П`ятниця, 26.04.2024, 11:12
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Новини » Архів матеріалів
« 1 2 ... 237 238 239 240 241 ... 301 302 »
Про внесення змін до Положення про порядок відбору та направлення дітей Київської області на оздоровлення та відпочинок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку у 2012 році (Зареєстровано в Головному управлінні юстиції у Київській області 12 липня 2012 року за № 10/770)” 
  Відповідно до законів України „Про місцеві державні адміністрації”, „Про оздоровлення та відпочинок дітей”, Програми оздоровлення та відпочинку дітей Київської області на 2009-2013 роки, затвердженої рішенням Київської обласної ради від 02.04.2009 № 433-24-V, та з метою належної організації оздоровлення і відпочинку дітей у 2012 році: 

1. Внести до Положення про порядок відбору та направлення дітей Київської області на оздоровлення та відпочинок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку у 2012 році, затвердженого розпорядженням голови Київської обласної державної адміністрації від 22.02.2012 № 70, зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Київській області 07.03.2012 за № 1/761 (далі - Положення), такі зміни:
1.1. Главу 1 доповнити новим пунктом такого змісту:
„1.9. Дане Положення не розповсюджується на організацію роботи наметових містечок”.
1.2. Підпункти 3.1.2.та 3.1.3. пункту 3.1. глави 3 викласти в такій редакції:
„3.1.2. Путівки з частковою оплатою у розмірі 30 відсотків вартості путівки, яка сплачується за рахунок батьків (осіб, які їх замінюють) або інших джерел, не з ... Читати далі »
Просмотров: 718 | Добавил: osvita | Дата: 19.09.2012 | Комментарии (0)

         З 17  по 28 вересня 2012 року в загальноосвітніх навчальних закладах триває декада географії, туризму та краєзнавства. 

     Подати звіт про проведення декади та методичні розробки позакласних заходів на електронну адресу районного методичного кабінету (bcrvo-imc@mail.ru) ... Читати далі »

Категория: Актуально! | Просмотров: 1193 | Добавил: osvita | Дата: 19.09.2012 | Комментарии (0)

  Шановні учасники Міжнародного природничого інтерактивного конкурсу "КОЛОСОК”, координатори конкурсу, учителі природничих предметів, батьки!
  "КОЛОСОК-осінній” у вашій школі пройде  23 листопада 2012 року

  У конкурсі "КОЛОСОК-весняний-2011” (пропедевтика географії, астрономії, екології) взяли участь понад 209 тисяч школярів 1-10 класів.
     Підсумки конкурсу та рейтинг шкіл-лідерів природознавства за підсумками двох етапів конкурсу у 2011-2012 н. р. висвітлені в листі Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 28.05.12 за № 1/9-411 "Про підсумки Міжнародного природничого інтерактивного учнівського конкурсу „КОЛОСОК” у 2011-2012 н. р. та організацію конкурсу „КОЛОСОК” у 2012-2013 н. р.”
     Мета конкурсу "КОЛОСОК-осінній” – пропедевтика фізики, хімії, біології. Спеціальна тема осіннього конкурсу у 2012 році – "Навколо нас – чудеса!”.
< ... Читати далі »

Категория: Обдарована дитина | Просмотров: 1580 | Добавил: osvita | Дата: 19.09.2012 | Комментарии (0)

Президент вважає, що якість дошкільної освіти має бути суттєво підвищена. Про це він повідомив під час відкриття дошкільного навчального закладу в Одесі

"Система дошкільної освіти в Україні буде вдосконалюватися з метою підвищення її якості та надання дітям можливостей розвивати свої здібності вже з раннього віку", - сказав Янукович.

"Дитяча дошкільна освіта повинна відкрити зовсім нову якість. Одне з найбільших завдань, яке стоїть перед нами, - створити всі умови для наших дітей, онуків, щоб вони вчилися в хороших умовах", - наголосив президент.

Він зазначив, що влада приділяє значну увагу темі забезпечення дітей необхідною кількістю дошкільних закладів, у яких працюватиме висококваліфікований персонал.

Також Янукович нагадав, що освітня реформа передбачає обов’язкову дошкільну освіту - відтак сьогодні існує також нагальна потреба як у поверненні приміщень колишніх дитячих садків, так і в будівництві нових.

За матеріалам: Освіта.ua
Категория: Актуально! | Просмотров: 568 | Добавил: osvita | Дата: 18.09.2012 | Комментарии (0)

Міністерством освіти затверджено нове положення про навчально-реабілітаційні центри, метою діяльності яких має стати реалізація права на освіту дітей з особливими освітніми потребами
Про це йдеться у наказі освітнього відомства, у якому визначено організаційні засади діяльності навчально-реабілітаційних центрів, робота яких має бути спрямована на реалізацію права на освіту дітей з особливими освітніми потребами та їх інтеграцію в суспільство.

Головними завданнями навчально-реабілітаційних центрів мають стати забезпечення ранньої соціалізації та підготовки дітей до здобуття відповідного рівня дошкільної та загальної середньої освіти, забезпечення кваліфікованого психологічного, медичного і педагогічного супроводу дітей та надання психолого-педагогічної допомоги батькам, які виховують дітей-інвалідів.

Особливості умов навчання дітей мають визначатися гнучкою системою навчальної, виховної та корекційно-реабілітаційної роботи.

Відповідні центри можуть створюватися на основі комунальної або приватної форм власності, відповідно джерелами фінансування є кошти місцевих бюджетів або кошти засновників, а також кошти, отримані за надання платних послуг та благодійні внески.

Державний контроль за діяльністю центрів усіх типів і форм власності здійснюватиме Державна інспекція навчальних заклад ... Читати далі »
Категория: Початок навчального року | Просмотров: 663 | Добавил: osvita | Дата: 18.09.2012 | Комментарии (0)

      13 вересня 2012 року в приміщенні Білоцерківської районної державної адміністрації відбулась інструктивно-методична нарада із заступниками директорів загальноосвітніх навчальних закладів. У нараді взяли участь: завідуюча районним методичним кабінетом Лавренчук Г.М., методисти РМК, заступники директорів загальноосвітніх навчальних закладів з навчально-виховної роботи .

На нараді розглядались наступні питання:

- про особливості навчально-виховного процесу у 2012-2013 навчальному році 

... Читати далі »

Категория: Актуально! | Просмотров: 768 | Добавил: osvita | Дата: 14.09.2012 | Комментарии (0)

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту повідомляє про оприлюднення 10 вересня 2012 року на своєму офіційному веб-сайті (рубрика «Громадське обговорення») проекту Концепції розвитку неперервної педагогічної освіти.
Вихідні положення Концепції розвитку неперервної педагогічної освіти ґрунтуються на положеннях Конституції України, Національній доктрині розвитку освіти України у ХХІ столітті, рекомендаціях ІІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти та Форуму міністрів європейських країн «Європейська школа ХХІ століття: Київські ініціативи», законів України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», «Про загальну середню освіту», «Про професійно-технічну освіту», «Про позашкільну освіту», «Про вищу освіту», Державних стандартах початкової загальної освіти, базової і повної загальної середньої освіти та інших нормативних актів.

Зауваження та пропозиції до проекту надсилати на електронну адресу bondarenko@mon.gov.ua Бондаренку С. І., начальнику відділу педагогічної та післядипломної освіти.
Категория: Актуально! | Просмотров: 662 | Добавил: osvita | Дата: 10.09.2012 | Комментарии (0)

   Уряд розглянув та схвалив Національну стратегію розвитку освіти в Україні на 2012-2021 роки, яку пропонується затвердити відповідним Указом Президента України

   Нагадаємо, документ було розглянуто та схвалено минулого року на III Всеукраїнському з’їзді працівників освіти.

  Національна стратегія розвитку освіти визначає основні напрями, пріоритети та завдання і механізми реалізації державної політики в галузі освіти, кадрову і соціальну політику і складає основу для внесення змін і доповнень до чинного законодавства України, управління і фінансування структури та змісту освіти.

   Головним завданням стратегії є забезпечення доступності якісної, конкурентоспроможної освіти для громадян України відповідно до вимог інноваційного, сталого, демократичного розвитку суспільства, економіки, науки, культури. Зміни в освіті повинні забезпечити створення умов для особистісного розвитку людини відповідно до її індивідуальних задатків, здібностей, потреб у навчанні впродовж життя.

  Передбачається, що схвалена Урядом стратегія розвитку освіти набуде чинності після підписання Президентом Указу про схвалення документа. Після цього Урядом будуть розроблені заходи щодо реалізації стратегії на найближчі 5 років.

За мате ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 609 | Добавил: osvita | Дата: 10.09.2012 | Комментарии (0)

     Перелік програм виховної роботи, рекомендованих науково-методичною радою КОІПОПК до використання в закладах освіти області, розміщено на сторінці Виховна робота

Категория: Початок навчального року | Просмотров: 820 | Добавил: osvita | Дата: 09.09.2012 | Комментарии (0)

     8 вересня -  Міжнародний день грамотності - один з міжнародних днів, що відзначаються в системі Організації Об’єднаних Націй. 
     Грамотність - свято для людства, яке досягло вражаючого прогресу в цій галузі, довівши кількість грамотних людей у світі до чотирьох мільярдів. Однак грамотність для всіх - дітей, молоді та дорослих - ще не до кінця досягнута мета. 
    Боротьба з неписьменністю як і раніше залишається завданням величезного масштабу і складності. Незважаючи на помітні успіхи багатьох країн, більше 860 мільйонів дорослих залишаються неписьменними, а більше 100 мільйонів дітей не ходять до школи. 
    Безліч дітей, молодих людей і дорослих, охоплених шкільними або іншими освітніми програмами, не відповідають рівню, необхідному для того, щоб їх можна було вважати грамотними в умовах сьогоднішнього світу, що стає все більш складним. 
      Існує явна необхідність у розгортанні програм поширення грамотності, які були б спрямовані на групи учнів, що вимагають до себе особливої уваги, і в першу чергу до них належать жінки та дівчата, що залишилися за дверима школи. Там, де чоловіки й хлопчики не мають можливості одержання якісної освіти, вони теж потребують особливої уваги.
Просмотров: 731 | Добавил: osvita | Дата: 08.09.2012 | Комментарии (0)

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024