П`ятниця, 29.03.2024, 11:22
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Новини » 2012 » Листопад » 10
       Вітаємо працівників централізованої бухгалтерії відділу освіти з Міжнарожним днем бухгалтерії!
     Міжнародний день бухгалтерії відзначається щорічно 10 листопада. Ідея зробити загальне міжнародне професійне свято бухгалтера обговорювалася давно, адже майже в кожній країні існує своє професійне свято бухгалтера. 
Дата 10 листопада було обрано не випадково - 10 листопада 1494 у Венеції була опублікована книга «Все про арифметику, геометрії і пропорції», автором якої був Луки Пачіолі, який у ній спробував підсумувати знання про математику того часу. Одна з глав цієї книги називалася «Про рахунки та інші записи», Пачіолі описав використання журналів-ордерів і регістрів бухгалтерського обліку, також він зробив прогноз щодо того, що службовець не зможе спокійно лягти спати до тих пір, поки дебіт не зійдеться з кредитом. Також у книзі було дано багато інших термінів, прикладів, одним словом, книга містила спеціальні знання, що вимагаються для повноцінної роботи бухгалтера.
     Бухгалтерія - одна з точних і найважливіших професій. Без бухгалтерів зараз не можливо уявити собі життя, адже бухгалтерія так чи інакше стосується кожної цивілізованої людини. Від блискучих знань і досвіду наших бухгалтерів залежить функціо ... Читати далі »
Категория: Вітаємо! | Просмотров: 803 | Добавил: osvita | Дата: 10.11.2012 | Комментарии (0)

     Всесвітній день молоді відзначається щорічно 10 листопада, тому що саме в цей день на Всесвітньої конференції молоді у Лондоні, що проходила 29 жовтня - 10 листопада 1945 року, була заснована Всесвітня федерація демократичної молоді (ВФДМ). Міжнародне об’єднання молодіжних організацій - це центр міжнародного демократичного молодіжного руху, який об’єднує молодь незалежно від політичних і релігійних поглядів, расової та національної приналежності. ВФДМ веде боротьбу за мир, права молоді, незалежність народів, інтернаціональне згуртування прогресивної молоді проти колоніалізму, неоколоніалізму, фашизму та расизму.
     Більшості своїх досягнень людина зобов’язана закладеної в неї Господом Богом здібності до спостереження, аналізу і розумінню явищ, що відбуваються навколо нього у просторі та часі. Систематизуючи отримані знання, людство помітило, що ці знання можна не тільки зберігати, передовати з покоління ... Читати далі »
Категория: День сьогодні | Просмотров: 1605 | Добавил: osvita | Дата: 10.11.2012 | Комментарии (0)

     У багатьох українських школах вчителі молодших класів попри заборону міністерства продовжують ставити оцінки і задавати домашні завдання першокласникам. Про це заявив заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту Борис Жебровський під час Всеукраїнської наради з ректорами (директорами) обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти.

«Дехто замість оцінок вигадав червоні, жовті і зелені кружечки. Але для першокласника – це таке саме клеймо», – впевнений заступник міністра.

Борис Жебровський вкотре наголосив, що шестирічні діти не можуть бути «слухняними солдатиками». За його словами, не припустимо, щоб першокласники ще й вдома робили домашнє завдання та змушені були носити підручники зі школи додому і назад.

«Мені шкода діточок! Чому вчителям їх не шкода! Діти через тиждень навчання починають ненавидіти школу!», – обурюється Борис Жебровський.

Заступник міністра дав розпорядження під час інспекцій МОНм ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 765 | Добавил: osvita | Дата: 10.11.2012 | Комментарии (0)

      9 листопада 2012 року у МОНмолодьспорту під головуванням заступника Міністра освіти і науки, молоді та спорту Бориса Жебровського відбулася нарада з питань організації харчування у загальноосвітніх закладах.

      За круглим столом зібралися фахівці МОНмолодьспорту, Державної санітарно-епідеміологічної служби України, управлінь освіти і науки обласних (районних) державних адміністрацій, які займаються організацією харчування у школах, кухарі, медичні працівники та постачальники продуктів харчування.

      Обговорювалися питання раціонального та збалансованого харчування дітей; дотримання санітарно-гігієнічного режиму на харчоблоках; постачання до навчальних закладів безпечних та належної якості продуктів харчування і продовольчої сировини; проходження гігієнічного навчання та обов'язкових профілактичних медичних оглядів персоналом навчальних закладів тощо.

    &nbs ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 804 | Добавил: osvita | Дата: 10.11.2012 | Комментарии (0)

     9 листопада 2012 року в Клубі Кабінету Міністрів України відбулася пряма телефонна лінія. Представники МОНмолодьспорту – директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Олег Єресько та заступник директора департаменту вищої освіти Микола Фоменко поспілкувалися з додзвонювачами.

     Упродовж двох годин до представників МОНмолодьспорту в дистанційному режимі та з консультаційною метою зверталися громадяни з усіх областей України. Олег Єресько та Микола Фоменко відповідали на запитання, давали поради та допомагали зв’язатися з обласними управлінням освіти та науки задля вирішення нагальних питань.

     Зазначимо, що пряма телефонна лінія як засіб комунікації є одним із шляхів налагодження зв’язків з громадськістю та сприяє ширшому висвітленню питань реформування освітньої галузі.
Категория: Актуально! | Просмотров: 701 | Добавил: osvita | Дата: 10.11.2012 | Комментарии (0)

6 листопада 2012 року підписано наказ, яким затверджено програми зовнішнього незалежного оцінювання з історії України та біології. Внесення змін до програм зовнішнього незалежного оцінювання з інших предметів, із яких у 2013 році будуть проведені тестування, не передбачено.

Змістове наповнення тестів відповідатиме чинним програмам зовнішнього незалежного оцінювання з відповідних предметів.

В Українському центрі оцінювання якості освіти завершується підготовка характеристик тестів, у яких буде зазначено кількість завдань у кожному тесті, їхні форми та схеми оцінювання. Ці характеристики найближчим часом будуть розміщені на офіційному веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти (розділ «Підготовка до ЗНО»).
Категория: ЗНО | Просмотров: 644 | Добавил: osvita | Дата: 10.11.2012 | Комментарии (0)

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024