Субота, 27.04.2024, 06:36
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Головна » 2012 » Серпень » 4 » Борис Жебровський: «Школи повинні бути готові до нового навчального року ще до того, як почнуть святити яблука»
20:20
Борис Жебровський: «Школи повинні бути готові до нового навчального року ще до того, як почнуть святити яблука»
З 1 до 3 серпня щедра Кіровоградщина зустрічала учасників наради керівників регіональних органів управління освітою « Обдарована молодь сільської місцевості як прерогатива освітньої державної політики», де крім теми наради ґрунтовно розглядалося питання готовності до початку нового 2012/2013 навчального року.

1 серпня у рамках наради відбулася зустріч заступника Міністра Бориса Жебровського, першого заступника міського голови м. Світловодськ Сергія Єременка з керівниками дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів міста Світловодська. У відвертій розмові з освітянами Борис Жебровський наголосив, що за останні два роки відбулися кардинальні зміни у дошкільній освіті. Під час обговорення порушувалися в основному практичні та невирішені питання соціального захисту, рівня заробітної плати працівників дошкілля.

Учасники зустрічі докладно обговорили проблеми, що виникають під час підготовки навчальних закладів до нового навчального року: ремонти приміщень, зміцнення матеріально-технічної бази, комп’ютеризація, підключення до мережі Інтернет тощо.

«Школи повинні бути готові до нового навчального року ще до того, як почнуть святити яблука», – сказав Борис Жебровський.

Того ж дня учасники наради відвідали Павлишівську загальноосвітню середню школу І-ІІІ ступеня ім. В. О. Сухомлинського, ознайомилися з унікальними друкованими та відеоматеріалами з історії школи, відчули унікальний дух школи добра. Під час перебування у школі, заснованій Василем Сухомлинським, керівниками обласних управлінь освіти запропоновано й надалі розвивати ідеї великого педагога та розбудовувати на їх основі нову, сучасну школу, передати для друку унікальні архівні матеріали та перш за все відкрити відео – записи.

2 серпня під головуванням заступника Міністра Бориса Жебровського у приміщенні обласної державної адміністрації відбулася робоча нарада з керівниками регіональних органів управління освітою. Начальник управління освіти і науки Кіровоградської ОДА Ельза Лещенко розповіла гостям Кіровоградщини про стан розвитку освіти краю. Під час відкритого діалогу учасники наради висунули ряд цікавих ідей, зокрема, запропонувати Уряду розглянути можливість надання органам місцевої виконавчої влади безвідсоткових кредитів для задоволення потреб навчальних закладів.

Також обговорювалися питання партнерства сільських та міських шкіл, забезпечення підручниками та шкільними автобусами, проведення Всеукраїнської акції «Нові стандарти – нова школа».

Перед керівниками освітян виступили голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Ларін та заступник голови Галина Пастух.

Керівників-освітян зацікавила ініціатива губернатора про придбання для всіх 9 тисяч першокласників нових парт у рамках Всеукраїнської акції «Дай руку, першокласнику!».

Також, учасники наради відвідали та ознайомилися із досвідом роботи колективу Кіровоградського обласного загальноосвітнього навчально-виховного комплексу гуманітарно-естетичного профілю (гімназія-інтернат-школа мистецтв, директор Коротков А.Є.), яку здебільшого в Україні знають як Школу Короткова. Враження у всіх одне – школа унікальна і неповторна, хоча, можливо, хтось спробує створити таку у своєму регіоні.

За матеріалами сайту http://www.mon.gov.ua
Категорія: Початок навчального року | Переглядів: 846 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024