Четвер, 25.04.2024, 19:37
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Головна » 2012 » Квітень » 26 » Відбувся Перший Всеукраїнський з’їзд учителів інформатики
18:55
Відбувся Перший Всеукраїнський з’їзд учителів інформатики
24 квітня 2012 року у приміщенні Київського міського будинку вчителя відбувся Перший Всеукраїнський з’їзд учителів інформатики. Проведення з’їзду відбулося за ініціативи робочої групи з розробки навчальної програми з інформатики для 5-9-х класів для презентації та обговорення зазначеного документу.

До участі у з’їзді прибуло 192 із 200 делегатів з усіх регіонів України, а також 30 запрошених представників від Національної академії педагогічних наук України, вищих навчальних закладів, інших установ та відомств.

На урочистому відкритті з’їзду делегатам від різних регіонів України заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Борис Жебровський передав вітання від Міністра Дмитра Табачника, і зазначив: «Для всіх нас важливо не пропустити жодної розумної і конструктивної думки».

Окрім проекту навчальної програми з інформатики для 5-9-х класів на порядок денний роботи з’їзду були також винесені питання про хід реалізації Державної цільової програми впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій «100 відсотків» на період до 2015 року, а також про впровадження навчального предмета «Інформатика» у початковій школі відповідно до нової програми. Доповідачами виступили Наталія Морзе, проректор Київського університету імені Бориса Грінченка, доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України, Тамара Пушкарьова, заступник директора Інституту інноваційних технологій і змісту освіти та Олена Дубовик, начальник відділення науково-методичного забезпечення загальної середньої освіти Інституту інноваційних технологій і змісту освіти.

Але саме проект навчальної програми з інформатики для 5-9-х класів став предметом гарячих дискусій. Делегатам ледве вдалося досягти компромісу. Було прийнято рішення: взяти за основу нову навчальну програму з інформатики для 5-9-х класів; робочій групі за участю представників з’їзду доопрацювати програму з урахуванням висловлених пропозицій та рекомендувати її до затвердження Колегією Міністерства освіти і науки, молоді та спорту після доопрацювання.

Отже робота триває.

За результатами обговорення інших питань порядку денного з’їзд ухвалив такі рішення:
Звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням щодо фінансування з Державного бюджету заходів Державної цільової програми впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій "Сто відсотків" на період до 2015 року у повному обсязі в межах видатків, передбачених Програмою.
Направити до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту зауваження та пропозиції стосовно впровадження нових програм початкової школи в частині викладання інформатики у початкових класах. Звернутися до Міністерства охорони здоров’я з проханням внести зміни до Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу в частині облаштування кабінетів інформатики та визначення часових норм користування комп’ютерами учнями молодших класів.

Атмосфера з’їзду підтвердила необхідність відкритого обговорення надважливих для освіти питань.

за матеріалами сайту  http://www.mon.gov.ua
Категорія: Актуально! | Переглядів: 874 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024