9 листопада 2012 року у МОНмолодьспорту під головуванням заступника Міністра освіти і науки, молоді та спорту Бориса Жебровського відбулася нарада з питань організації харчування у загальноосвітніх закладах.
За круглим столом зібралися фахівці МОНмолодьспорту, Державної санітарно-епідеміологічної служби України, управлінь освіти і науки обласних (районних) державних адміністрацій, які займаються організацією харчування у школах, кухарі, медичні працівники та постачальники продуктів харчування.
Обговорювалися питання раціонального та збалансованого харчування дітей; дотримання санітарно-гігієнічного режиму на харчоблоках; постачання до навчальних закладів безпечних та належної якості продуктів харчування і продовольчої сировини; проходження гігієнічного навчання та обов'язкових профілактичних медичних оглядів персоналом навчальних закладів тощо.
Учасники обмінялися досвідом роботи. Вони запропонували чимало конструктивних пропозицій. Найбільш конкретними з них були ті, які висловили шкільні кухарі: саме життєвий і професійний досвід найкраще підказує розв’язання найскладніших проблем.