П`ятниця, 29.03.2024, 14:29
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Новини » День сьогодні
« 1 2 3 4 5 6
     За ініціативою ряду великих американських компаній і організацій (Національне географічне товариство, USGS, Sun Microsystems, Hewlett-Packard, ESRI та ін) було вирішено щорічно відзначати День ГІС. 
В рамках свята, протягом тижня, повсюдно відбуваються різноманітні заходи - виставки, семінари, дні відкритих дверей, де студенти, школяри, будь-які бажаючі знайомляться з останніми досягненнями в області геоінформатики.
День ГІС стає все більш популярним і вже перетнув кордони США: у минулому році понад 700 організацій з 65 країн приєдналися до цього заходу.
Категория: День сьогодні | Просмотров: 770 | Добавил: osvita | Дата: 14.11.2012 | Комментарии (0)

Професійне свято логопедів - «Міжнародний День логопеда» відзначається 14 листопада. Помилково вважати, що вчитель-логопед працює над виправленням тільки неправильної вимови звуків. Корекція звуковимови - це тільки верхівка айсберга. Логопед працює з усіма порушеннями мовлення: загальним недорозвиненням мовлення; її відсутністю, порушеннями голосу, темпу і тембру мови, мовними відхиленнями внаслідок патології центральної нервової системи. На жаль, багато хто про це недостатньо обізнані і недооцінюють важливість своєчасної логопедичної допомоги. Рання діагностика мовленнєвих відхилень є запорукою успішних логопедичних занять. 
За даними статистики, на жаль, число мовних розладів зростає з року в рік, у зв’язку з цим актуальність проблем корекції мовних порушень у дітей вже приймає глобальний характер.
Процес коригування мовлення у дитини - тривалий шлях, який вимагає величезного терпіння його батьків і близьких, дисципліни з боку самої дитини. Однак тільки цей важкий шлях може призвести до позитивних результатів і успішного навчання в школі. Пам’ятайте - за результатом завжди стоять конкретні люди - вчителі-логопеди.
У «Міжнародний День логопеда» ми приєднуємося до численних привітань на адресу наших незамінних вчителів-логопедів і бажаємо їм міцного здоров’я, успіхів у їх нелегкій праці, родин ... Читати далі »
Категория: День сьогодні | Просмотров: 865 | Добавил: osvita | Дата: 13.11.2012 | Комментарии (0)

     Всесвітній день молоді відзначається щорічно 10 листопада, тому що саме в цей день на Всесвітньої конференції молоді у Лондоні, що проходила 29 жовтня - 10 листопада 1945 року, була заснована Всесвітня федерація демократичної молоді (ВФДМ). Міжнародне об’єднання молодіжних організацій - це центр міжнародного демократичного молодіжного руху, який об’єднує молодь незалежно від політичних і релігійних поглядів, расової та національної приналежності. ВФДМ веде боротьбу за мир, права молоді, незалежність народів, інтернаціональне згуртування прогресивної молоді проти колоніалізму, неоколоніалізму, фашизму та расизму.
     Більшості своїх досягнень людина зобов’язана закладеної в неї Господом Богом здібності до спостереження, аналізу і розумінню явищ, що відбуваються навколо нього у просторі та часі. Систематизуючи отримані знання, людство помітило, що ці знання можна не тільки зберігати, передовати з покоління ... Читати далі »
Категория: День сьогодні | Просмотров: 1605 | Добавил: osvita | Дата: 10.11.2012 | Комментарии (0)


      9 листопада - День української писемності та мови
Це свято було встановлено указом президента України в 1997 році і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.
Категория: День сьогодні | Просмотров: 914 | Добавил: osvita | Дата: 09.11.2012 | Комментарии (0)

    Представити веселого студента без винахідливості просто не можливо, а винахідливий студент, як правило, рідко перебуває у смутку. Суворі реалії наших буднів ніяк не можуть впоратися з натиском і енергією цілеспрямованої молодої людини. Вона завжди попереду, вона завжди переможець, вона завжди на висоті, а якщо необхідно у щось заглибитися, то вона залишить позаду самого завзятого крота. 
     Так, в далекому 1961-му році, за даними проекту DilovaMova.com, в надрах бурхливого студентського життя, виникла прекрасна ініціатива - створити справжній Клуб цих самих веселих і кмітливих верств нашого з вами прогресивного суспільства - студентів. Вже в тому ж році, 8-го листопада на екранах Великого і Могутнього Радянського Союзу, поки в чорно-білому форматі, вийшла в ефір перша телевізійна гра цього нового і чудового Клубу Веселих та Кмітливих. На той момент ніхто й уявити собі не міг, що КВК стане однією з найбільш живучих і улюблених прог ... Читати далі »
Категория: День сьогодні | Просмотров: 842 | Добавил: osvita | Дата: 08.11.2012 | Комментарии (0)

     В цей день проходять з'їзди шкільних бібліотекарів, презентації професії "педагог-бібліотекар", вшанування ветеранів бібліотечної справи, навчальні семінари, численні заходи для школярів (конкурси, виставки, збори книг) і їхніх батьків та вчителів. 
     Міжнародний день шкільних бібліотек (International School Library Month) відзначається з 1999 року за ініціативою ЮНЕСКО. Вперше його проголосив президент Міжнародної асоціації шкільних бібліотек (International Association of School Librarianship, IASL) Бланш Вуллз. У 2005 році офіційний статус свята підтвердив уже новий президент цієї організації Пітер Дженко.
    У 2008 році ця подія вийшла на новий рівень - в січні координатор проекту Рік Малхолланд оголосив, що Міжнародний день шкільних бібліотек перетвориться в місячник - теж міжнародний. У жовтні цього ж року пройшов перший Місячник шкільних бібліотек під девізом "Грамотність і навчання - у вашій шкільній бібліотеці".
     Акції і заходи, присвячені шкільним бібліотекам, можуть бути проведені в будь-який день протягом місяця. Деякі, втім, не обмежуються одним днем ​​і навіть тижнем, а оголошують довготривалі заходи - такі, наприклад, як збір книг протягом всього місячника.
Джерело: Mignews.com.ua


Категория: День сьогодні | Просмотров: 859 | Добавил: osvita | Дата: 22.10.2012 | Комментарии (0)

     Зародження і формування української народності відбулося в XII-XV ст. на основі південно-західної частини східнослов’янського населення, яке входило раніше до складу Київської Русі (IX-XII ст.). На основі давньоруської народності сформувалися три східнослов’янські народи - український, російський і білоруський. Починаючи з XIII століття українці зазнали угорського, литовського, польського та молдавського завоювань. З кінця XV століття почалися набіги з татарських ханів, що затвердилися в Північному Причорномор’ї, які супроводжувалися масовим полоном і викраденням українців. 
     У XVI-XVII ст. в ході боротьби з іноземними завойовниками українська народність істотно консолідувалася. Найважливішу роль зіграло при цьому виникнення особливих військових формувань - козацтва (XV століття), яке створило державу (XVI століття) зі своєрідним республіканським ладом - Запорізьку Січ, яка стала політичним оплотом українців. 
     З початку відродження козацтва на Україні президентом України були підписані укази: «Про координаційну раду Українського козацтва», «Про національну програму розвитку Українського козацтва на 2002-2005 роки.» І, звичайно ж, «Про день Українського козацтва».  Важко переоцінити роль козацтва в історії українського народу.
Категория: День сьогодні | Просмотров: 1097 | Добавил: osvita | Дата: 14.10.2012 | Комментарии (0)

     Година Землі - щорічна міжнародна подія, що проводиться Всесвітнім фондом дикої природи - WWF. Проводиться в останню суботу березня і закликає господарства та комерційні установи вимкнути світло та електричні пристрої на одну годину, щоб стимулювати інтерес до необхідності протидіяти зміні клімату. У 2007 році 2 мільйони 200 тисяч мешканців і 2100 компаній міста Сідней (Австралія) вимкнули світло на одну годину. В цей час енергоспоживання міста скоротилося більш ніж на 10%, а викиди вуглекислого газу в атмосферу зменшилися так, як ніби-то на дорогах стало на 48 тисяч автівок менше. З тих пір акція «Година Землі» стала відомою в усьому світі. Мета цієї акції - зробити практичний крок у боротьбі з глобальним потеплінням і скоротити міські викиди парникових газів. Вже в 2008 році, в акції брало участь близько 50 мільйонів чоловік з більше 35 країн і 370 міст вимкнули світло. Вимикаючи світло в квартирі на 1 годину, ми можемо заощадити приблизно 500 Ват / год. Час проведення акції вибрано о 20:30. В 2012 році Година Землі припадає на 31 березня.
Категория: День сьогодні | Просмотров: 705 | Добавил: osvita | Дата: 31.03.2012 | Комментарии (0)

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024