П`ятниця, 29.03.2024, 10:39
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Головна » 2012 » Квітень » 20 » Відбулася зустріч заступника Міністра Бориса Жебровського з учителями м. Києва, авторами відкритого листа на адресу Міністерства
16:50
Відбулася зустріч заступника Міністра Бориса Жебровського з учителями м. Києва, авторами відкритого листа на адресу Міністерства
Відбулася зустріч заступника Міністра Бориса Жебровського з учителями м. Києва, авторами відкритого листа на адресу Міністерства щодо проекту програми зі світової літератури

19 квітня 2012 року відбулася зустріч заступника Міністра освіти і науки, молоді та спорту Бориса Жебровського з учителями світової літератури київських шкіл, які були присутні на презентації проекту нової програми зі світової літератури 5 квітня у Київському міському будинку вчителя та виступили з відкритим листом на адресу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

На зустрічі були присутні члени робочої групи щодо розроблення проекту програми.

Відбувся конструктивний діалог, під час якого учасники зустрічі з’ясували основні позиції щодо критеріїв відбору художніх творів, структури нової програми, складності врахування пропозицій вчителів всієї країни, оскільки програма має бути єдиною для всіх загальноосвітніх навчальних закладів України та враховувати інтереси і зацікавлення всіх вчителів, учнів та батьків.

Учителям пояснили, що на презентації 5 квітня був представлений лише перший проект програми для широкого громадського обговорення. І члени робочої групи готові до зауважень та пропозицій, щоб продовжити конструктивну роботу над його удосконаленням.

На сьогодні надійшло близько 700 звернень від учителів, методистів, науковців з різних регіонів після презентації в Будинку вчителя. Сама робота над проектом програми розпочалася 26 січня 2012 року на Всеукраїнській нараді для завідувачів кабінетів (методистів) світової літератури інститутів післядипломної педагогічної освіти. І протягом кількох місяців на електронні адреси членів робочої групи надійшло близько 3 000 звернень та пропозицій, які були враховані під час створення проекту програми зі світової літератури.

Члени робочої групи з’ясували, якими є можливості центральних бібліотек Києва, бібліотек інших регіонів, особливо у сільських школа. При цьому враховувалася думка дітей та батьків, у бібліотеках визначалося, що саме читають діти, і які твори є найпопулярнішими.

Усі сучасні твори, включені у проект програми, презентують авторів різних країн, які отримали державні та міжнародні літературні премії за твори нової сучасної літератури для дітей та юнацтва.

Учителі, присутні на зустрічі, були поінформовані, що близько 40 наукових кафедр надіслали свої позитивні відгуки на проект програми, зазначаючи свої пропозиції для покращення такого важливого документа. Кафедра методики викладання російської мови і світової літератури Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, розглянувши доопрацьований варіант проекту програми, надали повторний експертний висновок, у якому зауважується, що доопрацьований проект може бути рекомендований до запровадження в 5-9 класах загальноосвітніх навчальних закладів.

Робоча група плідно працює над удосконаленням проекту програми та висловлює щиру подяку всім дописувачам за конструктивні пропозиції та бажання створити якісну і сучасну програму.

Також хочемо повідомити, що сьогодні на ім’я Міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника надійшов лист від вчителів шкіл, які брали участь у зустрічі.

Надаємо зміст листа без змін:

«Шановний Дмитре Володимировичу!

Ми, вчителі спеціалізованої школи № 130 та гімназії № 59 ім. О. М. Бойченка м. Києва, зустрілися вчора (19 квітня 2012 року) у Міністерстві із заступником міністра Жебровським Борисом Михайловичем. В ході конструктивної бесіди із заступником Міністра та членами робочої групи із створення програми з предмету світова література ми переконалися в тому, що новий проект програми з світової літератури суттєво доопрацьований і відповідає вимогам учнів та вчителів.

На жаль, під час обговорення програми 5 квітня 2012 року ми були дезінформовані та думали, що обговорювали остаточний варіант програми для 5-9 класів і не думали, що лист, який ми написали до міністерства, буде направлений в пресу, а не членам робочої групи.

При спілкуванні з робочою групою в Міністерстві 19 квітня 2012 року ми переконалися в тому, що вдосконалений новий проект програми з предмету світова література може бути прийнятий як новий нормативний документ. Ефективність впровадження нової програми, безумовно, буде залежати від авторів підручників, якісного науково-методичного супроводу та вчителів, які будуть викладати світову літературу.

Щиро дякуємо за конструктивну розмову, з повагою учителі спеціалізованої школи № 130 м. Києва Довгань Г. В., Слєпченко В. В., Мельник М. М.

Учителі гімназії № 59 ім. О.М. Бойченка м. Києва Федорчук І. В., Бойко Н. О., Кульєчова А. А., Сікорська В. С.»

За матеріалами сайту http://www.mon.gov.ua
Категорія: Актуально! | Переглядів: 753 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024