Вівторок, 23.04.2024, 12:51
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Головна » 2013 » Квітень » 19 » Щорічний обласний конкурс учнівської і студентської творчості "Я – Київщини гордість і надія!" – 2013!
17:48
Щорічний обласний конкурс учнівської і студентської творчості "Я – Київщини гордість і надія!" – 2013!
Щорічний обласний конкурс учнівської і студентської творчості
"Я – Київщини гордість і надія!" –  2013!

 Протягом квітня-вересня 2013 року буде організовано та проведено щорічний обласний конкурс учнівської і студентської творчості "Я – Київщини гордість і надія!" (далі Конкурс) у загальноосвітніх навчальних закладах усіх типів і форм власності, професійно-технічних навчальних закладах, вищих навчальних закладах I-IV рівнів акредитації.

Метою проведення Конкурсу є виявлення, підтримка і створення умов для розвитку здібностей обдарованої учнівської та студентської молоді, вивчення історико-культурних і сучасних надбань рідного краю,сприяння технічній, художній, літературній, музичній, пошуково-конструкторській та раціоналізаторсько-винахідницькій творчості, формування прагнення до успіху, звершень, потреби бути корисним сім'ї, громаді, державі.

Конкурс проводиться у 4 вікових групах (учні 1-4 класів; учні 5-8 класів;
 учні 9-11 класів і професійно-технічних навчальних закладів; студенти вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації) за такими номінаціями:
     "Логотип Конкурсу "Я – Київщини гордість і надія";
     "Літературна творчість"
     "Науково-технічна творчість та винахідництво";
     "Образотворче мистецтво";
     "Фотохудожник";
     "Музична творчість";
     "Дизайн одягу";
     "Декоративно-вжиткове мистецтво";
     "Перукарська майстерність".

Конкурс проводиться у два етапи:
І етап (міський/районний) – з 15 квітня по 15 травня 2013 року – розгляд матеріалів учасників Конкурсу членами журі міського, районного етапу, визначення переможців за віковими категоріями у номінаціях, подання матеріалів переможців до обласного організаційного комітету Конкурсу.

 Матеріали для участі у ІІ (обласному) етапі необхідно подати до організаційного комітету Конкурсу до 20 травня 2013 року за адресою: м. Біла Церква, вул. Ярослава Мудрого, 37, Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів.

 Організувати та провести районне/міське свято "Я – Київщини гордість і надія!" у період з 16 по 20 травня 2013 року.

ІІ етап (обласний) – з 25травня по 25 червня 2013 року – розгляд матеріалів учасників Конкурсу членами журі обласного етапу, визначення переможців за віковими категоріями у номінаціях.
Нагородження переможців Конкурсу відбуватиметься у вересні 2013 року на обласному святі "Я – Київщини гордість і надія!".

Основні вимоги до конкурсних робіт

 1. Вимоги до конкурсних робіт номінації "Логотип Конкурсу "Я – Київщини гордість і надія!":

 1.1. На Конкурс подаються зображення логотипу (символу) який має відображати сутність Конкурсу, легко запам'ятовуватись і впізнаватись, викликати позитивні емоції, відрізнятися простотою форм і гармонією кольору, відтворюватись у багатокольоровому та чорно/білому виконаннях на будь-яких носіях, розміри – від візитки до білборда. До кожного логотипу має бути додано письмове обґрунтування смислового змісту логотипу – коротке есе; назва роботи, прізвище, ім'я, вік (дата народження) автора; повна домашня адреса автора з обов'язковим зазначенням поштового Індексу; назва навчального закладу, класу (курсу), а також прізвище, ім'я, по батькові вчителя (викладача, керівника), який підготував учня/ученицю до участі в Конкурсі; номер контактного телефону.

 1.2. Зображення логотипу необхідно подати:
 на електронному носії у растровому форматі JPEG, кольорове кодування sRGB та у векторному форматі EPS (CDR), кольорове кодування CMYK та пантонами, написи, виконані комп’ютерними шрифтами, мають бути переведені у криві та надіслані з повним пакетом шрифтів;
 на листі формату А4, роздруковане в чорно-білому і повнокольоровому варіанті.

 1.3. Критерії оцінювання:
 відповідність вимогам до конкурсних робіт номінації;
 розкриття сутності Конкурсу;
 багатогранність;
 оригінальність;
 сучасність, актуальність;
 лаконічність;
 унікальний графічний елемент;
 відповідність технологічним вимогам (збереження можливості прочитання при змінах розміру, однаково вдалий вигляд як в кольоровому, так і в монохромному варіанті; можливість розміщення на будь-яких поверхнях (папір, картон, скло, дерево, метал тощо).

 1.4. Роботи переможців  Конкурсу демонструються на обласному святі "Я – Київщини гордість і надія!".

 2.2.Вимоги до конкурсних робіт номінації "Літературна творчість":

 2.1. На Конкурс подаються різноманітні за жанром літературні (художні) твори. У змісті творів у художній формі має висвітлюватися сучасність або минуле малої батьківщини, регіону, Вітчизни, зокрема в роботах має бути відображено красу природи рідного краю, буття краян (події життя окремих людей, своєї чи відомої родини, видатних особистостей-земляків); культурні цінності й надбання рідного краю – окремі споруди, парки, скве¬ри, вулиці, населені пункти; сторінки  історії краю. Також у творах можуть бути розкриті моральні, філософські, екологічні та інші проблеми, актуальні для жителів Київщини.

 2.2. Роботи повинні бути віддрукованими 14 кеглем через 1,5 інтервали на папері формату А-4, подані в одному примірнику на паперових та електронних носіях. Обсяг робіт: мала проза, публіцистика – не більше 7-10 сторінок, поезія – не більше 5 творів, драматургія – до 10 сторінок. Окрім цього, до участі в конкурсі може бути представлена авторська збірка художніх творів.

 2.3. Критерії оцінювання:
 відповідність змісту твору вимогам до конкурсних робіт номінації;
 відповідність твору заявленому літературному жанру;
 композиційна досконалість роботи;
 художня довершеність твору (мотиви твору (проблематика), наявність художнього образу (художніх образів), майстерність використання художніх засобів);
 грамотність і мовленнєве багатство.

 2.4. Роботи переможців Конкурсу презентуються на виставці обласного свята "Я – Київщини гордість і надія!", переможці Конкурсу декламують авторські твори у ході свята.

 3. Вимоги до конкурсних робіт номінації «Науково-технічна творчість та винахідництво»:

 3.1. На Конкурс подаються роботи, що презентують науково-технічну, пошуково-конструкторську, раціоналізаторсько-винахідницьку творчість, пропонують нові шляхи вирішення конкретних проблем у галузях: техніка, хімія, математика, фізика, біологія тощо.

 3.2. Конкурсні роботи (моделі) повинні відповідати таким напрямам:
 техніка майбутнього (фантастичні проекти, розробки, моделі – прообрази техніки майбутнього);
 технічна екологія(біофізичні та хімічні пристрої, прилади, що сприяють енергозбереженню, очищенню та охороні навколишнього середовища, використання нетрадиційних джерел енергії);
 промислова техніка (багатоопераційні верстати, пристрої, які використовуються для різних технологічних операцій);
 сільськогосподарська техніка (діючі моделі та макети малогабаритної техніки);
 побутова техніка (розробки сучасної та побутової техніки з різноманітними операційними можливостями);
 транспортні засоби (діючі моделі, макети сучасного, екологічно чистого транспорту);
 Інтернет майбутнього (сучасні портали, сайти, блоги, програми та інше).

 3.3. Роботи повинні відповідати технічним, естетичним і експозиційним  вимогам, правилам та нормам техніки безпеки. Конкурсні роботи супроводжуються технічним описом (принцип роботи, призначення розробки, її відмінність від аналога, а також можливості конкретного застосування у відповідній галузі); візитівкою з такою інформацією: назва роботи, прізвище, ім'я, вік (дата народження) автора; повна домашня адреса автора з обов'язковим зазначенням поштового Індексу; назва навчального закладу, класу (курсу), а також прізвище, ім'я, по батькові вчителя (викладача, керівника), який підготував учня/ученицю до участі в Конкурсі; номер контактного телефону.

 3.4. Критерії оцінювання:
 оригінальність роботи;
 функціональність винаходу;
 культура виготовлення та візуальне враження від експонату;
 ступінь складності виконання;
 демонстраційна  надійність, працездатність  та  результативність в дії;
 наявність  авторських  свідоцтв,  відгуків, рекомендацій;
 відповідність напрямам та вимогам до оформлення робіт.

 3.5. Роботи переможців Конкурсу презентуються на виставці обласного свята «Я – Київщини гордість і надія!».

  4. Вимоги до конкурсних робіт номінації "Образотворче мистецтво":

 4.1. На Конкурс приймаються виключно індивідуальні творчі роботи дітей, виконані в довільній формі на паперових чи інших площинних матеріалах, у будь-якій техніці виконання, що відповідає віковим можливостям дитини.

 4.2. Орієнтовна тематика робіт:
 "Київщина у різні пори року (краєвиди)", яка включатиме малюнки різних куточків регіону: лісового, польового, водного, нічного або вечірнього пейзажу; пори року тощо;
 "Історико-культурні та релігійні об’єкти", яка включатиме зображення пам’яток історії, монументального мистецтва, археології; архітектурні об’єкти тощо;
 "Київщина святкова" (сюжетні композиції активного відпочинку, святкування та спортивного дозвілля жителів і гостей області);
 "Трудова Київщина" (відтворення життя та трудових буднів людей області) тощо.

 4.3. Оформлення матеріалів:
 малюнок повинен бути виконаний у довільній техніці у форматі від А1 до А4 (за бажанням). Робота  оформляється рамкою чи паспарту, якщо потрібно – під склом;
 до кожного малюнка на звороті у правому нижньому куті прикріплюється ярлик з такою інформацією (українською мовою у друкованому вигляді):
 назва малюнка; прізвище, ім'я, вік (дату народження) автора малюнка; повна домашня адреса автора малюнка з обов'язковим зазначенням поштового Індексу; назва навчального закладу, класу (курсу), а також прізвище, ім'я, по батькові вчителя (викладача, керівника), який підготував учня (ученицю) до участі в Конкурсі; номер контактного телефону автора малюнка та вчителя.

 4.4. Критерії оцінювання:
 відповідність змісту твору визначеній тематиці;
 рівень володіння технікою виконання, матеріалом;
 творчий підхід (забороняється копіювання та запозичення тем тощо);
 повнота розкриття теми, цілісність художнього враження;
 композиційна    досконалість   роботи;
 оригінальність твору та назви малюнка;
 охайність виконання;
 актуальність теми малюнка
 відповідність вимогам до оформлення матеріалів.

 4.5. Роботи переможців Конкурсу презентуються на виставці обласного свята "Я – Київщини гордість і надія!".

  5. Вимоги до конкурсних робіт номінації "Фотохудожник":

 5.1. Учасники подають на конкурс до п'яти робіт, розміром не менше 30x40см. Робота  оформляється рамкою чи паспарту, під склом.

 5.2. Орієнтовна тематика робіт:
 "Київщина у різні пори року (краєвиди)", яка включатиме фото  мальовничих куточків регіону: лісового, польового, водного, нічного або вечірнього пейзажу; пори року тощо;
 "Історико-культурні та релігійні об’єкти", яка включатиме фото пам’яток історії, монументального мистецтва, археології; архітектурні об’єкти тощо;
 "Київщина святкова" (сюжети активного відпочинку і спортивного дозвілля жителів і гостей області, фоторепортажі про життя людей області під час проведення свят, фестивалів та інших культурно-масових заходів);
 "Трудова Київщина" (відтворення життя та трудових буднів людей області) тощо.

 5.3. Технічні вимоги:
 конкурсні авторські фотороботи потрібно подавати в електронному та друкованому вигляді (фотознімки мають бути якісно надруковані будь-яким фотографічним способом розміром від 30x40 см). Фотографія може бути як у кольоровому, так і у чорно-білому виконанні. Фотороботи повинні бути відповідно оформлені – рамка, паспарту, під склом з написом анкетних даних на звороті: назва роботи; прізвище, ім'я, вік (дату народження) автора; повна домашня адреса автора з обов'язковим зазначенням поштового Індексу; назва навчального закладу, класу (курсу), а також прізвище, ім'я, по батькові вчителя (викладача, керівника), який підготував учня/ученицю до участі в Конкурсі; номер контактного телефону автора фотороботи та вчителя.

 5.4. Критерії оцінювання:
 відповідність змісту твору визначеній тематиці;
 художній рівень та індивідуальність виконання;
 відображення місцевого колориту,  багатство творчих прийомів зображення, якість оформлення робіт;
 власна  творча неповторність (забороняється копіювання та запозичення тем тощо);
 композиційна досконалість роботи;
 повнота розкриття теми;
 оригінальність образно-художнього мислення, творча фантазія;
 відповідність вимогам до оформлення матеріалів.
  
 5.5. Роботи переможців Конкурсу презентуються на виставці обласного свята "Я – Київщини гордість і надія!".

 6. Вимоги до конкурсних робіт номінації "Музична творчість":

 6.1. На Конкурс подаються різноманітні за жанром авторські пісні (романс, туристична, соціально-побутова пісня, гумор та інші). Тематика художньо-образного змісту музичної творчості має бути пронизана любов’ю до рідного краю, сповнена гордості та патріотизму за свою малу Батьківщину і присвячена розкриттю тем із життя, побуту, звичаїв, природи, шкільних подій,  а також спогадів і вражень про минуле і сучасне Київщини. Також у авторській пісні має виявлятись ціннісне ставлення і позиція митця.

 6.2. Пісня (зі словами) має бути набрана комп’ютерною програмою на нотоносці, з проставленими у тактах гармонійними функціями. Пісню необхідно подати на папері формату А-4 в одному примірнику на паперових та електронних носіях,  а також створити  відеоролик із виконанням пісні  (під супровід інструменту або фонограми). Кожен учасник подає на конкурс один  вокальний музичний твір. До кожної пісні додаються анкетні дані із зазначенням такої інформації: назва пісні; прізвище, ім'я, вік (дата народження) автора музичного твору; повна домашня адреса автора  пісні з обов'язковим зазначенням поштового індексу; повна назва навчального закладу, класу (курсу), а також прізвище, ім'я, по батькові вчителя (викладача, керівника), який підготував учня (ученицю) до участі в Конкурсі;
 номер контактного телефону автора  пісні та вчителя.

 6.3. Критерії оцінювання авторської пісні:
 відповідність змісту твору вимогам до конкурсних робіт номінації;
 відповідність художнього поетичного тексту створеному музичному образу;
 інтонаційна виразність та розвиток музичного образу в пісні.
 цілісність та досконалість музичної композиції (стиль, жанр, форма);
 відповідність засобів музичної виразності (мелодія, ритм, темп, лад, гармонія, динаміка тощо) розкриттю художньо-образного змісту пісні);
 втілення головної ідеї та художньо-образного змісту  пісні;
 оригінальність представлення авторської пісні виконавцем (виконавцями).
 відповідність вимогам до оформлення матеріалів.

 6.4.Музичні твори переможців  Конкурсу виконуються на обласному святі "Я – Київщини гордість і надія!".

 7. Вимоги до конкурсних робіт номінації "Дизайн одягу":

 7.1. На конкурс подаються фотографії (якісно надруковані будь-яким фотографічним способом розміром від 30x40 см в електронному та друкованому вигляді) індивідуальних або колективних робіт, що презентують сучасне вбрання з використанням традиційних для Київщини технік декорування.

 7.2.  До кожного виробу має бути додано письмове обґрунтування смислового змісту – коротке есе, в якому висвітлюється мотивація створення та композиції даного виробу, конструктивні особливості, обґрунтування обраної кольорової гами, технік вишивання.

 7.3.  Кожен виріб повинен мати, прикріплену до нього, візитівку (50×80мм) з такою інформацією: прізвище, ім'я, вік (дата народження) автора; повна домашня адреса з обов'язковим зазначенням поштового Індексу; назва навчального закладу, класу (курсу), а також прізвище, ім'я, по батькові вчителя (викладача, керівника), який підготував учня/ученицю до участі в Конкурсі; номер контактного телефону.

 7.4. Критерії оцінювання виробу:
 відповідність вимогам до конкурсних робіт номінації;
 відповідність регіональним особливостям;
 оригінальність дизайну роботи та новизна оздоблення;
 композиційна цілісність;
 функціональність виробу та зручність у користуванні;
 привабливість (естетична цінність) виробу;
 володіння техніками обробки матеріалів.

 7.5. Роботи переможців Конкурсу представляються (дефіле) на обласному святі "Я – Київщини гордість і надія!".

 8. Вимоги до конкурсних робіт номінації "Декоративно-вжиткове мистецтво":

 8.1. На конкурс подаються індивідуальні або колективні роботи, що презентують регіональні особливості оздоблення рушників Київщини вишивальними техніками, вироби з деревини із використанням різновидів різьблення, глини, лози та інше.

 8.2. До кожного виробу має бути додано письмове обґрунтування його смислового змісту – коротке есе, в якому висвітлюється мотивація створення та композиції даного виробу, обґрунтування обраної кольорової гами, технік декорування.

 8.3. Кожен виріб повинен мати, прикріплену до нього, візитівку (50×80мм) з такою інформацією: прізвище, ім'я, вік (дата народження) автора; повна домашня адреса з обов'язковим зазначенням поштового Індексу; назва навчального закладу, класу (курсу), а також прізвище, ім'я, по батькові вчителя (викладача, керівника), який підготував учня/ученицю до участі в Конкурсі; номер контактного телефону.

 8.4.Критерії оцінювання виробу:
 відповідність вимогам до конкурсних робіт номінації;
 відповідність регіональним особливостям;
 композиційна цілісність;
 функціональність виробу та зручність у користуванні;
 привабливість (естетична цінність) виробу;
 володіння техніками обробки матеріалів;
 оригінальність роботи та новизна.

 8.5. Роботи переможців  Конкурсу представляються  на обласному святі "Я – Київщини гордість і надія!".

 9. Вимоги до конкурсних робіт номінації "Перукарська майстерність"

 9.1. Учасники подають на конкурс фотографії (якісно надруковані будь-яким фотографічним способом розміром від 30x40 см в електронному та друкованому вигляді) із зображенням виконаних ними зачісок у техніці виконання – плетіння волосся. Фотографію необхідно подати у різних ракурсах (фас, анфас, профіль, ¾ повороту).Зачіски повинні доповнювати цілісний образ сучасної українки з урахуванням індивідуальних особливостей моделі, макіяжу й аксесуарів. У роботі конкурсанти можуть використовувати нові технологічні процеси й операції, інструменти для моделювання зачіски, препарати для укладання і фіксації волосся. Представлені на конкурс роботи мають легко відтворюватися на презентації під час майстер-класів.

 9.2.Оформлення матеріалів:
 до кожної фотографії додається письмове обґрунтування смислового змісту зачіски – коротке есе; назва роботи, прізвище, ім'я, вік (дата народження) автора; повна домашня адреса автора малюнка з обов'язковим зазначенням поштового Індексу; назва навчального закладу, класу (курсу), а також прізвище, ім'я, по батькові вчителя (викладача, керівника), який підготував учня/ученицю до участі в Конкурсі; номер контактного телефону.

 9.3. Критерії оцінювання зачіски:
 відповідність вимогам до конкурсних робіт номінації;
 рівень майстерності плетіння;
 творчий авторський підхід до виконання зачіски;
 форма;
 цілісність створеного образу;
 чистота виконання;
 відповідність зачіски вимогам до конкурсних робіт у номінації.

 9.4. Роботи переможців Конкурсу демонструються(дефіле) на обласному святі "Я – Київщини гордість і надія!".

Організаційний комітет Конкурсу
Категорія: Конкурс | Переглядів: 701 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024