30 листопада 2012
р. пройшов семінар –практикум старших медсестер та кухарів дошкільних навчальних закладів та
загальноосвітніх шкіл району з проблеми "Організація харчування дітей в дошкільних та загальноосвітніх навчальних
закладах та дотримання інструкції з організації харчування дітей"
Раціональний режим харчування, збалансованість
раціону, дотримання санітарно-гігієнічного та санітарно-епідеміологічного режиму
в закладах є основними
умовами для підвищення опору дитячого організму до захворювань, для нормального
росту і розвитку дітей, які виховуються та навчаються у навчальних закладах. Як
правильно організувати харчування
дітей в дошкільних та загальноосвітніх
навчальних закладах - розповіли присутнім методист РМК Бойко Л.Я. та спеціаліст відділу освіти Панкратова Н.В. З вимогами щодо ведення документації з
організації харчування ознайомила
присутніх старша медсестра ДНЗ «Ясочка»
Поліщук Т.В. Про
недопущення санітарно-гігієнічного
режиму харчування дітей в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах
наголосив у своєму виступі В.Ф.Пугач , санітарний лікар СЕС.
Рекомендації семінару:
1. Забезпечувати
правильно організований режим харчування ( постійно).
2. Дотримуватись Інструкції з організації харчування
дітей у ДНЗ та загальноосвітніх школах (постійно)
3. У своїй роботі не допускати порушень
санітарно-гігієнічного режиму ( постійно)
4. Привести в належний стан документацію з організації харчування дітей у ДНЗ та ЗНЗ. (до
10.11.2010 року)
5 Оформити куточок
«Основні санітарно-гігієнічні
вимого до організації харчування дітей»
6. Вжити
невідкладних заходів щодо дотримання санітарно-гігієнічного та
санітарно-епідеміологічного режиму в закладах;
7. Здійснювати систематичний контроль за
утриманням в чистоті і порядку інвентар, іграшок, педагогічного приладдя.
8. Посилити контроль за дотриманням дітьми
дитячого садка та учнів правил особистої гігієни.
|