П`ятниця, 19.04.2024, 03:02
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Головна » 2012 » Вересень » 24 » Чи потрібно вакцинуватися від грипу - поради лікарів
22:07
Чи потрібно вакцинуватися від грипу - поради лікарів
   В кінці року українцям обіцяють потрійну атаку вірусів грипу. Такі прогнози українських учених разом зі світовими дослідниками. 
   Два з цих вірусів особливо небезпечні, тому що для нас ще нові, пише ТСН. Зазвичай лікарі радять робити щеплення вже в жовтні: особливо маленьким дітям і людям зі слабким імунітетом.   Лікарі вже зараз стурбовані, тому що захворюваність дітей і дорослих зросла на 40% порівняно з початком осені. Поки що це типовий ГРВІ, і на сьогодні грипу в Україні немає.
  "Медеоцентр" прогнозує наближення відразу декількох вірусних фронтів. Нам доведеться пережити удари "Каліфорнії", "Вісконсіна" і "Вікторії". Ці три штами грипу зайдуть на територію України зі Сходу, далі грип буде циркулювати усіма регіонами, просуваючись на захід - це традиційний маршрут для більшості вірусів. Епідемічний сезон в Україні розпочнеться з грудня.
  Тим часом Всесвітня організація охорони здоров'я шукає на планеті джерело чергової епідемії. "З України не починаються епідемії в світі, на щастя, вони починаються приблизно в Китаї, в Австралії - Україна отримує те, що десь уже є", - пояснює керівник Центру грипу Алла Мироненко. Тому поки до нас прийдуть морози, ми вже знатимемо, які віруси будуть хітом сезону і як вакцинуватися.
  Вірус постійно мутує, і кожен рік приходить в гості, як вперше. МОЗ не виділив грошей на вакцинацію. Налякані місцеві санстанції вже просять у міської влади знайти кошти у місцевому бюджеті хоча б на щеплення малозабезпеченим.
  Президент Ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк пояснює позицію більшості людей планети. Каже: небезпека грипової епідемії перебільшена. У США дійсно вакцинуються 30% населення, але більшість з них за рахунок держави чи компаній. Зацікавлені роботодавці перестраховують здоров'я своїх працівників. В Україні вакцинуються 0,5 відсотка. За свій рахунок здобуває дозу навіть керівник державного Центру грипу.
  "Якщо порахувати, скільки коштує вакцина, а це близько 70 грн. за дозу в минулому році, і порахувати, скільки буде коштувати, хай бог милує, лікування з ускладненнями пневмонії - це обійдеться в півтори тисячі. Це антибіотики, це процедури - ти випадаєш з життя, страждаєш", - пояснює Мироненко переваги вакцинації.
  Але, виявляється, навіть коли людина згодна платити, і в продажу є потрібна вакцина, проблема із щепленням далеко не вирішена.
   Температура зберігання вакцин обов'язково повинна бути від +2 до +8 градусів. Причому ці умови повинні дотримуватися на всьому життєвому циклі вакцин. Іншими словами, купивши антидот від грипу в аптеці, ви повинні якось примудритися вколоти його собі так, щоб він не встиг нагрітися більше 8 градусів. Інакше він не просто стане неефективним, а цілком здатний вас покалічити. А компенсувати наслідки буде нікому.
   Отже, перш ніж вколотися, потрібно домовитися з лікарем, бігти в аптеку, купити вакцину, покласти її в термос. З цим треба стрімголов мчати назад до лікарні. Вколоти і вірити, що всі, від виробника до перевізників і аптекаря, були такі ж відповідальні, як і ви тільки що.

Джерело: Сегодня
Переглядів: 686 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024