Субота, 20.04.2024, 02:00
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Новини » 2012 » Квітень » 20


     Департамент загальної середньої та дошкільної освіти розміщує для громадського обговорення доопрацьований проект Положення про атестацію керівників загальноосвітніх навчальних закладів із урахуванням пропозицій, що надійшли до департаменту.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати до 10.05.2012 на електронну адресу malysheva_mon@ukr.net.
Категория: Актуально! | Просмотров: 615 | Добавил: osvita | Дата: 20.04.2012 | Комментарии (0)

Проект програми (робочий варіант) зі світової літератури для 5-9 класів було укладено й запропоновано на громадське обговорення на підставі:

а) нового Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти;

б) із врахуванням близько 3000 пропозицій, які надійшли до робочої групи з різних регіонів України протягом січня-березня 2012 року, в тому числі Центру дослідження літератури для дітей та юнацтва (м. Львів), науковців, учителів, методистів, анкетування учнів, студентів, батьків з різних регіонів України;

в) результатів статистики кола читання дітей і підлітків Національної бібліотеки для дітей України, Національної парламентської бібліотеки, а також інших бібліотек України;

г) матеріалів фахової преси останніх років, що неодноразово порушувала проблему вдосконалення шкільних програм зі світової літератури.

У процесі громадського обговорення проекту протягом квітня 2012 до робочої групи надійшло понад 40 різних відгуків, рецензій, експертних висновків, окремих пропозицій і зауважень (індивідуальних і від різних установ) з різних регіонів України – від Львова до Криму. Усі пропозиції (їх виявилося близько 600) були ретельно розглянуті й узгоджені між собою робочою групою в процесі доопрацювання проекту.

Члени робочої ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 1484 | Добавил: osvita | Дата: 20.04.2012 | Комментарии (0)

20 квітня відбулася зустріч представника Міністерства освіти і науки, молоді та спорту із журналістами українських телеканалів та газет стосовно ситуації, що склалася навколо обговорення проекту нової навчальної програми із світової літератури. Фахівець Міністерства надала розгорнуту інформаційну довідку та усі необхідні роз’яснення щодо нового проекту, а також відповіла на усі запитання, поставлені представниками засобів масової інформації.

Зокрема, було вкотре підкреслено, що актуальність оновлення навчальних програм з усіх предметів зумовлена необхідністю їх перегляду кожні 10 років згідно із чинним законодавством України.

Нагадаємо, що презентація та публічний захист проекту нової навчальної програми зі світової літератури 5 квітня викликали помітний резонанс серед групи вчителів київських шкіл. Їх незадоволення було втілене у «Відкритому листі», який було поширено ними у засобах масової інформації. Таким чином, категоричний протест групи столичних вчителів проти прийняття нової програми викликав ряд запитань у широкої громадськості, у зв‘язку з чим МОнмолодь ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 765 | Добавил: osvita | Дата: 20.04.2012 | Комментарии (0)

19 квітня 2012 року Державна інспекція навчальних закладів України провела круглий стіл з питань участі громадськості в моніторингу ефективності діяльності загальноосвітніх навчальних закладів та визначення їх рейтингу.

В роботі круглого столу взяли участь завідувач кафедри комп’ютерних та інформаційних технологій і систем Полтавського національного технічного університету ім. Ю. Кондратюка, доктор технічних наук Олександр Ляхов та асистенти цієї кафедри, голова батьківської асоціації Київської області Лариса Бондаренко, головний спеціаліст управління освіти Шевченківської районної у м. Києві державної адміністрації Наталія Гладун, заступник директора Вишгородського районного центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» Оксана Данилова, голова батьківської ради гімназії № 75 м. Києва Світлана Демішонкіна, лідери учнівського самоврядування та працівники ДІНЗ.

Відкрив засідання перший заступник Голови ДІНЗ Юрій Дудник, який зауважив: «Визначено стратегію реформування освіти, яка спрямована на забезпечення державних гарантій рівного доступу до якісної освіти. Ця стратегія вимагає забезпечення сучасними механізмами вимірювання досягнутої якості освіти, виявлення факторів впливу на неї, оцінювання ефективності та результативності діяльності навчальних заклад ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 667 | Добавил: osvita | Дата: 20.04.2012 | Комментарии (0)

Відбулася зустріч заступника Міністра Бориса Жебровського з учителями м. Києва, авторами відкритого листа на адресу Міністерства щодо проекту програми зі світової літератури

19 квітня 2012 року відбулася зустріч заступника Міністра освіти і науки, молоді та спорту Бориса Жебровського з учителями світової літератури київських шкіл, які були присутні на презентації проекту нової програми зі світової літератури 5 квітня у Київському міському будинку вчителя та виступили з відкритим листом на адресу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

На зустрічі були присутні члени робочої групи щодо розроблення проекту програми.

Відбувся конструктивний діалог, під час якого учасники зустрічі з’ясували основні позиції щодо критеріїв відбору художніх творів, структури нової програми, складності врахування пропозицій вчителів всієї країни, оскільки програма має бути єдиною для всіх загальноосвітніх навчальних закладів України та враховувати інтереси і зацікавлення всіх вчителів, учнів та батьків.

Учителям пояснили, що на презентації 5 квітня був представлений лише перший проект програми для широкого громадського обговорення. І члени робочої групи готові до зауважень та пропозицій, щоб продовжити конструктивну роботу над його удосконаленням.

На сього ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 756 | Добавил: osvita | Дата: 20.04.2012 | Комментарии (0)

У Міносвіти відреагували на критику київських учителів світової літератури щодо обговорення нового проекту програми для 5-9-х класів: "Не треба гратися в героїв"

За повідомленням прес-служби міністерства, 19 квітня 2012 року відбулася зустріч заступника міністра Бориса Жебровського з учителями столичних шкіл, на якій було обговорено питання внесення змін до проекту навчальної програми із світової літератури.

Метою зустрічі стала реакція на ситуацію, що склалася навколо обговорення проекту нової навчальної програми зі світової літератури.

Нагадаємо, що після публічної презентації нового проекту програми, представники київського учительського активу звернулися з відкритим листом до міністра Дмитра Табачника, в якому висловили обурення якістю обговорення, ігноруванню їх поглядів і закликали його припинити практику швидкого й кулуарного прийняття рішень, що погіршують якість української освіти. ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 1080 | Добавил: osvita | Дата: 20.04.2012 | Комментарии (0)



Вітаємо

з ювілеєм

ОЛІЙНИКА ОЛЕКСАНДРА ІВАНОВИЧА,

директора Сухоліської

загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів!

Категория: Вітаємо! | Просмотров: 602 | Добавил: osvita | Дата: 20.04.2012 | Комментарии (1)

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024