Вівторок, 19.03.2024, 13:44
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Новини » Державна підсумкова атестація

Цього року зміст державної підсумкової атестації з української мови для учнів 11-х класів учні та вчителі дізнаються за допомогою Інтернету та Українського радіо, оголошення по телебаченню не буде

Про це повідомив міністр освіти і науки Дмитро Табачник під час наради з питань завершення навчального року.

   Міністр зазначив, що 27 травня 2013 року відбудеться повна технічна профілактика Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, тобто не буде працювати жоден загальнонаціональний канал.
    "Є три варіанти вирішення зазначеного питання: перший – оголоше ... Читати далі »

Категория: Державна підсумкова атестація | Просмотров: 838 | Добавил: osvita | Дата: 19.05.2013 | Комментарии (0)

Електронні версії збірників завдань державної підсумкової атестації учнів 4-х класів загальноосвітніх навчальних закладів у 2012/2013 навчальному році

У 2012/2013 навчальному році у початковій школі державній підсумковій атестації підлягають результати навчальної діяльності учнів четвертих класів з української мови (мова і читання) та математики. У навчальних закладах з навчанням мовами національних меншин можуть підлягати атестації результати навчальної діяльності з мови навчання (мова і читання). Державна підсумкова атестація відбуватиметься за затвердженими збірниками завдань.

Перелік збірників завдань для проведення державної підсумкової атестації учнів 4-х класів загальноосвітніх навчальних закладів з предметів інваріантної складової Типових навчальних планів:

... Читати далі »
Категория: Державна підсумкова атестація | Просмотров: 1675 | Добавил: osvita | Дата: 05.04.2013 | Комментарии (0)

У Міносвіти повідомили, що при проведенні державної підсумкової атестації мають використовуватися лише збірники завдань ТОВ "Центр навчально-методичної літератури"

     З відповідною вимогою до регіональних управлінь освіти звернувся директор Інституту інноваційних технологій Олександр Удод.
     У своєму листі директор інституту звертає увагу регіональних департаментів та управ ... Читати далі »
Категория: Державна підсумкова атестація | Просмотров: 838 | Добавил: osvita | Дата: 30.03.2013 | Комментарии (0)

Учні, батьки та вчителі шкіл найближчим часом отримають можливість безкоштовного користування електронними версіями збірників завдань для державної підсумкової атестації

     Як відомо, державна підсумкова атестація (ДПА) є формою контролю за відповідністю освітнього рівня учнів 4, 9 та 11 класів, а зміст, форму та строки проведення атестації щороку визначає профільне міністерство.
    Цього року ДПА відбуватиметься за збірниками, які рекомендовані Міністерством освіти і науки для проведення підсумкової атестації учнів 4-х, 9-х та 11-х класів загальноосвітніх навчальних за ... Читати далі »
Категория: Державна підсумкова атестація | Просмотров: 857 | Добавил: osvita | Дата: 30.03.2013 | Комментарии (0)

     Відповідно до листів Міністерства  освіти і науки, молоді та спорту України від 13.02.2013 № 14.1/10-369 «Про збірники завдань для державної підсумкової атестації у 2012/2013 навчальному році», від 08.02.2013 № 1/9-92 «Про порядок закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах у 2012/2013 навчальному році» та відповідно до наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 19.11.2012 № 1295 «Про форми, зміст і підготовку до проведення у 2012/2013 навчальному році державної підсумкової атестації учнів (вихованців) системи загальної середньої освіти» під час проведення державної підсумкової атестації з української мовимають використовуватися збірники завдань, видані ТОВ «Центр навчально-методичної літератури»: 
1. «Збірник диктантів для державної підсумкової атестації з української мови. 9 клас» (укл. Мацька Л. І., Мацько О. М., Христенок В. Ф.,             Сидоренко О. М.);
Категория: Державна підсумкова атестація | Просмотров: 983 | Добавил: osvita | Дата: 09.03.2013 | Комментарии (0)

     У п’ятницю 4 травня випускники 11-х класів проходитимуть державну підсумкову атестацію з української мови, що буде проведена у формі переказу
     Оголошення варіанту тексту переказу для проведення державної підсумкової атестації учнів 11-х класів традиційно відбудеться на Першому національному каналі 4 травня о 9 годині ранку, після чого у школах України розпочнеться перший випускний іспит цьогорічних випускників.   
    Державна підсумкова атестація з української мови є обов’язковою для учнів усіх загальноосвітніх навчальних закладів.
     Цього року варіант переказу буде обраний з 61 тексту, що запропоновані у посібнику, визначеному Міністерством освіти.
   Тексти, рекомендованого міністерством збірника відповідають навчально-методичним вимогам до докладного переказу, що в повному обсязі дає змогу перевірити формування в учнів комунікативних умінь та орфографічних і пунктуаційних навичок.
     На виконання завдання державної підсумкової атестації учням буде відведено 90 хвилин, протягом яких учні мають докладно відтворити первинний текст запропонованого переказу з урахуванням його смислової і структурної цілісності.
     Ре ... Читати далі »
Категория: Державна підсумкова атестація | Просмотров: 1347 | Добавил: osvita | Дата: 03.05.2012 | Комментарии (0)

Учні та вчителі шкіл отримали можливість користування повними електронними версіями збірників завдань для державної підсумкової атестації 2011/12 навчального року

У цьому навчальному році атестація учнів 4-х, 9-х та 11-х класів буде проводитися за збірниками, затвердженими Міністерством освіти і науки.

Електронні збірники завдань ДПА оприлюднені Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти з метою їх практичного використання учнями та вчителями шкіл в процесі підготовки та проведення державної підсумкової атестації у цьому навчальному році.

Нагадаємо, що підсумкова атестація у початковій школі відбуватиметься з 11 до 20 травня, в основній з 14 до 30 травня, а в старшій школі з 4 до 11 травня 2012 року.

Державна підсумкова атестація для випускників 11-х класів буде проведена з трьох предметів у письмовій формі. У 9-х класах атестація учнів відбуватиметься з п'яти навчальних предметів.

В основній та старшій школі атестація розпочнеться іспитом з української мови, що є обов’язковим предметом атестації для всіх школярів, а завдання традиційно буде оголошено у день проведення атестації по телебаченню та радіо.

Детальніше про особливості проведення державної підсумкової атестації учнів початкової, основної та старшої школи в 2011/12 навчальному році
Категория: Державна підсумкова атестація | Просмотров: 1036 | Добавил: osvita | Дата: 20.03.2012 | Комментарии (0)

     На виконання наказів Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 14.11.2011 № 1310 «Про форми, зміст і підготовку до проведення у 2011/2012 навчальному році державної підсумкової атестації учнів системи загальної середньої освіти», від 13.01.2012 № 20 та № 21 «Про надання грифа Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України збірникам завдань для проведення державної підсумкової атестації», листа Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 27.01.2012 № 1/9-61 «Про порядок закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах в 2011/2012 навчальному році» Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України розміщує для практичного використання збірники завдань для проведення державної підсумкової атестації учнів 4-х, 9-х, 11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів з предметів інваріантної складової Типових навчальних планів.

     Із збірниками завдань можна ознайомитися на веб-сайті МОНмолодьспорту у рубриці «Діяльність. Освіта. Дошкільна та загальна середня. Державна підсумкова атестація» ... Читати далі »
Категория: Державна підсумкова атестація | Просмотров: 928 | Добавил: osvita | Дата: 12.03.2012 | Комментарии (0)

Інститутом інноваційних технологій та змісту освіти оприлюднено електронні версії збірників завдань для державної підсумкової атестації, що містять неповний перелік варіантів завдань

У 2012 році державна підсумкова атестація учнів 11 класів проводиться за збірниками, затвердженими Міністерством освіти.

Згідно з листом Міністерства освіти №1/9-61, електронні версії всіх збірників завдань для державної підсумкової атестації мають бути оприлюднені на сайтах Міністерства освіти та Інституту інноваційних технологій не пізніше 1 квітня 2012 року.

Крім того, 27 лютого Інститутом інноваційних технологій затверджено графік розміщення електронних версій збірників завдань для підсумкової атестації, у відповідності з яким збірники для 11 класу мали бути оприлюднені у період з 5 по 7 березня 2012 року.

7 березня Інститут інноваційних технологій розмістив на своєму сайті електронні версії збірників завдань ДПА для 11 класу, але більшість збірників розміщені у скороченому вигляді, що унеможливлює їх практичне використання.

Зокрема, електронні версії збірників завдань з історії України, математики, фізики, хімії, біології, української мови, української літератури та інших предметів містять значно меншу кількість варіантів завдань ніж їх паперові версії, що є у вільному продажу.

Крім того, ... Читати далі »
Категория: Державна підсумкова атестація | Просмотров: 1365 | Добавил: osvita | Дата: 08.03.2012 | Комментарии (0)

Щодо графіку розміщення на офіційних веб-сайтах
Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та
Інституту інноваційних технологій і змісту освіти
збірників завдань для проведення державної підсумкової
атестації учнів 4-х, 9-х, 11-х класів

На виконання наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 14.11.2011 №1310 "Про форми, зміст і підготовку до проведення у 2011/2012 навчальному році державної підсумкової атестації учнів системи загальної середньої освіти" надаємо графік поетапного розміщення на офіційних веб-сайтах Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України (www.mon.gov.ua) ... Читати далі »

Категория: Державна підсумкова атестація | Просмотров: 1132 | Добавил: osvita | Дата: 27.02.2012 | Комментарии (0)

Про збірники завдань для державної підсумкової атестації у 2011/2012 навчальному році 

На виконання наказів Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 14.11.2011 №1310 "Про форми, зміст і підготовку до проведення у 2011/2012 навчальному році державної підсумкової атестації учнів системи загальної середньої освіти", від 13.01.2012 №20 і №21 "Про надання грифа Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України збірникам завдань для проведення державної підсумкової атестації" та відповідно до листа Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 27.01.2012 №1/9-61 "Про порядок закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах в 2011/2012 навчальному році" до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, управлінь освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій буде безкоштовно надіслано для практичного використання в загальноосвітніх навчальних закладах збірники завдань, які видані ТОВ "Центр навчально-методичної літератури":< ... Читати далі »

Категория: Державна підсумкова атестація | Просмотров: 1118 | Добавил: osvita | Дата: 22.02.2012 | Комментарии (0)

Міністерством освіти змінено дату проведення державної підсумкової атестації з української мови для учнів 9-х класів. ДПА розпочнеться днем раніше

Міністерство освіти і науки повідомило регіональні управління освіти, Інститути післядипломної педагогічної освіти та загальноосвітні навчальні заклади про зміни у графіку проведення державної підсумкової атестації учнів 9-х класів з української мови.

Відповідним листом МОНмолодьспорту України № 1/9-111 від 14.02.12 "Про внесення змін до листа МОНмолодьспорту від 27.01.12 №1/9-61 "Порядок закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах у 2011-2012 навчальному році", що підписаний заступником міністра Борисом Жебровським, внесено зміни до листа міністерства №1/9-61, яким визначено порядок закінчення навчального року та проведення ДПА у загальноосвітніх навчальних закладах в 2011/2012 навчальному році.

Отже, 2011/12 навчальний рік для учнів 9-х класів буде завершено 11 травня (замість 14 травня), а атестація розпочнеться 14 травня (замість 15 травня) диктантом з української мови.

Причини зміни дати проведення атестації не повідомляються. Дати проведення підсумкової атестації учнів початкової та старшої школи не змінено ... Читати далі »
Категория: Державна підсумкова атестація | Просмотров: 1575 | Добавил: osvita | Дата: 22.02.2012 | Комментарии (0)


Про порядок закінчення навчального року та проведення  державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах в 2011/2012 навчальному році   завантажити

Категория: Державна підсумкова атестація | Просмотров: 1591 | Добавил: osvita | Дата: 30.01.2012 | Комментарии (0)

Відповідно до листа Міністерства  від 30.12.2010  N 1/9-950 «Про порядок закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах в 2010/2011 навчальному році» з 20 травня розпочинається проведення Державної підсумкової атестації для випускників 11-х класів.

Державна підсумкова атестація  проводиться з  трьох предметів:  

  • 20 травня з української мови (переказ, обов’язково);
  • 23 травня з профільного предмету (для учнів, які навчалися у класах з профільним навчанням), історія України або математика (для учнів, які навчалися у класах універсального профілю);
  • 26 травня з предмета за вибором учнів.

Нагадуємо, що одинадцятикласникам, які хворіли під час проведення державної підсумкової атестації, за наявності відповідної медичної довідки, надається право пройти її в інші терміни.

... Читати далі »

Категория: Державна підсумкова атестація | Просмотров: 1115 | Добавил: osvita | Дата: 16.05.2011 | Комментарии (0)

Методичні рекомендації для вчителів географії щодо підготовки та процедури проведення державної підсумкової атестації з географії  (9 клас) ознайомитись
Категория: Державна підсумкова атестація | Просмотров: 1810 | Добавил: osvita | Дата: 21.04.2011 | Комментарии (0)

     У зв"язку з численними зверненнями батьків, вчителів, громадських організацій щодо забезпечення збірниками завдань для проведення державної підсумкової атестації у 4,9,11 класах ЗНЗ на офіційному сайті МОН України (www.mon.gov.ua) та Єдиному освітньому інформаційному вікні України (www.osvita.com) вже розміщені збірники завдань для проведення контрольних робіт та збірники завдань для ДПА. (Для вікриття і завантаження документів необхідно використовувати останні версії відповідних програм...)
Категория: Державна підсумкова атестація | Просмотров: 1266 | Добавил: osvita | Дата: 19.04.2011 | Комментарии (0)

     У зв"язку з численними зверненнями батьків, вчителів, громадських організацій щодо забезпечення збірниками завдань для проведення державної підсумкової атестації у 4,9,11 класах ЗНЗ на офіційному сайті МОН України (www.mon.gov.ua) та Єдиному освітньому інформаційному вікні України (www.osvita.com) вже розміщені збірники завдань для проведення контрольних робіт та окремі збірники завдань для ДПА.
Категория: Державна підсумкова атестація | Просмотров: 1183 | Добавил: osvita | Дата: 08.04.2011 | Комментарии (0)

Щодо переліків питань для проведення державної підсумкової атестації в усній формі у 9-х класах загальноосвітніх навчальних закладів   ознайомитись з питаннями
Категория: Державна підсумкова атестація | Просмотров: 1405 | Добавил: osvita | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (0)

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024