Четвер, 25.04.2024, 16:59
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Головна » 2012 » Березень » 29 » Розпорядження Київської ОДА від 22 лютого 2012 року № 70
13:53
Розпорядження Київської ОДА від 22 лютого 2012 року № 70
Про затвердження Положення про порядок відбору та направлення дітей Київської області на оздоровлення та відпочинок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку у 2012 році  

Відповідно до Законів України „Про місцеві державні адміністрації”, „Про оздоровлення та відпочинок дітей”, Програми оздоровлення та відпочинку дітей Київської області на 2009 – 2013 роки, затвердженої рішенням Київської обласної ради від 02.04.2009 № 433-24-V, та з метою належної організації оздоровлення і відпочинку дітей у 2012 році: 

1. Затвердити Положення про порядок відбору та направлення дітей Київської області на оздоровлення та відпочинок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку у 2012 році (далі – Положення), що додається. 
2. Райдержадміністраціям, міськвиконкомам (міст обласного значення) забезпечити виконання цього Положення під час здійснення організації відбору і направлення дітей на оздоровлення та відпочинок.
3. Управлінню у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації у встановленому порядку забезпечити подання цього розпорядження на державну реєстрацію до Головного управління юстиції у Київській області.
4. Це розпорядження набуває чинності з дня його оприлюднення.
5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Подашевську Т.Л.

Голова адміністрнації А.Й.Присяжнюк

                                                                                                    Додаток

Положення

про порядок відбору та направлення дітей Київської області на оздоровлення та відпочинок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку у 2012 році




1. Загальні положення.
1.1. Положення про порядок відбору та направлення дітей Київської області на оздоровлення та відпочинок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку у 2012 році (далі - Положення), застосовується під час відбору та направлення дітей Київської області, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, на оздоровлення та відпочинок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку у 2012 році за путівками, вартість яких відшкодовується за рахунок видатків обласного бюджету, передбачених управлінню у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації.
1.2. Управління у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації (далі - Управління) закуповує путівки для оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів обласного бюджету шляхом проведення процедури закупівлі послуг за державні кошти відповідно до чинного законодавства.
1.3. Управління надає путівки для оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, відділам у справах сім’ї та молоді (молоді та спорту) райдержадміністрацій, міськвиконкомів (міст обласного значення) (далі - Відділи), пропорційно співвідношенню показника чисельності дітей шкільного віку відповідної території до загальної чисельності таких дітей в області.
1.4. Придбані Управлінням путівки для оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, надаються відповідно до розділу 3 цього Положення, безоплатно або з частковою оплатою, яка сплачується за рахунок батьків (осіб, що їх замінюють) або інших джерел, не заборонених законодавством, та/або коштів Фонду соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності.
1.5. Відбір та направлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку здійснюють Відділи.
1.6. До дитячих закладів оздоровлення та відпочинку протягом року направляються діти віком від 7 до 18 років.
1.7. За путівками для оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, дитина не може бути направлена до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку більше одного разу за один календарний рік (крім випадків, передбачених чинним законодавством).
1.8. У випадку дострокового виїзду дитини з дитячого закладу оздоровлення та відпочинку сума коштів від вартості путівки (батьківська часткова оплата), що залишилася невикористаною, не повертається.

2. Порядок розподілу путівок для оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, і контроль за дотриманням вимог чинного законодавства та цього Положення.
2.1. Розподіл путівок для оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, на оздоровчу зміну, які виділяються Відділам, затверджується наказом начальника Управління.
2.2. Керівники Відділів, на які покладено виконання вимог цього Положення, забезпечують формування бази даних відповідних категорій дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, і керуються цими даними для розподілу наданих путівок.
2.3. Управління координує діяльність Відділів, спрямовану на організацію оздоровлення та відпочинку дітей у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. У разі встановлення Управлінням факту видачі путівки з порушенням вимог чинного законодавства та цього Положення, Відділи в місячний строк з дня виявлення такого факту вживають заходів щодо повернення коштів у розмірі повної вартості безкоштовної путівки чи часткової вартості путівки та перераховують зазначені кошти на рахунок Управління.

3. Порядок надання дітям путівок для оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.
3.1. Відділи надають путівки:
3.1.1. Безоплатні:
дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування;
бездоглядним та безпритульним дітям;
вихованцям дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей (у тому числі і рідним дітям батьків вихователів чи прийомних батьків);
дітям-інвалідам за відсутності медичних протипоказань та здатності до самообслуговування;
дітям, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов'язків;
дітям, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф;
дітям з малозабезпечених сімей, сім'ї яких відповідно до чинного законодавства одержують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям;
дітям з багатодітних сімей (в яких виховується 3 і більше дітей віком до 18 років);
3.1.2. Путівки з частковою оплатою у розмірі 30 відсотків вартості путівки, яка сплачується за рахунок батьків (осіб, які їх замінюють) або інших джерел, не заборонених чинним законодавством та/або коштів Фонду соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності:
дітям, потерпілим від наслідків Чорнобильської катастрофи;
дітям працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села (до зазначеної категорії належать діти віком 7-18 років, батьки або один з батьків яких працюють у сільській місцевості, зокрема, у фермерському чи особистому селянському господарстві, на підприємствах, в організаціях, що виробляють або переробляють сільськогосподарську продукцію, на підприємствах будівництва, меліорації та хімізації, у ветеринарних лікарнях, закладах освіти, культури, охорони здоров'я, спорту, у відділеннях поштового зв'язку, побутовій та комунальній службах).
3.1.3. Путівки з частковою оплатою у розмірі 50 відсотків вартості путівки, яка сплачується за рахунок батьків (осіб, які їх замінюють) або інших джерел, не заборонених чинним законодавством та/або коштів Фонду соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності:
дітям, які перебувають на диспансерному обліку; обдарованим і талановитим дітям, які досягли особливих успіхів у тій чи іншій сфері діяльності, а саме: переможцям, лауреатам та/або дипломантам олімпіад, творчих конкурсів, фестивалів, спартакіад, спортивних змагань не нижче районного, міського рівня (1-3 особисте або командне місце);
лідерам та активістам дитячих громадських організацій не нижче районного, міського рівня; відмінникам навчання.
3.2. Відділи здійснюють відбір дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за путівками, які надаються Відділам відповідно до наказів Управління, складають списки дітей згідно з додатком до цього Положення (далі - Списки), затверджують у заступника голови райдержадміністрації або заступника міського голови і направляють їх до Управління, а також надсилають копію Списків на електронну адресу 245_koda@ukr.net не пізніше 10 днів до початку оздоровчої зміни.
3.3. Управління формує і відповідним наказом затверджує Списки дітей, які направляються до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Підставою для видання такого наказу є надані Списки.
3.4. Путівки для оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, заповнюються відповідно до затвердженого Списку та затверджуються печаткою Управління.
3.5. Оформлені належним чином путівки для оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, передаються особі, яка супроводжує дітей до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку. Дітям та їх батькам (особам, які їх замінюють) путівки не видаються.
3.6. У разі відсутності безоплатних путівок за бажанням батьків (осіб, які їх замінюють) дитина пільгової категорії, яка має право на отримання безоплатної путівки, може отримати путівку з частковою оплатою вартості.
3.7. До початку оздоровчої зміни частина вартості путівки для оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, яка оплачується за рахунок батьків (осіб, які їх замінюють), з інших джерел, не заборонених чинним законодавством, сплачується на банківський рахунок відповідного оздоровчого закладу.

4. Перелік документів, необхідних для отримання путівки до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку.
4.1. Для надання путівок до Відділів подаються такі документи:
4.1.1. Для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: копія свідоцтва про народження; копія документа, що підтверджує статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування.
4.1.2. Для бездоглядних та безпритульних дітей та дітей: копія свідоцтва про народження; клопотання служби у справах дітей райдержадміністрації, міськвиконкому (міст обласного значення).
4.1.3. Для вихованців дитячих будинків сімейного типу і прийомних сімей (у тому числі рідних дітей прийомних батьків та батьків вихователів): копія свідоцтва про народження; копія розпорядчого документа органу, який створив прийомну сім'ю чи дитячий будинок сімейного типу (для рідних дітей прийомних батьків чи батьків вихователів).
4.1.4. Для дітей-інвалідів за відсутності медичних протипоказань та здатності до самообслуговування: копія свідоцтва про народження; копія документа, який підтверджує належність дитини до зазначеної категорії.
4.1.5. Для дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов'язків, та дітей, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф: копія свідоцтва про народження; копія документа, який підтверджує належність дитини до зазначеної категорії.
4.1.6. Для дітей з малозабезпечених сімей, сім'ї яких відповідно до чинного законодавства одержують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям: копія свідоцтва про народження; довідка про призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям.
4.1.7. Для дітей з багатодітних сімей (в яких виховується 3 і більше дітей віком до 18 років):
копія свідоцтва про народження;
копія посвідчення дитини з багатодітної сім’ї.
4.1.8. Для обдарованих і талановитих дітей, які досягли особливих успіхів у тій чи іншій сфері діяльності, а саме: переможцям, лауреатам та/або дипломантам олімпіад, творчих конкурсів, фестивалів, спартакіад, спортивних змагань (1-3 особисте або командне місце):
копія свідоцтва про народження;
копія відповідного посвідчення, диплома, грамоти тощо про присвоєння звання переможця, лауреата та дипломанта олімпіад, творчих конкурсів, оглядів, спортивних змагань (1-3 особисте або командне місце) отримані упродовж останніх 3 років.
4.1.9. Для дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села:
копія свідоцтва про народження;
довідка з місця роботи одного з батьків.
4.1.10. Для дітей, які перебувають на диспансерному обліку:
копія свідоцтва про народження;
медична довідка, яка підтверджує перебування дитини на диспансерному обліку.
4.1.11. Для дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи:
копія свідоцтва про народження;
копія посвідчення дитини, потерпілої від наслідків Чорнобильської катастрофи.
4.1.12. Для дітей, які є лідерами та активістами дитячих громадських організацій:
копія свідоцтва про народження;
клопотання керівного органу дитячої громадської організації про надання дитині путівки.
4.1.13. Для відмінників навчання:
копія свідоцтва про народження;
копія табелів успішності за 2010/2011, 2011/2012 начальні роки. У табелі враховуються тільки річні (підсумкові) оцінки.
4.2. Зазначені у розділі 4 документи не потребують нотаріального засвідчення. Їх копії засвідчуються керівниками відповідних Відділів райдержадміністрацій, міськвиконкомів (міст обласного значення), які направляють дитину.
4.3. Відповідальними за дотримання вимог цього Положення та за збереження зібраних документів є керівники відповідних Відділів. Копії всіх документів надаються разом зі Списком.
4.4. Перед відправленням діти, яким надається путівка для оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, проходять медичний огляд. На кожну дитину, яка направляється до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку, оформляється медична карта. Карта заповнюється районною, міською лікувально-профілактичною установою та відповідним закладом санітарно-епідеміологічного нагляду.

5. Проїзд груп дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.
5.1. Проїзд дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку проводиться організовано групами або індивідуально.
5.2. Проїзд дітей здійснюється за рахунок коштів батьків (осіб, які їх замінюють), а також інших джерел, не заборонених чинним законодавством.
5.3. Відповідальними за збереження життя та здоров'я дітей, які направляються до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку у складі організованої групи, на весь період перебування в дорозі, в день заїзду та до моменту передачі їх батькам є відповідні працівники дитячих оздоровчих закладів та особи, які супроводжують групу дітей.
5.4. Супроводжуючі особи призначаються наказом керівників відповідних Відділів.
5.5. Відділи в письмовій формі надають Управлінню інформацію про кількість дітей, час і дату приїзду, вид транспорту, реквізити рейсу не пізніше ніж за 5 днів до дня заїзду дітей до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку.
5.6. Діти, які направляються до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку, повинні мати з собою такі речі, необхідні для перебування в закладі:
предмети особистої гігієни;
одяг і змінне взуття;
дві зміни нижньої білизни;
спортивне взуття та одяг;
купальник, плавки, взуття, що не промокає;
головний убір від сонця;
теплі речі;
кімнатне взуття.
5.7. У випадку встановлення факту видачі путівки для оздоровлення та відпочинку дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, не за призначенням під час прийому дитини на відпочинок, а саме: дитина направлена до дитячого оздоровчого закладу без відповідного медичного обстеження або з медичними протипоказаннями; з недостовірною медичною картою, є молодшою або старшою від зазначеного в цьому Положенні віку - вона до закладу не приймається і відбуває до місця проживання з супроводжуючими. У разі встановлення такого факту супроводжуючим та працівниками дитячого оздоровчого закладу складається відповідний акт у двох примірниках. Один примірник такого акта направляється до Управління.
Терміни використання такої путівки для оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, переносяться дитячим закладом оздоровлення та відпочинку за узгодженням з Управлінням.
5.8. У випадку хвороби дитини дитячий оздоровчий заклад обов'язково забезпечує її медичним обслуговуванням та харчуванням до одужання, незалежно від терміну дії путівки для оздоровлення та відпочинку дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Умови від'їзду дитини до місця постійного проживання узгоджуються з батьками, особами, які їх замінюють, та з Управлінням.


Заступник голови - керівник апарату А.С.Спаський

Категорія: Управлінська діяльність | Переглядів: 1070 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024