Середа, 01.05.2024, 13:42
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Новини » Архів матеріалів
« 1 2 ... 240 241 242 243 244 ... 301 302 »

    17 серпня до Білоцерківського району завітали колеги з Черкащини. Делегацію очолював начальник відділу освіти Черкаської райдержадміністрації Шовкопляс А.І. Гості знайомилися з освітньою системою Білоцерківщини, цікавились підготовкою навчальних закладів до нового навчального року, впровадженням нового Державного стандарту початкової освіти.

Категория: Початок навчального року | Просмотров: 944 | Добавил: osvita | Дата: 18.08.2012 | Комментарии (0)

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту звернулося до керівників освіти різних рівнів з пропозицією назвати десять найгостріших проблем сучасної української школи.
І ось результати.

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, начальники управлінь обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій:
Удосконалення взаємодії, рівня відповідальності між освітніми установами, методичними службами і органами управління через чіткий розподіл функціональних обов’язків і прав;
Недосконалість нормативної бази, що регламентує роботу школи;
Матеріальна база навчальних закладів застаріла. Недостатня кількість демонстраційного обладнання, наочності;
Недостатня відповідальність батьків за навчання та виховання дітей;
Недостатнє фінансування на утримання та розвиток навчальних закладів
Низький рівень зарплатні вчителя;
Застаріла база комп’ютерів, відставання в інформатизації та комп’ютеризації від сучасних вимог. Низький рівень забезпечення сільських шкіл якісною мережею Інтернет;
Фінансування управлінь освіти, підвищення престижу роботи державного службовця;
Неякісна підготовка майбутнього вчителя у вищому навчальному закладі, відсутність мотивації у його роботі;
Тендери ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 878 | Добавил: osvita | Дата: 15.08.2012 | Комментарии (0)

Міністерство охорони здоров'я закупило усі необхідні вакцини для проведення щеплень майбутнім першокласникам
     Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, на сьогодні у регіонах України є достатня кількість вакцини для профілактики поліомієліту, вакцини для профілактики кору, паротиту, краснухи, вакцини БЦЖ. Впродовж серпня надійде вакцина для профілактики дифтерії та правця.
     У МОЗ також зазначають, що у разі виникнення проблем із проведенням цих щеплень напередодні навчального року необхідно звертатися на "гарячу лінію" міністерства за телефоном (044) 200-07-80 та повідомити про такі факти.
     Відповідно до календаря профілактичних щеплень, діти у віці 6 років мають отримати щеплення для профілактики дифтерії, правця, кору, паротиту, краснухи, поліомієліту.
     Окрім того, дітям у віці 7 років проводиться туберкулінодіагностика, і тим, у кого результат негативний, роблять ревакцинацію для профілактики туберкульозу вакциною БЦЖ.

За матеріалам:
Освіта.ua
Категория: Початок навчального року | Просмотров: 683 | Добавил: osvita | Дата: 15.08.2012 | Комментарии (0)

      В Україні, за даними Міністерства охорони здоров'я, зафіксована тенденція до зменшення кількості здорових дітей
      Протягом останнього десятиліття темп приросту захворювань дітей у віці до 14 років становить майже 32%. Про це в своїй статті для ZN.UA пише оглядач Ольга Скрипник.
      Дослідження науковців засвідчили: за період навчання з 1 по 9 клас поширеність хвороб органів травлення, а також зниження гостроти зору зростає у півтора рази, ендокринної системи — у 2,6 рази. Майже кожен випускник має вади опорного-рухового апарату, поширеність патології вже наблизилася до 90%.
"Батьки занепокоєні — до школи діти йдуть здоровими, а закінчують її з цілим букетом хронічних хвороб", — зазначає оглядач.
      У свою чергу заступник директора Інституту гігієни та медичної екології імені О. Марзєєва, член-кореспондент НАМНУ Надія Полька, зазначає, що проблеми зі здоров’ям дітей пов’язані не тільки зі школою.
     "Сьогодні до школи йде значно більший відсоток хворих дітей, ніж це було, скажімо, два десятиліття тому. Матеріали досліджень, якими займаюся впродовж 30 років, свідчать, що багато дітей починають навчання, вже маючи хронічні хвороби і функці ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 658 | Добавил: osvita | Дата: 14.08.2012 | Комментарии (0)

     Відкриття шкіл - прерогатива місцевих громад, а не міністерства, - вважає колишній заступник міністра освіти
     Відкриття або закриття шкіл - це прерогатива не прем'єр-міністра, а місцевих громад. Про це в коментарі LB.ua заявив колишній заступник міністра освіти Павло Полянський.
     "Відкриття або закриття російськомовних або інших шкіл - це прерогатива не прем'єр-міністра, а місцевих громад. Подібні директиви - це втручання уряду в роботу місцевої влади, оскільки школи фінансують із місцевих бюджетів", - зазначив Полянський, коментуючи заяву міністра освіти Дмитра Табачника про те, що в Києві потрібно відкрити російськомовну школу.
    "На території України всі школи українські, за винятком російської школи в Севастополі, яка є навчальним закладом при Міноборони РФ, і в якій навчаються діти працівників Чорноморського флоту. А вибір мови навчання - це від початку, з набуттям незалежності Україною, було правом батьків", - зазначив колишній заступник міністра.
     Він також переконаний, що "потреби російської меншини, яка становить 17% жителів України, у вивченні мови повністю забезпечено".
    Нагадаємо, міністр освіти Дмитро Табачник заявив, що в Україні, зокрема в Києві, н ... Читати далі »
Категория: Початок навчального року | Просмотров: 775 | Добавил: osvita | Дата: 14.08.2012 | Комментарии (0)

     Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України повідомляє про оприлюднення на офіційному сайті (рубрика „Громадське обговорення") проекту нової редакції Державного стандарту початкової загальної освіти для дітей з особливими освітніми потребами.
     Проект Державного стандарту розроблено відповідно до наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту від 24.01.2012 № 54 «Про утворення робочих груп з розроблення проекту нової редакції Державного стандарту початкової загальної освіти для дітей з особливими освітніми потребами».
     Зауваження та пропозиції до проекту просимо надсилати на електронну адресу t.sy
monenko@gmail.com
Категория: Актуально! | Просмотров: 648 | Добавил: osvita | Дата: 13.08.2012 | Комментарии (0)

Про затвердження форм звітності з питань загальної середньої освіти  та інструкцій щодо їх заповнення

      Відповідно до статті 18 Закону України "Про інформацію”, Положення про Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, затвердженого Указом Президента України від 08 квітня 2011 року № 410, та з метою приведення нормативно-правових актів у відповідність до чинного законодавства України 

Н А К А З У Ю: 

... Читати далі »

Категория: Управлінська діяльність | Просмотров: 1325 | Добавил: osvita | Дата: 11.08.2012 | Комментарии (0)

              В рамках Всеукраїнської акції "Нові стандарти - нова школа" 10 серпня делегація Білоцерківського району у складі начальника відділу освіти Литвина А.В., завідуючої РМК Лавренчук Г.М., методиста з початкової освіти Роєнко С.М. завітала до колег Борзнянського району Чернігівської області.

     У ході зустрічі гості ознайомились з особливостями освітньої системи Борзнянського району, інноваціями в управлінській діяльності відділу освіти та методичного кабінету, досягненнями педагогічного та учнівського колективів району, станом готовності навчальних закладів до впровадження нових стандартів початкової освіти, а також відвідали Борзнянську гімназію імені Пантелеймона Куліша, Борзнянську ЗОШ І-ІІІ ступенів, Головеньківську ЗОШ І-ІІІ ступенів, Галайбинську ЗОШ І-ІІ ступенів та ДНЗ "Світлячок". Про актуальні питання розвитку Борзнянського району та освітньої галузі розповідали голова  райдержадміністрації Дробот А.А. та начальник відділу освіти Ярошенко Л.М. У заході взяли участь Андрієць С.В. - завідуюча РМК, голова профспілки працівників освіти, працівники відділу, методичного кабінету, педагоги району.

... Читати далі »

Категория: Актуально! | Просмотров: 834 | Добавил: osvita | Дата: 11.08.2012 | Комментарии (0)

     Відповідно до статті 16 Закону України "Про загальну середню освіту” 2012/2013 навчальний рік розпочинається 1 вересня святом – Днем знань – і закінчується не пізніше 1 липня.
     Навчальні заняття організовуються за семестровою системою: І семестр – з 1 вересня по 28 грудня, ІІ семестр – з 14 січня по 24 (25 для шкіл, які працюють за шестиденним робочим тижнем) травня.
     Закінчується навчальний рік проведенням навчальних екскурсій у 1-4 класах (27-30 травня), навчальних екскурсій та практики у 5-8 і 10 класах (27 травня-7 червня) і державної підсумкової атестації випускників початкової, основної і старшої школи.
     Державна підсумкова атестація для учнів 4-х класів проводиться з 13 по 21 травня; для випускників 9-х класів – з 28 травня по 11 червня; для випускників 11-х класів – з 27 по 31 травня.
     Вручення документів про освіту рекомендуємо провести для випускників 9-х класів 11-12 червня, 11-х класів – 1-2 червня.
     Упродовж навчального року для учнів проводяться канікули: орієнтовно, осінні з 29 жовтня по 4 листопада, зимові з 29 грудня по 13 січня, весняні з 25 по 31 березня.
     З урахуванням місцевих особливостей та кліматичних умов за погодженням ... Читати далі »
Категория: Початок навчального року | Просмотров: 891 | Добавил: osvita | Дата: 09.08.2012 | Комментарии (0)

     7 серпня розпочалася Всеукраїнська акція «Нові стандарти-нова школа». Делегації від кожного району України за графіком відвідують колег в районах сусідньої області, а потім приймуть представників від іншої сусідньої області у себе.
     Учора представники освітян зі всіх районів Вінницької, Донецької, Львівської областей побували у своїх колег з Житомирської, Запорізької, Закарпатської областей. Вже перші візити показали, що у кожного є власні творчі здобутки і безумовно все найкраще, що побачили у сусідів знайде своє втілення у власному господарстві. Акція триватиме до 21.08.2012 р. Її підсумки розглядатимуться 28 серпня 2012 року на колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, яка відбудеться у Києві.

     10 серпня 2012 року делегація Білоцерківського району відвідає Борзнянський район Чернігівської області, а 17 серпня прийме колег з Черкаського району Черкаської області.

«Головне, – за словами заступника Міністра Бориса Жебровського, – спільно знайти рішення там, де все вирішується – у школі, у своєму селі чи містечку. Насправді на помилках не вчаться, переконує лише успіх».
Категория: Початок навчального року | Просмотров: 1004 | Добавил: osvita | Дата: 09.08.2012 | Комментарии (0)

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024