П`ятниця, 29.03.2024, 03:56
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Головна » 2013 » Березень » 27 » ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ – ПЕРЕДУМОВА РОЗВИТКУ ДЕРЖАВНОСТІ»
22:12
ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ – ПЕРЕДУМОВА РОЗВИТКУ ДЕРЖАВНОСТІ»
 За ініціативи та підтримки голови Київської обласної державної адміністрації Анатолія Йосиповича Присяжнюка, 26 березня 2013 року продовжила роботу Всеукраїнська науково-практична конференція «Патріотичне виховання громадян України – передумова розвитку державності».

Співорганізаторами заходу виступили: Київська обласна державна адміністрація, Департамент освіти, науки та молоді Київської обласної державної адміністрації, Інститут проблем виховання НАПН України, Інститут інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Національна академія внутрішніх справ, Міжнародний освітній фонд імені Ярослава Мудрого, Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів, відділ освіти Богуславської районної ради, Богуславська спеціалізована школа №1 – загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів Богуславської районної ради.

Секційні засідання для учасників конференції пройшли на базі Богуславської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 з поглибленим вивченням окремих предметів Богуславської районної ради й мали на меті висвітлення сучасних методологій і кращих педагогічних практик організації національно-патрітичного виховання учнівської та студентської молоді.

Інформаційну підтримку конференції (секційних засідань) здійснювали:
 • газета Верховної Ради України «Голос України»;
 • науково-педагогічний журнал «Рідна школа»;
 • суспільно-політичне видання «Час Київщини»;
 • обласний громадсько-політичний бюлетень «Київщина регіональна»;
 • районні, міські друковані засоби масової інформації Київської області.

Учасниками секційних засідань науково-практичної конференції були керівники органів державного управління і місцевого самоврядування, громадські діячі, представники громадських організацій, наукові й науково-педагогічні працівники, викладачі та студенти вищих навчальних закладів, професійно-технічних навчальних закладів, керівники установ освіти, керівники і педагогічні працівники навчальних закладів, методичні працівники, представники закладів та установ фізичної культури й спорту, культури і туризму, учні-старшокласники.

 Всього участь у секційних засіданнях конференції взяли близько 300 осіб із Київської, Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської, Черкаської, Чернігівської областей, міста Києва. 

     

 У фойє та на трьох поверхах Богуславської спеціалізованої школи №1 було облаштовано виставку творчих робіт гуртківців загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних, вищих навчальних закладів Богуславського району. Охочі могли спробувати власні вміння у «майстер-класах» народних умільців:
 • "Ложкарство" – Римар Микола Дементійович.
 • "Ткацтво" –  Ткач Дарина.
 • "Лозоплетіння" – Штифієнко Петро Петрович.
 • "Робота з тирсою" –  Ткалич Людмила Василівна.
 • "Бісероплеттіння" –  Репетій Віра Павлівна.
 • "Петриківський розпис" – Тарасенко Тетяна Іванівна.
 • "Флористика" –  Капшученко Леся Володимирівна.
 • "Квілінг" –  Деркаченко Тетяна Анатоліївна.
 • "Вироби із солоного тіста" – Середа Ірина Вікторівна.
 • "Ваління з вовни (виготовлення прикрас)" – Шаляпіна Наталія Миколаївна.
 • "Вишивка стрічками" – Хижняк Наталія Віталіївна.
  
 Конференція розпочала роботу в ошатній актовій залі, відремонтованій за сприяння депутата Верховної Ради України О.Р.Онищенка.

 Із вітальним словом до учасників конференції звернулася Клокар Наталія Іванівна, директор департаменту освіти, науки та молоді Київської обласної державної адміністрації, доктор педагогічних наук, професор. У своєму виступі Наталія Іванівна, зокрема,  наголосила, що «патріотизм – це конкретні справи, які ми бачимо у діяльності голови Київської обласної державної адміністрації Анатолія Йосиповича Присяжнюка. Ініційований головою адміністрації конкурс учнівської та студентської молоді «Я – Київщини гордість і надія» не тільки став традиційним обласним заходом патріотичного змісту, а й у цьому році доповниться новими номінаціями. З турботою про талановитих дітей Київщини губернатор започаткував танцювальний конкурс «Майбутнє України будуємо разом», фестиваль шкільного футболу «Футбольні надії Київщини». Із вдячністю сьогодні згадуємо організоване Київською обласною державною адміністрацією оздоровлення обдарованих і талановитих дітей Київщини у Грецькій республіці.  І це далеко не весь перелік справ, що характеризуються відповідальністю і турботою про майбутнє нашого краю.
Із вітальним словом до учасників конференції звертається Клокар Наталія Іванівна, директор департаменту освіти, науки та молоді Київської обласної державної адміністрації, доктор педагогічних наук, професор


 Отже, комплексна, системна і цілеспрямована діяльність органів державної влади, громадських організацій, сім’ї, школи, інших соціальних інститутів сприятиме формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття вірності, любові до Батьківщини, готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язку із захисту національних інтересів, цілісності, незалежності України, сприяння становленню її як правової, демократичної, соціальної держави».

 Голова Богуславської районної державної адміністрації, Дубас Богдан Антонович, звернув увагу на багате історичне минуле Богуславщини, наповнене великою кількість визначних подій і постатей, які сприяли розвитку української державності, національної свідомості. Зазначив, що всі навчальні заклади активно реалізують Концепцію національно-патріотичного виховання серед учнів та молоді.

 До учасників конференції звернулась Стрілько Валентина Василівна, президент Міжнародного освітнього фонду імені Ярослава Мудрого, кандидат педагогічних наук, повідомила, що  ініціативу Київської області з проведення всеукраїнських науково-практичних конференцій із проблем виховання патріотизму підхопили діячі освіти, науки і культури, громадські й політичні організації інших регіонів України. Впродовж 2013 року, представники Київської області будуть учасниками заходів Всеукраїнського масштабу з питань патріотичного виховання.
 
Обговорення основних пріоритетів, напрямів і завдань реалізації патріотичного виховання юного покоління здійснювалося в секціях за напрямами:
 1. Патріотизм як фактор консолідації українського суспільства.
 2. Презентація кращих практик патріотичного виховання в навчальних закладах.
 3. Підготовка педагогічних працівників до реалізації завдань і змісту патріотичного виховання учнівської молоді в системі вищої і післядипломної освіти.

 У ході роботи секцій заслухано та обговорено 89 доповідей і виступів. Білоцерківський район представляла Кучма Галина Віталіївна, директор Маловільшанського НВК. Вона презентувала систему патріотичного виховання закладу.

     
  Узагальнюючи результати роботи, учасники Всеукраїнської науково-практичної конференції «Патріотичне виховання громадян України – передумова розвитку державності» ухвалили наступне:
 > вважати, що мета конференції щодо обговорення основних пріоритетів, напрямів і завдань реалізації патріотичного виховання громадян України в цілому досягнута;
 > визнати проблему консолідації діяльності органів державного управління та місцевого самоврядування, навчальних закладів, громадських організацій щодо патріотичного виховання, а також  розроблення теоретичних засад формування і розвитку патріотичних почуттів вихованців, учнів і студентів однією з провідних в освіті України;
 > ініціювати у державі нормативне врегулювання питань національно-патріотичного виховання учнів та студентської молоді;
 > створити ініціативну (робочу) групу з розроблення регіональної програми патріотичного виховання учнівської та студентської молоді;
 > удосконалити і розширити напрями співробітництва системи освіти в цілому й освітніх середовищ зокрема із соціальними інститутами та представниками громад з питань патріотичного виховання молоді;
 > оргкомітету та комітету наукового супроводу узагальнити представлений у доповідях теоретико-практичний досвід реалізації завдань і змісту патріотичного виховання учнівської молоді в системі загальної середньої вищої і післядипломної освіти;
 > подані у відповідному форматі (як наукові статті) матеріали авторських доповідей  опублікувати  в електронному науковому фаховому виданні "Народна освіта";
 > здійснити інформування громадськості про зміст обговореного на конференції через мережу Інтернет (портали і сайти освітніх установ);
 > популяризувати кращі практики з виховної роботи, представлені на конференції, з метою удосконалення та систематизації цього напряму роботи;
 > створити на порталі КОІПОПК, сайтах районних, міських відділів освіти, методичних кабінетів, центрів; вищих, професійно-технічних, позашкільних, загальноосвітніх, дошкільних навчальних закладів рубрику «Патріотичне виховання юного покоління»;
 > упровадити курс «Київщинознавство» у закладах професійно-технічної освіти.

 Таким чином, передбачається подальше поширення та популяризація ідей, теорій, практичного досвіду, представлених на конференції, серед працівників освіти, інших соціальних інститутів та представників громад в Україні
Категорія: Актуально! | Переглядів: 973 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024