Вівторок, 23.04.2024, 13:27
Методична служба
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально! [732] Атестація педпрацівників [13]
Батькам [4] Вітаємо! [197]
День сьогодні [108] Державна підсумкова атестація [20]
Діловодство [2] Документ [14]
Закінчення навчального року [27] Запрошуємо до обговорення [2]
ЗНО [46] Інклюзивне навчання [2]
Інспектування [4] Конкурс [106]
Методичні заходи [558] Науково-методична рада РМК [3]
Нарада директорів [28] Нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи [14]
Обдарована дитина [85] Педагогічні кадри [55]
Позакласна робота [39] Початок навчального року [105]
Предметний тиждень [102] Тема тижня [10]
Управлінська діяльність [36] Спорт [29]
Шкільні новини [413]
Корисні посилання

СТРІЧКА НОВИН

Освітній портал

Головна » 2012 » Квітень » 24 » Відповідь на відповідь тих, хто любить відповіді
14:03
Відповідь на відповідь тих, хто любить відповіді
      Заява представника учительського активу м. Києва Ірини Мегедь щодо інформації робочої групи з розробки проекту програми зі світової літератури для 5-9 класів оприлюдненої сайті Міносвіти
    Я, Мегедь І.В., неприємно вражена появою на офіційному сайті Мінмолодьспорту документу під назвою "Звернення до героя" вигаданої війни" що, має підзаголовок "Відповідь на відкритий лист Ірини Мегедь від робочої групи з розробки проекту програми зі світової літератури для 5-9 класів" і посилання на який висить на головній сторінці під позначкою ВАЖЛИВО.
     Я хотіла б пояснень, чи можна вважати інформацію, надану на сайті Міносвіти, офіційною, чи цей сайт в якійсь з його частин є особистим ресурсом когось із працівників Міносвіти? Поки відповідь не надійшла, я залишаю за собою право вважати цей ресурс ОФІЦІЙНИМ. І з приводу цього зазначаю таке:
1. Документу під назвою "Відкритий лист Ірини Мегедь" не існує. Існує документ - "Заява вчителів і науковців м. Києва (Будинок учителя, 5 квітня 2012 р.)", адресований міністру освіти Д.В.Табачнику і зареєстрований в Міністерстві освіти 9.04.2012 під номером Ко-1280, до якого додано мій підпис як представника учительського активу і ще більше 50 підписів. Якщо вищезазначений матеріал є відповіддю саме на нього, то звертаю Вашу увагу що тут наявне викривлення інформації (викинуто факт інших підписів), крім того виокремлення ОДНОГО прізвища для відповіді на ЗАГАЛЬНЕ звернення може бути розцінено як суб’єктивний вибір об’єкту для зведення особистих рахунків, що неприпустимо. Інформація про те, що документ підтримали інші вчителі в "Відповіді на відкритий лист Ірини Мегедь від робочої групи відсутня".
 2. Звертаю Вашу увагу на те, що Заява вчителів і науковців адресована Міністру освіти панові Табачнику Д.В. і хотіла б пояснень з приводу того, чому на нього відповідає авторська група, в якій своїй частині і ким вона вповноважена давати відповіді на звернення до найвищого з освітянських посадовців.
 3. Вказую на те, що в заяві вчителів є скарга на дії посадовця міністерства пані К.В. Таранік-Ткачук, яка є членом авторського колективу, а це може бути розглянуто як очевидне порушення Закону України про звернення громадян в ст. 7, де сказано: "Забороняється направляти скарги громадян для розгляду тим органам або посадовим особам, дії чи рішення яких оскаржуються."
 Все вищезазначене дискредитує Міністерство освіти як центральний орган виконавчої влади, що в своїх діях керується законами України.
 4. Додаю до цього спостереження, що стиль, тон і характер "Звернення до "героя" вигаданої війни" (риторичні запитання, риторичні звернення, окличні і питальні конструкції, лексика) суперечить стилю і правилам ділового мовлення, різко контрастує з усіма іншими інформаційними матеріалами , виглядає недоречно і загалом компрометує Міністерство як державну ділову установу.
 5. Повідомляю, що якщо науковцям – авторам програми чи окремим ф а х і в ц я м Міністерства освіти потрібна моя особиста консультація з приводу поставлених у зверненні до мене запитань ("Хто й коли згадає про В. Короленка? Коли будуть думати про "шарикових" і "швондерів"? Коли будуть осмислювати національні проблеми?" тощо), то вони можуть звернутися до мене в індивідуальному порядку, тобто порядку приватного листування або в інший спосіб не задіюючи офіційної трибуни Мінмолодьспорту в якості єдино можливого каналу для задоволення своєї допитливості.
 6. Вважаю, що зазначена в зверненні інформація "Щоб зняти деякі проблемні моменти, члени робочої групи зустрічалися з учителями й директорами м. Києва", має неповний характер, оскільки приховує той факт, що ця зустріч з 6-ма учителями відбувалась ЗАКРИТО, в стінах Міністерства освіти, а не ВІДКРИТО в залі для громадського обговорення (це видно з фото), при практично максимально задіяній вертикалі влади (вчитель - директор - головний спеціаліст Міністерства - заступник Міністра) в присутності заступника Міністра пана Б.Жебровського, що може викликати цілий ряд проблемних запитань щодо неупередженого характеру зустрічі, а також небажаний сумнів в демократичності одного з найвищих освітянських посадовців, який більше 40 років (з свого 17-річчя) працює в освіті і відомий усім своєю увагою до вчителя.
 7. Доводжу до відома як представник учительського активу вчителів м. Києва, що наше прохання призначити очільником процесу незаангажовану, компетентну і неупереджену людину поки залишається без відповіді, механізм обговорення - з боку укладачів програми продовжує бути кулуарним, фактичний зміст програмового матеріалу до кінця залишається нез’ясованим, клопотання про альтернативну програму - відкритим, концепція курсу світової літератури в 10-11 класах до кінця не проясненою.
 8. Вказую на те, що в процесі обговорення сторінки офіційного сайту, сторінки офіційного друкованого органу "Освіта України" намагаються представити київських вчителів "противниками нових змін в освіті", "демагогами від освіти", "генераторами дешевих сенсацій", а в інтерв’ю від 19.04.12 фахівець міністерства заявила, що 50 учителів – це ще не вся Україна, відкрито продемонструвавши своє з неважливе ставлення до тих, хто виступив з критикою. Це свідчить про неготовність до діалогу, крайню упередженість посадовця, що представляє Міністерство і неприкрито вороже ставлення до будь-якої критики, що дискредитує Міністерство з погляду кадрової політики, і провокує відкритий суспільний конфлікт.
 Як особистість залишаю за собою право звернутись до преси, депутатів, громадськості, органів суду і інших інстанцій в пошуках справедливості і захисту своїх особистих прав, оскільки вважаю появу словосполучення "герой вигаданої війни" на офіційному сайті Мінмолодьспорту таким, що порушує не тільки мої права, а зачіпає мою фахову оцінку і ставить під питання можливість моєї подальшої роботи на освітянській ниві.
 Як представник учительського активу залишаю за собою право ініціювати комплекс тих дій, що призвели б в результаті до створення максимально якісного освітнього продукту, який відповідав би запитам нового часу, а його реалізація не суперечила б прийнятим демократичним нормам нашої країни.
Ірина Мегедь, представник учительського активу м. Києва.

За матеріалами: Освіта.ua
Категорія: Актуально! | Переглядів: 709 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

19 грудня - день народження сайту

Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Статистика

Locations of visitors to this page


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 387
Погода


Онлайн переводчик
поменять
Copyright MyCorp © 2024