П`ятниця, 19.04.2024, 19:16
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Головна » 2012 » Квітень » 27 » Інклюзивне навчання набирає темп
17:49
Інклюзивне навчання набирає темп
Міністерством освіти і науки, молоді та спорту 26-27 квітня проводиться у м. Сімферополі Всеукраїнський науково-методичний семінар для спеціалістів управлінь освіти і науки обласних державних адміністрацій, керівників навчальних закладів, які беруть участь в українсько-канадському експерименті з питань впровадження інклюзивної освіти в Україні.

Семінар проводиться спільно з Національною асамблеєю інвалідів України, Всеукраїнським Фондом «Крок за кроком», Міністерством освіти і науки, молоді та спорту АР Крим.

Десять основних кроків, що визначають освітню політику щодо впровадження інклюзивної освіти в АР Крим, охарактеризувала у своїй доповіді Міністр освіти і науки, молоді та спорту АР Крим Віталіна Дзоз.

За підтримки Уряду АР Крим затверджено Республіканську програму розвитку сімейної, спортивної політики, одним з розділів якої визначено розвиток інклюзивної освіти в АР Крим, на що виділено 9 млн грн.

Програмою передбачено послідовні кроки щодо розвитку інклюзивної освіти - від створення банку даних дітей з особливими потребами до підготовки педагогічних кадрів. Важливим є рішення про створення Координаційної ради з інклюзивної освіти.

У виступі начальника відділу інклюзивної освіти Віри Шинкаренко червоною ниттю пройшло питання щодо готовності навчальних закладів усіх регіонів прийняти дітей з інвалідністю. Ця готовність включає як безбар’єрне середовище так і готовність усіх учасників навчально-виховного процесу до роботи в інклюзивному полі.

Виступ заступника Севастопольського міського голови Іллі Глазкова підтвердив, що міська влада м. Севастополя повністю підтримує Міністерство освіти і науки, молоді та спорту АР Крим щодо забезпечення права дітей з особливими потребами на освіту, особливо з питань впровадження інклюзивного навчання.

Щодо створення безбар’єрного доступу до приміщень навчального закладу виступила Лариса Байда, начальник відділу Національної асамблеї інвалідів України. Особливий наголос вона зробила на необхідності пошуку шляхів щодо підготовки спеціалістів для роботи з дітьми в умовах інклюзії, залучення спонсорської допомоги для забезпечення безперешкодного доступу.

З аналізом щодо впровадження українсько-канадського проекту «Інклюзивна освіта в Україні, подальших кроках щодо розробки соціальної політики у сфері освіти ознайомила учасників семінару Юлія Найда, національний координатор проекту, директор програм ВФ «Крок за кроком».

Досвідом роботи з впровадження інклюзивного навчання поділилася директор НВК школи-ліцею № 3 м. Сімферополя Олена Гордієнко. Учасники мали змогу поспілкуватися з батьками дітей, які відвідують цей заклад, а також з представниками громадських організацій м. Сімферополя та Львівської області.

В цілому цей семінар є підсумком роботи за 2011-2012 навчальний рік, який показав, що інклюзивне навчання набирає темпи щодо впровадження, підтримується політиками, науковцями, батьками, педагогами, дітьми.

За матеріалами сату  http://www.mon.gov.ua

Переглядів: 815 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024