Понеділок, 29.04.2024, 21:44
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Новини » Актуально!
« 1 2 ... 31 32 33 34 35 36 37 »
Про проведення огляду веб-сайтів
загальноосвітніх навчальних закладів


На виконання наказу МОНмолодьспорту України від 27.02.2012 №226 "Про проведення огляду веб-сайтів загальноосвітніх навчальних закладів" просимо провести регіональний етап огляду та до 1 квітня 2012 року надати:
відомості про сайти ЗНЗ (в тому числі заклади інтернатного типу) за формою (додаток 1);
перелік 10 найкращих веб-сайтів ЗНЗ області, які відповідають визначеним вимогам (додаток 2).

Інформацію надсилати на електронну адресу: iit@iitzo.gov.ua.

На II (всеукраїнському) етапі огляду, який триватиме з 1 до 15 квітня 2012 року, передбачено відбір 10 найкращих веб-сайтів ЗНЗ.

... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 829 | Добавил: osvita | Дата: 30.03.2012 | Комментарии (0)

     Інститут педагогіки НАПН України та ТМ «Розумники» пропонують проведення презентації сучасних мультимедійних підручників та технічних засобів навчання для навчальних закладів, а також науково-практичного семінару за темою: «Новітні технології та засоби навчання в сучасній школі».
Доповідачі: наукові співробітники Інституту педагогіки НАПН України, фахівці
ТМ «Розумники».
       До участі в презентації запрошуються співробітники відділу освіти,
       До участі в семінарі запрошуються співробітники відділу освіти, керівники ЗНЗ, методисти, вчителі - предметники, представники батьківських комітетів.
Дата і місце проведення семінару обговорюються
... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 836 | Добавил: osvita | Дата: 29.03.2012 | Комментарии (0)

Прес-службою відомства поширено реліз, в якому відомство обґрунтовує високу вартість підручників для 1-го класу незначним загальним накладом підручників з деяких предметів

Нагадаємо, у вівторок 27 березня сайт "Наші гроші" повідомив про те, що Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти було укладено низку угод на друк підручників для 1 класу на загальну суму 61,13 млн грн., а вартість деяких з них склала декілька сотень грн. за екземпляр.

У відповідь на публікацію профільним міністерством поширено заяву, в якій зокрема зазначається, що "засоби масової інформації через свою некомпетентність та поверхневе недосконале вивчення питання висвітлюють недостовірну та неправдиву інформацію щодо закупівлі Міністерством освіти і науки, молоді та спорту підручників".

"Закупівлі підлягають лише ті підручники, які стали переможцями Всеукраїнського конкурсу рукописів підручників. Оскільки переможцями стають саме рукописи авторів, то вартість підручника, що закуповується, включає в себе технологічних процес його виготовлення та складається не тільки з витрат паперу, картону, плівки та поліграфічних витрат, а ще й з редакційних та загально-видавничих (авторські гонорари, розроблення оригінал-макетів, художні та редакційні витрати)",- йдеться в повідомленні ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 707 | Добавил: osvita | Дата: 29.03.2012 | Комментарии (0)

Міністр освіти Дмитро Табачник повідомив засобам масової інформації некоректну інформацію щодо конкурентоспроможності освітньої системи України у світі

Під час проведення прес-конференції 20 березня, що була присвячена основним результатам діяльності Міністерства освіти протягом другого року роботи уряду, міністр освіти Дмитро Табачник зазначив, що за два роки роботи нинішнього уряду, освітня система країни наблизилась до рівня конкурентоспроможності у світі.

"Вжиті за два роки роботи нашого уряду кроки з реформування системи освіти вже наблизили освітню систему країни до рівня конкурентоспроможності в світі", ‑ зазначив Дмитро Табачник.

Такий висновок щодо роботи нинішнього складу Кабміну Дмитро Табачник зробив посилаючись на дані звіту "The Global Competitiveness Report 2010–2011", Всесвітнього економічного форуму в Давосі (Швейцарія), зокрема зазначивши, що Україна посідає досить високу позицію, випереджаючи сусідні країни.

"Так, за оцінками, наведеними у Всесвітньому звіті з конкурентноспроможності держав Світового економічного форуму, освітня система України посідає 56 місце у світовому рейтингу 139 країн світу. Експерти оцінили нашу освіту вище за освітні системи Польщі (62 місце), Російської Федерації (78 місце), Грузії (119 місце) та інших країн", ‑ зазначив мі ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 730 | Добавил: osvita | Дата: 21.03.2012 | Комментарии (0)

     Тенденція зменшення кількості загальноосвітніх навчальних закладів продовжується. За останній рік країна втратила ще 400 шкіл
     Вперше за роки незалежності кількість загальноосвітніх навчальних закладів зменшилася до 19 тис. 900. Про це свідчать статистичні дані Державного комітету статистики.
      У порівнянні з аналогічним показником минулого року кількість шкіл зменшилася на чотириста одиниць.
      Також у порівнянні з минулим навчальним роком на 6 тисяч знизилася кількість, як школярів так і вчителів загальноосвітніх навчальних закладів. У 2011/12 році в українських школах навчається 4 млн 293 тис. учнів (4 млн 299 у 2010/11 н.р.) та працює 509 тис. учителів (516 тис. у 2010/11 н.р.), що є найнижчими показниками вітчизняної системи середньої освіти.
      Необхідно зазначити, що найбільш наповненим періодом для українських шкіл став 1995/96 навчальний рік, коли кількість учнів складала 7 млн 143 тис., учителів майже 600 тис., а кількість шкіл була найбільшою за останні два десятиріччя – 22 тисячі 300 закладів.
      Нещодавно віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко, виступаючи на парламентських слуханнях, що були присвячені темі кризових тенденцій освіти в сільській місцевості, ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 797 | Добавил: osvita | Дата: 18.03.2012 | Комментарии (0)

Інформуємо, що відповідно до наказу Міністерства освіти і науки від 01.09.2009 № 806 «Про використання навчально-методичної літератури у загальноосвітніх навчальних закладах» та листа Інституту інноваційних технологій і змісту освіти від 06.02.2012 № 14.1/10-301 «Про видання навчальної літератури» в загальноосвітніх навчальних закладах дозволено використовувати навчальні програми, підручники та навчально-методичні посібники, які мають гриф Міністерства або схвалені відповідною комісією Науково-методичної ради з питань освіти. 

Зазначені навчальні видання повинні відповідати сучасним науково-методичним, психолого-педагогічним, санітарно-гігієнічним та іншим вимогам, дотримання яких визначається відповідною комісією науково-методичної ради з питань освіти.

... Читати далі »

Категория: Актуально! | Просмотров: 1355 | Добавил: osvita | Дата: 17.03.2012 | Комментарии (0)

Вітаємо

Ситнікову Юлію, ученицю 10 класу Узинської гімназії та

Кулагіну Анну, ученицю 11 класу Узинської гімназії

з ІІІ місцем на обласному етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН!

Категория: Актуально! | Просмотров: 654 | Добавил: osvita | Дата: 12.03.2012 | Комментарии (0)

       Редакції журналів тематичного напряму «МЦФЕР: Освіта» Видавничого дому МЦФЕР проводять професійні конкурси для педагогів загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів. Цього року такі конкурси організовано редакціями журналів «Музичний керівник» та «Заступник директора школи».
       Редакція журналу «Музичний керівник» організовує конкурс на кращий сценарій дитячого свята – «Свято у 3D: сценарій, пісні, костюми». Конкурсні роботи редакція журналу прийматиме до 31 травня 2012 року. Умови конкурсу розміщено на сторінках журналу «Музичний керівник» № 1/2012.
        Для творчих, ініціативних, креативних педагогічних працівників редакція журналу «Заступник директора школи» оголошує конкурс «Використання інформаційно-комунікаційних технологій в освітній діяльності загальноосвітнього навчального закладу». Його мета – сприяння опануванню учителями сучасних ІКТ, підтримання ініціативи учителів щодо розроблення та впровадження в навчально-виховний процес мультимедійних програмних засобів навчання, сприяння професійній самореалізації освітян.  
       Конкурсні роботи приймаються редакцією журналу до 15 червня 2012 року.
       Положення про конкурс опубліковано в журналі «Заступник директора школи» № 1/ ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 677 | Добавил: osvita | Дата: 12.03.2012 | Комментарии (0)

Щодо відзначення Міжнародного
жіночого дня в закладах освіти


На виконання доручення Глави держави просимо забезпечити проведення у першій декаді березня 2012 року в регіонах комплекс заходів, присвячений українським жінкам з нагоди Міжнародного жіночого дня.
Керівникам управлінь та відділів освіти, навчальних закладів:
провести зустрічі з шанованими в регіоні жінками для обговорення ролі жінки у сучасному світі, удосконалення державної політики щодо жінок та дітей;
організувати проведення святкових концертів для жінок;
підготувати та розмістити на сайтах, в газетах (шкільних, освітянських) матеріали про життя і діяльність визначних освітянок краю, матерів-героїнь, вдов та матерів загиблих воїнів-інтернаціоналістів, гірників;
забезпечити висвітлення проведених заходів у засобах масової інформації.

Заступник Міністра Б.М. Жебровський
Категория: Актуально! | Просмотров: 663 | Добавил: osvita | Дата: 06.03.2012 | Комментарии (0)

Усі хочуть крокувати в ногу з часом, і в недалекому майбутньому запитання: «чи володієте ви іноземною мовою?» звучатиме взагалі непристойно і образливо.

Саме тому ініціатива Міністерства освіти і науки, молоді та спорту щодо введення обов’язкового вивчення другої іноземної мови з 5-го класу знайшла гарячу підтримку в академічних колах.

Сучасна концепція мовної освіти робить важливий акцент на необхідності не обмежувати вивчення іноземної мови її вербальним кодом, а формувати у свідомості учня "картину світу", притаманну носієві цієї мови як представникові певної культури й певного соціуму.

Оскільки в Україні є різні типи шкіл, а саме: ліцеї, колегіуми, гімназії і т.д., де вивчається дві іноземні мови, то звичайно, що чинники формування особистості учня у соціокультурному аспекті у школах з поглибленим вивченням іноземної мови та, з іншого боку, у загальноосвітніх школах де вивчається одна іноземна мова різняться.

Виявляється, що у школах з поглибленим вивченням іноземної мови учні вже володіють соціокультурною інформацією, а також мають певні знання про культуру, мову якої вивчають, "культуру спілкування" (88%); "звичаї та традиції" (71%); "спосіб або стиль життя" (40%); "соціальне середовище" (40%); "норми поведінки" (24%).

Цього не можна сказати про учнів загальноосвітніх шкіл, у ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 1326 | Добавил: osvita | Дата: 25.02.2012 | Комментарии (0)


ТРЕТІЙ ЕТАП обласного туру всеукраїнського конкурсу "Учитель року – 2012”відбудеться в Київському обласному інституті післядипломної освіти педагогічних кадрів із 20 по 24 лютого 2012 року за таким графіком:

  • номінація  "Етика” - 20 лютого
  • номінація "Фізичне виховання” - 21 лютого;
  • номінація "Українська мова та література” - 22 лютого ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 835 | Добавил: osvita | Дата: 15.02.2012 | Комментарии (0)


Вітаємо з днем народження

САВЧУК ГАЛИНУ ІВАНІВНУ,

заступника директора з навчально-виховної роботи Яблунівського НВК!

Категория: Актуально! | Просмотров: 562 | Добавил: osvita | Дата: 11.02.2012 | Комментарии (0)

    Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 16 січня 2003 р. № 31 «Про затвердження Державної цільової соціальної програми «Шкільний автобус». Відповідну постанову схвалено на засіданні Уряду 8 лютого 2012 року.
    Зокрема, згідно з внесеними змінами, відтепер дія Державної цільової соціальної програми «Шкільний автобус» поширюється на шахтарські та інші малі монофункціональні міста, селища міського типу.
     Реалізація постанови сприятиме створенню умов для організації безпечного, регулярного та безоплатного перевезення дітей, учнів та педагогічних працівників дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів шахтарських та інших малих монофункціональних міст, селищ міського типу до місця навчання, роботи і додому.
Категория: Актуально! | Просмотров: 831 | Добавил: osvita | Дата: 10.02.2012 | Комментарии (0)

Відповідно до наказу ННДІУВІ від 12.01.2012 року № 6 "Про організацію та проведення Міжнародного конкурсу з українознавства для учнів 8-11 класів" та з метою залучення учнівської молоді до пізнання України й українського світу через індивідуально-пошукові форми; пропаганди сучасних досягнень науки про Україну та український народ; популяризації української освіти в Україні та зарубіжжі, виховання юного покоління в дусі патріотизму Національний науково-дослідний інститут українознавства та всесвітньої історії 28-31 березня 2012 року проводить VI Міжнародний конкурс з українознавства для учнів 8-11 класів.

Оскільки у 2011-2012 н.р. обласний заочний конкурс з українознавства в Київській області проводитися не буде, рекомендуємо учням загальноосвітніх навчальних закладів області самостійно взяти участь в Конкурсі, зважаючи на його відкритий характер та добровільність участі в ньому.

У конкурсі за власним бажанням можуть брати участь учні 8-11 класів загальноосвітніх закладів усіх типів та форм власності України та зарубіжжя.

Конкурс проводиться в два етапи: I етап (заочний) – до 1 березня 2012 р., II етап (очний, м. Київ) – 28-31 березня ... Читати далі »

Категория: Актуально! | Просмотров: 854 | Добавил: osvita | Дата: 10.02.2012 | Комментарии (0)

     Нещодавно у Києві на базі Національного центру «Мала академія наук України» відбулася нарада керівників територіальних відділень.
     Семінар відкрила начальник відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини МОНмолодьспорту Алла Середницька, яка окреслила основні напрями роботи Міністерства щодо виявлення та підтримки обдарованих дітей. Вона констатувала, що значне розширення діяльності НЦ МАНУ, підвищення рівня проведення заходів сприяло популяризації Малої академії наук України, про що свідчать показники якості роботи в регіонах.
     Учасники заходу обговорили концептуальні засади розвитку МАНУ, нагальні питання її діяльності та план роботи на поточний рік.
     Питанням проведення ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАНУ в 2012 році було присвячено круглий стіл, в якому взяли участь члени журі конкурсу – наукові та науково-педагогічні працівники Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного авіаційного університету, Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології імені М. Т. Рильського Національної академії наук Укра ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 977 | Добавил: osvita | Дата: 10.02.2012 | Комментарии (0)

     Нещодавно відбулося засідання Комітету Інтернет Асоціації України з питань освіти в сфері ІКТ, у якому взяли участь представники Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.
     Актуальним питанням порядку денного стало обговорення проведення ІІ Всеукраїнського конкурсу на кращий веб-сайт, який має на меті сприяти появі та удосконаленню веб-сайтів шкіл, позашкільних навчальних закладів, вищих навчальних закладів І-ІІ р. а.; впроваджувати у навчальний процес нові зручні інструменти взаємодії всіх його учасників – учнів (студентів, слухачів), викладацького складу, адміністрації навчального закладу; стимулювати ініціативи у цій сфері, а також акцентувати увагу на важливості повного, оперативного та зручного інформування про діяльність закладів освіти України засобами Інтернет.
     На засіданні Комітету ІнАУ з питань освіти в сфері ІКТ затверджено критерії оцінювання конкурсних робіт на кращий веб-сайт, серед яких: контент, зручність у використанні, динамічність, дизайн і технічні показники. Учасниками вирішено запропонувати членам журі Конкурсу завершити роботу з оцінювання сайтів і формування таблиць оцінювання та надати зведені дані голові журі Конкурсу
.
Категория: Актуально! | Просмотров: 977 | Добавил: osvita | Дата: 10.02.2012 | Комментарии (0)

На виконання наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 27.01.2012 №81 "Про роботу навчальних закладів в умовах низьких температур", розпорядження Київської обласної державної адміністрації від 27.01.2012 №23 "Про утворення обласного штабу з координації дій щодо забезпечення безперебійної роботи об’єктів життєзабезпечення населення області, пов’язаної з різким зниженням температури у період з 28 січня по 12 лютого 2012 року", листа управління ДАІ ГУ МВС України в Київській області від 20.01.2012 №18/576 "Про обмеження руху автобусів, що перевозять дітей під час погіршення погодних умов" та у зв’язку із значним зниженням температурних показників головне управління освіти і науки повідомляє про перенесення будь-яких заходів (учнівських олімпіад, конкурсів, спортивних змагань), проведення яких було заплановано на 11-12 лютого 2012 року. ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 914 | Добавил: osvita | Дата: 09.02.2012 | Комментарии (0)


Напередодні чергового посилення морозів до МОНмолодьспорту звертаються батьки з проханням роз’яснити ситуацію щодо відвідування навчальних закладів учнями у цей період.

Роз’яснюємо, що на підставі ДСанПіН 5.5.2.008-01 в наказі Міністерства чітко вказані температури, при яких призупиняються заняття в школах. Рішення про призупинення приймається у кожному регіоні окремо.

Звертаємо вашу увагу, що в цьому випадку розглядаються прогнози Українського гідрометеорологічного центру Міністерства надзвичайних ситуацій України щодо денних температур.

     Інформуємо, що з врахуванням територіальних природних особливостей, різної реакції дітей на мороз, сімейних обставин, відстані до місця навчання батьки можуть самостійно прийняти рішення про невідвідування дитиною навчального закладу, навіть, якщо навчально-виховний процес у ньому не призупинено.

Додатково інформуємо, що керівники закладів освіти попереджені про лояльне ставлення до учнів, які відсутні на заняттях за рішенням батьків. Во ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 693 | Добавил: osvita | Дата: 09.02.2012 | Комментарии (0)

За статистикою в нашій країні щодня нещасні випадки призводять до загибелі чотирьох дітей, щотижня – цілого класу школярів і щороку – майже двох тисяч юних громадян!

Біда трапляється тоді, коли  дітей залишають напризволяще, там, де на них чатує небезпека. Небезпека збільшується з настанням сильних морозів. У період низьких температур, аби уникнути можливого переохолодження чи обмороження організму, не випускайте без нагальної потреби дітей на вулицю.

У розвитку загальног ... Читати далі »

Категория: Актуально! | Просмотров: 680 | Добавил: osvita | Дата: 04.02.2012 | Комментарии (0)

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024