Четвер, 25.04.2024, 06:11
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Головна » 2012 » Серпень » 30 » 30 серпня відбулася конференція педагогічних кадрів Білоцерківського району
06:48
30 серпня відбулася конференція педагогічних кадрів Білоцерківського району

30 серпня відбулася конференція педагогічних кадрів Білоцерківського району

У ній взяли участь: голова Білоцерківської районної державної адміністрації А.Немна, заступник голови райдержадміністрації В.Бачинська, заступник голови районної ради П.Нужда, начальник відділу освіти райдержадміністрації А.Литвин, завідувач навчально-методичним кабінетом регіонального краєзнавства Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів В.Гудима, голова профспілки працівників освіти І.Гарячий, директор Київського обласного центру зайнятості Якобінчук В.І., керівники шкіл, завідувачі дитячими садочками, працівники методкабінету, голови Узинської міської, Терезинської селищної та сільських рад. 

На педагогічній конференції йшлося про нові стандарти початкової школи

Андрій Немна підвів підсумки роботи в освітній галузі на Білоцерківщині та окреслив плани й перспективи її подальшого розвитку.

У своєму виступі він, зокрема, вказав, що на виконання соціальних ініціатив Президента з боку влади зроблено чимало добрих справ, але ще більше треба зробити.

Зазначив, що з державного бюджету виділені кошти в сумі близько трьох мільйонів гривень для реконструкції приміщення Узинської ЗОШ №1, а це ремонт даху, системи опалення, підлоги, повна заміна вікон на металопластикові; з обласного бюджету використано 662 тис. грн на облаштування внутрішніх туалетів в 17 школах.

З районного бюджету передбачені та майже використані близько 800 тисяч гривень на ремонтні роботи в Дроздівській ЗОШ, Терезинському НВО, будинку дитячої та юнацької творчості, ремонт окремих шкільних автобусів, підготовку котелень до опалювального сезону, закупівлі 250 тонн вугілля, оздоровлення дітей у пришкільних таборах, навчання та відпочинок 50 лідерів учнівського самоврядування на базі оздоровчого табору «Дружба».

Залучено більше 250 тисяч гривень спонсорських коштів на заміну вікон, дверей, ремонтів класних кімнат, придбання меблів, оргтехніки, тощо.

З 1 вересня школярі Розалівського НВО та Острійківської ЗОШ будуть під’їжджати до місця навчання новенькими шкільними автобусами, школярі Узинської ЗОШ №2 отримають новий навчальний комп’ютерний кабінет, нова офісна техніка надійде в Узинську ЗОШ №1, Іванівський НВК, за нові шкільні парти сядуть школярі Томилівського НВО.

Голова райдержадміністрації повідомив, що ним вже підписане Розпорядження про виділення додатково 71 ставки педагогічно-господарського штату, а саме: вихователів груп продовженого дня, кухарів, сторожів, бібліотекарів, супроводжуючих груп при перевезенні дітей. А це додатково майже 1 млн гривень.

Він також наголосив, що для всіх учителів, що потребують підвозу до місця роботи, підготовлені безкоштовні проїзні квитки. Так звані відпускні, хоча й помісячно, проте, виплачені вчасно разом з передбаченим окладом на оздоровлення. Винагороду за сумлінну працю в межах 50% буде виплачено до кінця календарного року. 

На педагогічній конференції йшлося про нові стандарти початкової школи

Андрій Якович подякував керівникам шкіл та педагогічним колективам за творчу ініціативу, пошук нового, цілеспрямовану та ефективну роботу, підтримання освітянського авторитету Білоцерківщини.

Перед присутніми виступив також начальник відділу освіти райдержадміністрації Анатолій Вікторович Литвин. Він, зокрема розповів про нинішній стан освітянської галузі Білоцерківщини.

Наразі в районі нараховується 28 шкіл, з них 2- І ступеня, 12 – І-ІІ ступеня, 14 – І-ІІІ ступеня; діє 2 позашкільні навчальні заклади, 14 дошкільних навчальних закладів.

Цьогоріч за шкільну парту сядуть 396 першокласників. Очікується 412 випускників 9-х класів і 675 11-х класів.

Загалом на Білоцерківщині цього року нараховується 4156 учнів.

Привітати педагогів прийшли цього дня й школярі: наймолодші учні й старшокласники - лідери учнівського самоврядування.

Під час конференції відбулося також обговорення розвитку освітньої галузі.

Починаючи з 1 вересня поточного року Міністерство освіти і науки, молоді та спорту впроваджує новий Державний стандарт початкової загальної освіти

Нагадаємо, 20 квітня 2011 року Кабінет Міністрів України затвердив новийДержавний стандарт початкової загальної освіти, спрямований на впровадження інноваційних реформ у початкову освіту задля її модернізування згідно з вимогами сучасності.

На педагогічній конференції йшлося про нові стандарти початкової школи

Особливістю Державного стандарту є введення нових програм вивчення іноземних мов, згідно з якими учні в усіх школах України з першого класу почнуть вивчати одну іноземну мову, а починаючи з п’ятого класу – другу. Окрім цього, буде можливість для учнів старшої школи за власним бажанням слухати ряд предметів іноземною мовою. Як розповів Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, освітній департамент Ради Європи ознайомився з новими програмами, назвавши їх «лінгвістичною революцією».

Також рішучим кроком стало включення з другого класу до інваріантної складової Базового навчального плану предмета «сходинки до інформатики».

За словами Дмитра Табачника, це дасть можливість вивести нашу країну з останніх місць у використанні інформаційно-комунікаційних технологій у європейські та світові лідери.

Найголовніше завдання нового стандарту – нормалізація стану здоров’я учнів навчальних закладів України.

Що ж, стандарти прийняті, тож сподіваємося, це матиме позитивні зміни в освітянській галузі України.

Олесь Мазур


Категорія: Педагогічні кадри | Переглядів: 712 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024