Середа, 08.05.2024, 19:22
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Новини » Архів матеріалів
« 1 2 ... 261 262 263 264 265 ... 301 302 »
Міністр освіти Дмитро Табачник повідомив засобам масової інформації некоректну інформацію щодо конкурентоспроможності освітньої системи України у світі

Під час проведення прес-конференції 20 березня, що була присвячена основним результатам діяльності Міністерства освіти протягом другого року роботи уряду, міністр освіти Дмитро Табачник зазначив, що за два роки роботи нинішнього уряду, освітня система країни наблизилась до рівня конкурентоспроможності у світі.

"Вжиті за два роки роботи нашого уряду кроки з реформування системи освіти вже наблизили освітню систему країни до рівня конкурентоспроможності в світі", ‑ зазначив Дмитро Табачник.

Такий висновок щодо роботи нинішнього складу Кабміну Дмитро Табачник зробив посилаючись на дані звіту "The Global Competitiveness Report 2010–2011", Всесвітнього економічного форуму в Давосі (Швейцарія), зокрема зазначивши, що Україна посідає досить високу позицію, випереджаючи сусідні країни.

"Так, за оцінками, наведеними у Всесвітньому звіті з конкурентноспроможності держав Світового економічного форуму, освітня система України посідає 56 місце у світовому рейтингу 139 країн світу. Експерти оцінили нашу освіту вище за освітні системи Польщі (62 місце), Російської Федерації (78 місце), Грузії (119 місце) та інших країн", ‑ зазначив мі ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 731 | Добавил: osvita | Дата: 21.03.2012 | Комментарии (0)



Вітаємо

з днем народження

ЮР'ЄВУ ІНГУ АНАТОЛІЇВНУ,

заступника начальника відділу освіти Білоцерківської райдержадміністрації!

Категория: Вітаємо! | Просмотров: 638 | Добавил: osvita | Дата: 21.03.2012 | Комментарии (0)

Учні та вчителі шкіл отримали можливість користування повними електронними версіями збірників завдань для державної підсумкової атестації 2011/12 навчального року

У цьому навчальному році атестація учнів 4-х, 9-х та 11-х класів буде проводитися за збірниками, затвердженими Міністерством освіти і науки.

Електронні збірники завдань ДПА оприлюднені Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти з метою їх практичного використання учнями та вчителями шкіл в процесі підготовки та проведення державної підсумкової атестації у цьому навчальному році.

Нагадаємо, що підсумкова атестація у початковій школі відбуватиметься з 11 до 20 травня, в основній з 14 до 30 травня, а в старшій школі з 4 до 11 травня 2012 року.

Державна підсумкова атестація для випускників 11-х класів буде проведена з трьох предметів у письмовій формі. У 9-х класах атестація учнів відбуватиметься з п'яти навчальних предметів.

В основній та старшій школі атестація розпочнеться іспитом з української мови, що є обов’язковим предметом атестації для всіх школярів, а завдання традиційно буде оголошено у день проведення атестації по телебаченню та радіо.

Детальніше про особливості проведення державної підсумкової атестації учнів початкової, основної та старшої школи в 2011/12 навчальному році
Категория: Державна підсумкова атестація | Просмотров: 1051 | Добавил: osvita | Дата: 20.03.2012 | Комментарии (0)

Вчитель початкової школи має оволодіти принципово новим для сьогодення інструментом – сучасною методикою навчання дітей початкового шкільного віку основам інформатики та іноземної мови

Про це сьогодні заявив Перший заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Євген Суліма під час наради ректорів вищих педагогічних навчальних закладів з питань підготовки педагогічних кадрів до роботи в умовах запровадження нових стандартів середньої освіти.

Також Перший заступник Міністра звернув увагу на характерну особливість стандарту – водночас із предметною підготовкою, за роки здобуття загальної середньої освіти діти мають оволодіти ключовими компетентностями.

Окрім того Євген Суліма зазначив, що «не можна оминути увагою необхідність врахування вимог зазначених стандартів початкової загальної освіти і загальної середньої освіти до підготовки вчителя при розробленні нової Концепції розвитку педагогічної освіти, роботу над якою розпочато у Міністерстві».

Учасники наради, яким роздано проект Концепції педагогічної освіти, погодилися, що сучасний розвиток суспільства вимагає подальшого вдосконалення системи педагогічної та післядипломної освіти педагогічних працівників відпові ... Читати далі »
Категория: Педагогічні кадри | Просмотров: 759 | Добавил: osvita | Дата: 19.03.2012 | Комментарии (0)

     Важливою віхою зміни сезонів є день весняного рівнодення, астрономічний початок весни. Як відомо, навесні день збільшується, а ніч скорочується. І 20-21 березня наступає момент, коли тривалість дня і тривалість ночі стають рівними. Такий день називається днем весняного рівнодення. 
Настання весни наші пращури вважали святом, з великим нетерпінням очікували її приходу (як і ми зараз!) і однаково урочисто відзначали його в різних частинах Європи та Азії. Язичницькі святкування приходу весни були сповнені важливим сакральним змістом перемоги світла над пітьмою, пробудження всього живого і початку нового життя. Давайте порадіємо приходу весни і посміхнемося сонечку.
В 2012 році День весняного рівнодення припадає на 20 березня. Всесвітній день Землі відзначається щорічно в день весняного рівнодення, 20-21 березня. За традицією при проведенні свята дзвонить Дзвін Миру. В 2012 році Всесвітній день Землі припадає на 20 березня.
Просмотров: 901 | Добавил: osvita | Дата: 19.03.2012 | Комментарии (0)

Вітаємо

з днем народження 

ОСТАПЕНКО ТЕТЯНУ ІВАНІВНУ,

заступника директора з навчально-виховної роботи Дроздівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів!

Категория: Вітаємо! | Просмотров: 711 | Добавил: osvita | Дата: 19.03.2012 | Комментарии (0)

До участі у пробному незалежному оцінюванні допускаються особи, які заздалегідь зареєструвались для його проходження та оплатили участь у ньому

Як повідомляє прес-служба Українського центру оцінювання якості освіти, 24 березня 2012 року відбудеться перше пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури, іноземних мов (англійська, французька, німецька або іспанська мова за вибором), біології, фізики та всесвітньої історії.

Допуск абітурієнтів, які зареєструвалися на пробне ЗНО здійснюватиметься за наявності паспорта (свідоцтва про народження), запрошення та квитанції про сплату вартості послуг за проведення пробного незалежного оцінювання.

Місце та час проведення пробного ЗНО визначається регіональними центрами оцінювання якості освіти та вказується у запрошенні на пробне ЗНО, яке можна роздрукувати самостійно з персональної сторінки на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Нагадаємо, що 31 березня 2012 року відбудеться пробне зовнішнє незалежне оцінювання з історії України, математики, хімії, географії та російської мови.

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень – це добровільне тестування осіб, які мають намір вступати до вищих навчальних закладів, що надає можливість ... Читати далі »
Категория: ЗНО | Просмотров: 929 | Добавил: osvita | Дата: 19.03.2012 | Комментарии (0)



Рекомендації щодо проведення весняного двомісячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану навколишнього природного середовища


 Екологічні акції відбуватимуться у період з 12 березня 2012 року по 14 травня 2012 року. За підсумками  проведення двомісячника по кожному закладу до 15 травня 2012 року подати звіт у відділ освіти (див. додаток до рекомендацій).


Категория: Управлінська діяльність | Просмотров: 1039 | Добавил: osvita | Дата: 19.03.2012 | Комментарии (0)

     

      Український центр вивчення історії Голокосту в співпраці з Музеєм «Яд Вашем» (Єрусалим) 4-6 червня 2012 року в м.Хмельницькому планує провести навчально-методичний семінар з проблем викладання Голокосту в школах України. Семінар проводитиметься для вчителів історії та інших суспільствознавчих предметів загальноосвітніх навчальних закладів України.

      Всю необхідну інформацію та заявку на участь можна знайти на сайті Українського центру вивчення історії Голокосту http://www.holocaust.kiev.ua/
Просмотров: 769 | Добавил: osvita | Дата: 19.03.2012 | Комментарии (0)

     Тенденція зменшення кількості загальноосвітніх навчальних закладів продовжується. За останній рік країна втратила ще 400 шкіл
     Вперше за роки незалежності кількість загальноосвітніх навчальних закладів зменшилася до 19 тис. 900. Про це свідчать статистичні дані Державного комітету статистики.
      У порівнянні з аналогічним показником минулого року кількість шкіл зменшилася на чотириста одиниць.
      Також у порівнянні з минулим навчальним роком на 6 тисяч знизилася кількість, як школярів так і вчителів загальноосвітніх навчальних закладів. У 2011/12 році в українських школах навчається 4 млн 293 тис. учнів (4 млн 299 у 2010/11 н.р.) та працює 509 тис. учителів (516 тис. у 2010/11 н.р.), що є найнижчими показниками вітчизняної системи середньої освіти.
      Необхідно зазначити, що найбільш наповненим періодом для українських шкіл став 1995/96 навчальний рік, коли кількість учнів складала 7 млн 143 тис., учителів майже 600 тис., а кількість шкіл була найбільшою за останні два десятиріччя – 22 тисячі 300 закладів.
      Нещодавно віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко, виступаючи на парламентських слуханнях, що були присвячені темі кризових тенденцій освіти в сільській місцевості, ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 797 | Добавил: osvita | Дата: 18.03.2012 | Комментарии (0)

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024