Неділя, 19.05.2024, 00:45
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Новини » Архів матеріалів
« 1 2 ... 200 201 202 203 204 ... 301 302 »

Учні, батьки та вчителі шкіл найближчим часом отримають можливість безкоштовного користування електронними версіями збірників завдань для державної підсумкової атестації

     Як відомо, державна підсумкова атестація (ДПА) є формою контролю за відповідністю освітнього рівня учнів 4, 9 та 11 класів, а зміст, форму та строки проведення атестації щороку визначає профільне міністерство.
    Цього року ДПА відбуватиметься за збірниками, які рекомендовані Міністерством освіти і науки для проведення підсумкової атестації учнів 4-х, 9-х та 11-х класів загальноосвітніх навчальних за ... Читати далі »
Категория: Державна підсумкова атестація | Просмотров: 876 | Добавил: osvita | Дата: 30.03.2013 | Комментарии (0)

         21 березня 2013 року було проведено Х районний конкурс із фізики „Найрозумніший”, присвячений 90-річчю утворення Білоцерківського району.

         Результати конкурсу „Найрозумніший” із фізики свідчить про те, що в школах району проводиться цілеспрямована робота із здібними і  обдарованими дітьми. Високий рівень знань із фізики виявили учні Узинської №1, Фурсівської, Озернянської, Шкарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів; Піщанського, Розаліївського НВО „ЗОШ І-ІІІ ступенів – дитячий садок”, Маловільшанського НВК „ЗОШ І-ІІІ ступенів – дитячий садок”, Чупирянського НВО „ЗОШ І-ІІ ступенів – дитячий садок”,  Скребишівської ЗОШ І-ІІ ступенів.

           Не взяли участь у конкурсі учні Потіївського НВО «ЗОШ І-ІІІ ступенів – дитячий садок», Дроздіівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Сухоліського НВК „ЗОШ І-ІІ ступенів – дитячий садок”, Тарасівського, Яблунівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – дитячий садок».

... Читати далі »

Категория: Конкурс | Просмотров: 1065 | Добавил: osvita | Дата: 29.03.2013 | Комментарии (0)

     Два рази на рік стрілки годинників переводяться на годину в більш ніж 100 країнах світу. В останню неділю березня – на годину вперед, а в останню неділю жовтня – на годину назад. Це необхідно для того, щоб наблизити адміністративний час до сонячного. 20 вересня 2011 за постанову про зміну порядку обліку часу в Україні проголосували 266 народних депутатів, таким чином Верховна рада України постановила встановити з 27 березня 2011 року на території Україні час другого часового поясу з додаванням однієї години, скасувавши цим перехід на зимовий час в жовтні 2011 року, відповідно і наступний за цим перехід на літній час. 
18 жовтня 2011 Верховна Рада Україна передумала і прийняла постанову «Про визнання такої, що втратила чинність, постанови Верховної Ради України« Про зміну порядку обчислення часу на території України», за це рішення проголосували 295 народних депутатів з 349 зареєстрованих в цей день у сесійній залі. Новою постановою визнається, що постанова від 20 вересня 2011 втратила чинність, також запропоновано уряду протягом одного місяця з дня набрання чинності нової постанови внести на розгляд Верховної Ради проект закону про порядок обчислення часу на території України. З цього випливає, що перехід на літній час в Україні відбудеться в звичайному режимі.
В 2013 році Перехід ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 808 | Добавил: osvita | Дата: 28.03.2013 | Комментарии (0)

   На виконання вимог статті 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України повідомляє про оприлюднення 27 березня 2013 року на своєму офіційному веб-сайті (рубрика "Громадське обговорення") проекту наказу Міністерства освіти і науки України «Про координацію заходів щодо здійснення державного нагляду (контролю) за діяльністю навчальних закладів». 

 Проект наказу розроблено з метою налагодження координації роботи та взаємодії Державної інспекції навчальних закладів України з центральними органами виконавчої влади, що мають у своєму підпорядкуванні навчальні заклади, місцевими органами управління освітою щодо контролю за діяльністю навчальних закладів та недопущення дублювання контрольних функцій.

 Основними цілями розроблення наказу є унеможливлення дублювання контрольних функцій органів, що здійснюють державний нагляд (контроль) за діяльністю навчальних закладів, та забезпечення проведення заходів державного нагляду (контролю) у сфері освіти з періодичністю, визначеною відповідно до критеріїв оцінки ступеня ризику від провадження господарської діяльності з надання відповідних освіт ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 569 | Добавил: osvita | Дата: 27.03.2013 | Комментарии (0)

Міністр освіти повідомив, що участь у зовнішньому незалежному оцінюванні цього року мають намір взяти 322,5 тисячі вступників, 20 % з яких є випускниками шкіл минулих років

Про це повідомив Дмитро Табачник у середу в ефірі Першого національного.

"Дуже багато дітей зареєструвалося на ЗНО, триста двадцять дві з половиною тисячі, з них 20 % випускники попередніх років, які хочуть покращити результати, тому що сертифікати ЗНО дійсні за всі роки, починаючи з 2008 року", - зазначив міністр.

... Читати далі »
Категория: ЗНО | Просмотров: 893 | Добавил: osvita | Дата: 27.03.2013 | Комментарии (0)

 За ініціативи та підтримки голови Київської обласної державної адміністрації Анатолія Йосиповича Присяжнюка, 26 березня 2013 року продовжила роботу Всеукраїнська науково-практична конференція «Патріотичне виховання громадян України – передумова розвитку державності».

Співорганізаторами заходу виступили: Київська обласна державна адміністрація, Департамент освіти, науки та молоді Київської обласної державної адміністрації, Інститут проблем виховання НАПН України, Інститут інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Національна академія внутрішніх справ, Міжнародний освітній фонд імені Ярослава Мудрого, Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів, відділ освіти Богуславської районної ради, Богуславська спеціалізована школа №1 – загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів Богуславської районної ради.

Секційні засідання для учасників конференції пройшли на базі Богуславської спеціалізованої школи І-ІІІ ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 980 | Добавил: osvita | Дата: 27.03.2013 | Комментарии (0)

Прем’єр заявив, що уряд ухвалить рішення про підвищення посадових окладів бюджетників та здійснить перерахунок за січень-березень, виходячи із нових розмірів посадових окладів

Про це Азаров заявив під час вступного слова в ході засідання уряду у середу.

"Після тривалих консультацій з профспілками, сьогодні на розгляд Уряду виноситься рішення щодо чергового підвищення з 1 січня поточного року - підкреслюю це - розміру першого тарифного розряду ЄТС. Відповідно підвищаться всі посад ... Читати далі »
Категория: Педагогічні кадри | Просмотров: 924 | Добавил: osvita | Дата: 27.03.2013 | Комментарии (0)

     21 березня 2013 року на базі Шкарівської ЗОШ І-ІІІст. відбулося засідання творчої групи вчителів початкових класів,які працюють над проблемою"Театральна педагогіка" та засідання школи молодого вчителя. Теоретичні аспекти семінару "Драматизація як прийом навчання" розкрила заступник директора школи Грамотенко Н.І. Учасники семінару дійшли висновку, що використовувати театралізацію можна на різних етапах уроках та при викладанні всіх предметів в початковій школі. 
На практиці вчителі початкових класів Перин В.М., Никоненко В.С.,Никоненко О.Д., Богінська І.О. на фрагментах уроків показали використання драматизації на уроках української мови та читання, матиматики, громадянської освіти. При обговоренні прктичної частини семінару, учасники відмітили високу майстерність та професіоналізм вчителів початкових класів Шкарівської ЗОШ І-ІІІ ст. 
Акторські здібності учнів закладу повністю розкрили на святі " А вже весна, а вже красна"... Діти співали веснянки, гаївки, закликали весну,вели хороводи - показали справжнє свято зустрічі весни. Допомогла відтворити тр ... Читати далі »
Категория: Методичні заходи | Просмотров: 643 | Добавил: Shkola | Дата: 26.03.2013 | Комментарии (0)

    
        У зв’язку з надзвичайно складними погодними умовами, всі зареєстровані учасники у пробному зовнішньому оцінюванні 23 березня 2013 року, які не мали можливості дістатися до пунктів пробного тестування, зможуть скласти пробне ЗНО у додатковий день.

      Регіональні центри оцінювання якості освіти зв’яжуться з кожним зареєстрованим учасником пробного тестування особисто та повідомлять про додатковий час і дату проведення пробного ЗНО.

          За матеріалами сайту http://www.mon.gov.ua
Категория: ЗНО | Просмотров: 890 | Добавил: osvita | Дата: 24.03.2013 | Комментарии (0)

У зв’язку із погіршенням погодних умов та транспортного сполучення пробне ЗНО на всій території Івано-Франківської, Тернопільської та Чернівецької областей перенесено з 23 березня на 6 квітня

Суттєве погіршення погодних умов у декількох регіонах України вплинуло графік проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання.

Зокрема, Івано-Франківській регіональний центр оцінювання якості освіти поширив повідомлення про скасування пробного тестування на всій території Івано-Франківс ... Читати далі »
Категория: ЗНО | Просмотров: 933 | Добавил: osvita | Дата: 22.03.2013 | Комментарии (0)

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024