П`ятниця, 26.04.2024, 22:24
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Головна » 2012 » Квітень » 18 » Вчителька з Києва увійшла до трійки найбільш інноваційних педагогів Європи
13:44
Вчителька з Києва увійшла до трійки найбільш інноваційних педагогів Європи
Проект Ірини Фрідман для інтерактивного вивчення історії зайняв друге місце на Європейському форумі Microsoft "Партнерство в навчанні"

Інтерактивний навчальний курс "Коріння", розроблений Іриною Фрідман, учителем історії та географії київського Технологічного ліцею, визнали одним із найбільш інноваційних проектів у Європі. Він увійшов до трійки найкращих у номінації "Вчитель як новатор і агент змін". Вивчення предметів за електронними зошитами, відвідування історичних місць, створення відеофільмів та презентація проектів у класі – так виглядає цей навчальний курс.

Всього у форумі Microsoft "Партнерство в навчанні", що пройшов у Лісабоні в березні, взяло участь понад 250 педагогів із 40 країн Європи. З понад 80 представлених проектів 24 отримали нагороди за інноваційне використання технологій у класі. Усі переможці представлять свої країни восени на міжнародному форумі в Афінах.

Проект Ірини Фрідман використовує інформаційні технології для вивчення історії та географії, проте її підхід може застосовуватися і в інших предметах.

"Перевагою проекту "Коріння" є можливість інтеграції відразу декількох предметів – всесвітньої історії, історії України, зарубіжної літератури і, звичайно ж, інформаційних технологій. Проект також залучає в процес не тільки вчителів і учнів, а й батьків. Щорічно проект вдосконалюється, додаються нові методи роботи, використовуються додаткові технології. Зараз ми створюємо новий робочий зошит, що охоплює Білорусь і Литву", – розповідає про проект Ірина Фрідман.

Крім цього, спілкування з іншими учасниками на форумі дозволило дізнатися більше про використання технологій в освіті, а також дало кілька ідей для нових проектів, додає вона.

У київському Технологічному ліцеї, інформаційні технології – вже невід’ємна частина освітнього процесу. У 2010 році ліцей став першою українською школою, яка бере участь у міжнародній програмі Microsoft для шкіл-новаторів, мета якої – поширення комп’ютерних навичок серед школярів. В ліцеї також закінчується робота над створенням освітнього порталу на платформі SharePoint, і скоро електронний зошит і підручник будуть використовуватися всіма класами.

"Інноваційні вчителя активно використовують інформаційні технології і демонструють нові підходи до навчання. Вони розвивають в учнів такі важливі навички як спільна робота над завданнями, критичне мислення, вміння працювати з комп’ютером. Знання комп’ютера сьогодні вже стоїть нарівні зі знанням азів математики або граматики. Це – невід’ємна частина підготовки молоді до майбутнього, адже вже сьогодні більше половини робочих місць вимагають знання комп’ютера, а через кілька років ця частка буде більше 90%", – підкреслює Яна Курченко, менеджер програми "Партнерство в навчанні" компанії "Майкрософт Україна".

За матеріалами: Освіта.ua
Категорія: Педагогічні кадри | Переглядів: 706 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024