П`ятниця, 29.03.2024, 17:26
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Головна » 2012 » Квітень » 7 » Контроль якості освіти
09:01
Контроль якості освіти
4 квітня 2012 року Голова Державної інспекції навчальних закладів України Михайло Гончаренко взяв участь в науково-практичній конференції «Регіональний розвиток – основа розбудови української держави», яка була присвячена 20-річчю Донецького державного університету управління, і відбулася в сесійній залі Донецької обласної ради.

У Конференції взяли участь голова Донецької обласної ради Андрій Федорук, Голова Національного агентства України з питань державної служби В”ячеслав Толкованов, заступник голови–керівник апарату Донецької обласної державної адміністрації Андрій Фомін, а також понад 250 науковців з тридцяти вітчизняних вищих навчальних закладів та представники 12 іноземних держав.

На початку свого виступу Михайло Гончаренко зачитав її учасникам вітальне слово Міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника, в якому він подякував присутнім за проведення цього поважного представницького форуму і наголосив, що «Конференція надасть змоги визначити та конкретизувати подальші шляхи удосконалення державної регіональної політики, обмінятися корисним досвідом щодо покращення системи державного управління через регіональний розвиток, приведення її у відповідність до сучасних критеріїв організації ефективної публічної влади – надважливої складової соціально-орієнтованої ринкової економіки та розвиненого громадянського суспільства».

Також під час засідання присутні обговорили питання щодо оптимізації мережі навчальних закладів в регіонах нашої держави. Голова ДІНЗ України зазначив, що процес оптимізації в освітянській сфері є важливим і вкрай чутливим, оскільки визначає не тільки кількісні, але й якісні показники розвитку навчальних закладів. «Спільним завданням як центральних так і місцевих органів влади, представників бізнесу, має стати визначення і проведення в короткий строк таких заходів з оптимізації мережі навчальних закладів всіх рівнів і форм власності, які б дозволили істотно підвищити якість і конкурентоздатність освіти в Україні», - наголосив Михайло Гончаренко.

Він поінформував учасників Конференції зокрема й про те, що під час проведення заходів державного контролю Державна інспекція звертає особливу увагу на вирішення цих питань в регіонах, а за період існування Інспекції як центрального органу виконавчої влади проінспектовано 374 навчальні заклади – 230 загальноосвітніх, 74 вищих, 61 професійно-технічних та 9 позашкільних. «Однак слід зазначити, що в половині перевірених Державною інспекцією вузів якість надання освітніх послуг виявилася значно нижчою, ніж це передбачено законодавством», - повідомив Михайло Гончаренко.

Голова ДІНЗ також звернув увагу на те що, відповідно до чинного законодавства, питання створення, ліквідації й реорганізації комунальних загальноосвітніх навчальних закладів належить до компетенції місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, але рішення мають ухвалюються лише за згодою територіальної громади. «Утім будь-які зміни в мережі навчальних закладів повинні сприяти підвищенню якості надання освітніх послуг і умов навчання», - наголосив Михайло Гончаренко.
Категорія: Управлінська діяльність | Переглядів: 1137 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024