П`ятниця, 29.03.2024, 15:49
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Головна » 2012 » Грудень » 4 » 4 грудня - День замовлень подарунків Діду Морозу
09:26
4 грудня - День замовлень подарунків Діду Морозу
     4 грудня -День замовлень подарунків Діду Морозу
Деякі сайти пропонують відзначати 4 грудня День замовлення подарунків Діду Морозу. Що ж, якщо подарунок треба замовляти, то чому б не зробити це 4 грудня?
     Як написати листа Діду Морозу?
Поява Діда Мороза в будинку з нетерпінням чекає кожна дитина. Адже довгоочікувані новорічні подарунки так приємно отримати саме від Дідуся. Звичайно, подарунки від батьків також бажані, але привнести в життя дитини частку казки можна завжди! Країна Рад пропонує батькам та їх дітям написати листа Діду Морозу!

До написання листа Діду Морозу слід підійти дуже серйозно. Це не проста формальність, щоб дізнатися, який подарунок хоче отримати дитина на Новий рік. Лист Діду Морозу – це казка, яка стає реальністю. До того ж, процес написання листа зажадає від дитини проявити всі свої творчі здібності та фантазію. Отже, приступаємо до листа!

Написати листа Діду Морозу, здавалося б, не складе великих труднощів. Але це тільки на перший погляд. Сам дитина не знає, що можна написати, чому, в якій послідовності. Його лист може вийти занадто коротким або зовсім незрозумілим нікому. А якщо дитина навіть писати не вміє? Ось тому батьківська допомога просто необхідна в будь-якому випадку.

Звичайно, перше, що слід зробити, це визначити структуру листа. Також важливо подумати, що саме слід написати. Не можна просто сказати Дідові Морозу, який подарунок буде найбажанішим. Тому лист слід почати з опису самого автора. Якщо Ваші діти вже самі вміють писати, нехай вони самостійно описують себе. А от дітям поменше знадобиться допомога дорослих. Складіть список певних питань, на які малюк повинен дати відповідь, і з його слів все запишіть. Не слід всю роботу проробляти за дитину. Нехай він сам подумає, що він може розповісти про себе, – ім'я, вік, де живе і з ким, домашні улюбленці, улюблені іграшки, мультфільми, хобі.

Далі можна переходити до другої частини листа: досягнення дитини. Нехай він пригадає, чого він навчився за минулий рік – вивчені вірші або алфавіт, перші написані літери. Всі важливі досягнення дитина повинна сама усвідомити й описати їх. З виховної точки зору такі маленькі досягнення фіксуються у свідомості малюка, і він відчуває себе переможцем і значущим людиною.

Також важливим розділом в листі Дідові Морозу є опис добрих справ і хороших вчинків. Коли і цей блок завершено, слід подумати про обіцянки малюка. Нехай він добре подумає, що б він міг робити в наступному році самостійно, або які обов'язки він почав би виконувати по дому. Ні в якому разі не тисніть на дитину, можете йому тільки підказувати. Слідкуйте, щоб все, обіцяне дитиною, було конкретним і виконуваним.

Не забудьте пояснити дитині, навіщо потрібна така подробиця в листі: Дідусеві Морозу не буде цікаво читати лист, в якому всього лише пару рядків. Чим більше дитина зможе написати про себе – тим краще.

Тепер можна приступати до найголовнішого – замовлення подарунка. Тут Вам слід обов'язково допомогти дитині вибрати подарунок. Дуже часто буває так, що у малюка дуже багато ідей і сам він конкретно не знає, чого хоче насправді. Тому можете написати кілька ідей. Також слід простежити, щоб подарунки, які дитина хоче отримати від Діда Мороза, були Вам по кишені.

І остання частина – прикраса листи і творчий подарунок Діду Морозу. Цей атрибут не обов'язковий, але для розвитку естетичного смаку і фантазії дитини не перешкодить. Лист можна прикрасити аплікацією, власним віршиком або малюнком. Головне, щоб дитина сама прикрасив лист.

Отже, лист написано. Тепер залишилося вирішити, що з ним робити. Його можна відправити за адресою, де живе Дід Мороз. Інший варіант – це покласти лист на підвіконня при дитині. Коли малюк засне, лист можна забрати. Можете залишити невеликі сліди на місці листа, мовляв, вночі прилітали помічники Дідусі й забрали лист.

Якщо Ви вирішили дійсно відправити лист Діду Морозу, можете зробити це по звичайній пошті. Відповідний лист можна чекати досить довго, але воно обов'язково прийде! Самі розумієте, скільки листів щорічно отримує Дідусь Мороз!

Пошта Діда Мороза в Росії:

Дідові Морозу
м. Великий Устюг
Вологодська обл.
162390

А якщо Ваша дитина вже знає англійську мову, також можна написати лист Санта-Клаусу. Надіслати його можна за такою адресою:

To Santa Claus
Arctic Circle
Rovaniemi
Finland
96930

Джерело:  http://vseznajka.com.ua

Категорія: День сьогодні | Переглядів: 1692 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024