Четвер, 25.04.2024, 14:15
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Новини » 2012 » Квітень » 07
      Всесвітній день здоров’я відзначається в день створення Всесвітньої организації охорони здоров’я, устав якої було прийнято 7 квітня 1948 року. 
      Робітники охорони здоров’я – люди, які надають медико-санітарну допомогу тим, хто її потребує, знаходяться в центрі системи охорони здоров’я. Однак в усьому світі кадри охорони здоров’я переживають кризу, від якої не застрахована жодна країна. Результаті є очевидними: це клініки без медичного персоналу, лікарні, що не можуть залучити або втримати основних працівників. У світі існує хронічна нестача медичних працівників як наслідок десятиліть недостатніх інвестицій в їх навчання, підготовку, заробітню платню, умови праці і управління. Це призвело до гострої нестачі ключових спеціалістів, росту показників зміни заняття і передчасного виходу на пенсію, а також до національної і міжнародної міграції. 
Країни Афріки к півдню від Сахари, де всі вищезгадані проблеми поглиблюються пандемією ВІЧ/СНІДу, нараховують, за оцінками, 750 000 медпрацівників при тому, що населення цього регіону складає 682 млн людей. Для порівняння можна сказати, що в розвинених країнах, де старіюче населення збільшує навантаження на вже і так перенавантаженних працівників, це співвідношення в 10-15 разів вище.
Просмотров: 1142 | Добавил: osvita | Дата: 07.04.2012 | Комментарии (0)

     Починаючи з ранньої християнської Церкви подія Благовіщення розглядалася як перший акт виконання Богом Своїх обітниць про Христа. 
     Христос - це грецьке слово, що означає помазаник, слово ж Месія є єврейським і означає те ж саме, що й грецьке. Тому юдеї або євреї називають Господа Месією. Сучасна назва свята Благовіщення (у перекладі з латинської - «сповіщення») стала вживатися в церковному лексиконі через 600-700 років після Різдва Ісуса Христа. 
     Історія свята Благовіщення на основі першоджерела Слова Божого звучить так: «А шостого місяця від Бога був посланий Ангол Гавриїл у галілейське місто, що йому ім’я Назарет, до діви, що заручена з мужем була, на ім’я Йосип, із дому Давидового, а ім’я діві Марія. І, ввійшовши до неї, промовив: Радій, Благодатна! Господь з Тобою, Ти благословенна між жонами. Вона ж, побачивши його, збентежилася від його слів і стала роздумувати, що б то значило це привітання. І Ангол промовив до неї: Не бійся, Маріє, бо ти знайшла благодать у Бога, і ось зачнеш в утробі, і народиш Сина, і даси Йому ім’я Ісус. Він буде великим і Сином Всевишнього званий, і Господь Бог дасть Йому престол Його батька Давида, і буде царювати над домом Якова, а Його царству не буде кінця. »(Євангеліє від Луки, глава ... Читати далі »
Категория: Вітаємо! | Просмотров: 864 | Добавил: osvita | Дата: 07.04.2012 | Комментарии (0)

Про це у своєму інтерв’ю тижневику «2000» заявив Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник, підкресливши не лише необхідність для дітей з особливими фізичними потребами забезпечення якісною освітою, але потребу у інтеграції їх до шкільних колективів.

Як зауважив Міністр, радянська педагогіка ставилася до цього консервативно - натомість, прогресивна позиція полягає у тому, що таких дітей необхідно максимально соціалізувати, дозволити їм навчатися та працювати у звичайних шкільних колективах, але з певними корекціями, під наглядом психологів. «У нас таких дітей – близько 120 тис., і вони повинні бути інтегровані у шкільні колективи», - заявив Дмитро Табачник.

З цією метою вперше у 2011 році законодавчо врегульоване питання про інклюзивну освіту, розроблена концепція та вимоги до навчального закладу. Під час інтерв’ю не оминули й болючого питання щодо суперечливого ставлення батьків усіх інших дітей та можливого спротиву з їхнього боку тому, щоб, скажімо, діти із синдромом Дауна навчалися разом з їх дітьми. «Так, це складна соціально-психологічна проблема, й іноді я під час відряджень, коли зустрічаюся з таким нерозумінням, намагаюсь пояснити, що школа повинна прищеплювати гуманність, співчуття до тих, хто є слабшими, кому важче дається навчання», - за ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 626 | Добавил: osvita | Дата: 07.04.2012 | Комментарии (0)

4 квітня 2012 року Голова Державної інспекції навчальних закладів України Михайло Гончаренко взяв участь в науково-практичній конференції «Регіональний розвиток – основа розбудови української держави», яка була присвячена 20-річчю Донецького державного університету управління, і відбулася в сесійній залі Донецької обласної ради.

У Конференції взяли участь голова Донецької обласної ради Андрій Федорук, Голова Національного агентства України з питань державної служби В”ячеслав Толкованов, заступник голови–керівник апарату Донецької обласної державної адміністрації Андрій Фомін, а також понад 250 науковців з тридцяти вітчизняних вищих навчальних закладів та представники 12 іноземних держав.

На початку свого виступу Михайло Гончаренко зачитав її учасникам вітальне слово Міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника, в якому він подякував присутнім за проведення цього поважного представницького форуму і наголосив, що «Конференція надасть змоги визначити та конкретизувати подальші шляхи удосконалення державної регіональної політики, обмінятися корисним досвідом щодо покращення системи державного управління через регіональний розвиток, приведення її у відповідність до сучасних критеріїв організації ефективної публічної влади – надважливої складової соціально-орієн ... Читати далі »
Категория: Управлінська діяльність | Просмотров: 1140 | Добавил: osvita | Дата: 07.04.2012 | Комментарии (0)

03 квітня на базі  Узинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 відбулося засідання літературного клубу «Мрія». У ході  якого учителі української мови та літератури  відвідали урок  літератури рідного краю ... Читати далі »

Категория: Методичні заходи | Просмотров: 751 | Добавил: osvita | Дата: 07.04.2012 | Комментарии (0)

29.03.2012р. ... Читати далі »

Категория: Методичні заходи | Просмотров: 804 | Добавил: osvita | Дата: 07.04.2012 | Комментарии (0)

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024