Четвер, 25.04.2024, 17:20
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Головна » 2012 » Листопад » 30 » Питання сучасних технології у системі моніторингових досліджень освітньої галузі обговорили на семінарі-нараді
19:07
Питання сучасних технології у системі моніторингових досліджень освітньої галузі обговорили на семінарі-нараді
 Інститутом інноваційних технологій та змісту освіти спільно з департаментом професійно-технічної освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України 27-28 листопада 2012 р. проведено семінар-нараду «Сучасні технології в системі моніторингових досліджень освітньої галузі» за участю представників Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Національної академії педагогічних наук України, обласних координаторів, які відповідають за проведення моніторингового дослідження стану і розвитку професійно-технічної освіти.
  З вітальним словом до учасників семінару звернулась Вікторія Карбишева, заступник директора департаменту професійно-технічної освіти – начальник відділу взаємодії з соціальними партнерами та виробництвом, наголосивши на актуальності проведення даного моніторингового дослідження.
 Начальник відділення моніторингових досліджень освітньої галузі Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Олена Патрикеєва у вступному слові ознайомила присутніх з планом роботи семінару.

 Начальник відділення професійно-технічної освіти Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Віталій Паржницький підкреслив важливість моніторингу стану і розвитку професійно-технічної освіти.

 З доповіддю на тему «Проблеми та перспективи становлення системи моніторингу якості ПТНЗ» виступила професор кафедри управління освітою Національної академії державного управління при Президентові України, доктор наук з державного управління, кандидат педагогічних наук Тетяна Лукіна та ознайомила учасників з основними тенденціями, що визначають становлення системи моніторингу в освіті.

 Завідувач центру аналізу та прогнозування розвитку освіти Комунального вищого навчального закладу «Харківська академія неперервної освіти» Наталія Шевченко ознайомила присутніх із методикою використання результатів моніторингових досліджень для аналізу та прогнозування розвитку освітньої галузі.

 Тренінг щодо особливостей практичного використання маркетингово-моніторингових досліджень якості освіти провела Зоя Рябова, докторант, доцент кафедри управління навчальними закладами і педагогіки вищої школи Державного вищого навчального закладу «Університет менеджменту освіти Національної академії педагогічних наук України».

 Другий день роботи семінар-наради був також насиченим, цікавим та змістовним.

 З доповіддю на тему: «Сутнісна характеристика моніторингу як інструментарію розвитку  професійно-технічної освіти» виступила заступник директора з наукової роботи Інституту професійно-технічної освіти Національної академії педагогічних наук України Галина Єльникова.

 Про шляхи досягнення ефективної співпраці професійно-технічного навчального закладу з роботодавцями розповів Родіон Колишко, директор департаменту розвитку трудового потенціалу та корпоративної соціальної відповідальності Федерації роботодавців України.

 Марина Миколаївна Заболотна – заступник директора навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Донецькій області, Зоя Іванівна Парфенюк – директор навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Волинській області, Наталія Дмитрівна Проценко –  директор навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Черкаській області поділилися досвідом роботи щодо проведення всеукраїнського та регіональних моніторингових досліджень.

 Старший науковий співробітник лабораторії Всеукраїнського інформаційно-аналітичного центру професійно-технічної освіти Тетяна Волкова провела тренінг щодо моніторингу ефективної діяльності професійно-технічних навчальних закладів засобами інформаційно-аналітичної системи ПРОФТЕХ.

  З результатами ІІ етапу моніторингового дослідження стану і розвитку професійно-технічної освіти та плануванням ІІІ етапу ознайомила начальник відділу науково-методичного забезпечення моніторингових досліджень Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Ольга Флярковська.

 Учасники наради детально обговорили питання щодо проведення дослідження, внесли пропозиції та доповнення щодо проведення ІІІ етапу моніторингового дослідження, обмінялися думками та досвідом.

 За активну участь, творчий підхід до поставлених завдань в організації та проведенні ІІ етапу моніторингового дослідження відзначено регіональних координаторів, а саме:

 Добровольську Оксану Федорівну (Волинська область);

 Корнієнка Миколу Миколайовича (Дніпропетровська область);

 Ареф’єву Тетяну Володимирівну (Донецька область);

 Мец Інну Михайлівну (Закарпатська область);

 Ярмолінську ТетянуМиколаївну (Київська область);

 Пікарось Олександру Федорівну (Львівська область);

 Бобира Олексія Анатолієвича (Полтавська область);

 Горбан Євдокію Іванівну (Чернівецька область);

 Бесєдіну Альону Михайлівну (Чернігівська область).
Категорія: Актуально! | Переглядів: 685 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024