Субота, 20.04.2024, 06:07
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Головна » 2011 » Грудень » 6 » 2011 рік – Рік ліквідації комп’ютерної неграмотності вчителів
22:52
2011 рік – Рік ліквідації комп’ютерної неграмотності вчителів

Про це сьогодні, 6 грудня, заявив заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Борис Жебровський під час зустрічі з директором Генерального Директорату Європейської Комісії з питань освіти та культури Жорді Кюрель Готором, політичним офіцером Генерального Директорату Європейської Комісії з питань освіти та культури Хеленою Скікос та Першим Консулом Представництва Європейського Союзу в Україні Хосе Роман Леон Лора.
     Метою зустрічі стало обговорення проекту «ETwinning» в рамках програми Східного партнерства.На початку зустрічі Борис Жебровський розповів про проведений у Києві Форум міністрів освіти європейських країн та прийняте на ньому Київське комюніке. У доповіді під час Форуму Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник запропонував сім напрямів на зближення саме середньої освіти.
Стосовно проекту «ETwinning», заступник Міністра сказав, що «він є дуже перспективним, потрібним і відповідає концепції створення єдиного освітнього європейського простору, починаючи з дитсадка і школи».  
У свою чергу, Жорді Кюрель Готор подякував за гостинний прийом та розповів про основні завдання «ETwinning». Зокрема, він зазначив, що «проект включає різні складові, такі як освіта, питання молоді, культури, наукових досліджень. Однак сьогодні хотів би зупинитися на освіті». За його словами, «ETwinning» сприяє співробітництву шкіл в Європі на основі використання інформаційних та комунікаційних технологій.Директор Генерального Директорату Європейської Комісії з питань освіти та культури виокремив три основні мети проекту: обмін досвідом; участь країн Східного партнерства в існуючих проектах; збільшення гнучкості проекту.  

Також Жорді Кюрель Готор повідомив, що в рамках візиту представників Європейської Комісії до України відбудеться зустріч з директорами київських шкіл. 

Заступник Міністра Борис Жебровський зазначив, що для участі у проекті надійшло більше сотні заявок від шкіл з усієї України.

Більш детально про проект «ETwinning» розповіла політичний офіцер Генерального Директорату Європейської Комісії з питань освіти та культури Хелен Скікос. За її словами, суттю проекту є створення спільних класів в Україні та інших країнах, у яких учні та вчителі спілкуватимуться та навчатимуться одною мовою.Хелен Скікос зазначила, що проект передбачає спілкування між школами, учнями та вчителями, допоможе дітям пізнати один одного і розпочнеться він з наступного навчального року.

Вона підкреслила, що важливу роль у виборі шкіл для проекту «ETwinning» відіграватиме технічне оснащення та уміння вчителів користуватися комп’ютером.


На що Борис Жебровський заявив: «Уряд України затвердив програму, яка називається «100 відсотків» і має на меті навчання вчителів комп’ютерним технологіям та забезпечення шкіл Інтернетом. На початок 2011 року лише 40% вчителів уміли користуватися комп’ютером. За попередньою інформацією на кінець 2011 року 100% вчителів оволоділи комп’ютерними технологіями. Цей рік став Роком ліквідації комп’ютерної неграмотності вчителів. Тому, ми готові до проекту».

Категорія: Педагогічні кадри | Переглядів: 782 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024