П`ятниця, 19.04.2024, 06:53
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Новини » Актуально!
« 1 2 ... 33 34 35 36 37 »


У Міністерстві юстиції України 2 грудня 2011 року зареєстровано наказ Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України «Про затвердження нормативно-правових актів щодо проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників навчальних закладів системи загальної середньої освіти в 2012 році» від 3 листопада 2011 року № 1254, яким затверджено:
- Порядок проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2012 році;

- Положення про апеляційну комісію Українського центру оцінювання якості освіти;

- Положення про регламентну комісію регіонального центру оцінювання якості освіти;

- Положення про предметні фахові комісії при Українському центрі оцінювання якості освіти;

- Технічний опис сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання та інформаційної картки до сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання. 

... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 697 | Добавил: osvita | Дата: 09.12.2011 | Комментарии (0)

З метою сприяння більш широкому залученню громадянського суспільства до процесів прийняття рішень на всіх рівнях державного управління та посилення відповідальності Уряду перед громадянським суспільством, сприянню підвищенню довіри суспільства до державної влади проходить обговорення проекту плану заходів з реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд».

Зауваження та пропозиції до проекту заходів з реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» просимо надсилати до 09 січня 2012 року на електронну адресу: press@mon.gov.ua

Контактний телефон: (044) 236-60-20.

Проект плану заходів з реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» розміщено на сайті Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України  у рубриці «Громадське обговорення».
Категория: Актуально! | Просмотров: 575 | Добавил: osvita | Дата: 09.12.2011 | Комментарии (0)


Щоденно під головуванням заступника Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Бориса Жебровського за участю керівників Інституту інноваційних технологій і змісту освіти проводяться наради з директорами (ректорами) ОІППО з питань організації та планування роботи на 2012 рік. Під час засідань визначено понад 10 пріоритетних напрямів діяльності. Серед них: підготовка та підвищення кваліфікації педагогів, проведення конференцій та семінарів, методична та дослідно-експериментальна робота, розвиток дистанційної форми навчання у системі підвищення кваліфікації, оптимізація планів роботи ОІППО за рахунок скорочення застарілих форм роботи та тематики.


     Зокрема, йшлося про започаткування творчих майстерень, у яких найкращі вчителі не лише навчатимуть колег, а й створюватимуть нові зразки сучасних програм, підручників та посібників.

Найбільш актуальними під час зустрічей стали питання реалізації Державної цільової програми «Сто відсотків» на період до 2015 року та фо ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 745 | Добавил: osvita | Дата: 08.12.2011 | Комментарии (0)


     Доводимо до відома, що статтею 25 Закону України «Про освіту» визначено, що організація та відповідальність за харчування у державних навчальних закладах покладаються на місцеві органи державної виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, міністерства і відомства України, яким підпорядковані навчальні заклади, на керівників навчальних закладів і здійснюються за рахунок бюджетних асигнувань.
     Акцентуємо увагу, що організація харчування дітей в навчальних закладах проводиться не за «фінансовими нормами харчування з розрахунку на 1 дитину», а відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591, якою затверджено норми харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, дитячих будинках, загальноосвітніх школах-інтернатах, професійно-технічних навчальних закладах, училищах фізичної культури, оздоровчих закладах для учнів (вихованців) навчальних та оздоровчих закладів, у загальноосвітніх навчальних закладів для одноразового харчування учнів.

... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 1024 | Добавил: osvita | Дата: 08.12.2011 | Комментарии (0)


Під час засідання Ради проаналізовано виконання рекомендацій, прийнятих у 2010 - 2011 роках. Зокрема, щодо надання безоплатної правової допомоги та організації правової освіти населення. Крім того, визначено перспективи діяльності ВМКМР та затверджено план роботи на 2012 рік. У своєму виступі заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Борис Жебровський, зокрема, зазначив, що початкова школа в Україні з 1 вересня 2012 року починає жити і працювати за новими стандартами і програмами. Уже в початковій школі діти мають засвоїти елементарні знання про державу, закони, права і обов’язки громадян.

     Заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту закликав вчителів, юристів долучитися до написання нового покоління програм та підручників з правознавства відповідно до нового Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти. Він зосередив увагу присутніх на великому значенні правової освіти через позашкільну роботу, зокрема заходах, які нині проходять в загальноосвітніх н ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 809 | Добавил: osvita | Дата: 08.12.2011 | Комментарии (0)

 

      У1988 році Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосила день 1 грудня Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом. Це пов’язано з тим, що синдром набутого імунодефіциту (СНІД) придбав масштаби пандемії. В даний час понад 41 мільйон чоловік живуть, будучи інфіковані ВІЛ / СНІДом. Найбільше від розповсюдження цього небезпечного захворювання в Європейському Союзі і країнах, що межують з ним, страждає молодь.  В усьому світі в цей день говорять про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе глобальна епідемія. Можна згадувати і оплакувати тих, хто вже помер або смертельно хворий, можна говорити про масштаби трагедії і про те, що чума ХХ, а зараз вже і ХХI століття загрожує існуванню людства ... Всесвітній день боротьби зі СНІДом вперше відзначався 1-го грудня 1988 року після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн пролунав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією по ВІЛ / СНІДу. 

    ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 1047 | Добавил: osvita | Дата: 30.11.2011 | Комментарии (0)

Міністерство освіти надало рекомендації щодо дотримання санітарно-епідеміологічного режиму у школах та діяльності навчальних закладів в період можливих карантинів

У зв’язку із зростанням захворюваності на грип, гострі респіраторні інфекції місцевим органам управління освітою доручено забезпечити проведення профілактичної роботи щодо запобігання виникнення захворювань, посилити контроль за дотриманням у навчальних закладах належного температурного режиму, санітарно-гігієнічних вимог та організації харчування учнів.

Під час оголошення карантину міністерство рекомендує застосовувати елементи дистанційного навчання школярів, створювати в школах консультаційні центри для навчання за індивідуальними планами, а також використовувати для проведення відкритих уроків навчальні програми регіонального телебачення.

У освітньому відомстві звернули увагу керівників управлінь освіти на неприпустимості примусового відправлення вчителів у період карантину у відпустки за власних рахунок.

Вважаємо за доцільне, йдеться в листі МОНмолодьспорт, під час карантину використати робочий час вчителів для підвищення рівня володіння інформаційно-комп’ютерними технологіями.

У міністерстві також зазначили, що призупинення навчально-виховного процесу має здійснюватися лише за приписом місцевих СЕС та рішень органів місцевої виконавчої влади.

За матеріалами: Освіта.ua
Дата публікації: 11.11.2011
Категория: Актуально! | Просмотров: 826 | Добавил: osvita | Дата: 26.11.2011 | Комментарии (0)


     Зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень учнів у 2012 році розпочнеться 15 травня та триватиме до 7 червня. Додаткову сесію ЗНО буде проведено з 18 до 23 червня

     У Міністерстві освіти підписано наказ, яким затверджено календарний план підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України в 2012 році.

У відповідності з графіком проведення ЗНО-2012, першим предметом тестування стане хімія, тестування з цього навчального предмета відбудеться 15 травня.

17 та 19 травня буде проведено тестування з російської мови та географії відповідно.


21 та 22 травня буде проведено ЗНО з математики, ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 594 | Добавил: osvita | Дата: 26.11.2011 | Комментарии (0)


    Директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева коментуючи проблему списування при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання журналісту газети «Сегодня» 22 листопада 2011 року зазначила що, остаточно перемогти списування при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання можна лише тестуванням виключно за допомогою комп'ютера та обладнання відеоспостереження на всіх пунктах тестування.      «Все це планується впроваджувати, але не відразу – залежно від стану комп'ютеризації шкіл. До речі, в 2012-му році з тих предметів, на які зареєструється до 1000 осіб, я думаю, ми цілком зможемо провести тестування виключно в комп'ютерній формі », - поінформувала Ірина Зайцева.

Категория: Актуально! | Просмотров: 624 | Добавил: osvita | Дата: 26.11.2011 | Комментарии (0)

Відповідний наказ підписано Міністром освіти і науки, молоді та спорту Дмитром Табачником та затверджено Міністерством юстиції 20 жовтня 2011 року. завантажити наказ

За результатами громадського обговорення, а також враховуючи перебіг вступної кампанії 2011 року, внесено такі зміни в Умови прийому до вищих навчальних закладів України в 2012 році:
Змінено строки проведення вступної кампанії:

Прийом заяв та документів від вступників на навчання на основі базової або повної загальної середньої освіти на денну форму навчання розпочинається 2 липня.

Прийом документів від вступників на денну форму навчання на основі повної загальної середньої освіти закінчується 31 липня.

Прийом документів від осіб, які мають складати вступні екзамени у вищих навчальних закладах закінчується 20 липня. Вступні екзамени проводяться з 21 липня до 31 липня.

Прийом заяв та документів від осіб, які для вступу на навчання мають проходити творчі конкурси у вищих навчальних закладах, закінчується 17 липня. Творчі конкурси проводяться у декілька сесій з 10 липня до 31 липня.

Прийом заяв та документів від осіб, які вступають на навчання на основі базової загальної середньої освіти, закінчується 20 липня. Вступні екзамени проводяться з 21 липня до 31 липня.

Рейтинговий список вступників, які вступають на основі повної та ба ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 692 | Добавил: osvita | Дата: 26.11.2011 | Комментарии (0)


До уваги керівників загальноосвітніх навчальних закладів!
На виконання листа Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 01.11.2011 № 1/9-808 "Про проведення радіодиктанту національної єдності" та з метою пропагування грамотності, підтримки і розвитку державної мови як духовного потенціалу нації, виховання високої мовної культури дітей та юнацтва, розвитку ціннісних орієнтацій та естетичних потреб учнів, педагогічних працівників, громадськості КОІПОПК рекомендує провести радіодиктант національної єдності 9 листопада 2011 року в День української писемності та мови для бажаючих взяти участь у такій акції.
Текст диктанту буде зачитано 09.11.2011 на Українському радіо о 13.30.
Категория: Актуально! | Просмотров: 1218 | Добавил: osvita | Дата: 03.11.2011 | Комментарии (1)

         Виховання учнів у сучасній школі здійснюється в контексті громадянської і загальнолюдської культури, охоплює весь навчально-виховний процес, ґрунтується на свободі вибору мети життєдіяльності та поєднує інтереси особистості, суспільства і держави. Відповідно до Закону України "Про загальну середню освіту”, на виконання підпункту "і” пункту 2 статті 3 Указу Президента України від 30 вересня 2010 року № 926 "Про заходи щодо забезпечення пріоритетного розвитку освіти в Україні” та пункту 9 доручення Прем’єр-міністра України М. Азарова від 20 липня 2011 року № 34184/2/1-11 до підпункту 10 пункту 2 частини першої Протокольного рішення за результатами засідання Громадської гуманітарної ради під головуванням Президента України В.Ф. Януковича від 30 червня 2011 року щодо поліпшення рівня виховного процесу у навчальних закладах наказом Міністерства від 31.10.11р. № 1243 затверджено "Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України”. Метою основних орієнтирів виховання є створення цілісної моделі виховної системи на основі громадянських та загальнолюдських цінностей як орієнтовної для проектування моделей виховних систем у загальноосвітніх навчальних закладах України. Орієнтири передбачають залучення учнів до різних форм творчої та суспільно корисної діяльності, зок ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 1515 | Добавил: osvita | Дата: 01.11.2011 | Комментарии (0)

28.10.2011 року з 10.00 до 18.00 відбудеться онлайн-трансляція ІІІ Всеукраїнського з`їзду працівників освіти на сайті Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.
Категория: Актуально! | Просмотров: 734 | Добавил: osvita | Дата: 26.10.2011 | Комментарии (1)

        Міністерством юстиції України 20 жовтня 2011 року зареєстровано наказ підписаний Міністром освіти і науки, молоді та спорту Дмитром Табачником про затвердження Умов прийому до вищих навчальних закладів України в 2012 році: наказ № 1179 від 12.10.2011 . Також наказом затверджений порядок подання та розгляду заяв в електронній формі на участь у конкурсному відборі до вищих навчальних закладів.
         Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.              
ознайомитись з наказом
Категория: Актуально! | Просмотров: 734 | Добавил: osvita | Дата: 26.10.2011 | Комментарии (0)

Обговорення проекту документа     ознайомитись з текстом проекту

Пропозиції та зауваження просимо надсилати на електронну адресу: koipopk@ukr.net, вказавши тему повідомлення: «Етичний кодекс (для Яременко Н.В.)»
Категория: Актуально! | Просмотров: 1452 | Добавил: osvita | Дата: 14.10.2011 | Комментарии (0)


З 28 вересня 2011 року йде громадське обговорення основного документа, який виноситься на розгляд з`їзду, – Національної стратегії розвитку освіти в Україні на 2012 – 2021 роки. З урахуванням пропозицій та зауважень до документа, які надійшли за період 28.09.2011р. - 10.10.2011р. підготовлено оновлений варіант проекту Національної стратегії розвитку освіти в Україні на 2012 – 2021 роки, який ми пропонуємо вашій увазі для подальшого обговорення.
     Пропозиції та зауваження просимо надсилати на електронну адреси iitzostrategiya@gmail.com та institut@iitzo.gov.ua.
     
Категория: Актуально! | Просмотров: 1025 | Добавил: osvita | Дата: 13.10.2011 | Комментарии (0)

   
     11 жовтня 2011 року відбувся круглий стіл, на якому представники департаменту загальної середньої освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та відділення науково-методичного забезпечення загальної середньої освіти Інституту інноваційних технологій і змісту освіти розглянули проект Національної стратегії розвитку освіти на 2012-2021 роки. Учасники круглого столу зосередили увагу на основних стратегічних завданнях в галузі освіти на наступні 10 років.
     Вони внесли пропозиції стосовно вирішення питань із задоволення освітніх потреб національних меншин в Україні, осіб з особливими освітніми потребами. Також було запропоновано звернути увагу на механізм роботи з обдарованою молоддю, та програму міжнародного співробітництва. Варто зазначити, що Національна стратегія розвитку освіти на 2012-2021 роки не є детальною програмою, а лише визначає шляхи створення такого освітнього стратегічного ресурсу, що зробить можливим поліпшення доброту людей, забезпечення ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 1222 | Добавил: osvita | Дата: 12.10.2011 | Комментарии (0)

Нещодавно Президентським указом було створено новий центральний орган виконавчої влади – Державну інспекцію навчальних закладів України. Про завдання нового відомства, шляхи підвищення якості вітчизняної освіти, а також про те, як буде інспекція звітувати перед громадськістю - розмова з новопризначеним головою ДІНЗ України Михайлом Гончаренком. Інтерв'ю газеті «Освіта України» від 12 вересня 2011 N 69-70
Категория: Актуально! | Просмотров: 868 | Добавил: osvita | Дата: 06.10.2011 | Комментарии (0)

5 вересня 2011 року стартував восьмий за рахунком всеукраїнський конкурс «Вчитель-новатор», який компанія «Майкрософт Україна» проводить за підтримки Міністерства освіти і науки України. Подробиці про конкурс ви зможете дізнатись на цій сторінці освітньої мережі Microsoft «Партнерство в навчанні» http://ua.partnersinlearningnetwork.com Для доступу до матеріалів необхідна попередня реєстрація у Мережі - правий верхній кут сторінки.
За результатами конкурсу визначаються вчителі, які продемонстрували найкращі результати застосування інноваційних інструментів у навчальному процесі. Переможці конкурсу захищають честь України на Європейському форумі вчителів-новаторів, що проводиться за підтримки програми Microsoft «Партнерство в навчанні».
Участь у конкурсі можуть брати вчителі загальноосвітніх навчальних закладів, науковці, викладачі, а також студенти педагогічних навчальних закладів. Щоб стати учасником конкурсу, потрібно зареєструватися на сайті професійної освітньої Мережі «Партнерство в навчанні», вступити до спільноти Восьмий всеукраїнський конкурс «Вчитель-новатор» та подати конкурсні матеріали в форматі Microsoft PowerPoint. Це може бути «Віртуальний тур до класної кімнати» – навчальні, екологічні, соціальні проекти, проектна діяльність вчителя з учнями з використанням сучасних ІКТ, або оригінальні матеріали освітніх інновацій, що були реалізовані із залученням інформаційно-комунікаційних технологій, наприклад, програми автоматизації робочого місця вчителя, розробк ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 927 | Добавил: OS | Дата: 12.09.2011 | Комментарии (0)

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024