Понеділок, 29.04.2024, 17:41
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Новини » Методичні заходи
« 1 2 ... 22 23 24 25 26 27 28 »
      13 грудня 2012 року на базі Терезинського НВО був проведений науково-практичний семінар для заступників директорів на тему "Внутрішкільний контроль як функція управління закладом освіти". У заході взяли участь заступники директорів ЗОШ І- ІІІ ступенів з навчально-виховної роботи, Лавренчук Г.М., завідуюча РМК, Горохова Л.Я., методист РМК. В ході семінару учасники розглянули сутність і теоретичне обгрунтування внутрішкільного контролю, відвідали шість відкритих уроків, здійснили аналіз навчальних занять. 
     З   системою внутрішкільного контролю в Терезинському НВО колег ознайомила Бурлака Людмила Анатоліївна, заступник директора з навчально-виховної роботи. В рамках заходу завучі взяли участь у тренінговому занятті, в ході якого "відшліфовували" навички формування пропозицій,  вироблення рекомендацій за результатами внутрішкільного контролю. Директор Терезинського НВО - Іванюсь Людмила Миколаївна - розповіла про шляхи ефективної організації внутрішкільного контролю в освітньому закладі.  Бугаєнко Людмила Станіславівна, заступник директора з виховної  роботи, презентувала систему позакласної  роботи. 

Категория: Методичні заходи | Просмотров: 1000 | Добавил: osvita | Дата: 13.12.2012 | Комментарии (0)

       12 грудня 2012року на базі Білоцерківського районного будинку дитячої та юнацької творчості був проведений практичний семінар « Технології педагогічної підтримки та супроводу індивідуального розвитку й саморозвитку особистості» для педагогів-організаторів загальноосвітніх нвачальних закладів Білоцерківського району. 
Учасників семінару привітала директор Литвин Зінаїда Федорівна.
Мету і завдання семінару висвітлила методист РМК Горохова Лариса Ярославівна.
У теоретичній частині семінару розкрито питання:
"Ціннісні орієнтації педагогічного супроводу учнів в освітньому середовищі." (Горохова Л. Я., методист РМК)
- Педагогічна підтримка як одна з стратегій виховання .
- Вибір методів виховання. Методи педагогічної підтримки.
- Важка життєва ситуація як область педагогічної підтримки. Педагогічна підтримка дітей які опинились у складній життєвій ситуації.
"Організація дієвого учнівського самоврядування як необхідної умови формування соціальноактивної особистості." (Клімчик Аліна Сергіївна, педагог-координатор БРБДЮТ)
У практичній частині семінару було проведено
- Тренінг «Толерантне спілкування» (Василенко Алла Андріївна, педагог-організатор Узинської ЗОШ І-ІІІ №2).
- Практичне заняття «Нові форми організації змістовного дозвілля діте ... Читати далі »
Категория: Методичні заходи | Просмотров: 1755 | Добавил: osvita | Дата: 12.12.2012 | Комментарии (0)

     
  12 грудня 2012р. в Узинській ЗОШ І-ІІ ст.№5 відбувся семінар- практикум для вчителів початкових класів.Тема семінару"Творче використання варіативної частини навчального плану. Риторика." Методист РМК Роєнко С.М. наголосила,що метою курсу є формування мовної особистості через всебічне вивчення краси,енергетичності і розумності людського слова; співвіднесення цих властивостей слова з почуттями, волею і розумом людини; дослідження всіх можливих виявів у слові прекрасного і відразливого, необхідного і зайвого. розумного і нерозумного; пізнання найдієвіших способів завоювати словом прихильність людей. Бойко Т.В. вчитель початкових класів Узинської ЗОШ І-ІІ ст.№5 провела урок риторики в 2 класі на тему "Слово- найцінніший скарб". Удосконалюють навички красномовства учні Узинської ЗОШ І-ІІ ст.№5, відвідуючи гурток лялькового театру. Учасники семінару з задоволенням переглянули лялькову виставу "Перлини народних звичаїв" та презентацію "Зима щедра святами". На семінарі також була пртсутня директор навчального закладу Курінна А.Т. Вона розповіла про методику викладання предметів в початкових класах вчителя- методиста Бойко Т.В.
Категория: Методичні заходи | Просмотров: 661 | Добавил: Shkola | Дата: 12.12.2012 | Комментарии (0)

      11 грудня 2012 року на базі Тарасівського НВК відбувся семінар - практикум вчителів природознавство. Тема семінару " Урізноманітнення засобів навчання на уроках природознавства. Методика проведення інтегрованих уроків та здійснення міжпредметних звязків при вивченні природознавств". Під час семінару вчителі відвідали відкритий урок у 6 класі, ознайомились з методологічними основами сучасних підходів до вивчення природознавства як інтегрованого курсу природничих дисциплін, обговорили питання заявленої теми в рамках круглого столу. За результатами обговорених питань було вироблено методичні рекомендації. Педагогічним та учнівським колективами Тарасівського НВК також була прадставлена система виховної роботи у напрямку народознавчої освіти. Учні ознайомили гостей з обрядами та традиціями свого села. В результаті проведеного семінару вчителі природознавства отримали корисні знання та позитивні емоції.
Категория: Методичні заходи | Просмотров: 849 | Добавил: TATA4497 | Дата: 11.12.2012 | Комментарии (0)

    6 грудня 2012 року на базі Терезинського НВО «ЗОШ І-ІІІ ступенів – дитячий садок» було проведено семінар-практикум вчителів фізики ШМВФ «Курс на майстерність» та ПГ «Інноваційні технології в фізичному експерименті» з теми: «Формування пізнавальних умінь учнів з використанням експериментальних завдань».
Доповідь «Формування пізнавальних умінь учнів з використанням експериментальних завдань» підготувала Бялківська Н.В., вчитель фізики Розаліївського НВО «ЗОШ І-ІІІ ступенів – дитячий садок», а виступ «Розвиток пізнавальних компетенцій учнів на уроках фізики» – Олексієнко Л.С., вчитель фізики Узинської ЗОШ І-ІІ ступенів №5.
Як саме можна формувати пізнавальні уміння учнів з використанням експериментальних завдань та інформаційних технологій продемонструвала на відкритому уроці Свид Н.М. – вчитель фізики Терезинського НВО
Після обговорення відкритого уроку, доповіді та виступу вчителів фізики керівником ШМВФ Яцюрою В.І. та керівником ПГ Соболь Н.А., під керівництвом методиста РМК Кравченко Н.Д. були вироблені методичні рекомендації для вчителів фізики Білоцерківського району.


Категория: Методичні заходи | Просмотров: 803 | Добавил: kravchenko | Дата: 11.12.2012 | Комментарии (0)



     
    05 грудня 2012р. на базі Фурсівської ЗОШ І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови відбувся практикум вчителів математики та інформатики Київської області, слухачів курсів підвищення кваліфікації КОІПОПК. Учасники практикуму відвідили урок алгебри у 7 класі з теми:"Розкладання многочленів на множники способом групування" (вч. Соболь Н.А.) та урок інформатики в 10 класі з теми:"Демонстрація презентацій в різних програмних середовищах" (вч. Ярошенко О.М.). Практикум пройшов на високому методичному рівні.










     

Категория: Методичні заходи | Просмотров: 787 | Добавил: kravchenko | Дата: 10.12.2012 | Комментарии (0)

      05 грудня 2012 року відбулася настановчо-консультативна нарада для керівників відділень МАН шкільних та позашкільних закладів освіти «Настановчо-консультативна нарада щодо написання та захисту науково-дослідницьких робіт МАН». 
У заході взяли участь 14 осіб. 
Нараду проводили: Григоренко О.В., методист районного методичного кабінету та Губрій О.В., методист позашкільного навчального закладу «Мала академія наук учнівської молоді» . 
У ході проведення наради були розглянуті такі питання: 
1. Положення проведення конкурсу-захисту МАН 
2. Основні вимоги до написання , оформлення і представлення учнівських науково-дослідницьких робіт МАН 
3. Організація та проведення І етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН 
4. Організація та проведення ІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН 
5. Рекомендації щодо оформлення мультимедія 
6. Вимоги до оформлення стендових доповідей (по ... Читати далі »
Категория: Методичні заходи | Просмотров: 667 | Добавил: Olesya | Дата: 07.12.2012 | Комментарии (0)

4 грудня 2012 року на базі Матюшівської ЗОШ І-ІІ ступенів відбулося засідання школи новопризначеного заступника директора школи. В рамках круглого столу слухачі обмінялися своїми здобутками у роботі, отримали відповіді на запитання, що їх цікавили. На практичному занятті учасники заходу опановували   форми  внутрішкільного контролю.

Шановні  колеги!

Ви завучі в школі – опора надійна,

Як Всесвіту давнього ті три кити.

О.Віценко.



      

... Читати далі »

Категория: Методичні заходи | Просмотров: 656 | Добавил: osvita | Дата: 06.12.2012 | Комментарии (0)

      4 грудня 2012 року на база Томилівського НВО відбулося засідання ШППМ вчителів української мови та літератури за темою «Методика проведення уроків розвитку мовлення». Семінар відкрила Смульська М.М., методист РМК, яка наголосила на важливості розвитку усного та писемного мовлення учнів та розповіла про основні методи та прийоми роботи з розвитку мовлення на уроках української мови та літератури. Нечипоренко .К.К., керівник ШППМ, поділилася власним досвідом проведення таких уроків Учасники семінару відвідали урок у 7 класі , який підготувала та провела вчитель української мови та літератури цієї школи Шпіляр В.Л. На уроці учні вчилися складати план та переказувати текст у публіцистичному стилі «Смерть та скарби гетьмана Полуботка». Під час уроку були застосовані мультимедійні технології. Теоретичну частину семінару підготувала Шелест Н.І., вчитель української мови та літератури Биковогребельського НВО, яка розповіла про основні види роботи на уроках розвитку мовлення та запропонувала цікаву роботу з поезією та кольором. Суть її полягає в тому, що кожному голосному звукові вірша відповідає певний колір, в результаті вчителі отримали кольорову схему вірша. Семінар пройшов на високому науково-методичному рівні. Учасники засідання висловлюють подяку адміністрації Томилівського НВО ... Читати далі »
Категория: Методичні заходи | Просмотров: 848 | Добавил: K_V_S_N_N_A | Дата: 04.12.2012 | Комментарии (0)

     29 листопада 2012р. на базі Піщанського НВО «ЗОШ І-ІІІ ступенів – дитячий садок» було проведено семінар-практикум вчителів математики ШПМ «Сучасні підходи до організації навчання та інтерактивні технології» та ШМВМ «Шлях до майстерності» з теми: «Практична та прикладна спрямованість уроків математики». 
      Доповідь «Практична та прикладна спрямованість уроків математики» підготувала Бучма Л.П.– вчитель математики Макіївського НВО«ЗОШ І-ІІІ ступенів-дитячий садок», а виступ «Використання задач практичного та прикладного змісту на уроках математики як засіб розвитку особистості» - Новаківський В.К., вчитель математики Яблунівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-дитячий садок». Про те «Як стати успішним?» проінформувала учасників семінару Герасименко В.В., вчитель математики 
      Різні методи і засоби навчання, практичну та прикладну спрямованість уроків математики, які розвивають інтерес учнів до предмету, стимулюють до здобуття нових знань, які вони зможуть використати у житті, продемонстрували на відкритих уроках вчителі математики Піщанського НВО «ЗОШ І-ІІІ ступенів – дитячий садок», Микитюк Н.А. і Ходаківська Ю.В. з використанням інтерактивних та інформаційних технол ... Читати далі »
Категория: Методичні заходи | Просмотров: 1063 | Добавил: kravchenko | Дата: 03.12.2012 | Комментарии (0)

 3 грудня 2012 року в Трушківській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар-практикум для вчителів, які працюють з дітьми з особливими потребами на тему «Шляхи подолання неуспішності у дітей з порушеннями пізнавальної діяльності».

 У роботі семінару взяла участь практичний психолог Трушківської ЗОШ  Болобан Н.В., яка розповіла про психологічні причини ни ... Читати далі »

Категория: Методичні заходи | Просмотров: 1062 | Добавил: osvita | Дата: 03.12.2012 | Комментарии (0)

     26 листопада 2012 року в приміщенні райдержадміністрації відбулося методичне засідання практичних психологів, на якому розглядались такі питання:

- психологічне консультування в освіті;

- етапи психологічного консультування, вимоги до психолога-консультанта;

- консультування батьків, які мають труднощі у навчанні;

- профконсультація.

Також на цьому засіданні проводився психологічний практикум, де практичні психологи мали можливість продемонструвати вміння та навички консультування.
Категория: Методичні заходи | Просмотров: 839 | Добавил: osvita | Дата: 28.11.2012 | Комментарии (0)

22 листопада 2012 року на базі Сорокотязького НВО відбувся семінар-практикум для заступників директорів з навчально-виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів І-ІІ ступенів.
Категория: Методичні заходи | Просмотров: 651 | Добавил: osvita | Дата: 22.11.2012 | Комментарии (0)

     З 19 по 21 листопада 2012 року на базі Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів в рамках польсько-українського проекту «Шкільна академія підприємництва» відбувся семінар-тренінг для вчителів економіки та практичних психологів десяти пілотних загальноосвітніх навчальних закладів області. Таким закладом Білоцерківського району є Шкарівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів. У заході взяли участь вчитель економіки -  Мазуренко М.А. та практичний психолог закладу - Багдасарова Л.В. 
Категория: Методичні заходи | Просмотров: 649 | Добавил: osvita | Дата: 22.11.2012 | Комментарии (0)

     21 листопада 2012 року, на базі Пилипчанської ЗОШ І-ІІІ ст, відбувся семінар-практикум для шкільних бібліотекарів. 
Тема семінару "Шкільна бібліотека: зміст, завдання і пріоритетні напрямки в сучасних умовах". Бібліотекар даного закладу, Сакало Т.Л, показувала які форми і методи бібліотечної роботи вона використовує. До уваги бібліотекарів була представлена презентація досвіду роботи бібліотекаря, виховний захід "Свято-конкурс любителів книги". Учасники семінару відвідали шкільний літературний музей імені К.Паустовського. Під час інструктивно-методичної наради були розглянуті слідуючі питання:
- ознайомлення з бібліотечно-інформаційним сайтом РМК;
- доведення до відома наказу про підсумки конкурсу "Найкращий відгук про сучасну дитячу прозу";
- підписка фахових видань;
- стан міжшкільного обміну підручниками;
- ознайомлення з новинками періодичних видань для бібліотекарів.
На ... Читати далі »
Категория: Методичні заходи | Просмотров: 1135 | Добавил: лана | Дата: 21.11.2012 | Комментарии (0)

20 листопада 2012року в Піщанському НВО відбувся семінар - практикум вчителів художньої культури. Тема семінару:"Застосування методу проектів в навчально -виховному процесі з художньої культури". Вчитель художньої культури Ляшенко Л.П. познайомила колег з видами проектів за складом учасників, за віковою характеристикою, за тривалістю, за навчальними цілями, за основним видом діяльності. Учні 9 класу Піщанського НВО з вчителем працювали над довготривалим проектом "Театр як синтез мистецтв. Театральні професії." Підсумки роботи над проектом показали вчителям району: презентації творчих груп " Мистецтвознавців ", " Істориків", "Режисерів та драматургів", "Сценаристів та акторів"," Журналісти ", "Тестознавці". Підсумком проекту стала вистава "Вечори на хуторі близь Диканьки"





Категория: Методичні заходи | Просмотров: 753 | Добавил: Shkola | Дата: 21.11.2012 | Комментарии (0)

     20 листопада 2012 року на базі Озернянської ЗОШ І-ІІІ ст відбувся семінар практикум вчителів біології навчальних закладів району. На семінарі розглянуто питання оцінювання на уроці біології, завдання, методи, функції,види і форми контролю навчальної діяльності учнів. Учасники семінару відвідали майстер - клас вчителя Скрипки С.А., взяли активну участь в обговоренні теми семінару та методики проведення уроку відповідно заявленої теми. Досвідом роботи та теоретичним матеріалом з питань оцінювання учнів на уроці поділилися вчителі Сідало О.Я., Небесна Н.А., Киришун О.В. та інші. В роботі семінару взяли участь директор та завуч Озернянської ЗОШ І-ІІІступенів.








Категория: Методичні заходи | Просмотров: 748 | Добавил: osvita | Дата: 20.11.2012 | Комментарии (0)

      15 листопала 2012р. на базі Озернянської ЗОШ І-ІІ ступенів №1 було проведено семінар-практикум вчителів фізики ТГ «Використання інформаційних технологій на уроках фізики» з теми: «Особливості інтегрованих уроків та їх місце у вивченні фізики». 

      Відкритий інтегрований урок фізики у 7 класі з теми: «Дифузія», з використанням дослідницької роботи учнів, інформаційних технологій, провела Сокол Т.Я. – вчитель фізики Озернянської ЗОШ І-ІІ ступенів №1. Доповідь «Особливості інтегрованих уроків та їх місце у вивченні фізики» із презентацією підготувала Письменна Л.М. – вчитель фізики Пилипчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Про інтегрований урок як один із способів реалізації міжпредметних зв’язків розповіла вчитель фізики НВК «Узинська гімназія» Федорчук О.Л., а про використання міжпредметних зв’язків у вивченні різних дисциплін – Малюк М.М., вчитель фізики Чепеліївського НВК. Після обговорен ... Читати далі »

Категория: Методичні заходи | Просмотров: 768 | Добавил: kravchenko | Дата: 19.11.2012 | Комментарии (0)

     14 листопада 2012 року на базі ДНЗ  «Ведмежатко» Узинської міської ради відбувся семінар–практикум завідувачів, методистів та музичних керівників дошкільних навчальних закладів району                                                                         

... Читати далі »

Категория: Методичні заходи | Просмотров: 1363 | Добавил: osvita | Дата: 19.11.2012 | Комментарии (0)

14 листопада 2012 року на базі Озернянської ЗОШ І-ІІІ ст. був проведений практичний семінар «Підвищення методичної компетенції класних керівників в процесі впровадження технології колективного творчого виховання у шкільний практиці » для класних керівників загальноосвітніх закладів Білоцерківського району.
     Із системою роботи закладу освіти учасників семінару ознайомив директор школи Онопрієнко Юрій Васильович. 
Мету і завдання семінару висвітлила методист РМК Горохова Лариса Ярославівна.
У теоретичній частині семінару розкрито питання:
- Колективна творча справа як засіб формування особистості через учнівський колектив(Янишевська Галина Миколаївна, заступник директора з виховної роботи).
- Методика підготовки та проведення колективних творчих справ.
(Анікеєва Іванна Павлівна, класний керівник).
У практичній частині семінару було проведено: годину спілкування
«Кроки до з ... Читати далі »
Категория: Методичні заходи | Просмотров: 1039 | Добавил: camomile | Дата: 15.11.2012 | Комментарии (0)

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024