П`ятниця, 19.04.2024, 10:41
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Новини » Педагогічні кадри
« 1 2 3 »
Прем’єр вимагає від міністра освіти вивчити питання незаконних відпусток учителів, невиплати винагородження за перевірку зошитів, завідування кабінетами, 20-відсоткових надбавок тощо
Про це він заявив під час вступного слова на засіданні уряду. Азаров зазначив, що держава витратила значні кошти на ремонт і будівництво навчальних закладів, придбання навчального обладнання і підручників.

"Кілька разів поточного року ми підвищували посадові оклади вчителям. І будемо підвищувати й у наступному. Але, на превеликий жаль, в окремих містах не все так гарно, як ми бажаємо", - сказав прем’єр.

"Так, на мою сторінку у Facebook надходять повідомлення, що в окремих регіонах вчителям не виплачують винагородження за перевірку зошитів, завідування кабінетами, 20-відсоткову надбавку. Наприклад, такі сигнали надходять з Харківської області. Скаржаться педагоги також, що їх змушують кілька днів на місяць брати відпустку за власний рахунок – нібито задля економії коштів", - повідомив Азаров.

"Я вимагаю від Міністра освіти і науки, молоді та спорту – під особисту відповідальність – разом з Міністром фінансів і головами місцевих державних адміністрацій принципово вивчити ці сигнали. Підключити до перевірки Державну фінансову інспекцію. І покласти край таким фактам, якщо вони підтвердяться, це по-перше. А по-друге, за таке знущання з людей мають відповісти ті, хто примушув ... Читати далі »
Категория: Педагогічні кадри | Просмотров: 809 | Добавил: osvita | Дата: 05.09.2012 | Комментарии (0)

30 серпня відбулася конференція педагогічних кадрів Білоцерківського району

У ній взяли участь: голова Білоцерківської районної державної адміністрації А.Немна, заступник голови райдержадміністрації В.Бачинська, заступник голови районної ради П.Нужда, начальник відділу освіти райдержадміністрації А.Литвин, завідувач навчально-методичним кабінетом регіонального краєзнавства Київського обласного інституту післядип ... Читати далі »

Категория: Педагогічні кадри | Просмотров: 710 | Добавил: osvita | Дата: 30.08.2012 | Комментарии (0)

      Нова постанова Кабінету Міністрів України передбачає введення посади асистента вчителя загальноосвітнього навчального закладу з інклюзивним навчанням
Як повідомляє прес-служба Кабміну, розроблення нормативно-правового акта зумовлено необхідністю уведення в загальноосвітніх навчальних закладах з інклюзивним навчанням посади асистента вчителя. Таку посаду може обіймати особа, яка має педагогічну освіту та пройшла курсову перепідготовку щодо роботи в умовах інклюзії.

     Основні завдання асистента вчителя загальноосвітнього навчального закладу з інклюзивним навчанням полягають в адаптації змісту та методів навчання до можливостей і потреб дитини з особливими освітніми потребами та застосування під час уроку системи корекційних заходів, спрямованих на опанування навчального матеріалу.
     Асистент вчителя має разом з учителем збагачувати навчальну програму та допомагати учням з порушеннями психофізичного розвитку набувати знань, вмінь та навичок, що будуть їм необхідні для повноцінного життя в класі, школі, суспільстві.
     Окрім того, асистент вчителя має компенсувати труднощі дитини з особливими освітніми потребами у засвоєнні навчальної програми та забезп ... Читати далі »
Категория: Педагогічні кадри | Просмотров: 930 | Добавил: osvita | Дата: 19.07.2012 | Комментарии (0)

     За результатами опитування, проблеми соціального забезпечення, а також проблеми матеріального та побутового характеру є найактуальнішими для українських учителів

     Інститутом інноваційних технологій та змісту освіти проведено та оприлюднено узагальнені результати опитування вчителів щодо статусу та ролі вчителя в українському суспільстві.
    Таке моніторингове дослідження проводилось на виконання відповідного наказу Міністерства освіти шляхом анкетування вчителів, які викладають у початковій, середній і старшій загальноосвітній школі та проживають у містах і сільській місцевості.
     Згідно з отриманими результатами опитування, найбільш актуальними для вирішення, вчителі назвали проблеми соціально-економічного забезпечення.
     Так, за результатами опитування проблеми матеріального та побутового характеру сьогодні відчуває половина українських вчителів. Найбільший показник серед вчителів початкової школи у сільській місцевості – 57,95% цих вчителів мають матеріальні проблеми, найменший, серед вчителів старшої школи у містах – 48,29%
     Також половина респондентів відзначили проблеми із соціальним забезпеченням, ці показники майже однакові ... Читати далі »
Категория: Педагогічні кадри | Просмотров: 1277 | Добавил: osvita | Дата: 18.07.2012 | Комментарии (0)

     У разі працевлаштування на посади педагогічних працівників у навчальних закладах, молоді фахівці отримають державну допомогу. Заяву необхідно подати до 10 жовтня    
     Міністерством освіти затверджено Порядок надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників вищих навчальних закладів у 2012 році.
    Одноразова адресна грошова допомога у п'ятикратному розмірі мінімальної заробітної плати буде надана випускникам вищих навчальних закладів, які у 2011/12 навчальному році здобули освіту за напрямами і спеціальностями педагогічного профілю та уклали на строк не менш як три роки договір про роботу на посадах педагогічних працівників у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах.
    Відповідно до затвердженого документа, допомога надається випускникам денної форми навчання, які навчались за рахунок бюджетних коштів у вищ ... Читати далі »
Категория: Педагогічні кадри | Просмотров: 823 | Добавил: osvita | Дата: 12.07.2012 | Комментарии (0)

МОНмолодьспорту відпрацьовує стратегію і тактику роботи з методичними службами, оскільки саме вони визначають якість навчальної, методичної і виховної роботи

13 червня в Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України відбулася зустріч заступника міністра Бориса Жебровського і працівників Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти з директорами районних навчально-методичних центрів Києва. Найголовнішою проблемою, яку обговорювали на зустрічі, була якість управлінської діяльності. Адже саме методичні служби на всіх рівнях проектують і реалізують освітню політику.Грошей не треба, треба мати політичну сміливість: кого призначити, як навчити, як змусити його відповідати

Розмова, що розпочалася з обговорення особливостей роботи методистів, згодом перейшла до більш широких питань, які стосуються реформ в освітній галузі. Серед них – підтримка і популяризація роботи піклувальних рад; партнерство з сіль­ськими школами; під’єднання до інтернету дошкільних навчальних закладів і створення власних сайтів; методичні орієнтири на серпневі вчительські конференції.

ХТО ФАКТИЧНО КЕРУЄ ОСВІТОЮ?

Це перша нарада, яка окреслює стратегію і тактику роботи з методичними службами. Взагалі, методист – дуже важлива фігура в освітньому процесі. Це людина, яка визначає, як прокоментувати методичний документ у школі, як визн ... Читати далі »
Категория: Педагогічні кадри | Просмотров: 929 | Добавил: osvita | Дата: 20.06.2012 | Комментарии (0)

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України спільно з Національним педагогічним університетом імені М.Драгоманова розробляють експериментальні тести для визначення придатності до педагогічної та психологічної професії.

Про це повідомив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник у п'ятницю під час години запитань до уряду в Верховній Раді, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

"Міносвіти разом із Національним педагогічним університетом імені Драгоманова відпрацьовує проведення тестування на придатність до педагогічної та психологічної професії", - сказав він.

Табачник висловив сподівання, що робота буде завершена вже у цьому календарному році, тож з наступного тим, хто хоче одержати спеціальність педагога чи психолога, буде запропоновано експериментальний тест на придатність до такої діяльності.

Ірина Бакай, КИЇВ. 8 червня 2012 року.
Категория: Педагогічні кадри | Просмотров: 1089 | Добавил: osvita | Дата: 09.06.2012 | Комментарии (0)

Проведено засідання оргкомітету Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів «Джерело творчості» з номінації «Директор позашкільного навчального закладу»

18 квітня 2012 року в Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України відбулося засідання оргкомітету Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів «Джерело творчості».

У засіданні взяли участь: представники Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Інституту інноваційних технологій і змісту освіти, Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук України, Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, Українського державного центру позашкільної освіти, Національного центру «Мала академія наук України», Українського державного центру туризму, екскурсій і краєзнавства учнівської молоді, Асоціації позашкільних навчальних закладів України, а також газети «Позашкілля».

Учасниками засідання розглянуто питання організації конкурсу педагогічної майстерності та затверджено склад журі за номінаціями: «Директор обласного позашкільного навчального закладу», «Директор районного позашкільного навчального закладу» та «Директор міського позашкільного навчального закладу». ... Читати далі »
Категория: Педагогічні кадри | Просмотров: 862 | Добавил: osvita | Дата: 19.04.2012 | Комментарии (0)

Проект Ірини Фрідман для інтерактивного вивчення історії зайняв друге місце на Європейському форумі Microsoft "Партнерство в навчанні"

Інтерактивний навчальний курс "Коріння", розроблений Іриною Фрідман, учителем історії та географії київського Технологічного ліцею, визнали одним із найбільш інноваційних проектів у Європі. Він увійшов до трійки найкращих у номінації "Вчитель як новатор і агент змін". Вивчення предметів за електронними зошитами, відвідування історичних місць, створення відеофільмів та презентація проектів у класі – так виглядає цей навчальний курс.

Всього у форумі Microsoft "Партнерство в навчанні", що пройшов у Лісабоні в березні, взяло участь понад 250 педагогів із 40 країн Європи. З понад 80 представлених проектів 24 отримали нагороди за інноваційне використання технологій у класі. Усі переможці представлять свої країни восени на міжнародному форумі в Афінах.

Проект Ірини Фрідман використовує інформаційні технології для вивчення історії та географії, проте її підхід може застосовуватися і в інших предметах.

"Перевагою проекту "Коріння" є можливість інтеграції відразу декількох предметів – всесвітньої історії, історії України, зарубіжної літератури і, звичайно ж, інформаційних технологій. Проект також залучає в процес не тільки ... Читати далі »
Категория: Педагогічні кадри | Просмотров: 703 | Добавил: osvita | Дата: 18.04.2012 | Комментарии (0)

     10 квітня 2012 року відбулось заключне засідання атестаційної комісії відділу освіти

     У 2011-2012 навчальному році районною атестаційною комісією проатестовано 80 педагогічних працівників із 36 закладів освіти, районного методичного кабінету та Білоцерківського районного центру соціально-психологічної реабілітації:

... Читати далі »
Категория: Педагогічні кадри | Просмотров: 1278 | Добавил: osvita | Дата: 11.04.2012 | Комментарии (0)

Вчитель початкової школи має оволодіти принципово новим для сьогодення інструментом – сучасною методикою навчання дітей початкового шкільного віку основам інформатики та іноземної мови

Про це сьогодні заявив Перший заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Євген Суліма під час наради ректорів вищих педагогічних навчальних закладів з питань підготовки педагогічних кадрів до роботи в умовах запровадження нових стандартів середньої освіти.

Також Перший заступник Міністра звернув увагу на характерну особливість стандарту – водночас із предметною підготовкою, за роки здобуття загальної середньої освіти діти мають оволодіти ключовими компетентностями.

Окрім того Євген Суліма зазначив, що «не можна оминути увагою необхідність врахування вимог зазначених стандартів початкової загальної освіти і загальної середньої освіти до підготовки вчителя при розробленні нової Концепції розвитку педагогічної освіти, роботу над якою розпочато у Міністерстві».

Учасники наради, яким роздано проект Концепції педагогічної освіти, погодилися, що сучасний розвиток суспільства вимагає подальшого вдосконалення системи педагогічної та післядипломної освіти педагогічних працівників відпові ... Читати далі »
Категория: Педагогічні кадри | Просмотров: 756 | Добавил: osvita | Дата: 19.03.2012 | Комментарии (0)


На виконання наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 27 січня 2012 року № 81 «Про роботу навчальних закладів в умовах низьких температур» у ряді територій України прийнято рішення про призупинення навчально-виховного процесу в загальноосвітніх, професійно-технічних, позашкільних і вищих навчальних закладах. У зв’язку з надходженням до ЦК Профспілки працівників освіти і науки України численних запитів від працівників освіти, профспілкового активу щодо порядку організації роботи працівників у цей період та оплати їхньої праці роз’яснюємо наступне.

     Зазначені питання врегульовано рядом нормативно-правових актів. Так, згідно з наказом МОНмолодьспорту № 81 у період призупинення навчально-виховного процесу необхідно організувати проведення навчання з використанням дистанційних (індивідуальних) форм навчання, інтерактивних засобів; забезпечити проведення відповідними службами комплексу робіт щодо підтримання функціонування інженерних споруд, мереж, комунікацій, дотримання правил техніки ... Читати далі »
Категория: Педагогічні кадри | Просмотров: 1078 | Добавил: osvita | Дата: 02.02.2012 | Комментарии (0)


     Протягом двох років середня зарплата вчителя вийде на рівень середньої заробітної плати у промисловості. Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров, виступаючи з відкритою лекцією перед студентами у Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова.   
     «Наше завдання вийти на рівень середньої заробітної плати вчителя, що відповідає рівню середньої заробітної плати у народному господарстві. Нам під силу це зробити? Так, під силу! Я думаю, що у найближчий рік-два ми це зробимо», - сказав Микола Азаров, підкресливши, що престижність праці вчителя залежить не тільки від рівня заробітної плати, але і від багатьох інших чинників.
      Глава Уряду наголосив, що потрібно розробити таку систему, при якій працювати вчителем було б дійсно престижно. Микола Азаров додав, що робота вчителя по факту є однією із найбіл ... Читати далі »
Категория: Педагогічні кадри | Просмотров: 814 | Добавил: osvita | Дата: 27.01.2012 | Комментарии (0)


26 січня 2012 року у Міністерстві під головуванням заступника Міністра Бориса Жебровського відбулася нарада з питань організації атестації педагогічних працівників у 2011/2012 навчальному році. У нараді брали участь керівники кадрових служб управлінь освіти і науки обласних державних адміністрацій, керівники Центрального комітету профспілки працівників освіти і науки, представники обласних профспілкових організацій, керівники навчальних закладів.
Заступник Міністра відмітив особливу роль шкільного учителя у суспільстві та відзначив, що першочерговим завданням органів управління освітою є максимальний захист педагогічних працівників, які сумлінно виконують свої професійні обов’язки.

Також Борис Жебровський зазначив, що у структурі обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти планується створення авторських творчих майстерень найкращих учителів, діяльність яких спрямовуватиметься на створення умов розвитку ... Читати далі »
Категория: Педагогічні кадри | Просмотров: 1232 | Добавил: osvita | Дата: 27.01.2012 | Комментарии (0)


Наказ Міністерства № 69 від 26.01.2012 26 січня 2012 "Про створення авторських творчих майстерень учителів на базі інститутів післядипломної педагогічної освіти"

Підписано наказ про створення авторських творчих майстерень учителів при закладах післядипломної педагогічної освіти (наказ розміщено у рубриці «Нормативно-правова база»).Його значення прокоментував заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Борис Жебровський: «У період, коли йдуть глибинні реформи, зростає роль талановитих і досвідчених фахівців. Сьогодні в освіті саме такий час. Наше завдання – максимально мобілізувати інтелектуальну еліту учительства. 

Створення авторських творчих майстерень один із напрямів удосконалення системи підвищення кваліфікації. Така форма сприяє створен ... Читати далі »

Категория: Педагогічні кадри | Просмотров: 768 | Добавил: osvita | Дата: 27.01.2012 | Комментарии (0)


     21 січня 2012 року відбулося засідання Центрального оргкомітету Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2012», на якому розглядалися питання з організації та проведення третього (заключного) туру Конкурсу.

Голова Центрального оргкомітету, заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Борис Жебровський, окреслив головні завдання роботи Центрального оргкомітету фахового конкурсу – єдиного конкурсу професійної майстерності вчителів, який проводиться на державному рівні.


Борис Жебровський звернув увагу членів Центрального оргкомітету на творчий і професійний підхід щодо підготовки завдань Всеукраїнського конкурсу «Учитель року». Зазначив, що зі змінами в освіті повинні змінюватися підходи до вибору кращого вчителя України. Нині педагогові мають бути притаманні такі риси, як толерантність, полікультурність і відкритість у спілкуванні. Сучасне суспільство, його розвиток, вимагає від вчителя нових вмінь. Інформаційні технології – якраз те, що потрібно для учнів, але при цьому ... Читати далі »
Категория: Педагогічні кадри | Просмотров: 796 | Добавил: osvita | Дата: 23.01.2012 | Комментарии (0)


З метою врегулювання питання щодо атестації вчителів та викладачів, які викладають два і більше навчальні предмети, наказом Міністерства від 20 грудня 2011 року № 1473 затверджено Зміни до Типового положення про атестацію педагогічних працівників. 10 січня 2012 року наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції України (текст наказу розміщено у рубриці «Нормативно-правова база», на сайті РМК - "Педагогічні кадри" перейти на сторінку), який з дня його офіційного опублікування в Офіційному віснику України набере чинності.
Нормативним актом установлено, що присвоєні за результатами останньої атестації кваліфікаційні категорії та педагогічні звання вчителям та викладачам, які викладають два і більше навчальні предмети і до набрання чинності цим наказом не пройшли підвищення кваліфікації з усіх предметів, які вони викладають, поширюються на все педагогічне навантаження до наступної атестації

У січні планується провести нараду із спеціалістами ... Читати далі »
Категория: Педагогічні кадри | Просмотров: 1773 | Добавил: osvita | Дата: 16.01.2012 | Комментарии (0)


До уваги вчителів!

     З 10 грудня 2011 року по 10 січня 2012 року робоча група національного проекту «Відкритий світ» проводить конкурс для вчителів та методистів щодо розроблення мультимедійних уроків.
До конкурсу допускаються мультимедійні уроки, що відповідають навчальній програмі ІІІ чверті 7 класу, затвердженій Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України.
Переможці конкурсу отримають цінні призи та можливість укладання контракту з національним проектом «Відкритий світ» на розроблення мультимедійних уроків в рамках проекту. Детальніше про умови конкурсу можна дізнатися на сайті проекту: www.ow.org.ua.
Положення про Загальнонаціональний конкурс зі створення електронних освітніх ресурсів
Категория: Педагогічні кадри | Просмотров: 1204 | Добавил: osvita | Дата: 22.12.2011 | Комментарии (0)

Щодо оволодіння учителями

загальноосвітніх навчальних закладів 

інформаційно-кумунікаційними технологіями   читати

Категория: Педагогічні кадри | Просмотров: 955 | Добавил: osvita | Дата: 21.12.2011 | Комментарии (0)

Організатор конкурсу: Інститут обдарованої дитини НАПН України
Метою конкурсу педагогічної майстерності є сприяння максимальному наближенню навчання й виховання дітей в Україні до виявлення та розвитку задатків та здібностей кожної дитини, формування інноваційної особистості, утвердження дитиноцентризму в освіті, поширення досвіду творчо працюючих педагогів з виявлення та педагогічного супроводу творчого, інтелектуального та фізичного розвитку учнів засобами проектування моделей сучасних уроків, програм, проектів та виховних заходів.
Конкурс проводиться за участю педагогів загальноосвітніх, спеціалізованих та позашкільних навчальних закладів України всіх форм власності.
ПОЛОЖЕННЯ про І Всеукраїнський конкурс "Творчий учитель – обдарований учень»
Категория: Педагогічні кадри | Просмотров: 1543 | Добавил: osvita | Дата: 10.12.2011 | Комментарии (0)

1-20 21-40 41-55

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024