Неділя, 05.05.2024, 12:38
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Новини » Архів матеріалів
« 1 2 ... 195 196 197 198 199 ... 301 302 »

Цвітуть бузки, садок біліє
І тихо ронить пелюстки,
Напівзабуте знову мріє,
Як помах милої руки.
У небі вітер кучерявий
Колише теплую блакить,
І на землі гойдає трави,
І затихає, й знов шумить.
І раптом схоплює на крила
Хвилясті співи журавлів, —
І давня казка, вічно мила,
Зринає крізь хвилястий спів.

М. Рильський

Просмотров: 716 | Добавил: osvita | Дата: 06.05.2013 | Комментарии (0)

З 1945 року День радіо відзначається щорічно 7 травня і вважається святом працівників всіх галузей зв’язку, радіоаматорів і радіожурналістів.
У цей день 1895 російський фізик Олександр Степанович Попов здійснив перший сеанс радіозв’язку і продемонстрував світові перший радіоприймач.
Вперше ця дата була урочисто відзначена в СРСР у травні 1925 року. Це був тридцятирічний ювілей радіо. Попередні круглі дати пройшли непоміченими. Це можна пояснити складністю політичної обстановки тих років. Двадцятиріччя радіо збіглося з розпалом першої світової війни, під час двадцятип’ятиріччя в країні йшла громадянська війна.
Категория: День сьогодні | Просмотров: 689 | Добавил: osvita | Дата: 06.05.2013 | Комментарии (0)

Дзвонять дзвони Великодні!
Божа Пасха вже сьогодні.
Лине пісня із небес:
Радість всім, Христос Воскрес!
Рік у рік любов Господня
Творить свято Великодня.
Маленькі ангели несуть дари з небес:
Христос Воскрес! Воістину Воскрес!
Хай лине у вись передзвін Великодній,
І кличе молитва душу в політ!
Хай зійдуть на землю щедроти Господні
І крила розгорне оновлений світ!
Хай мир у серці вашому панує,
Хай ангел Божий щастя вам дарує.
Ісус Христос – здоров'я шле з небес.
Христос Воскрес! Воістину Воскрес!
  
Просмотров: 616 | Добавил: osvita | Дата: 05.05.2013 | Комментарии (0)

Людська історія включає в себе незліченну масу найрізноманітніших подій, які так чи інакше впливали на її хід і напрямок її течії. Частина з цих подій з тієї чи іншої причини було зафіксовано нами і передається з покоління в покоління, періодично підштовхуючи нас до тих чи інших процесів переосмислення та переусвідомлення нашої історії, культури і нашого поточного життя.
Зайве нагадувати про те, що в полі нашого зору потрапляють тільки ключові моменти цих подій, значення яких ми намагаємося оцінити кожен по-своєму. Значення події, яка сталася близько пари тисячоліть тому - Воскресіння Ісуса Христа, Єдинородного Сина Божого, досі залишається не зовсім усвідомленим серед багатьох з нас. Ми сміливо можемо стверджувати, що в нашої людської мові не вистачить ніяких слів, щоб до самого кінця пояснити цей Безцінний Дар. Не придумано ще людьми таких в ... Читати далі »
Просмотров: 636 | Добавил: osvita | Дата: 05.05.2013 | Комментарии (0)

     Великий піст готує християн до гідної зустрічі свята Воскресіння Христового (Великдень). Він починається за сім тижнів до Великодня і складається з Чотиридесятниці - сорока днів - і Страсної седмиці - тижня перед самою Пасхою. Чотиридесятниця встановлена на честь сорокодневного посту Спасителя, а Страсна седмиця - у спогад останніх днів земного життя, страждань, смерті і поховання Христа. Загальна тривалість Великого посту разом зі Страсного седмицею - 48 днів. Пост, або говіння, - це відмова не тільки від певної їжі, але від усіх шкідливих звичок і веселощів. Це час покаяння, роздумів і старанних молитов. Протягом усього Великого посту християнська Церква закликає віруючих утримуватися від вживання в їжу м’яса, молока, яєць і риби, у тому числі і у складі різних страв. Риба дозволяється лише у свята Благовіщення та Входу Господнього в Єрусалим.
В 2013 році Закінчення Великого посту припадає на 4 травня.
Просмотров: 751 | Добавил: osvita | Дата: 02.05.2013 | Комментарии (0)

     Сонце - найближча до Землі зірка, всі інші перебувають від нас незмірно далі. Наприклад, найближча до нас зірка Проксіма із системи a Центавра в 2500 разів далі Сонця. 
     Для Землі Сонце - могутнє джерело космічної енергії. Воно дає світло й тепло, необхідні для рослинного і тваринного світу, і формує найважливіші властивості атмосфери Землі. 
     В цілому Сонце визначає екологію планети. Без нього не було б і повітря, необхідного для життя: воно перетворився б на рідкий азотний океан навколо завмерлих вод і обледенілої суші. Для нас, землян, найважливіша властивість Сонця в тому, що біля нього виникла наша планета і на ній з’явилося життя. 
     Сонце, вітер, морські хвилі і біомаса є енергетичною сировиною, яка постійно оточує нас і яку легко використовувати. Її не треба видобувати з землі. Вона не призводить до утворення радіоактивних відходів, а токсичних не дає зовсім. Це відновлювальна енергія. 
     Щоб привернути увагу до можливостей використання поновлюваних джерел енергії європейське відділення Міжнародного товариства сонячної енергії (МОСЕ) (ISES-Europe), починаючи з 1994 р., на добровільній основі організовує щорічний День Сонця. 
Ентузіасти і професіонали, громадські організації та фірми ... Читати далі »
Просмотров: 642 | Добавил: osvita | Дата: 02.05.2013 | Комментарии (0)

     1 травня 1886 американські робочі організували страйк з вимогою 8-годинного робочого дня. Страйк і супутня демонстрація закінчилися кровопролитним зіткненням з поліцією. 
     У липні 1889 року Паризький конгрес II Інтернаціоналу, на згадку про виступ робочих Чикаго, ухвалив рішення про проведення 1 травня щорічних демонстрацій. Вперше день міжнародної солідарності трудящих був відзначений в 1890 році в Австро-Угорщині, Бельгії, Німеччини, Данії, Іспанії, Італії, США, Норвегії, Франції, Швеції та деяких інших країнах. 
     Довгий час Першотравень був символом революції, непримиренної класової боротьби. Це свято відзначається в 66 державах світу. 
     Мир. Праця. Травень. Протягом 70 з гаком років у СРСР цей день відзначався як свято солідарності всіх трудящих. Тепер в Україні 1 Травня відзначається як свято весни і праці. Крім того, в Казахстані це свято єдності народу Казахстану, в Литві - день матері, у Кореї - день народження Будди, у Франції - День конвалії. Вибирайте свято на смак і відзначайте!
Категория: День сьогодні | Просмотров: 739 | Добавил: osvita | Дата: 30.04.2013 | Комментарии (0)

     30 квітня 2013 року відбувся фінал районного конкурсу "Кращий педагог-організатор - 2013". У конкурсі взяли участь педагоги-організатори загальноосвітніх навчальних закладів Білоцерківського району. На завершальному етапі своїм досвідом ділились педагоги-організатори Глушківського НВО, Чупирянського НВО, Поправського НВО та Пилипчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
     Перемогу у конкурсних змаганнях здобула Шапошнікова Т.В., педагог-організатор Пилипчанської ЗОШ, досвідчений і компетентний педагог. Призерами стали Гребініченко Ю.М., (Чупирянське НВО) та Гальченко І., (Поправське НВО), члени журі відзначили оригінальність і результативність їх педагогічної діяльності.
Учасників конкурсу привітали учні -  учасники творчих колективів та лідери учнівського самоврядування.








Категория: Конкурс | Просмотров: 768 | Добавил: osvita | Дата: 30.04.2013 | Комментарии (0)

   30 квітня 2013 року на базі Олійниковослобідського НВО відбувся семінар-практикум для вчителів світової літератури за темою:"Розвиток інтелектуально-творчого потенціалу учнів на уроках світової літератури". Учасники семінару відвіділи підсумковий урок за повістю Марка Твена "Пригоди Тома Сойєра", який підготувала та провела вчитель світової літератури цієї школи Машталір Лілія Геннадієвна. Під час уроку велика увага приділяляась аналізу характеристик літературних героїв, розвитку навичок усного мовлення та логічного мислення. Навчальне заняття проходило у мультимедійному супроводі. Перед присутніми виступила вчитель світової літератури Розаліївського НВО Назарко Віта Вікторівна, яка поділилася власним досвідом щодо розвитку творчих здібностей учнів. Смульська Марина Миколаївна, методист РМК, розповіла присутнім про нові методи розвитку творчих здібностей учнів - написання фанфікшн та створення медіатексту. Семінар пройшов на високому науково-методичному рівні. Учасники семінару висловлюють подяку адміністрації школи за допомогу в огранізації заходу.


Категория: Методичні заходи | Просмотров: 600 | Добавил: osvita | Дата: 30.04.2013 | Комментарии (0)

   Міжнародний день танцю відзначається з 1982 року за рішенням ЮНЕСКО в день народження французького балетмейстера Жана Жоржа Новера, реформатора та теоретика хореографічного мистецтва, який увійшов в історію як «батько сучасного балету». 
  Жан Жорж НОВЕРА (29.4.1727-19.10.1810) - французький балетмейстер, учень балетмейстера Л. Дюпре. Виступав як танцівник і очолював балетну трупу в театрі «Друрі-Лейн» у Лондоні. 
НОВЕРА розробив принципи героїчного балету та балету-трагедії. У 1759 вийшла його знаменита праця «Листи про танець і балети», де НОВЕРА обгрунтував принципи балету-п’єси, який втілюється засобами дієвих пантоміми і танцю в співдружності композитора, хореографа і художника. 
     У цей день весь танцюючий світ відзначатиме своє професійне свято - театри опери та балету, сучасні танцювальні трупи, ансамблі сучасного бального та народного танцю і інші, як професійні, так і самодіяльні артисти.
Категория: День сьогодні | Просмотров: 848 | Добавил: osvita | Дата: 28.04.2013 | Комментарии (0)

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024