Вівторок, 19.03.2024, 09:45
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Новини » Атестація педпрацівників

 

         Протягом трьох днів з 5 квітня по 7 квітня 2016 року пройшло засідання районної атестаційної комісії.

      Метою атестації було стимулювання безперервного підвищення рівня професійної майстерності та творчої ініціативи кожного педагога.

         У цьому навчальному році атестувалось 126 педагогічних працівників. Із них 21 учитель підвищив свій рівень до кваліфікаційної категорії «спеціаліст вищої категорії». 4 педагогічних працівникb (Савчук М.О., Компанієць Г.В., Пархоменко Т.О., Драбенко О.В.) атестувались на присвоєння педагогічного звання «учитель-методист». Звання «старший учитель» отримало 19 учителів.

         Атестувались і керівники закладів освіти: 7 директорів, 12 заступників директорів з навчально-виховної роботи та 7 заступників з виховної роботи. Атестація проходила за принципами  відкритості та колегіальності, доброзичливого ставлення до кожного педагогічного п ... Читати далі »

Категория: Атестація педпрацівників | Просмотров: 763 | Добавил: osvita2 | Дата: 07.04.2016 | Комментарии (0)

  

    19 лютого  в Терезинському НВО пройшла відкрита година пам’яті «Їхній подвиг – приклад для нас». Метою заходу було формування в учнів високого рівня національної свідомості, почуття патріотизму та гордості за свою Батьківщину. Щоб віддати належну шану мужності учасників Революції гідності, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії та європейського майбутнього нашої держави. Шатковська І.М. , учитель історії, ознайомила з подіями Євромайдану. Бібліотекар Левченко В.М. розповіла  про наших односельців – героїв АТО.  Велетнюк А.А. разом з учнівським комітетом провела акцію «Допоможи односельцю – воїну АТО»

Категория: Атестація педпрацівників | Просмотров: 691 | Добавил: osvita2 | Дата: 22.02.2016 | Комментарии (0)

  

     27 листопада в Поправському НВО відбулася важлива подія. Це зустріч з воїнами АТО, а саме бійцями 72 білоцерківської механізованої бригади, та іншими бійцями, які є добровольцями батальйону «Айдар». Ця зустріч є дуже важливою для всіх учнів і вчителів нашої школи. Адже ці чоловіки є справжніми патріотами і захисниками нашої неньки України, які ще з самого початку так званої «АТО» стали на наш з вами захист. Вони не жаліли сил і здоров’я, обороняючи нашу Батьківщину. Кожен день  ризикуючи своїми життями, вони боролися з загарбниками заради нашого з вами світлого майбутнього.

          Учні довго чекали цієї зустрічі, хоча б для того,  щоб побачити перед собою своїх героїв, земляків, які присвятили себе боротьбі за мир в Україні. Під час спілкування школярі задавали питання,  які цікавлять їх найбільше. Можливо не всі питання були доречні, але все ж діти дізналися багато нового і, ... Читати далі »

Категория: Атестація педпрацівників | Просмотров: 725 | Добавил: osvita2 | Дата: 29.11.2015 | Комментарии (0)

  

     7-9 квітня 2015 року проходило засідання атестаційної комісії відділу освіти Білоцерківської районної державної адміністрації.

     У цьому навчальному році атестаційною комісією відділу освіти атестувалось 112 педагогічних працівників навчальних закладів району. Із них – 14 працівників ДНЗ, 15 директорів ЗНЗ, 11 заступників директорів з навчально-виховної роботи, 2 заступників директорів з виховної роботи.

З ініціативи відділу освіти та дирекцій шкіл позачергово пройшли атестацію 8 педагогічних працівників, 13 учителям присвоєно педагогічне звання «старший учитель», 10 – підтвердили педагогічне звання «учитель методист» та одному педагогічному працівнику присвоєно звання «керівник гуртка – методист», 7 педагогічних працівників підвищили свій рівень до кваліфікаційної категорії «спеціаліст вищої категорії».

     Засідання атестаційної комісії було організовано за принципами відкритості, колегіальності, об’є ... Читати далі »

Категория: Атестація педпрацівників | Просмотров: 794 | Добавил: osvita2 | Дата: 10.04.2015 | Комментарии (0)

Повідомляємо, що напередодні курсового підвищення педагогічні працівники обов’язково повинні зареєструватись на сайті КОІПОПК.
Для цього виконати такі дії:
1.     Відкрити сторінку КОІПОПК у мережі Інтернет. Перейти за адресою http://www.kristti.com.ua/.

2.     Відкрити розділ «Курси».

3.     Обрати пункт «Електронна реєстрація слухачів на курси підвищення кваліфікації».

4.     На сторінці, що відкриється, у розділі «Навігація» обрати вид курсового підвищення (Курси за ДФН / Проблемно тематичні та авторські курси / Фахові курси).

5.     Заповнити запропоновану анкету. Натиснути «Надіслати».

Категория: Атестація педпрацівників | Просмотров: 893 | Добавил: osvita2 | Дата: 03.11.2014 | Комментарии (0)

У МОН роз’яснили, як застосовувати нові норми положення про атестацію педагогічних працівників

     Міністерством освіти внесено ... Читати далі »

Категория: Атестація педпрацівників | Просмотров: 1191 | Добавил: osvita | Дата: 13.09.2013 | Комментарии (0)

    Запрошуємо до обговорення проекту Змін до Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 р.  № 930 (у частині атестації керівників навчальних закладів)

     З метою врегулювання питання атестації керівників навчальних закладів департамент загальної середньої та дошкільної освіти розміщує для громадського обговорення проект Змін до Типового положення про атестацію педагогічних працівників у частині атестації керівників навчальних закладів.

... Читати далі »
Категория: Атестація педпрацівників | Просмотров: 1206 | Добавил: osvita | Дата: 02.12.2012 | Комментарии (0)

Міністерство освіти звернулося до атестаційних комісій з вимогою зменшити обсяг паперообігу та звітів під час атестації вчителів, оскільки це лише створює видимість роботи

Таке звернення міститься у листі профільного міністерства та пов’язане зі зверненнями педагогічних працівників з приводу вимог про надання великої кількості узагальнюючих матеріалів при проходженні атестації.

У Міносвіти нагадали, що норми положення про атестацію педагогічних працівників не передбачають написання педагогічними працівниками, які атестуються, звітів про роботу у міжатестаційний період, оформлення папок з документами про результати своєї роботи, планами уроків, методичними розробками, сценаріями виховних заходів та надання відеозаписів уроків й інших відомостей про роботу.

Водночас у міністерстві зауважили, що педагогічні працівники, які претендують на присвоєння педагогічних звань "викладач-методист", "учитель-методист", "вихователь-методист", "практичний психолог-методист", "педагог-організатор-методист", "керівник гуртка-методист" повинні мати власні методичні розробки, що пройшли апробацію та схвалені науково-методичними установами.

"Покладення на педагогічних працівників обов’язків з підготовки зайвих звітів та штучне збільшення паперообігу лише створюють видимість роботи атестаційних комісій і, як пра ... Читати далі »
Категория: Атестація педпрацівників | Просмотров: 1229 | Добавил: osvita | Дата: 31.10.2012 | Комментарии (0)

Щодо атестації педагогічних працівників

До Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України надходять численні звернення педагогічних працівників з приводу вимог атестаційних комісій про надання великої кількості узагальнюючих матеріалів при проходженні атестації.

Повідомляємо, що згідно із пунктом 3.3 Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 № 930 (далі – Типове положення), атестаційна комісія відповідно до затвердженого графіку роботи вивчає педагогічну діяльність осіб, які атестуються, шляхом відвідування уроків, позаурочних заходів, вивчення рівня навчальних досягнень учнів, з предмета, що викладає вчитель, ознайомлення з навчальною документацією щодо виконання педагогічним працівником своїх посадових обов'язків, його участі у роботі методичних об'єднань, фахових конкурсах та інших заходах, пов'язаних з організацією навчально-виховної роботи, тощо.

Типовим положенням не передбачено написання педагогічними працівниками, які атестуються, звітів про роботу у міжатестаційний період, оформлення папок з документами про результати своєї роботи, планами уроків, методичними розробками, сценаріями виховних заходів та надання відеозаписів уроків й інших відомостей про роботу.

Водночас слід зауваж ... Читати далі »
Категория: Атестація педпрацівників | Просмотров: 1224 | Добавил: osvita | Дата: 31.10.2012 | Комментарии (0)

Бально-рейтингове оцінювання вчителів
У статті подано приклад оцінювання діяльності вчителів, які атестуються, на підставі кваліметричних вимірювань


Досвід роботи атестаційних комісій закладів і установ освіти дозволяє стверджувати, що вироблення чітких, ясних критеріїв оцінки атестаційних матеріалів учителів, створення орієнтовного переліку таких матеріалів, визначення основних принципів їх складання, розгляду й оцінювання значно сприятимуть підвищенню ефективності атестації педагогів, дозволять зменшити кількість непорозумінь чи конфліктних ситуацій, усунути суб’єктивність суджень і висновків.

При цьому необхідно зазначити, що атестаційні комісії всіх рівнів від закладу освіти до районів (міст) і області у практичній діяльності спираються на певні критерії оцінки роботи вчителів, що визначені на їхньому рівні, та намагаються співвіднести ці критерії з формулюваннями кваліфікаційних характеристик і вимог до кваліфікаційних категорій.

Вимоги до кваліфікаційних категорій у загальному вигляді містяться в Типовому положенні про атестацію педагогічних працівників України. Ці ж вимоги дещо деталізовані в Кваліфікаційних характеристиках педагогічних працівників, для яких установлені кваліфікаційні категорії.

Посадові обов’язки вчителя

Планує, здійснює навчан ... Читати далі »
Категория: Атестація педпрацівників | Просмотров: 2075 | Добавил: osvita | Дата: 13.10.2012 | Комментарии (0)

Поради вчителям і викладачам, які розробляють відкритий урок або виховний захід за індивідуальною програмою атестації

Підготовка відкритого заняття

Підготовка до відкритого заняття проводиться відповідно до оптимальних вимог методики проведення занять: аналіз змісту навчального матеріалу; аналіз особливостей конкретного контингенту учнів на даному занятті; вибір методів, форм і засобів навчання; короткий опис ходу заняття відповідно до плану навчального заняття.

Вибір теми відкритого заняття вчитель мусить робити самостійно, з урахуванням аналізу навчального матеріалу, на якому він зможе краще показати розроблені ним удосконалення, прийоми та методи своєї професійної майстерності, організацію навчальної діяльності учнів на різних етапах уроку.

Починати підготовку необхідно з формулювання методичної мети відкритого заняття. Вона повинна відображати вибрану домінуючу методику чи технологію проведення уроку. Це допоможе найконструктивніше й об’єктивно підійти до самоаналізу та аналізу уроку, оцінити вірність підібраних методів і прийомів, форм організації уроку тощо.

Методичну мету відкритого заняття, як приклад, можна сформулювати таким чином:
використання персонального комп’ютера у вирішенні практичних завдань;
організація самостійної роботи учнів;
... Читати далі »
Категория: Атестація педпрацівників | Просмотров: 2149 | Добавил: osvita | Дата: 13.10.2012 | Комментарии (0)

      Щодо надання роз'яснення з питань атестації
     Департаментом загальної середньої та дошкільної освіти розглянуто <...> звернення про надання роз'яснення з питань атестації.
     У зв'язку із внесенням змін до Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 р. № 930 (далі - Типове положення), всі працівники, які мають педагогічні звання, повинні під час чергової атестації також атестуватися на відповідність раніше присвоєним педагогічним званням. Атестація на відповідність раніше присвоєному педагогічному званню здійснюється, як правило, не рідше одного разу на п'ять років.
     У поточному навчальному році всі включені до списку осіб для проходження чергової атестації працівники, які мають педагогічні звання, повинні також атестуватися на відповідність раніше присвоєним педагогічним званням. Складати окремі списки працівників, які атестуються на відповідність раніше присвоєному педагогічному званню, не потрібно.
     Слід зауважити, що Типове положення не передбачає подання педагогічним працівником до атестаційної комісії заяв про присвоєння педагогічного звання. ... Читати далі »
Категория: Атестація педпрацівників | Просмотров: 1361 | Добавил: osvita | Дата: 12.04.2012 | Комментарии (0)


     З метою забезпечення належної організації атестації педагогічних працівників у поточному навчальному році в закладах освіти району, а також надання методичної допомоги з питань атестації керівникам навчальних закладів та педагогічним працівникам, на сайті РМК "Методична служба" на сторінці "Швидка методична допомога" створено тематичну рубрику «Атестація педагогічних працівників" - де ви можете задати запитання щодо атестації. Всі бажаючі також можуть надсилати свої запитання на електронну адресу методкабінету: bcrvoimc@gmail.com. 
Категория: Атестація педпрацівників | Просмотров: 2889 | Добавил: osvita | Дата: 02.02.2012 | Комментарии (7)

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024