке промовляли діти, звучало в цей день дуже щиро, бо зверталися до найдорожчих і найрідніших їм людей. До тих, хто недоспав, заколисуючи їх, хто переживав за їх порізаний пальчик, хто радів їх найменшій перемозі. На святі панував гарний настрій. Усі присутні щиро аплодували кожному виступу. І на завершення пролунала пісня «Бажання », яка зворушила до сліз усіх присутніх.

     Дітям і гостям свято дуже сподобалося, адже кожен знайшов на ньому щось для душі. Всі ласували смачним короваєм, який  ліпили та пекли  самі учні з вчителькою Жанною Вікторівною.  Такі заходи дають можливість об’єднати в одну велику шкільну родину дітей, батьків, педагогів. Хочеться побажати всім, щоб у кожній сім’ї та в нашій великій шкільній родині завжди панувала любов, повага і статок і щоб завжди ми були єдиною родиною.

     До речі, стосовно батьків. Якщо на самому початку впровадження курсу більшість із них ставилася до нього досить прохолодно, то тепер майже чверть із тих, хто сумнівався, чи потрібен він їхнім дітям, відзначають його необхідність.

Категорія: Актуально! | Переглядів: 594 | Додав: osvita2 | Рейтинг: 4.5/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024