П`ятниця, 29.03.2024, 16:49
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Новини » 2012 » Лютий » 02

     Під головуванням першого заступника Голови Державної інспекції навчальних закладів України Юрія Дудника відбувся круглий стіл з питань вдосконалення контролю за діяльністю позашкільних навчальних закладів.
     Участь у заході взяли начальник відділу змісту освіти позашкільної освіти Інституту інноваційних технологій МОНмолодьспорту Олена Артеменко, начальник відділу державного управління та аналізу державної політики Інституту проблем державного управління та місцевого самоврядування Національної академії державного управління при Президентові України Раїса Науменко, науковий співробітник Інституту проблем виховання Академії педагогічних наук України, головний редактор журналу «Позашкілля» Олена Колонькова, 

директор «Центру творчості та юнацтва Київщини» Тамара Нестерук, директор Центру позашкільної освіти Святошинського району м. Києва Наталія Савенко, завідувач лабораторії діяльності позашкільних навчальних ... Читати далі »
Категория: Управлінська діяльність | Просмотров: 887 | Добавил: osvita | Дата: 02.02.2012 | Комментарии (0)


     Міністерство освіти і науки, молоді та спорту надіслало Міністерству освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, управлінням освіти і науки обласних Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, Інститутам післядипломної педагогічної освіти для використання в навчально-виховному процесі Інструктивно-методичні матеріали «Безпечне проведення занять у кабінетах природничо-математичного напряму загальноосвітніх навчальних закладах» Лист Міністерства 1/9-72 від 01.02.12
     Інструктивно-методичні матеріали розроблені на виконання наказу МОНмолодьспорту від 03.08.2011 р. № 930 «Про затвердження Плану заходів з виконання Державної цільової соціальної програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти».

Також матеріали будуть надруковані у фахових виданнях.
Категория: Управлінська діяльність | Просмотров: 1142 | Добавил: osvita | Дата: 02.02.2012 | Комментарии (0)


     З метою забезпечення належної організації атестації педагогічних працівників у поточному навчальному році в закладах освіти району, а також надання методичної допомоги з питань атестації керівникам навчальних закладів та педагогічним працівникам, на сайті РМК "Методична служба" на сторінці "Швидка методична допомога" створено тематичну рубрику «Атестація педагогічних працівників" - де ви можете задати запитання щодо атестації. Всі бажаючі також можуть надсилати свої запитання на електронну адресу методкабінету: bcrvoimc@gmail.com. 
Категория: Атестація педпрацівників | Просмотров: 2892 | Добавил: osvita | Дата: 02.02.2012 | Комментарии (7)


На виконання наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 27 січня 2012 року № 81 «Про роботу навчальних закладів в умовах низьких температур» у ряді територій України прийнято рішення про призупинення навчально-виховного процесу в загальноосвітніх, професійно-технічних, позашкільних і вищих навчальних закладах. У зв’язку з надходженням до ЦК Профспілки працівників освіти і науки України численних запитів від працівників освіти, профспілкового активу щодо порядку організації роботи працівників у цей період та оплати їхньої праці роз’яснюємо наступне.

     Зазначені питання врегульовано рядом нормативно-правових актів. Так, згідно з наказом МОНмолодьспорту № 81 у період призупинення навчально-виховного процесу необхідно організувати проведення навчання з використанням дистанційних (індивідуальних) форм навчання, інтерактивних засобів; забезпечити проведення відповідними службами комплексу робіт щодо підтримання функціонування інженерних споруд, мереж, комунікацій, дотримання правил техніки ... Читати далі »
Категория: Педагогічні кадри | Просмотров: 1077 | Добавил: osvita | Дата: 02.02.2012 | Комментарии (0)


     У прес-конференції щодо організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2012 році також взяли участь директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева, директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Геннадій Кузьменко та головний спеціаліст департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту Алла Рибалко.

     На початку прес-конференції Ірина Зайцева нагадала присутнім, що зовнішнє незалежне оцінювання в 2012 році, в основному, проходитиме за технологічною схемою і методикою, що були успішно апробовані в попередні роки.

     Цього року в майбутніх абітурієнтів буде можливість скласти максимум 4 предмети з 13-ти; до переліку предметів, з яких буде проведено ЗНО, додано тестування з всесвітньої історії.

Свої результати учасники зовнішнього оцінювання отримають до 1 липня 2012 року.

Ірина Зайцева повідомила, що зараз триває реєстрація бажаючих пройти тестування цього року. На сьогодні кількість зареєстрованих осіб становить близько 20% від очікуваної кількості – 410 тис. Директор Українського це ... Читати далі »
Просмотров: 824 | Добавил: osvita | Дата: 02.02.2012 | Комментарии (0)


     Перша згадка про День Бабака датована 1841 роком. Це традиційне народне свято в США і Канаді. Його відзначають щорічно 2 лютого. Вважається, що в цей день потрібно спостерігати бабака, що що виповзає зі своєї нори, і за його поведінкою можна дізнатися, чи скоро настане весна. Якщо день похмурий, бабак не бачить своєї тіні і спокійно полишає нору – зима скоро закінчиться, і весна в цей рік очікується рання. Якщо ж день сонячний, бабак бачить свою тінь і ховається назад у нору – буде ще 6 тижнів зими. В деяких містах і поселеннях США і Канади в цей день проводяться фестивалі, присвячені місцевим метеорологічним бабакам, що збирають численних туристів. 

      Історія виникнення свята походить із  дуже давніх часів, коли 2 лютого за григоріанським календарем християни Європи почали відзначати Стрітення Господнє. Вже тоді погоду саме в цей день вважали відповідальною за характер початку довгоочікуваної весни.
    &nb ... Читати далі »
Просмотров: 727 | Добавил: osvita | Дата: 01.02.2012 | Комментарии (0)

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024