Вівторок, 16.04.2024, 20:44
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Новини » 2013 » Березень » 10
 6 березня 2013 на базі Шкарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар-практикум учитетелів української мови та літератури. У роботі семінару взяли участь: Мірошник Світлана Іванівна, завідуюча кафедрою педагогіки та психології КОІПОПК, Кравченко Оксана Павлівна, начальник відділу освіти, молоді та спорту. Учасники семінару відвідали урок української мови в 7 класі за темою: "Використання прислівників у текстах різних стилів", який підготувала та провела вчитель української мови та літератури цієї школи Зубченко В.О. Урок за своїм змістом, структурою та методами проведення відповідав най-новішим вимогам теорії, практики навчання у школі та був ефективним. Теоретичний блок розпочала Мірошник С.І., яка за допомогою мультимедійного супроводу розкрила питання розвитку творчих здібностей учнів. Смульська М.М., методист РМК, звернула увагу присутніх на нові критерії оцінювання усного висловлення ЗНО 2012-2013 навчального року. Нікого не залишив байдужим виховний захід "Тарасові березини", який підготували Зубченко В.О. та Шкурко Л.О., вчителі ураїнської мови та літератури цієї школи. Юні таланти грали щиро та невимушено, торкаючись найглибших куточків душі кожного з присутніх у залі. Семінар-практиум пройшов на високому науково-методичному рівні. У ... Читати далі »
Категория: Методичні заходи | Просмотров: 752 | Добавил: K_V_S_N_N_A | Дата: 10.03.2013 | Комментарии (0)

     5 березня 2013 року на базі Томилівського НВО відбувся семінар-практикум для вчителів образотворчого мистецтва. Тема семінару "Міжпредметні зв’язки як засіб активного ідейно-естетичного сприймання творів мистецтва на уроках образотворчого мистецтва". З теоретичними аспектами теми учасників семінару познайомила вчитель образотворчого мистецтва Чупирянського НВО Шабельна О.В. Олена Вікторівна підготувала презентацію про ефективність використання міжпредметних зв’язків в навчально-виховному процесі та методичні рекомендації щодо їх використання на уроках образотворчого мистецтва. Практичне застосування міжпредметних звязків вчителі образотворчого мистецтва спостерігали на уроці в 6 класі, який провела Залізницька А.С. Тема уроку :"Портрет як жанр образотворчого мистецтва. Особливості пропорцій та будови голови людини. Спроби умовного передавання об’єму. «Мамина усмішка». 


Категория: Методичні заходи | Просмотров: 943 | Добавил: Shkola | Дата: 10.03.2013 | Комментарии (0)

 5 березня 2013 року в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» відбулася прес-конференція голови Державної інспекції навчальних закладів України Михайла Гончаренка.

Під час прес-конференції Михайло Гончаренко зазначив, що за результатами перевірок Державної інспекції виявлено такі грубі порушення, як недотримання вимог щодо навчально-методичного, матеріально-технічного, кадрового забезпечення, відсутність нормативно-правових підстав та необхідних дозволів для здійснення навчально-виховного процесу, а також належних умов для дітей, їх медичного обслуговування та харчування.

«Встановлено, що 18 суб’єктів освітньої діяльності надають послуги у сфері дошкільної освіти без відповідних ліцензій. А чотири дитсадки функціонують у приватних житлових будинках, не маючи дозволів санітарно-епідеміологічної та пожежної служб, що є грубим порушенням безпеки життєдіяльності дошкільних освітніх закладів», – поінформував Михайло Гончаренко.

Окрім того, виявлено факти використання у навчально-виховному процесі навчальних програм 80-х років минулого століття (Дитячий центр розвитку «Заріна»), допуску до виховання дітей осіб без відповідної ф ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 706 | Добавил: osvita | Дата: 10.03.2013 | Комментарии (0)

     Протягом 25 лютого – 1 березня 2013 року у м. Києві проходив Всеукраїнський науково-практичний семінар «Реалізація Державного стандарту початкової загальної освіти за підручниками для учнів 2 класу. Нові підходи стосовно орієнтовних вимог до оцінювання навчальних досягнень учнів початкових класів загальноосвітніх навчальних закладів».

Організаторами Всеукраїнського науково-практичного семінару виступили Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Інститут інноваційних технологій і змісту освіти, департамент освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації.

Учасники науково-практичного семінару обговорили питання щодо теоретичних та практичних аспектів упровадження Державного стандарту початкової загальної освіти за підручниками для учнів 2 класу загальноосвітніх навчальних закладів; актуальність упровадження вербального оцінювання навчальних досягнень учнів 1-4 класів з фізичної культури, основ здоров’я, музичного та образотворчого мистецтва, інтегрованого курсу «Мистецтво», з предмета «Сходинки до інформатики».

У рамках семінару проведено круглий стіл, на якому учасники семінару обговор ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 1636 | Добавил: osvita | Дата: 10.03.2013 | Комментарии (0)

    
      В рамках заходів відзначення річниці створення  Білоцерківського району учні загальноосвітніх навчальних закладів зустрічаються з відомими односельчанами, які діляться спогадами, розповідають про своє життя та історію району. Також школярі  відвідують тематичну виставку в Білоцерківському краєзнавчому музеї, приурочену до 90-річчя Білоцерківського району.








    
Учні Чупирянського НВО в гостях у односельчан
Категория: Актуально! | Просмотров: 705 | Добавил: osvita | Дата: 10.03.2013 | Комментарии (0)

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024