П`ятниця, 29.03.2024, 08:37
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Новини » 2012 » Жовтень » 31
    Борис Жебровський закликав керівників методичних служб скласти «авторитарну зброю» й перейти на бік учительства
     Заступник міністра провів нараду із завідуючими методичних кабінетів сільських районів. Варто відзначити, що ця зустріч не є першою – з ініціативи Бориса Михайловича вже відбувся цикл нарад із представниками методичних служб різних рівнів.
     Борис Жебровський розпочав зібрання цікавим «військовим» твердженням: не можна «прориватися» на всіх ділянках фронту. І в реформуванні будь-чого, а особливо – освітньої системи, також не можна братися за поліпшення всього й одра­зу. Адже може не вистачити ні сил, ані ресурсів. Тому треба зважати на ті напрями, що, безумовно, впливають на якість освіти, але не є занадто дорогими.
НЕ ТИСНУТИ, А СТИМУЛЮВАТИ
     Серед резервів підвищення ефективності галузі освіти – оптимізація роботи вертикалі її управління. І ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 815 | Добавил: osvita | Дата: 31.10.2012 | Комментарии (1)

    Це свято відзначається в день, коли в 1996 році шість причорноморських країн - Болгарія, Румунія, Туреччина, Грузія, Росія і Україна - підписали Стратегічний план дій з реабілітації і захисту Чорного моря. 
    Цей План був розроблений після проведення всебічних досліджень морського середовища, які показали, що його життєздатність істотно погіршилася порівняно з попередніми трьома десятиліттями.
Просмотров: 764 | Добавил: osvita | Дата: 31.10.2012 | Комментарии (0)

     Про проведення ХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика
    ХІІІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика стартуватиме 9 листопада 2012 р. у м. Рівному.
     Урочисте відкриття конкурсу відбудеться о 12.00 год. у Рівненському обласному музично-драматичному театрі. Реєстрація учасників заходу з 11.00 до 11.50 у фойє театру (пл. Театральна, 1).
      Повідомляємо, що Міністерству освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, управлінням освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій до 1 січня 2013 р. необхідно надіслати відомості про переможців ІІІ етапу серед учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів та переможців ІІ етапу з числа студентів вищих навчальних закладів на адресу: 01034, м. Київ, вул. Ярославів Вал, 21Є, офіс 57 (електронна адреса: lum2003@ukr.net; т/факс: 486-53-78).
     У січні 2013 р. проводиться підсумковий (загальнонаціональний) етап для учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів, для студентів вищих навчальних закладів – в Автономній Республіці Крим, обласних центрах, містах Києві та Севастополі у день, визначений Лігою українських меценатів за погодженням з Міністер ... Читати далі »
Категория: Конкурс | Просмотров: 703 | Добавил: osvita | Дата: 31.10.2012 | Комментарии (0)

     Використання ІТ у нашій освіті, яке у народі іменується "комп’ютеризацією", дещо нагадує колективізацію й утворення колгоспів: не вступиш - розстріляємо
     Школи усіма правдами і неправдами добувають комп’ютери, обладнують класи інформатики, забезпечують учителів, а що з цим робити далі, окрім як друкувати документи і показувати презентації, - не завжди знають.
     Круглий стіл на тему "Проблеми впровадження інноваційних ІТ технологій та шляхи їх вирішення", організований у рамках IV Національної виставки-презентації "Інноватика в сучасній освіті", мав би зацікавити не лише вчителів і керівників шкіл, а й чиновників. Однак, на превеликий жаль, до розмови приєднався лише один директор школи, один учитель інформатики і… жодного чиновника.
     Незважаючи на те, що Україна не перший рік декларує необхідність побудови інформаційного суспільства, впровадження інформаційних технологій в усіх сферах суспільного життя залишає бажати кращого. За глобальним індексом конкурентоспроможності 2011-2012 (WEF Global Competi-tiveness Index) ми посідаємо 82-ге місце зі 142 країн, за індексом технологічної готовності 2011-2012 (WEF Technological Readiness Index) - 82-ге місце зі 142 країн, за індексом мережевої готовності 2011-2012 (WEF Networked Readine ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 756 | Добавил: osvita | Дата: 31.10.2012 | Комментарии (0)

    Думки обізнаного вчителя щодо проблем впровадження у школах інформаційно-комунікативних технологій
    Уявіть, щойно довідався, що ІКТ розшифровується як інформаційні та комунікаційні технології. Як іноді буває: читаєш статтю, зустрічаєш в її тексті абревіатуру й починаєш пригадувати, що ж вона означає, і пригадати не можеш. А автор чеше, вибачите за висловлювання, й уздовж і поперек, і скрізь хоче це слівце вставити. Так іноді всю статтю прочитаєш і не зрозумієш, про що ж усе-таки йшла мова.
    Ось так і тут, якийсь час тому, побачивши цю абревіатуру, припускав, що це мусить звучати як інформаційні та комп’ютерні технології. Моє здивування з цього приводу означало тільки одне: раз цей термін присутній у позначенні шкільного предмета, то це мусить бути його базисною складовою.
    Обізнаний із комунікаційними технологіями не з чуток, смію вас запевнити: у цих самих технологіях дуже багато цікавого, у тому числі навчальних тем для вивчення, що можуть бути присутніми у шкільній освіті. Але чи потрібно це?
    Якщо цю комунікацію (тобто зв’язок) вивчати докладно, це буде нудно, якщо стисло, на 10‑15 сторінок підручника, то вона так і залишиться непізнаним об’єктом.   
    Ви скажете: ну що там у цьому зв’язку вивчати? Ну, добр ... Читати далі »
Категория: Актуально! | Просмотров: 1117 | Добавил: osvita | Дата: 31.10.2012 | Комментарии (0)

Міністерство освіти звернулося до атестаційних комісій з вимогою зменшити обсяг паперообігу та звітів під час атестації вчителів, оскільки це лише створює видимість роботи

Таке звернення міститься у листі профільного міністерства та пов’язане зі зверненнями педагогічних працівників з приводу вимог про надання великої кількості узагальнюючих матеріалів при проходженні атестації.

У Міносвіти нагадали, що норми положення про атестацію педагогічних працівників не передбачають написання педагогічними працівниками, які атестуються, звітів про роботу у міжатестаційний період, оформлення папок з документами про результати своєї роботи, планами уроків, методичними розробками, сценаріями виховних заходів та надання відеозаписів уроків й інших відомостей про роботу.

Водночас у міністерстві зауважили, що педагогічні працівники, які претендують на присвоєння педагогічних звань "викладач-методист", "учитель-методист", "вихователь-методист", "практичний психолог-методист", "педагог-організатор-методист", "керівник гуртка-методист" повинні мати власні методичні розробки, що пройшли апробацію та схвалені науково-методичними установами.

"Покладення на педагогічних працівників обов’язків з підготовки зайвих звітів та штучне збільшення паперообігу лише створюють видимість роботи атестаційних комісій і, як пра ... Читати далі »
Категория: Атестація педпрацівників | Просмотров: 1233 | Добавил: osvita | Дата: 31.10.2012 | Комментарии (0)

Щодо атестації педагогічних працівників

До Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України надходять численні звернення педагогічних працівників з приводу вимог атестаційних комісій про надання великої кількості узагальнюючих матеріалів при проходженні атестації.

Повідомляємо, що згідно із пунктом 3.3 Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 № 930 (далі – Типове положення), атестаційна комісія відповідно до затвердженого графіку роботи вивчає педагогічну діяльність осіб, які атестуються, шляхом відвідування уроків, позаурочних заходів, вивчення рівня навчальних досягнень учнів, з предмета, що викладає вчитель, ознайомлення з навчальною документацією щодо виконання педагогічним працівником своїх посадових обов'язків, його участі у роботі методичних об'єднань, фахових конкурсах та інших заходах, пов'язаних з організацією навчально-виховної роботи, тощо.

Типовим положенням не передбачено написання педагогічними працівниками, які атестуються, звітів про роботу у міжатестаційний період, оформлення папок з документами про результати своєї роботи, планами уроків, методичними розробками, сценаріями виховних заходів та надання відеозаписів уроків й інших відомостей про роботу.

Водночас слід зауваж ... Читати далі »
Категория: Атестація педпрацівників | Просмотров: 1228 | Добавил: osvita | Дата: 31.10.2012 | Комментарии (0)

     30 жовтня 2012 року у великому залі Білоцерківської районної державної адміністрації відбувся теоретичний семінар для заступників директорів ЗНЗ з навчально-виховної роботи. Після семінару пройшла інструктивно-методична нарада.  У заході взяли участь 35 завучів, Гетьман О.А., виконуюча обов'язки начальника відділу освіти, Лавренчук Г.М., завідуюча РМК, Вдовика Т.І., методист РМК.

     На семінарі учасники заходу розглянули питання організації та проведення атестації навчальних кабінетів, вимоги до оформлення відповідних документів. Також заступники директорів визначили ефективні форми організації вивчення професійної діяльності педагогічних працівників.

    В ході наради були розглянуті такі питання: про пробне ЗНО, про стан фукціонування сатів закладів освіти, про розвиток інформаційного середовища, стан впровадження нового Державного стандарту початкової школи, про використання навчально-методичної літератури в закладах освіти району, про організацію проведення районного етапу олімпіад, про хід атестації педагогічних працівників. 

Категория: Методичні заходи | Просмотров: 711 | Добавил: osvita | Дата: 31.10.2012 | Комментарии (0)

     30 жовтня 2012 року в приміщенні залу РДА пройщов майстер-клас для вчителів образотворчого мистецтва. Педагогічні працівники повинні постійно підвищувати свій професійний рівень, удосконалювати педагогічну майстерність, розвивати загальну культуру. Цьому значною мірою сприяє організація методичної роботи з учителями. Майстер-клас для учителів образотворчого мистецтва провела Ляшенко Лілія Петрівна, вчитель образотворчого мистецтва Піщанського НВО. Учасники заходу на практиці оволоділи технікою створення флеш-картини "Осіннє дерево". Лілія Петрівна розповіла про різноманітні техніки виконання таких робіт, а також представила свої власні роботи.








Категория: Методичні заходи | Просмотров: 967 | Добавил: osvita | Дата: 31.10.2012 | Комментарии (0)

     30 листопада 2012 р.   пройшов ... Читати далі »

Категория: Методичні заходи | Просмотров: 2029 | Добавил: osvita | Дата: 31.10.2012 | Комментарии (0)

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024