П`ятниця, 19.04.2024, 13:41
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Новини » 2012 » Квітень » 27
Міністерством освіти і науки, молоді та спорту 26-27 квітня проводиться у м. Сімферополі Всеукраїнський науково-методичний семінар для спеціалістів управлінь освіти і науки обласних державних адміністрацій, керівників навчальних закладів, які беруть участь в українсько-канадському експерименті з питань впровадження інклюзивної освіти в Україні.

Семінар проводиться спільно з Національною асамблеєю інвалідів України, Всеукраїнським Фондом «Крок за кроком», Міністерством освіти і науки, молоді та спорту АР Крим.

Десять основних кроків, що визначають освітню політику щодо впровадження інклюзивної освіти в АР Крим, охарактеризувала у своїй доповіді Міністр освіти і науки, молоді та спорту АР Крим Віталіна Дзоз.

За підтримки Уряду АР Крим затверджено Республіканську програму розвитку сімейної, спортивної політики, одним з розділів якої визначено розвиток інклюзивної освіти в АР Крим, на що виділено 9 млн грн. ... Читати далі »
Просмотров: 814 | Добавил: osvita | Дата: 27.04.2012 | Комментарии (0)

Зовні з’їзд виглядав демократично і по-сучасному. Дещо раніше було створено робочу групу, яка і повинна була розробити проект програми, провести його широке громадське обговорення, а з’їзд мав цей проект обговорити й підтримати. Остаточно програму приймає колегія Міністерства.

Не секрет, що існують різні погляди, як серед науковців, так і серед учителів, на зміст та завдання шкільної інформатики: перший – навчати учнів лише курсу користувача, чи як зараз прийнято називати – ІКТ компетентності; другий – навчати дітей одночасно ІКТ та основам алгоритмізації і програмування. Але у робочій групі опинилися прибічники лише першої точки зору, яка дивним чином збігається з позицією керівника цієї групи доктора педагогічних наук, професора Наталії Вікторівни Морзе.

Пропозиції можна було надсилати електронною поштою до робочої групи всім бажаючим і їх надсилали. Кажуть, що якісь навіть врахували… Прізвища авторів врахованих пропозицій озвучили, а їхню суть – ні…

З 10 години почали збиратися делегати з’їзду, що приїхали з різних міст і сіл України. Вчителі намагалися дізнатись один від одного про регламент і графік проведення з’їзду, допитувались, де можна побачити останню версію програми, доопрацьовану відповідно до їхніх зауважень та пропозицій. Жодної офіційної інформації не бу ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 824 | Добавил: osvita | Дата: 27.04.2012 | Комментарии (0)

24 квітня 2012 року на базі Узинської гімназії відбувся семінар-практикум для вчителів світової літератури, в ході  якого учасники відвідали урок  світової літератури в 11 класі за темою «Сторінками літератури 20 століття», який підготувала та провела учитель світової літератури гімназії, спеціаліст вищої категорії Павліченко Олена Олександрівна. Під час уроку учні мандрували сторінками світової літератури 20 століття, відповідали на питання вікторини, працювали в групах та парах, висловлювали власні думки стосовно літературного процесу 20 століття з точки зору читачів 21 століття.  ... Читати далі »

Категория: Методичні заходи | Просмотров: 1007 | Добавил: osvita | Дата: 27.04.2012 | Комментарии (0)

Урядом схвалено розпорядження № 236-р «Про затвердження плану заходів щодо формування громадянської культури та підвищення рівня толерантності у суспільстві».

Прийняття акта сприятиме створенню необхідних умов для ефективного впровадження нової гуманітарної політики щодо попередження політичного радикалізму та екстремізму, сепаратизму, ідеологічних крайнощів та провокацій.

Підвищиться просвітницька робота у сфері освіти, культури, молоді, яка сприятиме об’єднанню громадян та молоді, запобіганню конфліктів і протистоянь у суспільстві.

Затвердженим планом заходів передбачено проведення інформаційно-просвітницької роботи, а також роботи з підвищення рівня правової культури населення. Зокрема, заплановано запровадження циклів теле- і радіопередач, рубрик у друкованих засобах масової інформації та Інтернет-ресурсах державних органів і громадських організацій, які сприятимуть веденню соціального діалогу.

За участю представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства проводитимуться конференції, семінари, зустрічі, засідання за круглим столом з найважливіших питань суспільного життя, а також соціологічні опитування населення тощо.

Відповідальними за реалізацію планів заходів визначено мініст ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 1104 | Добавил: osvita | Дата: 27.04.2012 | Комментарии (0)

В Україні поступово відбувається заміна якісних оздоровчих послуг на менш затратний відпочинок у пришкільних таборах з денним перебуванням

Про це йдеться у висновках щодо виконання Державного бюджету України за 2011 рік, що оприлюднені Рахунковою палатою України.

У документі зокрема зазначається, що внаслідок відсутності єдиної цілісної системи організації літнього оздоровлення та відпочинку дітей погіршилася якість оздоровчих послуг і зменшилася кількість оздоровлених дітей.

Аудитом ефективності використання коштів державного бюджету на заходи з літнього оздоровлення дітей у 2010 – 2011 роках встановлено неналежну організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей.

Матеріальна база дитячих оздоровчих закладів погіршується, поступово відбувається заміна якісних оздоровчих послуг на менш затратний відпочинок у пришкільних таборах з денним перебуванням.

У висновках Рахункової палати зазначається, що за відсутності погоджених з Міністерством фінансів планів оздоровлення та відпочинку дітей Міністерство освіти і науки, молоді та спорту власними наказами надало можливість закладам позашкільної освіти використовувати кошти державного бюджету на проведення оздоровчо-масових заходів, які, відповідно до Закону України "Про оздоровлення та відпочинок діт ... Читати далі »
Категория: Закінчення навчального року | Просмотров: 1220 | Добавил: osvita | Дата: 27.04.2012 | Комментарии (0)

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024