Четвер, 16.05.2024, 12:15
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Новини » Актуально!
« 1 2 ... 29 30 31 32 33 ... 36 37 »

(щодо безоплатного харчування дітей, які досягли п'ятирічного віку)

     На засіданні зазначалося, що законопроектом (реєстр.№9640) пропонується встановити в дошкільних навчальних закладах безкоштовне харчування дітей, які досягли п‘ятирічного віку, у зв‘язку з запровадженням в Україні обов‘язкової дошкільної освіти для дітей старшого дошкільного віку, що починається з п‘ятирічного віку.
     Відповідно до законопроекту, "від сплати за харчування дитини звільняються батьки або особи, які їх замінюють, у сім'ях, в яких сукупний дохід на кожного члена за попередній квартал з урахуванням індексу зростання цін не перевищував прожиткового мінімуму, а також батьки або особи, які їх замінюють, діти котрих досягли п´ятирічного віку починаючи з нового навчального року".
     На думку членів Комітету, наслідком прийняття проекту стане врегулювання питання соціальних гарантій з боку державної влади щодо безоплатного харчування дітей, які досягли п´ятирічного віку, в закладах дошкільної освіти (державної та комунальної форм власності).< ... Читати далі »

Категория: Актуально! | Просмотров: 734 | Добавил: osvita | Дата: 22.05.2012 | Комментарии (0)

Учні 1-8 та 10 класів українських шкіл завершать навчання у п’ятницю 25 травня, дев’ятикласники складатимуть шкільні іспити до 30 травня

В українських школах завершується навчальний рік. Як відомо, у зв’язку із проведенням в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року та відповідно до рекомендацій уряду, всім навчальним закладам необхідно завершити навчальний рік до 25 травня.

Відповідно до порядку закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації навчання вже завершено в учнів 9-х та 11-х класів.

У дев’ятикласників до 30 травня триватиме державна підсумкова атестація, після чого їм буде вручено документи про загальну середню освіту.

Випускники 11-х класів уже отримали атестати про повну загальну середню освіту. У тих випускників шкіл, які вирішили здобувати вищу освіту, продовжується зовнішнє незалежне оцінювання, що триватиме до 7 червня.

Практично не відчули впливу футбольного чемпіонату на строки навчального процесу учні 1-8 та 10 класів. Навчальні екскурсії та навчальна практика, що є необхідними складовими навчально-виховного процесу були проведені протягом навчального року.

Після завершення навчальних занять у загальноосвітніх навчальних закладах буде проведено свято "Останній дзвоник".

За матері ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 795 | Добавил: osvita | Дата: 21.05.2012 | Комментарии (0)

     Відгук на статтю колективу авторів нової програми зі світової літератури в "Освіті України" № 19 – 20 від 14 травня 2012 року 

Зайшовши в черговий раз, як і будь-який небайдужий до свого предмету вчитель, на сайт МОНмолодьспорту в пошуках свіжої інформації (наприклад, оприлюднення остаточно прийнятого колегією варіанту програми, що було обіцяно міністром), змушена була знову прочитати роздуми авторів проекту нової програми про недоречність і сумнівність оголошеної їм вчителями війни.

Нічого нового. Знову озвучені завдання, які стояли перед авторським колективом на початку створення проекту програми, сказано про тисячі пропозицій, про застарілість існуючих програм і необхідність їхнього осучаснення… "Ми зібрали пропозиції – їх виявилося близько 3000 на етапі створення першого варіанту проекту програми – опрацювали їх, виявляючи найбільш рейтингові твори, які називали на заході і сході України, які мали визнані літературні премії та водночас викликали інтерес в учнів, які зверталися до бібліотек. У результаті було створено робочий варіант програми, де класична література стала основою (70 %). Але вперше до неї потрапила й популярна, і сучасна література, яку читають сьогодні діти й підлітки в інших к ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 1002 | Добавил: osvita | Дата: 19.05.2012 | Комментарии (0)

В учнів дев’ятих класів загальноосвітніх шкіл завершуються навчальні заняття, з 14 травня у них розпочнуться шкільні іспити. Першим буде диктант з української мови
      У зв’язку із проведенням в Україні фінальної частини європейської першості з футболу, цього року учні 9-х класів завершують навчальні заняття 11 травня, а державна підсумкова атестація дев’ятикласників проводитиметься у період з 14 до 30 травня.
     За цей час дев’ятикласники складуть іспити з п'яти предметів: української мови, математики, географії, біології, а також іноземної мови чи іншого гуманітарного предмета за вибором навчального закладу.
     
З усіх обов’язкових предметів атестація буде проведена письмово за збірниками, що затверджені Міністерством освіти.

Перший обов’язковий іспит з української мови учні дев’ятих класів складатимуть 14 травня. Іспит буде проведено у формі диктанту. Номер диктанту буде оголошено о 9.00 ранку в день проведення атестації по телебаченню (Перший національний) та радіо (Перший канал Українського радіо).
 Цього року варіант диктанту буде обраний зі 100 текстів, що запропоновані у посібнику, визначеному Міністерством освіти.
Нагадаємо, що учні 11-х класів вже завершили навчання. Ті випускники, які цього року мають намір вступати до вищих навчальних закладів проходитимуть зовнішнє ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 740 | Добавил: osvita | Дата: 11.05.2012 | Комментарии (0)

Під час засідання колегії Міністерства освіти відбулося затвердження більшості навчальних програм для учнів 5-9 класів

4 травня під головуванням міністра освіти відбулося засідання колегії профільного відомства в ході якого було схвалено навчальні програми для учнів 5-9 класів, окрім програм з української літератури, біології, хімії, фізики, основ здоров’я та фізичної культури, які затверджуватимуть під час наступного засідання.

Участь у засіданні взяли керівники та члени авторських колективів, які презентували розроблені навчальні програми для учнів 5-9 класів.

У Міністерстві освіти зазначають, що схваленню цих програм передувала копітка робота та широке громадське обговорення.

Також у профільному відомстві підкреслюють, що під час розробки навчальних програм для основної школи, враховувалася громадська думка, а проекти всіх програм було розміщено на офіційному веб-сайті Міністерства.

За словами директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Олега Єреська, також відбувався публічний захист усіх навчальних програм, у тому числі, під час проведення перших всеукраїнських з’їздів вчителів математики та інформатики.

"Крім того були проведені спільні наради членів робочих груп, щоб уникнути дублювань з тих, чи інших предметів та закласти відповідний матеріал в певній послідовності", - розповів директор департаменту.

Він також повідомив про нововведе ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 995 | Добавил: osvita | Дата: 08.05.2012 | Комментарии (0)

     4 травня 2012 року під головуванням Міністра Дмитра Табачника відбулося засідання Колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, під час якого було розглянуто та схвалено нову редакцію Базового компонента дошкільної освіти.

    За словами начальника відділу дошкільної освіти МОНмолодьспорту Тамари Панасюк, Законом України «Про дошкільну освіту» встановлено, що зміст дошкільної освіти визначається освітнім стандартом – Базовим компонентом дошкільної освіти. Він передбачає вимоги до рівня розвиненості, вихованості та навченості дитини шести (семи) років перед вступом до школи, які підлягають перегляду, осучасненню не рідше одного разу на десять років. Попередній варіант Базового компоненту було прийнято ще у 1998 році.

     «Тому актуальність підготовки нової редакції Базового компонента зумовлена насамперед, законодавчо. При цьому, важливо було врахувати вимоги сьогодення та необхідність забезпечення наступності змісту дошкільної і початкової загальної освіти. Адже, уже затверджено Державні станда ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 1257 | Добавил: osvita | Дата: 06.05.2012 | Комментарии (0)

Запропонований для громадського обговорення проект програми зі світової літератури має як свої переваги, так і суттєві вади

Етап «прилучення до читання»

Запропонований для громадського обговорення проект програми зі світової літератури має як свої переваги, так і суттєві вади. Укладачам програми так і не вдалося повністю виконати заявлені у Пояснювальній записці настанови на зменшення кількості художніх текстів, відповідності художніх творів віку учнів та їх актуальності, підбору текстів, які учні зможуть прочитати повністю. Спробуємо оглянути програми 5-7 класів, так званий етап «прилучення до читання».

Проект програми перевантажений надміром понять з теорії літератури, відсутня чітка обґрунтована система їх засвоєння.

П’ятикласники, наприклад, повинні розрізняти фабулу та сюжет (що раніше робили дев’ятикласники), визначати компоненти сюжету (вимагалось від семикласників). Творці програм не враховують того, що аналітичні здібності у десятирічної дитини ще не розвинені. Зате семикласники, на думку укладачів, досягли рівня знань студентів філфаку, тому мають показати розуміння художніх домінант тексту. Важко сказати, які вічні образи назвуть шестикласники на вступному уроці, якщо досі вони з ними не зустрічались. Ймовірно – ніякі, або повірят ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 1884 | Добавил: osvita | Дата: 04.05.2012 | Комментарии (0)

Для багатьох дошкільнят України настала хвилююча пора, вони прощаються зі своїми дитячими садочками і вже приготувалися зійти на чергову сходинку на шляху до дорослого життя. 

У святкових залах збираються батьки, вихователі та самі винуватці свят. На обличчях дітей - усмішки. Вони так чекали цього дня, чи не найвидатнішої події у їхньому житті. Діти у новеньких костюмах та сукнях виглядають дорослими. Вони висловлюють щирі слова подяки працівникам дошкільних навчальних закладів, тим хто протягом кількох років допомагав їм пізнавати світ, рости вихованими, здоровими і чуйними, тим хто піклувався і дбав про них.

Свято завершується, а перед батьками постає питання: «Куди подіти малюка до 1 вересня?».

Нагадуємо, що відповідно до п. 1 ст. 12 Закону Україну «Про дошкільну освіту» право на перебування у дошкільних навчальних закладах гарантовано дітям віком від двох місяців до шести (семи) років. Діти, яким станом на 1 вересня поточного року виповнюється 6 років, мають право за бажанням батьків перебувати в дошкільних навчальних закладах до 7 років.

Положенням про дошкільний навчальний заклад, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 12.03.2003 № 305, визначено, що навчальний рік у дошкільних навчальних закладах розпочинається 1 вересня і закінчується 31 травня, а оздоровчий період триває з 1 червня до 31 серпня.

Отже діти шести (семи) років, які ідуть до школи з 1 вересня, мають ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 812 | Добавил: osvita | Дата: 29.04.2012 | Комментарии (0)

Законопроект "Про вищу освіту", що розроблений групою Згуровського вирішено доопрацювати "без зміни ідеології" та розглянути на засіданні уряду найближчим часом

На урядовій робочій нараді під головуванням прем’єр-міністра Миколи Азарова розглянуто зауваження органів державного управління до проекту Закону України "Про вищу освіту", розробленого групою під керівництвом в.о. ректора Національного технічного університету України «КПІ» Михайла Згуровського.

Усього було запропоновано близько ста п`ятдесяти правок, повідомляє ZN.UA.

За дорученням Азарова створено нову робочу групу з доопрацювання законопроекту, до якої ввійшли представники МОНмолодьспорту, Мінфіну, Мінекономіки, Мін’юсту та два представники групи Згуровського.

Новоутворена група до 15 травня має вдосконалити проект "без зміни ідеології". Доопрацьований проект Закону України "Про вищу освіту" буде розглянуто на засіданні уряду приблизно за два тижні. А у парламенті також розглядатиметься проект постанови про відкликання законопроекту про вищу освіту від Юрія Мірошниченка.

Як доповів на нараді Михайло Згуровський, його група повністю врахувала 13 зауважень міністерств і відомств, частково - 27, не врахувала з обґрунтуванням понад 100 зауважень як таких, що руйнують концепцію законопрое ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 796 | Добавил: osvita | Дата: 28.04.2012 | Комментарии (0)

Зовні з’їзд виглядав демократично і по-сучасному. Дещо раніше було створено робочу групу, яка і повинна була розробити проект програми, провести його широке громадське обговорення, а з’їзд мав цей проект обговорити й підтримати. Остаточно програму приймає колегія Міністерства.

Не секрет, що існують різні погляди, як серед науковців, так і серед учителів, на зміст та завдання шкільної інформатики: перший – навчати учнів лише курсу користувача, чи як зараз прийнято називати – ІКТ компетентності; другий – навчати дітей одночасно ІКТ та основам алгоритмізації і програмування. Але у робочій групі опинилися прибічники лише першої точки зору, яка дивним чином збігається з позицією керівника цієї групи доктора педагогічних наук, професора Наталії Вікторівни Морзе.

Пропозиції можна було надсилати електронною поштою до робочої групи всім бажаючим і їх надсилали. Кажуть, що якісь навіть врахували… Прізвища авторів врахованих пропозицій озвучили, а їхню суть – ні…

З 10 години почали збиратися делегати з’їзду, що приїхали з різних міст і сіл України. Вчителі намагалися дізнатись один від одного про регламент і графік проведення з’їзду, допитувались, де можна побачити останню версію програми, доопрацьовану відповідно до їхніх зауважень та пропозицій. Жодної офіційної інформації не бу ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 827 | Добавил: osvita | Дата: 27.04.2012 | Комментарии (0)

Урядом схвалено розпорядження № 236-р «Про затвердження плану заходів щодо формування громадянської культури та підвищення рівня толерантності у суспільстві».

Прийняття акта сприятиме створенню необхідних умов для ефективного впровадження нової гуманітарної політики щодо попередження політичного радикалізму та екстремізму, сепаратизму, ідеологічних крайнощів та провокацій.

Підвищиться просвітницька робота у сфері освіти, культури, молоді, яка сприятиме об’єднанню громадян та молоді, запобіганню конфліктів і протистоянь у суспільстві.

Затвердженим планом заходів передбачено проведення інформаційно-просвітницької роботи, а також роботи з підвищення рівня правової культури населення. Зокрема, заплановано запровадження циклів теле- і радіопередач, рубрик у друкованих засобах масової інформації та Інтернет-ресурсах державних органів і громадських організацій, які сприятимуть веденню соціального діалогу.

За участю представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства проводитимуться конференції, семінари, зустрічі, засідання за круглим столом з найважливіших питань суспільного життя, а також соціологічні опитування населення тощо.

Відповідальними за реалізацію планів заходів визначено мініст ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 1107 | Добавил: osvita | Дата: 27.04.2012 | Комментарии (0)

24 квітня 2012 року в рамках І Всеукраїнського з’їзду вчителів інформатики, проведеного у Київському міському будинку учителя, розглянуто питання впровадження навчального предмета «Сходинки до інформатики» в початковій школі. Із доповіддю виступила Олена Дубовик, начальник відділення науково-методичного забезпечення загальної середньої освіти Інституту інноваційних технологій і змісту освіти.

«Завдання сучасного загальноосвітнього навчального закладу - підготувати своїх випускників до самостійного життя в сучасному суспільстві. І починати цей процес потрібно з початкової школи, оскільки більшість дітей ознайомлюються з комп’ютером набагато раніше, ніж це їм може запропонувати навчальний заклад. Запровадження інформаційно-комунікаційних технологій у початковій ланці освіти – це не данина моді, а необхідність сьогодення», - наголосила вона.

За її словами, до розділу «Освітня галузь "Технології"» введено змістову лінію «Ознайомлення з інформаційно-комунікаційними технологіями» й визначено основні теми, які мають вивчати діти: «Комп’ютер та його можливості», «Інформація та інформаційні процеси» «Використання комп’ютера», «Комунікаційні технології». Під час вивчення курсу «Сходинки до інформатики» кожний урок проводиться із використанням комп’ютерів. Також програмою передбачено д ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 1526 | Добавил: osvita | Дата: 26.04.2012 | Комментарии (0)

На  адресу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту надходять звернення учителів світової літератури з різних регіонів, зміст яких виглядає надто лаконічно:
Не підтримуємо проект програми зі світової літератури для 5-9 класів (автор О. Ніколенко та ін.)
Вважаємо за доцільне залишити чинну програму зі світової літератури (автор Ю. Ковбасенко та ін.)

Оскільки пропозиції надійшли у формі «Протоколів засідань методичних об’єднань вчителів…» із зазначенням підписів, хотілося з’ясувати, який саме варіант проекту програми розглядався на засідання і «за яких обставин» підписувався «протокол». Здивувавшись лаконічності «дискусії», зателефонували деяким авторам звернень.

Скажімо, остання розмова з учителем світової літератури ЛЗШ № 43 Шевченківського р-ну м. Львова Тетяною Ялтанець, як і інформація від інших регіонів, виглядає так:
Протокол ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 712 | Добавил: osvita | Дата: 26.04.2012 | Комментарии (1)

Робоча група з розробки нової програми зі світової літератури щиро дякує за фахові відгуки, які надійшли на доопрацьований проект з відділу світової літератури Інституту літератури імені Тараса Шевченка; Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи НАПН України; доктора філологічних наук, професора Київського національного університету імені Тараса Шевченка, лауреата Шевченківської премії М. К. Наєнка.

Ми в цілому сприймаємо висловлені поради й зауваження. Але щодо програми 8-9 класів даємо необхідні роз’яснення. У новій програмі зі світової літератури реалізовано нову структуру літературної освіти: не два етапи, як було в попередніх програмах (коли жорстко панував хронологічний принцип, через який складні твори не сприймалися учнями 8-9 класів), а три етапи: 5-7, 8-9, 10-11.

Нова структура літературної освіти затверджена Концепцією літературної освіти (наказ № 58 МОНмолодьспорту від 26.01.2011р.) і Державним стандартом базової і повної загальної середньої освіти (Постанова Кабінету Міністрів № 1392 від 23.11.2011 р.). Ця структура літературної освіти, над якою працювали фахівці Національного університету імені М. П. Драгоманова, Національної академії наук України, Національної академії педагогічних наук України та ін., дає можливість не тільки р ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 1005 | Добавил: osvita | Дата: 26.04.2012 | Комментарии (0)

24 квітня 2012 року у приміщенні Київського міського будинку вчителя відбувся Перший Всеукраїнський з’їзд учителів інформатики. Проведення з’їзду відбулося за ініціативи робочої групи з розробки навчальної програми з інформатики для 5-9-х класів для презентації та обговорення зазначеного документу.

До участі у з’їзді прибуло 192 із 200 делегатів з усіх регіонів України, а також 30 запрошених представників від Національної академії педагогічних наук України, вищих навчальних закладів, інших установ та відомств.

На урочистому відкритті з’їзду делегатам від різних регіонів України заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Борис Жебровський передав вітання від Міністра Дмитра Табачника, і зазначив: «Для всіх нас важливо не пропустити жодної розумної і конструктивної думки».

Окрім проекту навчальної програми з інформатики для 5-9-х класів на порядок денний роботи з’їзду були також винесені питання про хід реалізації Державної цільової програми впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій «100 відсотків» на період до 2015 року, а також про впровадження навчального предмета «Інформатика» у початковій школі відповідно до нової програми. Доповідачами виступили Наталія Морзе, проректор Київського університе ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 877 | Добавил: osvita | Дата: 26.04.2012 | Комментарии (0)

23 квітня 2012 року на сайті Міністерства освіти і науки, молоді та спорту оприлюднений доопрацьований варіант проекту програми зі світової літератури. Робоча група щиро вдячна всім тим, хто надіслав свої пропозиції і зауваження.

Триває звичайний робочий процес, який стосується і всіх інших навчальних предметів: опрацьовуються пропозиції після презентацій у Будинку вчителя на початку квітня. Але чомусь не припиняються образи на адресу робочої групи щодо розроблення проекту програми, статті у політично упереджених виданнях і звучить єдина теза: залиште програму 2005 року. По суті, неконструктивні вигуки, які звучать, не мають відношення до змісту нового проекту, автори цих звернень демонструють повне незнання основних положень нової Концепції літературної освіти та нового Державного стандарту. Можливо, річ у тім, що більшість «опонентів», які так самі себе позиціонують, є співавторами чинної на сьогодні програми, авторами підручників до неї, посібників і хрестоматій?

Мусимо нагадати ще раз, що ініціювання створення нових програм з усіх навчальних предметів для учнів 5–9 класів є виконанням постанови Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 року № 1392 про затвердження нового Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти. Змінилися стандарти – мають бути узгоджені програми. І авторами цих програм є не персонально Міністр, а фахівці з кожного навчального предмета.

Ми мали зустріч з учите ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 740 | Добавил: osvita | Дата: 24.04.2012 | Комментарии (0)

      Заява представника учительського активу м. Києва Ірини Мегедь щодо інформації робочої групи з розробки проекту програми зі світової літератури для 5-9 класів оприлюдненої сайті Міносвіти
    Я, Мегедь І.В., неприємно вражена появою на офіційному сайті Мінмолодьспорту документу під назвою "Звернення до героя" вигаданої війни" що, має підзаголовок "Відповідь на відкритий лист Ірини Мегедь від робочої групи з розробки проекту програми зі світової літератури для 5-9 класів" і посилання на який висить на головній сторінці під позначкою ВАЖЛИВО.
     Я хотіла б пояснень, чи можна вважати інформацію, надану на сайті Міносвіти, офіційною, чи цей сайт в якійсь з його частин є особистим ресурсом когось із працівників Міносвіти? Поки відповідь не надійшла, я залишаю за собою право вважати цей ресурс ОФІЦІЙНИМ. І з приводу цього зазначаю таке:
1. Документу під назвою "Відкритий лист Ірини Мегедь" не існує. Існує документ - "Заява вчителів і науковців м. Києва (Будинок учителя, 5 квітня 2012 р.)", адресований міністру освіти Д.В.Табачнику і зареєстрований в Міністерстві освіти 9.04.2012 під номером Ко-1280, до якого додано мій підпис як представника учительського активу і ще більше 50 підписів. Якщо вищезазначений матеріал є відповіддю сам ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 711 | Добавил: osvita | Дата: 24.04.2012 | Комментарии (0)

У МОНмолодьспорту вчителів запевнили: ніякого «літературного геноциду» не буде.

Заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту України Борис Жебровський зустрівся з учителями столичних шкіл, щоб обговори­ти актуальні питання поліпшен­ня проекту навчальної програми зі світової літератури для 5 — 9 класів. Група вчителів київських шкіл після публічної презентації цього проекту надіслала до засо­бів масової інформації відкрито­го листа, в якому виступила… проти ухвалення нової програ­ми із світової літератури.

— Відповідати на листи мож­на по-різному. Можна лис­том — у такому разі ніхто ні­кого не бачить, відписалися — і все. А можна поговорити, — сказав Борис Жебровський. Він заува ... Читати далі »

Категория: Актуально! | Просмотров: 808 | Добавил: osvita | Дата: 24.04.2012 | Комментарии (0)

      У Міносвіти заявляють, що робоча група встигне опрацювати зауваження і пропозиції до оновленого проекту протягом двох тижнів
     У прес-службі міністерства нагадали, що від початку роботи над програмою зі світової літератури до членів робочої групи надійшло близько трьох тисяч пропозицій, які були враховані під час підготовки першого проекту програми, представленого на широке громадське обговорення 5 квітня 2012 року.
Після презентації проекту в Будинку вчителя усі пропозиції близько 700 відгуків, рецензій, експертних висновків, окремих пропозицій і зауважень були ретельно розглянуті й оброблені робочою групою в процесі доопрацювання проекту.
      У понеділок 23 квітня на сайті Міністерства освіти оприлюднено доопрацьований проект програми зі світової літератури для 5-9 класів.
      За повідомленням прес-служби Міністерства освіти робота робочої групи триває. Також повідомляється, що протягом двох тижнів робоча група встигне опрацювати зауваження і пропозиції до оновленого проекту.
      З доопрацьованим проектом нової навчальної програми зі світової літератури (станом на 23 квітня 2012 року) можна ознайомитися на сайті Міносвіти.

      За ма ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 728 | Добавил: osvita | Дата: 23.04.2012 | Комментарии (0)

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024