Четвер, 16.05.2024, 22:57
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Новини » Методичні заходи
« 1 2 ... 20 21 22 23 24 ... 27 28 »
     13 березня 2013 року на базі Пилипчанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбувся науково-практичний семінар для вчителів географії на економіки з проблеми "Практичні роботи як метод формування економіко-географічних понять". У роботі семінару взяли участь вчителі географії та економіки загальноосвітніх навчальних закладів району, завідуюча РМК Лавренчук Г.М., директор Пилипчанської ЗОШ Письменна Л.М. 
     В ході семінару учасники опрацювали питання формування понять на уроках географії, розглянули види практичних робіт, їх значення у навчанні географії. В рамках заходу учасники відвідали відкритий урок у шостому класі з теми "Ріки. Практична робота № 10 "Нанесення річок на контурну карту", який підготувала і провела Дімогло Г.І., вчитель географії Пилипчанської ЗОШ.


Категория: Методичні заходи | Просмотров: 923 | Добавил: osvita | Дата: 13.03.2013 | Комментарии (0)

7 березня 2013 р. на базі Яблунівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – дитячий садок» було проведено семінар-практикум вчителів математики ШППМ «Роль особистості вчителя в розвитку творчої ініціативи учнів на уроках математики в сучасних умовах» та ШМВМ «Шлях до майстерності» з теми: «Проектування моделі уроку. Підвищення ефективності уроку за рахунок використання комплексу обґрунтовано підібраних дидактичних засобів». 

      Доповідь «Спільне проектування моделі уроку» підготувала  Лук’яненко Н.О. – вчитель математики Трушківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, а виступ «Вибір мети ... Читати далі »
Категория: Методичні заходи | Просмотров: 1137 | Добавил: osvita | Дата: 11.03.2013 | Комментарии (0)

     6 березня 2013 року на базі Поправського НВО "ЗОШ І-ІІІ ст.-дитячий садок" відбулося засідання школи молодого вчителя початкових класів. Директор школи Падалка Галина Олексіївна зустріла і привітала учасників засідання, познайомила з історією закладу та досвідом, традиціями педагогічного колективу. Тема засідання: " Інтерактивні технології навчання: теорія, практика, досвід" передбачала ознайомлення з роботою як досвідчених педагогів так і молодих спеціалістів. Теоретичну частину питання висвітлила Приступа М.В. вчитель початкових класів Поправського НВО, яка другий рік працює в районній ШМВ. Вона підготувала презентацію "Використання інтерактивних технологій в початковій школі" з досвіду роботи. 
     Її виступ доповнила і узагальнила керівник ШМВ Щербина Н.В. учитель Острійківської ЗОШ І-ІІІ ст.,учитель-методист. З використанням інтерактивних технологій на практиці учасники засідання знайомились на відкритому уроці з читання в 3 класі. Урок на тему:"Тарас Шевченко-України син" провела вчитель вищої категорії Поправського НВО Литвиненко Г.П. Підсумком практичної частини був чудовий виховний захід присвячений Міжна ... Читати далі »
Категория: Методичні заходи | Просмотров: 652 | Добавил: Shkola | Дата: 11.03.2013 | Комментарии (0)

 6 березня 2013 на базі Шкарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар-практикум учитетелів української мови та літератури. У роботі семінару взяли участь: Мірошник Світлана Іванівна, завідуюча кафедрою педагогіки та психології КОІПОПК, Кравченко Оксана Павлівна, начальник відділу освіти, молоді та спорту. Учасники семінару відвідали урок української мови в 7 класі за темою: "Використання прислівників у текстах різних стилів", який підготувала та провела вчитель української мови та літератури цієї школи Зубченко В.О. Урок за своїм змістом, структурою та методами проведення відповідав най-новішим вимогам теорії, практики навчання у школі та був ефективним. Теоретичний блок розпочала Мірошник С.І., яка за допомогою мультимедійного супроводу розкрила питання розвитку творчих здібностей учнів. Смульська М.М., методист РМК, звернула увагу присутніх на нові критерії оцінювання усного висловлення ЗНО 2012-2013 навчального року. Нікого не залишив байдужим виховний захід "Тарасові березини", який підготували Зубченко В.О. та Шкурко Л.О., вчителі ураїнської мови та літератури цієї школи. Юні таланти грали щиро та невимушено, торкаючись найглибших куточків душі кожного з присутніх у залі. Семінар-практиум пройшов на високому науково-методичному рівні. У ... Читати далі »
Категория: Методичні заходи | Просмотров: 758 | Добавил: K_V_S_N_N_A | Дата: 10.03.2013 | Комментарии (0)

     5 березня 2013 року на базі Томилівського НВО відбувся семінар-практикум для вчителів образотворчого мистецтва. Тема семінару "Міжпредметні зв’язки як засіб активного ідейно-естетичного сприймання творів мистецтва на уроках образотворчого мистецтва". З теоретичними аспектами теми учасників семінару познайомила вчитель образотворчого мистецтва Чупирянського НВО Шабельна О.В. Олена Вікторівна підготувала презентацію про ефективність використання міжпредметних зв’язків в навчально-виховному процесі та методичні рекомендації щодо їх використання на уроках образотворчого мистецтва. Практичне застосування міжпредметних звязків вчителі образотворчого мистецтва спостерігали на уроці в 6 класі, який провела Залізницька А.С. Тема уроку :"Портрет як жанр образотворчого мистецтва. Особливості пропорцій та будови голови людини. Спроби умовного передавання об’єму. «Мамина усмішка». 


Категория: Методичні заходи | Просмотров: 947 | Добавил: Shkola | Дата: 10.03.2013 | Комментарии (0)

     27 лютого 2013 року в залі райдержадміністрації відбулось заняття школи новопризначених директорів ЗНЗ та школи резерву керівних кадрів. У заході взяли новопризначені керівники загальноосвітніх навчальних закладів району, слухачі школи резерву керівних кадрів. Заняття провели Паустовська К.А., методист районного методичного кабінету Падалка Г.О., директор Поправського НВО, Радченко Л.Г., керівник психологічної служби району, Болобан Н.В., практичний психолог Фурсівської ЗОШ.





Категория: Методичні заходи | Просмотров: 619 | Добавил: osvita | Дата: 05.03.2013 | Комментарии (0)

      26 лютого 2013 року на базі Потіївського НВО відбувся семінар-практикум вчителів світової літератури, в ході якого присутні мали можливість познайомитись із огранізацією позакласної роботи з предмета та з методикою проведення уроків позакласного читання. Учасники семінару відвідали урок світової літератури у 9 класі за повістю О.С. Пушкіна "Заметіль", який підготувала та провела вчитель цієї школи Палош О.А. Урок проходив у мультимедійному супроводі, з використанням індивідуальних та групових форм роботи. Теоретичний блок розпочала вчитель світової літератури Томилівськогого НВО Титенко А.В., яка розповіла про розвиток читацької культури учнів, про формування мотивів зверненяння до книги та потреби у самостійному читанні. Смульська М.М., методист РМК, розповіла присутнім про формування сучасного читача засобами медіаосвіти. У інформаційному блоці мова йшла про впровадження нових програм із світової літератури та про підготовку учнів до ЗНО з предмета. Учасники семінару відвідали позакласний захід "Бал світової літератури", який підготувала Лаврушко Н.О., вчитель світової літератури цієї школи.
Семінар-практикум пройшов на високому науково-методичному рівні. Учасники семінару висловлюють подяку адміністрації Потіїівського НВО за допомогу в організації заходу.
Категория: Методичні заходи | Просмотров: 650 | Добавил: K_V_S_N_N_A | Дата: 25.02.2013 | Комментарии (0)

    Кожен педагог мріє про успішність своєї дитини. І можна припустити, що якщо ми будемо розвивати у  дитині творче начало, то тим самим посприяємо його подальшої успішності в житті. Як же це зробити?

     22 лютого   2013 року на базі  дошкільного навчального закладу «Ялинка» Трушківської сільської ради (завідувач Смакота Н.П.) пройшло засідання  районного методичного об’єднання вихователів  дошкільних навчальних закладів  ... Читати далі »

Категория: Методичні заходи | Просмотров: 1329 | Добавил: osvita | Дата: 25.02.2013 | Комментарии (0)

     19 лютого 2013 року на базі Узинської ЗОШ №1 пройшов семінар - практикум вчителів хімії та біології. В роботі семінару взяли участь 29 учителів району, методист РМК Вдовика Т. І. В практичному блоці семінару учасники детально розглянули питання актуальності, методики та особливостей впровадження інтеграції в сучасній освіті, проведення інтегрованих уроків у малокомплектній школі. Відвідали відктитий бінарний урок хімії і біології в 11 класі (вчителі Ткаченко Н.П., Зобніна А.А.). Активно за методикою круглого столу і роботи в групах пройшло обговорення навчального заняття та вироблені методичні рекомендації з даного питання. Теоретичний блок методичного заходу охоплював питання роботи з обдарованими учнями та методикою підготовки їх до участі в олімпіадах з предметів природничого циклу. Своїм досвідом роботи з цього питання поділилися вчителі Сідало О.Я. та Стаховська В.Н. Дякуємо всім вчителям за активну роботу та адміністрації ЗОШ №1 за сприяння в організації і проведенні семінару.


Категория: Методичні заходи | Просмотров: 960 | Добавил: TATA4497 | Дата: 21.02.2013 | Комментарии (0)

20 лютого 2013 року на базі НВК «Узинська гімназія» відбувся семінар-практикум вчителів англійської мови району.

Вчителі ділилися досвідом роботи з проблеми організації уроку іноземної мови в початкових класах за комунікативною методикою.

Відкриті уроки  вчителів гімназії Островської В.І., Коровіної О.О., Кравченко О.М. продемонстрували на практиці застосування комунікативної методики. Уроки були насичені навчальними іграми, наочністю, ТЗН, колективними та індивідуальними формами роботи.

Учні показали свої можливості використовувати знання в реальних ситуаціях.

Старшокласники змагались у брейн-ринзі  з країнознавчого матеріалу, паузи заповнювались різними номерами художньої самодіяльності.

... Читати далі »

Категория: Методичні заходи | Просмотров: 645 | Добавил: osvita | Дата: 20.02.2013 | Комментарии (0)

18.02.2012 року на базі РМК відбувся семінар практичних
 психологів, соціальних педагогів , вчителів-логопедів та вчителів, що працюють з дітьми з особливими освітніми потребами на тему « Психолого-педагогічні аспекти організації індивідуального та інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами». В роботі семінару взяв участь завідуючий науково-методичним кабінетом КОІПОПК Татаринцев О.В.  Першими успіхами та проблемами  щодо впровадження інклюзивного навчання поділились з колегами педагоги Узинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1.


Категория: Методичні заходи | Просмотров: 671 | Добавил: osvita | Дата: 19.02.2013 | Комментарии (0)

15 лютого 2013 року відбувся семінар учителів трудового навчання загальноосвітніх навчальних закладів району. Всі учасники заходу взяли активіну участь у обговоренні актуальних питань викладання предмету, об'єктів праці на уроках, методики викладання окремих тем, підготовки презентацій на розроблені об'єкти праці.












Категория: Методичні заходи | Просмотров: 716 | Добавил: osvita | Дата: 16.02.2013 | Комментарии (0)

     14 лютого 2013 р. на базі Тарасівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-дитячий садок» було проведено семінар-практикум вчителів фізики ПГ «Інформаційні технології у фізичному експерименті» та ШМВФ «Курс на майстерність» з теми: «Використання схем і таблиць при вивченні фізики. Фізика блоками».

    Відкритий  нетрадиційний урок  фізики  у 7 класі з теми: «Поширення світла в різних середовищах. Заломлення світла на межі двох середовищ», з використанням інформаційних технологій, провела Юхно Р.А. – вчитель фізики Глушківського НВО «ЗОШ І-ІІ ступенів – дитячий садок», учасниця конкурсу «Вчитель року-2013» в номінації «Фізика». Доповідь «Використання схем і таблиць при вивченні фізики. Фізика блоками» підготувала Степаненко К.В. – вчитель фізики Олійниковослобідського НВО «ЗОШ І-ІІ ступенів – дитячий садок», а про викладання фізики блоками розповів вчитель фізики Шкарівської ЗОШ І-ІІ ... Читати далі »

Категория: Методичні заходи | Просмотров: 803 | Добавил: osvita | Дата: 15.02.2013 | Комментарии (0)

14 лютого 2013 року на базі дошкільного навчального закладу «Малятко» Озернянської сільської ради  відбувся семінар-нарада завідуючих дошкільних навчальних закладів району за темою " Інтерактивні методи навчання педагогів. Особливості управління ДНЗ,  впровадження інноваційної педагогічної технології”.

 Мета семінару:

- актуалізувати знання керівників щодо нормативно-правового забезпечення інноваційної діяльності ДНЗ;

- розглянути основні освітні інноваційні технології, їхню кваліфікацію з метою подальшого застосування в навчально-виховному процесі дитячого садка;

- формувати мотивацію керівників ДНЗ  для впровадження інтерактивних методів у навчальний процес ;

- ознайомити учасників семінару з практикою ... Читати далі »

Категория: Методичні заходи | Просмотров: 2314 | Добавил: osvita | Дата: 15.02.2013 | Комментарии (0)

У наш час гостро стоїть питання виховання творчої особистості, яка може самостійно орієнтуватись у дійсності, вміє знаходити нестандартні рішення на основі критичного ставлення до здобутої інформації, і тому проблема розвитку творчих здібностей дітей  набуває особливого значення і має багатющі можливості для їх розвитку.

 З метою удосконалення знань педагогів про особливості розвитку творчих здібностей у дітей  та вирішення проблеми наступності між дошкільною і початковою освітою  13 лютого 2013 року  в Сухоліському НВК цікаво  і ефективно   пройшов  семінар-практикум вихователів та вчите ... Читати далі »

Категория: Методичні заходи | Просмотров: 2211 | Добавил: osvita | Дата: 14.02.2013 | Комментарии (0)

13 лютого  2013 року на базі Малоантонівського НВО був проведений практичний семінар «Особистісно-орієнтований підхід до виховання дітей у контексті превентивної педагогіки» для заступників директорів з виховної роботи загальноосвітніх закладів Білоцерківського району. 
Учасників семінару привітав директор школи Королюк Віктор Полікарпович. 
Мету і завдання семінару висвітлила методист РМК Горохова Лариса Ярославівна. 
У теоретичній частині семінару були розглянуті такі питання: 
- Пріоритетні напрями організації виховної роботи в закладах освіти Білоцерківського району (Горохова Л. Я., методист РМК). 
- Особистісно-орієнтований підхід у системі превентивної педагогіки (Драбенко О.В., заступник директора з ВР). 
- Психологічний супровід превентивного виховання в ... Читати далі »
Категория: Методичні заходи | Просмотров: 1059 | Добавил: саmomile | Дата: 13.02.2013 | Комментарии (0)

    

      12 лютого 2013 року в залі Білоцерківської райдержадміністрації відбулось заняття школи новопризначених заступників з навчально-виховної роботи. Навчання було присвячене видавничій діяльності шкільних методичних кабінетів.  Провела заняття керівник школи - Віценко О.Т. У заході взяла участь завідуюча РМК Лавренчук Г.М. 

     В рамках навчання відбулось також обговорення листа Монмолодьспорту від 8 лютого 2013 року № 1/9-92 про порядок закінчення 2012/2013 н.р. та проведення ДПА.

Категория: Методичні заходи | Просмотров: 593 | Добавил: osvita | Дата: 12.02.2013 | Комментарии (0)

07 лютого 2013 р. в актовій залі Білоцерківської райдержадміністрації було проведено засідання ТГ «Творчий підхід до вивчення математики» з теми: «Створення на уроці умов для підвищення пізнавальної активності всіх учнів». 
З доповіддю «Створення на уроці умов для підвищення пізнавальної активності всіх учнів» виступила вчитель математики НВК «Узинська гімназія» Яцюра Т.О. . Про проблеми освіти і як їх вирішувати розповів Бялківський Юрій Васильович – вчитель математики Розаліївського НВО «ЗОШ І-ІІІ ступенів - дитячий садок». Матеріал «Дослідження мотивацій навчання школярів» підготувала Онищенко Ірина Василівна – вчитель математики Сорокотязького НВО «ЗОШ І-ІІ ступенів - дитячий садок», а виступ «Формування інтелектуальних умінь на уроках математики» – вчитель математики Озернянської ЗОШ І-ІІ №1 Антонюк Г.М.. Про історію науки як засіб стимулювання пізнавального інтересу учнів розповіла вчитель математики Маловільшанської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Савчук Людмила Володимирівна, а про історію науки на уроках геометрії у 7-9 класах досвідом роботи поділилась Толкачова Т.П. – вчитель математики Узинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2. 
Категория: Методичні заходи | Просмотров: 961 | Добавил: kravchenko | Дата: 11.02.2013 | Комментарии (0)

     

     5 лютого 2013 року відбувся майстер-клас вчителів естетичного циклу. Майстер - клас проводила вчитель Піщанського НВО Ляшенко Лілія Петрівна. Тема заняття "лялька- мотанка".       
     Ляшенко Л.П. розповіла історію виникнення ляльки, типи та особливості таких ляльок. Слухачі майстер-класу з задоволенням виконали практичну роботу.
Категория: Методичні заходи | Просмотров: 713 | Добавил: Shkola | Дата: 09.02.2013 | Комментарии (0)


      6 лютого 2013 року на базі Фурсівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбулось засідання проблемної групи вчителів географії та економіки "Шляхи формування компетенцій у старшокласників на уроках географії та економіки". Тема засідання: "Формування мотивації до навчання на основі використання методик дійових та особистісно орієнтованих технологій навчання. Обмін досвідом". Керівник групи - Кравченко Л.О., вчитель географії Фурсівської ЗОШ, вчитель-методист.
Категория: Методичні заходи | Просмотров: 724 | Добавил: osvita | Дата: 07.02.2013 | Комментарии (0)

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024